probleme aprindere, urgent
![]() ![]() ![]() |
probleme aprindere, urgent
croco112 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 29 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2004 prima
|
|||
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
Pai daca ai luat bobina noua si defectul se mentine inseamna ca bobina nu se alimenteaza.Trebuie verificata mufa,cablajul alimentarii bobinei sa nu aiba vreun fir intrerupt.Sau mai grav sa nu fie din unitate,sa nu mai trimita semnal catre bobina.Daca cealalta jumatate merge inseamna ca releul este bun.Cred ca se poate verifica daca primesti semnal cu un aparat de masura sau cu un bec.Mufa are 3 pini,intre pinul din mijloc si cei laterali trebuie sa ai 12 v cu contactul pus sau pui pe cineva sa dea la automat.Ii verifici pe rand si vezi care nu primeste semnal.Cu comanda grupului 2-3 se ocupa pinul 1 din UCE.Scoate mufa si da cu putin spray pe acolo.
This post has been edited by danut81: 21 Mar 2009, 19:54 |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
in cel mai rau cazsa nu fie distrus tranzistorul de comutatie din aprindere.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
croco112 |
![]()
|
am inteles ca sunt 2 tipuri de diagnosticari care se fac......ce face unul si ce face celelalt......ma gandesc la faptul ca sambata cand am facut testul......cel de service mi a zis direct....bobina......bujiile 2 si 3.......in rest nimik.......am schimbat bonina si nimik......cum as putea sa vad care e cauza???
|
--------------------
dacia
solenza
2004 prima
|
|
croco112 |
![]() ![]()
|
si unde anume se afla acel tranzistor de comutatie si cum pot verifica?.....deja au trecut 3 saptamani
am fost la 2 service -uri si arata acelasi lucru la test....BOBINA DE INDUCTIE.......si au incercat oamenii cu bobina de la ei si nimik......mi au spus dupa 2 ore ca habar nu au ce are.....va rog ajuta ti ma |
--------------------
dacia
solenza
2004 prima
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(danut81 @ 21 Mar 2009, 19:39) Pai daca ai luat bobina noua si defectul se mentine inseamna ca bobina nu se alimenteaza.Trebuie verificata mufa,cablajul alimentarii bobinei sa nu aiba vreun fir intrerupt.Sau mai grav sa nu fie din unitate,sa nu mai trimita semnal catre bobina.Daca cealalta jumatate merge inseamna ca releul este bun.Cred ca se poate verifica daca primesti semnal cu un aparat de masura sau cu un bec.Mufa are 3 pini,intre pinul din mijloc si cei laterali trebuie sa ai 12 v cu contactul pus sau pui pe cineva sa dea la automat.Ii verifici pe rand si vezi care nu primeste semnal.Cu comanda grupului 2-3 se ocupa pinul 1 din UCE.Scoate mufa si da cu putin spray pe acolo. Au verificat ce ti-am zis eu aici?Sau poate verifici tu ca nu e mare lucru. |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
Lux Privillege
- vs.01.smb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 21:35 |