Contestatie amenda centura siguranta, Proces verbal intocmit defectuos
![]() ![]() ![]() |
Contestatie amenda centura siguranta, Proces verbal intocmit defectuos
Vlad |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 June 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
opel, toyota
Astra H, Corolla
Enjoy-plus-2007, SOL 2006
|
|||
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
dar tu ai contestat stiind clar ca nu ai dreptate
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa spun, cam prosti domnii politisti in apararea cauzei.
Si judecatorul slab, daca o declaratie a petentului ca avea geamuri fumurii este dovada, fara o constatare reala ca la data respectiva avea geamuri fumurii... Eu cred ca de fapt a vrut sa dea o sentinta contra politiei, ca de acolo nu prea rezulta dovezi. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Vlad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 June 03 From: Iasi ![]() |
aleksanders cred ca s-a strecurat o eroare:
- eu am contestat procesul verbal, mai cu seama modul in care a fost intocmit; Iar marturia mincinoasa parca se refera la martori! Nu de alta dar ma stressa gandul ca o sa trebuiasca sa pomenesc de asa ceva cand voi merge la preot! PS Nu am geamuri fumurii, doar cu tenta adica exact cum a venit masina din fabrica. This post has been edited by Vlad: 17 Sep 2009, 16:19 |
--------------------
opel, toyota
Astra H, Corolla
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Procesul verbal s-a anulat pe motiv ca a fost completat de un alt agent decat cel ce constatase fapta , asa scrie la lege.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(bob737 @ 2 Apr 2009, 02:25) Pt ca ei trebuie sa dovedeasca ca nu ai purtat centura, nu invers!!! Plus ca e si faza cu mentiunea trecuta de tine, eu cred ca ai toate sansele de castig. desi og 2/2001 nu prevede exact cui revine sarcina probarii faptelor, din practica juridica din Romania, reiese ca un proces-verbal corect intocmit este infailibil pana la proba contrarie, aceasta sarcina revenindu-i contestatorului. exceptie fac cazurile in care acesta se afla in imposibilitate totala de a-si demonstra nevinovatia (viteza, alcoolemie), caz in care politia trebuie sa vina cu dovezi. nu sunt vorbe din auzite, sunt aproape cuvant cu cuvant dintr-o motivare a unei decizii de la judecatoria sinaia, pt o amenda de viteza. cu alte cuvinte, in general, daca politistul zice ca e marti si tu ca e joi, daca zice frumos si nu e niciun calendar prin preajma, e cam marti ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Da, dar asta este o reminiscență a trecutului, care intră în contradicție cu legile europene de azi. Convenția drepturilor omului, la care a aderat și România, prevede explicit prezumția de nevinovăție, și au fost deja destule cazuri în România cîștigate pe baza ei. Totul e să-i spui judecătorului ceea ce trebuie, pentru că el judecă pe baza declarațiilor părților și nu a dreptății în general. Adică dacă poliția spune "era marți, iar eu mă bucur de prezumția de adevăr" și tu spui "pe cuvîntul meu de onoare că era joi", judecătorul îi poate da dreptate poliției. Dar dacă la declarația poliției tu răspunzi cu "conform Convenției pentru apărarea drepturilor omului, art. 6, poliția este obligată să dovedească fără urmă de dubiu că era marți", atunci cîștigi tu. Contează mult ce spui la tribunal și cum spui. Judecătorul nu va căuta argumente în favoarea ta, însă dacă-i dai tu un argument bun, el îl va aproba. El nu stabilește neapărat cine are dreptate, ci stabilește care dintre părți are un argument mai bun.
Există o mică scăpare în acea convenție, și anume că în acel articol se vorbește de "infracțiuni" și nu de "contravenții". Dar se poate trece peste asta cu anumite argumente. Nu intru acum în amănunte; cert este că au existat cazuri cîștigate și se poate găsi argumentația potrivită cu ceva căutări pe net. Cazuri de genul "era marți - ba era joi" mai sînt astăzi cîștigate de poliție numai pentru că cei mai mulți dintre cetățeni fie n-au învățat încă cum să se apere, fie nici nu încearcă măcar să se apere. This post has been edited by VladSoare: 18 Sep 2009, 08:05 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
aleksanders |
![]()
|
QUOTE(Vlad @ 17 Sep 2009, 16:17) aleksanders cred ca s-a strecurat o eroare: - eu am contestat procesul verbal, mai cu seama modul in care a fost intocmit; Iar marturia mincinoasa parca se refera la martori! Nu de alta dar ma stressa gandul ca o sa trebuiasca sa pomenesc de asa ceva cand voi merge la preot! PS Nu am geamuri fumurii, doar cu tenta adica exact cum a venit masina din fabrica. MÁRTOR, -Ă, martori, -e, s.m. și f. 1. Persoană care asistă sau a asistat la o întâmplare, la o discuție, la un eveniment etc. (și care poate relata sau atesta cum au decurs faptele). ♢ Expr. Dumnezeu mi-e martor! = jur că spun adevărul! 2. Persoană chemată să declare în fața unei instanțe judecătorești sau a altui for de cercetare, tot ce știe în legătură cu un fapt pe care îl cunoaște direct. ♦ Persoană chemată, conform legii, să asiste la întocmirea unor acte, pe care le cunoaște direct. ♦ Persoană chemată, conform legii, să asiste la întocmirea unor acte, pe care le semnează pentru a le da valoare legală. 3. Fiecare dintre reprezentanții celor două persoane care urmează să se bată în duel. ♢ Expr. A trimite (cuiva) martori = a provoca (pe cineva) la duel. 4. Probă de referință folosită la experiențele de laborator. 5. (În sintagma) Martor de eroziune = înălțime de dimensiuni variabile, care reprezintă restul unei suprafețe atacate de eroziune. [Var.: (pop.) mártur, -ă s.m. și f.] – Lat. martyr. Sursa: DEX '98 MĂRTURÍE, mărturii, s.f. 1. Declarație făcută de o persoană pentru a adeveri un lucru sau pentru a-și susține părerile deci eu zic ca ma refeream strict la tine 18 Sep 2009, 08:07: - tu zici ca ai contestat modul de intocmire a procesului verbal dar ai invocat faptul ca e posibil ca politistul sa se fi inselat la cele constatate - daca tot spui ca ai atacat procesul verbal de ce la judecatorie nu ai spus clar ca tu contesti doar ca cel ce a aplicat amenda nu e si cel ce a constatat problema This post has been edited by aleksanders: 18 Sep 2009, 08:07 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Vlad |
![]()
|
Conform DEX ai dreptate insa justitia are alta viziune si noi la asta ne referim:
http://spete.avocatura.com/speta.php?pid=4904 Persoana care nu se afla fata de organul judiciar intr-un raport juridic specific, respectiv nu are calitatea procesuala de martor, expert sau interpret, nu poate fi subiect al infractiunii de marturie mincinoasa. Deci, nu poate avea calitatea de martor si nu poate savarsi infractiunea de marturie mincinoasa persoana care are calitatea de parte in proces. Cu siguranta ca ce incerci tu sa indrugi are pe undeva o incadrare juridica dar alta decat cea de marturie mincinoasa. Mai mult decat atat cele relatate de mine aici pot oricand sa declar ca sunt pur divertisment atata vreme cat nu sunt cu mentiunea declaratiei pe propria raspundere. Iti apreciez calitatile de aparator infocat al legii si cu asta inchei posturile mele pe acest topic multumind celor care mi-au sustinut parerea! This post has been edited by Vlad: 18 Sep 2009, 09:51 |
--------------------
opel, toyota
Astra H, Corolla
|
|
aleksanders |
![]()
|
eu nu vreau sa apar nici legea si nici competenta politiei romane - eu sunt indignat ca te-ai folosit de orice tertip ca sa nu iti recunosti vina ca nu ai folosit centura de siguranta - o singura intrebare - la finalizarea procesului tu ai iesit ca purtai centura sau ca a gresit politistul? ca sa realizam si noi ce ai atacat tu in instanta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci ne-am hotarat. Il parasc eu, dar sa fiu inclus in programul de protectie al martorilor.
|
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
Vlad |
![]()
|
Ca sa nu ramana intrebarea in aer iti raspund: QUOTE(aleksanders @ 18 Sep 2009, 10:53) - o singura intrebare - la finalizarea procesului tu ai iesit ca purtai centura sau ca a gresit politistul? ... eu am iesit asa cum scrie in a doua pagina scanata - acolo nu scrie daca purtam centura sau nu ci ca procesul verbal se anuleaza; QUOTE(aleksanders @ 18 Sep 2009, 10:53) ai aici copy/paste din plangerea formulata de mine: ………………………….. contestator, cu domiciliul in ………………………., depun prezenta PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI – VERBAL DE CONTRAVENTIE Seria …….., nr, …………… din data de 19 martie 2009 incheiat de ag. ………………… In fapt La data de 19 martie 2009 ma deplasam cu autoturismul marca Opel, cu numarul de inmatriculare ……….. apartinand …………………………., pe strada ...........; Cand m-am apropiat de intersectia cu soseaua ...............un agent mi-a facut semn sa opresc imediat dupa ce voi fi trecut de intersectie. Dupa intersectie, la aproximativ 50 metri (acolo am avut posibilitatea), am oprit. Dupa aprox 10 minute a venit langa masina UN ALT AGENT care s-a prezentat ca fiind ag ……………. si mi-a cerut documentele. La intrebarea mea despre motivul opririi a raspuns nu am centura pusa. Eu i-am replicat ca stationez iar el mi-a spus ca acest fapt a fost constatat de colegul sau care mi-a facut semn sa opresc. Mentionez ca autoturismul care il conduceam are geamuri cu tenta inchisa din fabrica iar eu eram imbracat la acel moment in negru ceea ce face aproape imposibila stabilirea cu certitudine a prezentei centurii de siguranta de la distanta la care se afla agentul care “spune ca ar fi constatat acest fapt”. Va rog sa analizati discordanta dintre textul procesului verbal si starea de fapt a lucrurilor, lucru notat la rubrica “alte mentiuni” anume ca agentul ……………………. nu a constatat personal nici o incalcare a codului rutier ci s-a bazat DOAR pe spusele colegului sau. Cu deosebita consideratie ………………………. |
--------------------
opel, toyota
Astra H, Corolla
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 09:04 |