DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme aprindere, urgent

croco112
post 21 Mar 2009, 19:01
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salutare dragilor.....am si eu o mare problema care ma seaca rau........mai exact probleme cu aprinderea.....in sensul ca grupul 2 3 nu da scanteie din bobina de inductie....deci scanteie la fise zerooooo............am fost la service sa fac testul si mi a spus ca este bobina de inductie.....am luat una noua am montat o si niciun rezultat..........pot merge cu cele doua fise scoase fara nicio problema....numai ca masina trepideaza grav de tot.....am tot citit pe aici si nu m a lamurit nimeni........fise noi....bobina noua...chiar si bujii noi............de ce nu da scanteie?....ajutati ma va rog.....multumesc anticipat

--------------------
dacia solenza 2004 prima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danut81
post 21 Mar 2009, 19:39
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

Pai daca ai luat bobina noua si defectul se mentine inseamna ca bobina nu se alimenteaza.Trebuie verificata mufa,cablajul alimentarii bobinei sa nu aiba vreun fir intrerupt.Sau mai grav sa nu fie din unitate,sa nu mai trimita semnal catre bobina.Daca cealalta jumatate merge inseamna ca releul este bun.Cred ca se poate verifica daca primesti semnal cu un aparat de masura sau cu un bec.Mufa are 3 pini,intre pinul din mijloc si cei laterali trebuie sa ai 12 v cu contactul pus sau pui pe cineva sa dea la automat.Ii verifici pe rand si vezi care nu primeste semnal.Cu comanda grupului 2-3 se ocupa pinul 1 din UCE.Scoate mufa si da cu putin spray pe acolo.

This post has been edited by danut81: 21 Mar 2009, 19:54

--------------------
Renault Megane 2 2005 Lux Privillege - vs.01.smb
+
djasu82
post 21 Mar 2009, 22:29
Post #3

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

in cel mai rau cazsa nu fie distrus tranzistorul de comutatie din aprindere.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
croco112
post 23 Mar 2009, 15:00
Post #4

Membru incepator

am inteles ca sunt 2 tipuri de diagnosticari care se fac......ce face unul si ce face celelalt......ma gandesc la faptul ca sambata cand am facut testul......cel de service mi a zis direct....bobina......bujiile 2 si 3.......in rest nimik.......am schimbat bonina si nimik......cum as putea sa vad care e cauza???

--------------------
dacia solenza 2004 prima
+
croco112
post 31 Mar 2009, 15:27
Post #5

Membru incepator

si unde anume se afla acel tranzistor de comutatie si cum pot verifica?.....deja au trecut 3 saptamani
am fost la 2 service -uri si arata acelasi lucru la test....BOBINA DE INDUCTIE.......si au incercat oamenii cu bobina de la ei si nimik......mi au spus dupa 2 ore ca habar nu au ce are.....va rog ajuta ti ma

--------------------
dacia solenza 2004 prima
+
danut81
post 31 Mar 2009, 17:10
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(danut81 @ 21 Mar 2009, 19:39)
Pai daca ai luat bobina noua si defectul se mentine inseamna ca bobina nu se alimenteaza.Trebuie verificata mufa,cablajul alimentarii bobinei sa nu aiba vreun fir intrerupt.Sau mai grav sa nu fie din unitate,sa nu mai trimita semnal catre bobina.Daca cealalta jumatate merge inseamna ca releul este bun.Cred ca se poate verifica daca primesti semnal cu un aparat de masura sau cu un bec.Mufa are 3 pini,intre pinul din mijloc si cei laterali trebuie sa ai 12 v cu contactul pus sau pui pe cineva sa dea la automat.Ii verifici pe rand si vezi care nu primeste semnal.Cu comanda grupului 2-3 se ocupa pinul 1 din UCE.Scoate mufa si da cu putin spray pe acolo.
*

Au verificat ce ti-am zis eu aici?Sau poate verifici tu ca nu e mare lucru.

--------------------
Renault Megane 2 2005 Lux Privillege - vs.01.smb
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 21:35
Forum Renault