Cuiul de la usa fata
![]() ![]() ![]() |
Cuiul de la usa fata
Zulg |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 23 June 10 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|||
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Aceeasi problema o am si eu,la portiera dreapta fata.Cand o deblochez din cheie nu sare de tot cuiul si trebuie sa-l trag cu mana.Cred ca are vreun arc care s-a rupt,pt ca la celelalte portiere pot bloca manual apasind cuiul,ei bine ,asta de pe dreapta fata nu se mai apasa.Sper ca vreun coleg ne poate da o detaliere a demontarii incuietorii. Multumesc! Craciun fericit!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cand spui ''cui'' banuiesc ca te referi la ''siguranta'' usii. Insa cuiele in mod normal sunt cele din fata, prinse de stalpii centrali. Broasca aflata pe usa, mai exact acel clenci, agata cuiul si il prinde in interior. Spre diferenta de broasca, cuiul este reglabil. Se slabeste putin acea piulita de la baza lui si se poate misca in orice directie. Pozitioneaza-l in asa fel incat sa nu loveasca broasca, ci sa intre fix pe cantul ei. Si inca ceva. Strange suruburile de la broasca. In unele cazuri se slabesc, drept urmare nu mai agata corect cuiul.
''Sigurantele'' au parghii ce duc spre broasca, respectiv spre maner. Mecanismul acela in timp, din cauza umiditatii si lipsei de lubrifiere, nu mai functioneaza corect. Ai putea sa bagi degripant in zona. Mai exact desfaci plasticul sigurantei, introduci furtunul de la un spray degripant, si dai 5-10 secunde, cat sa ''uzi'' mecanismul sa isi recapete mobilitatea. Sigurante trebuie sa AIBA joc, adica cursa sus jos. Nu ar strica sa pui putina vaselina si pe broasca, ca sa agate cuiul mai usor. Eu am dat cu degripant vara trecuta pe mecanismul usilor fata pentru ca nu se mai descuiau cand actionam alarma. Probabil de la apa ce tot curgea pe langa geam, prin usa. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
M-am luat dupa colegul de mai sus si am spus"cui".E vb de siguranta,chestia neagra ce intra in fata de plastic din interiorul portierei,Acea siguranta nu mai sare suficient de sus la portiera dreapta fata,si trebuie s-o ajut cu mana.Cum am mai spus tura trecuta,nu mai pot bloca manual portiera, siguranta n-o mai pot apasa in jos cu mana,nu merge,doar in sus o pot trage.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
ciponex |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 November 07 From: Iasi ![]() |
Problema cursei cuiului se rezolva garantat cu schimbarea actuatorului.
|
--------------------
Dacia SupeRNova
clima
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sau lubrifierea mecanismului.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
De-acu sa treaca sarbatorile si o sa desfac totul sa vad care-i treaba.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 19:08 |