DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rateu super nova?

Maskatu
post 14 Sep 2010, 02:16
Post #31

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

@S3bastian: probabil ca mizeria depusa pe culbutori a fost cauzata de la neschimbarea uleiului la timp... ai de mult timp masina sau ai luat-o recent? Schimba filtrul de benzina daca nu ai facut-o deja, si baga benzina de 99 sa mai desfunzi injectoarele. Nu bagati toate mizeriile de "solutii minune" pentru desfundat injectoare.

Cel mai bun "aditiv" este benzina de 99 si talpa, macar de 2-3 ori pe luna peste 3500-4000 rpm, si daca se poate in mers, nu stand pe loc.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
serviccom
post 14 Sep 2010, 16:25
Post #32

Unii parca au doua maini stangi!

Group: Members
From: Wolverhampton

Nu poate benzina de 99 sa fie aditiv, 99 e cifra octanica si cu cat e mai mare cu atat mai bine rezista la detonatii la turatii mari. Benzina e aditivata, dar stiu ca cei de la omv au cea mai buna benzina aditivata, e si mai scumpa logic, dar cea mai buna, fata de petrom si lukoil care e aditivata cu rugina.
Daca bagi benzina de la o anumita benzinarie, orice benzina ai baga de acolo e la fel de aditivata, numai ca difera cum am spus cifra octanica.

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
+
djasu82
post 2 Jul 2011, 20:30
Post #33

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

verdictul pentru mai toti care vor intra pe acest topic e bobina de inductie , asa am si eu dupa 4 ani a picat din nou ce sa mai colo in coace .
Iar se duce 1 milion , ma gandeam sa iau 4 bobine de tico sau douo si sa le montez fiindca sunt mult mai rezistente iar scanteia e dubla fata de cea de la sn.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
cornel-b
post 22 Nov 2014, 22:57
Post #34

Membru incepator

From: Bucuresti

Salut,

De aceeasi problema m-am lovit si eu...intr-o dimineata a inceput sa mearga in 3 (rateurile au fost atat de puternice incat s-au rupt suportii filtrului de aer). Initial am dat vina pe bujii, le-am schimbat dar a inceput sa faca si mai urat; apoi am dat vina pe injectoare, le-am curatat dar nu s-a schimbat nimic; am descoperit ca nu imi dadea scanteie la cil 1, am verificat fisele-mergeau, bun..am inlocuit bobina de inductie si ca sa fiu linistit am curatat mufele de la corpul clapeta(inclusiv corpul) si senzorul de turatie..rezultatul:rateuri usoare in evacuare, trepidatii la relanti, da in nas la 1500 rpm si 2500 rpm , plus o lipsa acuta de putere.
Am vazut ca dupa ce o urc mai sus in turatii(5000-5500) imi dispare trepidatia de la relanti, dar nu pentru mult timp.
La ce sa ma mai uit?

--------------------
dacia DSN Clima 2001
+
maru
post 23 Nov 2014, 12:36
Post #35

Rromania..da leand uof cios

ai schimbat: bujii,fise,bobina
ai curatat: motoras pas cu pas,senzor turatie
mai incearca si astea:
1.verifica distributia sa nu fie sarita de la punct
2.verifica instalatia de alimentare (curata rezervor,schimba filtru benzina,masoara debitul pompei de benzina)
3.verifica jocul culbutorilor
4.verifica, catalizatorul sa nu fie partial infundat
5.etanseitatea corpului clapeta (la partea inferioara) si verificarea galeriei de admisie

--------------------
Dacia 1310 Break 2003
Zambeste, maine poate fi mai rau !
+
cornel-b
post 2 Jan 2015, 11:38
Post #36

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(maru @ 23 Nov 2014, 13:36)
ai schimbat: bujii,fise,bobina
ai curatat: motoras pas cu pas,senzor turatie
mai incearca si astea:
1.verifica distributia sa nu fie sarita de la punct
2.verifica instalatia de alimentare (curata rezervor,schimba filtru benzina,masoara debitul pompei de benzina)
3.verifica jocul culbutorilor
4.verifica, catalizatorul sa nu fie partial infundat
5.etanseitatea corpului clapeta (la partea inferioara) si verificarea galeriei de admisie
*

Am rezolvat problema, se pare ca avea catalizatorul infundat . Acum motorul toarce linistit.

--------------------
dacia DSN Clima 2001
+
maru
post 2 Jan 2015, 12:26
Post #37

Rromania..da leand uof cios

ma bucur ca ti`ai rezolvat problema

--------------------
Dacia 1310 Break 2003
Zambeste, maine poate fi mai rau !
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 17:48
Forum Renault