DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce benzina folositi la Dacii si de ce?

i96nds
post 9 Jul 2003, 16:06
Post #31

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Interesant ce zice "BBC" despre MOL.... Are dreptate si in ceea ce priveste faptul ca nu numai benzina conteaza.

Revin cu LUKOIL. Nu am contract cu ei, nu ma platesc sa zic asta. Insa eu la berlina am pus anul trecut numai de la ei (SUPER-PLUS - aditivata putin) si am facut aproape 20.000 Km. Vreau sa zic ca fugea masina de manca asfaltul !!! Saraca masina e in 4 trepte si manca numai 100hm/h. Cu benzina asta (cu plumb, evident) consuma mai putin decat cu alte benzine de la alte statii. Consuma chiar mai putin decat cea cu plumb de la LUKOIL dar neaditivata (cu 100 lei mai ieftina, nesemnificativ...).

Dupa 20.000 Km filtrul de benzina era intact si nu am umblat NICIODATA la jicloare ca sa le desfund, lucru remarcabil pentru o dacie de 11 ani, nu ?

Nu stiu sa va zic cum sta LUKOIL cu benzina FARA plumb.... Am pus o singura data ca eram prin nordul tarii si nu era OMV in drum decat la Buzau. Am facut plinul si s-a comportat bine masina, am mers constant cu 120 si nu se auzea nimic de la motor.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 9 Jul 2003, 22:47
Post #32

Admin?

Group: Admin

benzina de la mol nu poate fi contestata. am cred ca peste 10000km cu benzina de la ei. din toate statiile bucurestene cat si cea din brasov. e foarte buna. motorul nu a avut probleme decat cand am fost obligat de situatie sa pun de la fix oil. 5 litri doar. rezultatul ...600k curatat de injectoare.

marty cum adica solutia de curatat a iesit verde sau rosie??? eu pana acum am descoperit 3 metode de curatare:
1- combustibil special de curatare care se arde (se introduce in rampa de alimentare cu un compresor si o canistra)
2- metoda mecanica - suflat cu aer
3- baie de ultrasunete

din nici una nu rezulta nici un lichid de curatare murdar.

lukoil - europa plus este euro 3 si merge masina foarte bine. de restu nu stiu nimic.

in general masinile care sunt euro 3 vin cu o clauza speciala pe care o semnezi si te angajezi sa folosesti numai acea benzina.
in clauza se spune sa folosesti doar cifra octanica indicata. mai mare nu strica dar nu este indicat. daca este caz de forta majora se admite si utilizarea benzinei cu cifra octanica mai mica (91 de ex) fara ca motorul sa fie afectat.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
Marty
post 10 Jul 2003, 07:31
Post #33

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

marty cum adica solutia de curatat a iesit verde sau rosie??? eu pana acum am descoperit 3 metode de curatare:
1- combustibil special de curatare care se arde (se introduce in rampa de alimentare cu un compresor si o canistra)
2- metoda mecanica - suflat cu aer
3- baie de ultrasunete

Daca mai adaugi aici si alimentarea injectorului la baterie , in timp ce ii bagi constiincios spray de curatat injectoare (mai poti adapta o pompa de benzina care suge dintr-o cuva lichid de curatat), o sa vezi si ce iese pe partea cealalta.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Bobo
post 10 Jul 2003, 08:55
Post #34

Membru autentic

O noua gama de carburanti testeaza piata romaneasca

Dupa aparitia, in anul 2000, a gamei de carburanti Tempo Plus, in Ungaria, grupul MOL a lansat ieri, pe piata romaneasca, doua tipuri de benzina (95 - fara plumb, respectiv 98 - cu plumb) si unul de motorina (Diesel 0035) reunite sub acest brand, despre care conducerea MOL afirma ca "stimuleaza performantele autovehiculelor". Directorul de retail in cadrul grupului, Jozsef Szorad, ne-a declarat ca a observat o inclinatie a automobilistilor romani catre benzinele de tip Premium, astfel ca se asteapta ca, intr-o prima faza, Tempo Plus 95 si 98 sa ajunga la o cota de 75% din totalul vanzarilor, insa "piata romaneasca pentru noile produse se va stabiliza in sase luni si abia dupa aceea vom putea vorbi in cifre concrete, asa cum s-a intamplat si in celelalte tari unde se distribuie acesti carburanti (Ungaria si Slovacia)". Titeiul extras de MOL din Ucraina este prelucrat in rafinariile din Duna si Bratislava, conducerea grupului precizand ca nu are deocamdata intentia de a deschide in tara noastra o unitate de productie. Momentul lansarii Tempo Plus coincide cu deschiderea celei de-a 50-a statii MOL din Romania (a noua din Bucuresti), alte patru fiind acum in constructie.
(curentul)

--------------------
+
Woland
post 10 Jul 2003, 10:21
Post #35

Membru autentic

MOL la ora actuala vinde benzina astfel:

Tempo 91, Tempo 95, Tempo 98, Tempo 99 EVO: fara plumb.

De fapt, daca voi stiti vreo benzinarie care vine benzina de 98 cu plumb, ziceti-mi si mie.
Comunicatul ala din Curentul se refera la altceva: Tempo 98 (care este o benzina FARA plumb) are un aditiv care permite folosirea ei si in motoarele care merg cu benzina cu plumb.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
Marty
post 10 Jul 2003, 10:23
Post #36

Adica-mi impute mie catalizatorul, cu alte cuvinte :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

--------------------
+
Woland
post 10 Jul 2003, 10:25
Post #37

Membru autentic

Nu-ti impute nimic, Marty.
Nu are plumb, are un aditiv care ajuta la ungerea motoarelor care merg cu benzina cu plumb.
Din cite am intrebat eu la MOL, aditivul respectiv nu contine plumb.
Uita-te pe www.mol.hu.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
dnh
post 10 Jul 2003, 10:28
Post #38

Membru incepator

From: Constanta

Incercati Rompetrol de 98. Politica de marketing s-ar putea sa fie foarte buna, dar, si benzina este buna. Petromidia este pe departe cea mai buna rafinarie din tara. Apropo, OMV este partener al Rompetrol si se aprovizioneaza de la Petromidia.

--------------------
+
i96nds
post 10 Jul 2003, 11:02
Post #39

Stefan

Nu-ti impute nimic, Marty.
Nu are plumb, are un aditiv care ajuta la ungerea motoarelor care merg cu benzina cu plumb.
Din cite am intrebat eu la MOL, aditivul respectiv nu contine plumb.
Uita-te pe www.mol.hu.

Am cautat pe site si au benzina 99 EVO.

Ideea e ca benzina asta merge si la masinile ce necesita benzina aditivata. M-am uitat pe site si am gasit ca merge DOAR daca adaugi in benzina un ADITIV pe care il cumperi tot de la ei de la magazin. Deci benzina nu contine aditivul acesta, trebuie sa il pui tu cu mana ta, doar daca ai nevoie !!!
Oricum, mie mi se pare o benzina buna !!! Si nu are sulf !!! Ati vazut cat sulf are benzina de la PETROM ??? Paralizezi, nu alta !!!

--------------------
Stefan
+
Woland
post 10 Jul 2003, 11:36
Post #40

Membru autentic

i96nds, eu nu vorbeam de Tempo 99 EVO ci de Tempo 98.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
i96nds
post 10 Jul 2003, 11:54
Post #41

Stefan

Asa este, scuze....

Tempo 98 contine intr-adevar acel aditiv. Insa ei scriu acolo ca indeplineste standardele obligatorii EURO incepand cu 2005, ceea ce inseamna ca are plumb foarte putin, sulf la fel si componente aromatice maxim 35 %, ceea ce e foarte bine. Nu cred ca are cum sa "deranjeze" la ceva aceasta benzina.

Mai mult, benzina 99 EVO de la MOL se pare ca indeplineste standardele obligatorii EURO 2008, adica nu are sulf mai deloc !

Din curiozitate, sulful e bun sau nu pentru motorul de la DSN/SLZ ? Cu plumbul stiu care e treaba, am inteles.

Am cercetat si eu care sunt performantele benzinelor de la noi.

Ideea e ca la PETROM - benzina fara PB are de fapt Plumb maxim 13 mg / l. Cea de la Rompetrol - maxim 5 mg/l.

La sulf - Petrom 0.1% (cea de 98 ) 0.15 % (cea de 95 )
Rompetrol - 0.015 %
Adica la Rompetrol are mai putin sulf de 7-10 ori !!!
De aia nu pun benzina de la PETROM !!!

Benzina de 98 de la OMV si cea de la MOL respecta EURO 2005, adica sulful este maxim max. 0,005%. Cei de la OMV zic ca au chiar max. 0,003% !!!!!

Dupa cifrele astea.... SIGUR nu mai pun de la PETROM !!!!

--------------------
Stefan
+
Bobo
post 10 Jul 2003, 12:38
Post #42

Membru autentic

dar cu sulful care e problema?

--------------------
+
post 10 Jul 2003, 13:15
Post #43

Group:

Warn: (0%) -----

Pute.

--------------------
User is offlinePM
+
catalinu
post 10 Jul 2003, 13:35
Post #44

Membru incepator

From: bucharest

Credeti ca OMV 98 AUSTRIA o aduc de afara???...sau V-POWER RACING???

--------------------
+
Wolfmark
post 10 Jul 2003, 13:36
Post #45

Membru autentic

Eu sper sa fie asa la OMV...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
sstanescu
post 10 Jul 2003, 13:39
Post #46

Membru autentic

Vorbind cu cineva de vami imi spunea ca businessul lui ca businessul lui, insa OMV-ul avea blocate doua garnituri de tren in vama. El avea vreo cateva containere. Banuiesc ca despre benzina era vorba si nu despre vaselina in cisterne, ca s-o frecam mai cu spor.

Asa am auzit, asa dau si eu mai departe.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Woland
post 10 Jul 2003, 13:50
Post #47

Membru autentic

V Power Racing nu e adusa de afara sigur.
E Petromidia, apoi e aditivata de Shell, stiu asta de la cineva de la Shell.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
post 15 Jul 2003, 19:17
Post #48

Group:

oameni buni, ma scuzatzi ca ma bag ca musca ... io am un citroen xsara din 2003 cu 3000 km. e prima mea mashina shi nevand habar am incercat cate o saptamana benzina shi de la shell (v power racing), petrom (nu-shtiu-cum 98) shi omv (i motion 98+) ... mentionez ca tre' sa fac plinu' o data la o saptamana.

cu toata lipsa de experientza imi pot da seama ca omv-ul face cea mai buna treaba - cel putin pentru mashina mea. mer'e cu 210km/h de da dracii in ea shi are nishte acceleratii minunate (motor de 110 cai). cu celelate gazoline este un picutz mai lenesha shi mai ales v racing power m-a dezamagit teribil ...

--------------------
User is offlinePM
+
Ovidiu Lixandru
post 15 Jul 2003, 23:20
Post #49

Membru incepator

benzina de la mol nu poate fi contestata. am cred ca peste 10000km cu benzina de la ei. din toate statiile bucurestene cat si cea din brasov. e foarte buna. motorul nu a avut probleme decat cand am fost obligat de situatie sa pun de la fix oil. 5 litri doar. rezultatul ...600k curatat de injectoare.

Eu contest treaba cu Fix-ul. Stau langa unul si atat vechea berlina cat si Solenza papa numai benzen de la ei, fara a fi avut vreodata probleme din cauza asta. Nu vreau sa o schimb fiindca sunt multumit de ea, e si aproape (lenes maaare laugh.gif laugh.gif ). Plus ca sunt si baietii de treaba, se ofera ei sa introduca combustibilul ca sa nu ma murdaresc, curata geamurile daca le vad murdare, fac presiunea la roti cand bate la ochi vreuna mai dezumflata..
Am benzenit si de la altele, dar nici eu nici masina n-a observat vreo diferenta (in afara de cifra octanica).
Si uite asa am ajuns sa descopar ca iau benzina de unde se vede respectul pentru client. Lucru mare.

--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
+
catalinu
post 16 Jul 2003, 08:54
Post #50

Membru incepator

From: bucharest

Vorbind cu cineva de vami imi spunea ca businessul lui ca businessul lui, insa OMV-ul avea blocate doua garnituri de tren in vama. El avea vreo cateva containere. Banuiesc ca despre benzina era vorba si nu despre vaselina in cisterne, ca s-o frecam mai cu spor.

Asa am auzit, asa dau si eu mai departe.

Cred ca ai dreptate caci ieri am colindat 3 OMV si nici una nu avea OMV Austria 98.....

--------------------
+
sstanescu
post 16 Jul 2003, 10:05
Post #51

Membru autentic

OMV-ul de 98 pare o marfa pretioasa, ca nu de putine ori am fost la pompa si nu era (mi-au zis ca nu vine extrem de multa si se duce rapid). Eu nu bag decat rar de 98 (am eu un fix ca bag la drum mai lung, nu la frecat prin oras).

--------------------
+
GeorgeB
post 16 Jul 2003, 11:53
Post #52

the 7 stars of Pleiades constellation

unde e rara ca niciodata nu au dus lip[sa (folosesc doua benzinarii = omv de la unirea si cel de la capatul liniei 5 tramvai, niciodata nu au dus lipsa )

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Bobo
post 16 Jul 2003, 12:03
Post #53

Membru autentic

unde e rara ca niciodata nu au dus lip[sa (folosesc doua benzinarii = omv de la unirea si cel de la capatul liniei 5 tramvai, niciodata nu au dus lipsa )

mi s-a intamplat ca cea din baneasa sa nu aiba deloc benzina fara pb??! atunci chiar m-am enervat ca ma grabeam...

--------------------
+
sstanescu
post 16 Jul 2003, 12:05
Post #54

Membru autentic

De OMV Coposu (Unirii) vorbeam. De cel putin 3 ori nu a avut 98. Acolo am intrebat si mi-au spus ca s-a dus repede. Unul cu un Audi era chiar nervos, le-a facut alora gura ca de ce nu au, ca el ce baga, aia de 95 sa si-o bage ei, ca o sa schimbe statia daca nu sunt in stare sa aiba benzina. Asta mi-a ramas in cap ca era chiar super iritat. Poate doar am picat eu prost...

--------------------
+
Marty
post 16 Jul 2003, 12:07
Post #55

La capatul tramvaiului 5 din Paris, sau cum ??? tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Vezi ca aia din Baneasa e obisnuita sa ramina fara 98

--------------------
+
GeorgeB
post 16 Jul 2003, 12:10
Post #56

the 7 stars of Pleiades constellation

atunci inseamna ca sunt eu norocos, pentru ca nu am avut pb de genul. bafta mea atunci. dar la cel putin 2 plinuri pe saptamana poate ca as fi picat si eu cand nu aveau benzina.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
post 16 Jul 2003, 16:03
Post #57

Group:

de la un :head: din omv am aflat ca singurele benzinarii omv care reushesc sa tzina pasul cu cererea de 98 sunt cele de la coposu si aero baneasa.

--------------------
User is offlinePM
+
alexnet
post 16 Jul 2003, 19:57
Post #58

Membru

De cand am luat masina am bagat numai bezina de 98 de la OMV(de 2ori de la OMV Berceni si de 4 ori de la Sura Mare) si am fost foarte multumit, de fiecare data masina a mers foarte bine. Astazi in schimb dupa ce am facut al 6-lea plin de la OMV Sura Mare masina nu mai trage cum tragea inainte icon_evil.gif Imi este tare frica sa nu fi "masluit" baietii benzina, unde mai pui ca au mai si scumpit-o 28.990 lei/L fata de 27.490 cat era acum 2-3 sapt.
Are cineva idee daca si unde se poate masura cifra octanica la benzina si cam cat ar costa? Sunt tare curios daca doar mi se pare mie sau au inceput sa faca magarii si la OMV.

--------------------
+
Wegeta
post 16 Jul 2003, 22:30
Post #59

Membru incepator

From: Suceava

In a mea slz pun de la Lukoil ..nush cum se cheama...fara plumb bineinteles, si trage bine...(cred ca ECO 95)

--------------------
Wegy
+
sstanescu
post 17 Jul 2003, 07:40
Post #60

Membru autentic

Ne intindem, dar: Ieri cam la 1800 la OMV Coposu nu avea 98 (mi-a zis unu' ca e de doua zile lipsa mare, ca le tot blocheaza transportul in vama)

--------------------
+
14 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th June 2025 - 17:59
Forum Renault