Ce benzina folositi la Dacii si de ce?
![]() ![]() ![]() |
Ce benzina folositi la Dacii si de ce?
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
benzina de la mol nu poate fi contestata. am cred ca peste 10000km cu benzina de la ei. din toate statiile bucurestene cat si cea din brasov. e foarte buna. motorul nu a avut probleme decat cand am fost obligat de situatie sa pun de la fix oil. 5 litri doar. rezultatul ...600k curatat de injectoare.
marty cum adica solutia de curatat a iesit verde sau rosie??? eu pana acum am descoperit 3 metode de curatare: 1- combustibil special de curatare care se arde (se introduce in rampa de alimentare cu un compresor si o canistra) 2- metoda mecanica - suflat cu aer 3- baie de ultrasunete din nici una nu rezulta nici un lichid de curatare murdar. lukoil - europa plus este euro 3 si merge masina foarte bine. de restu nu stiu nimic. in general masinile care sunt euro 3 vin cu o clauza speciala pe care o semnezi si te angajezi sa folosesti numai acea benzina. in clauza se spune sa folosesti doar cifra octanica indicata. mai mare nu strica dar nu este indicat. daca este caz de forta majora se admite si utilizarea benzinei cu cifra octanica mai mica (91 de ex) fara ca motorul sa fie afectat. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE marty cum adica solutia de curatat a iesit verde sau rosie??? eu pana acum am descoperit 3 metode de curatare:
1- combustibil special de curatare care se arde (se introduce in rampa de alimentare cu un compresor si o canistra) 2- metoda mecanica - suflat cu aer 3- baie de ultrasunete Daca mai adaugi aici si alimentarea injectorului la baterie , in timp ce ii bagi constiincios spray de curatat injectoare (mai poti adapta o pompa de benzina care suge dintr-o cuva lichid de curatat), o sa vezi si ce iese pe partea cealalta. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
O noua gama de carburanti testeaza piata romaneasca
Dupa aparitia, in anul 2000, a gamei de carburanti Tempo Plus, in Ungaria, grupul MOL a lansat ieri, pe piata romaneasca, doua tipuri de benzina (95 - fara plumb, respectiv 98 - cu plumb) si unul de motorina (Diesel 0035) reunite sub acest brand, despre care conducerea MOL afirma ca "stimuleaza performantele autovehiculelor". Directorul de retail in cadrul grupului, Jozsef Szorad, ne-a declarat ca a observat o inclinatie a automobilistilor romani catre benzinele de tip Premium, astfel ca se asteapta ca, intr-o prima faza, Tempo Plus 95 si 98 sa ajunga la o cota de 75% din totalul vanzarilor, insa "piata romaneasca pentru noile produse se va stabiliza in sase luni si abia dupa aceea vom putea vorbi in cifre concrete, asa cum s-a intamplat si in celelalte tari unde se distribuie acesti carburanti (Ungaria si Slovacia)". Titeiul extras de MOL din Ucraina este prelucrat in rafinariile din Duna si Bratislava, conducerea grupului precizand ca nu are deocamdata intentia de a deschide in tara noastra o unitate de productie. Momentul lansarii Tempo Plus coincide cu deschiderea celei de-a 50-a statii MOL din Romania (a noua din Bucuresti), alte patru fiind acum in constructie. (curentul) |
-------------------- |
|
Woland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
MOL la ora actuala vinde benzina astfel:
Tempo 91, Tempo 95, Tempo 98, Tempo 99 EVO: fara plumb. De fapt, daca voi stiti vreo benzinarie care vine benzina de 98 cu plumb, ziceti-mi si mie. Comunicatul ala din Curentul se refera la altceva: Tempo 98 (care este o benzina FARA plumb) are un aditiv care permite folosirea ei si in motoarele care merg cu benzina cu plumb. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Adica-mi impute mie catalizatorul, cu alte cuvinte :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Woland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu-ti impute nimic, Marty.
Nu are plumb, are un aditiv care ajuta la ungerea motoarelor care merg cu benzina cu plumb. Din cite am intrebat eu la MOL, aditivul respectiv nu contine plumb. Uita-te pe www.mol.hu. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
dnh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 July 03 From: Constanta ![]() |
Incercati Rompetrol de 98. Politica de marketing s-ar putea sa fie foarte buna, dar, si benzina este buna. Petromidia este pe departe cea mai buna rafinarie din tara. Apropo, OMV este partener al Rompetrol si se aprovizioneaza de la Petromidia.
|
-------------------- |
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Nu-ti impute nimic, Marty.
Nu are plumb, are un aditiv care ajuta la ungerea motoarelor care merg cu benzina cu plumb. Din cite am intrebat eu la MOL, aditivul respectiv nu contine plumb. Uita-te pe www.mol.hu. Am cautat pe site si au benzina 99 EVO. Ideea e ca benzina asta merge si la masinile ce necesita benzina aditivata. M-am uitat pe site si am gasit ca merge DOAR daca adaugi in benzina un ADITIV pe care il cumperi tot de la ei de la magazin. Deci benzina nu contine aditivul acesta, trebuie sa il pui tu cu mana ta, doar daca ai nevoie !!! Oricum, mie mi se pare o benzina buna !!! Si nu are sulf !!! Ati vazut cat sulf are benzina de la PETROM ??? Paralizezi, nu alta !!! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Woland |
![]()
|
i96nds, eu nu vorbeam de Tempo 99 EVO ci de Tempo 98.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
i96nds |
![]()
|
Asa este, scuze....
Tempo 98 contine intr-adevar acel aditiv. Insa ei scriu acolo ca indeplineste standardele obligatorii EURO incepand cu 2005, ceea ce inseamna ca are plumb foarte putin, sulf la fel si componente aromatice maxim 35 %, ceea ce e foarte bine. Nu cred ca are cum sa "deranjeze" la ceva aceasta benzina. Mai mult, benzina 99 EVO de la MOL se pare ca indeplineste standardele obligatorii EURO 2008, adica nu are sulf mai deloc ! Din curiozitate, sulful e bun sau nu pentru motorul de la DSN/SLZ ? Cu plumbul stiu care e treaba, am inteles. Am cercetat si eu care sunt performantele benzinelor de la noi. Ideea e ca la PETROM - benzina fara PB are de fapt Plumb maxim 13 mg / l. Cea de la Rompetrol - maxim 5 mg/l. La sulf - Petrom 0.1% (cea de 98 ) 0.15 % (cea de 95 ) Rompetrol - 0.015 % Adica la Rompetrol are mai putin sulf de 7-10 ori !!! De aia nu pun benzina de la PETROM !!! Benzina de 98 de la OMV si cea de la MOL respecta EURO 2005, adica sulful este maxim max. 0,005%. Cei de la OMV zic ca au chiar max. 0,003% !!!!! Dupa cifrele astea.... SIGUR nu mai pun de la PETROM !!!! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
dar cu sulful care e problema?
|
-------------------- |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Pute.
|
-------------------- |
|
catalinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 14 April 03 From: bucharest ![]() |
Credeti ca OMV 98 AUSTRIA o aduc de afara???...sau V-POWER RACING???
|
-------------------- |
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Eu sper sa fie asa la OMV...
|
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Vorbind cu cineva de vami imi spunea ca businessul lui ca businessul lui, insa OMV-ul avea blocate doua garnituri de tren in vama. El avea vreo cateva containere. Banuiesc ca despre benzina era vorba si nu despre vaselina in cisterne, ca s-o frecam mai cu spor.
Asa am auzit, asa dau si eu mai departe. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
Woland |
![]()
|
V Power Racing nu e adusa de afara sigur.
E Petromidia, apoi e aditivata de Shell, stiu asta de la cineva de la Shell. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
![]()
|
|
oameni buni, ma scuzatzi ca ma bag ca musca ... io am un citroen xsara din 2003 cu 3000 km. e prima mea mashina shi nevand habar am incercat cate o saptamana benzina shi de la shell (v power racing), petrom (nu-shtiu-cum 98) shi omv (i motion 98+) ... mentionez ca tre' sa fac plinu' o data la o saptamana.
cu toata lipsa de experientza imi pot da seama ca omv-ul face cea mai buna treaba - cel putin pentru mashina mea. mer'e cu 210km/h de da dracii in ea shi are nishte acceleratii minunate (motor de 110 cai). cu celelate gazoline este un picutz mai lenesha shi mai ales v racing power m-a dezamagit teribil ... |
-------------------- |
|
Ovidiu Lixandru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 27 June 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE benzina de la mol nu poate fi contestata. am cred ca peste 10000km cu benzina de la ei. din toate statiile bucurestene cat si cea din brasov. e foarte buna. motorul nu a avut probleme decat cand am fost obligat de situatie sa pun de la fix oil. 5 litri doar. rezultatul ...600k curatat de injectoare. Eu contest treaba cu Fix-ul. Stau langa unul si atat vechea berlina cat si Solenza papa numai benzen de la ei, fara a fi avut vreodata probleme din cauza asta. Nu vreau sa o schimb fiindca sunt multumit de ea, e si aproape (lenes maaare ![]() ![]() Am benzenit si de la altele, dar nici eu nici masina n-a observat vreo diferenta (in afara de cifra octanica). Si uite asa am ajuns sa descopar ca iau benzina de unde se vede respectul pentru client. Lucru mare. |
-------------------- A sinner's mind is a sanctum -
|
|
catalinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 14 April 03 From: bucharest ![]() |
QUOTE Vorbind cu cineva de vami imi spunea ca businessul lui ca businessul lui, insa OMV-ul avea blocate doua garnituri de tren in vama. El avea vreo cateva containere. Banuiesc ca despre benzina era vorba si nu despre vaselina in cisterne, ca s-o frecam mai cu spor.
Asa am auzit, asa dau si eu mai departe. Cred ca ai dreptate caci ieri am colindat 3 OMV si nici una nu avea OMV Austria 98..... |
-------------------- |
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
OMV-ul de 98 pare o marfa pretioasa, ca nu de putine ori am fost la pompa si nu era (mi-au zis ca nu vine extrem de multa si se duce rapid). Eu nu bag decat rar de 98 (am eu un fix ca bag la drum mai lung, nu la frecat prin oras).
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
unde e rara ca niciodata nu au dus lip[sa (folosesc doua benzinarii = omv de la unirea si cel de la capatul liniei 5 tramvai, niciodata nu au dus lipsa )
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bobo |
![]()
|
QUOTE unde e rara ca niciodata nu au dus lip[sa (folosesc doua benzinarii = omv de la unirea si cel de la capatul liniei 5 tramvai, niciodata nu au dus lipsa ) mi s-a intamplat ca cea din baneasa sa nu aiba deloc benzina fara pb??! atunci chiar m-am enervat ca ma grabeam... |
-------------------- |
|
sstanescu |
![]()
|
De OMV Coposu (Unirii) vorbeam. De cel putin 3 ori nu a avut 98. Acolo am intrebat si mi-au spus ca s-a dus repede. Unul cu un Audi era chiar nervos, le-a facut alora gura ca de ce nu au, ca el ce baga, aia de 95 sa si-o bage ei, ca o sa schimbe statia daca nu sunt in stare sa aiba benzina. Asta mi-a ramas in cap ca era chiar super iritat. Poate doar am picat eu prost...
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE unde e rara ca niciodata nu au dus lip[sa (folosesc doua benzinarii = omv de la unirea si cel de la capatul liniei 5 tramvai, niciodata nu au dus lipsa ) La capatul tramvaiului 5 din Paris, sau cum ??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vezi ca aia din Baneasa e obisnuita sa ramina fara 98 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
atunci inseamna ca sunt eu norocos, pentru ca nu am avut pb de genul. bafta mea atunci. dar la cel putin 2 plinuri pe saptamana poate ca as fi picat si eu cand nu aveau benzina.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
![]()
|
|
de la un :head: din omv am aflat ca singurele benzinarii omv care reushesc sa tzina pasul cu cererea de 98 sunt cele de la coposu si aero baneasa.
|
-------------------- |
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
De cand am luat masina am bagat numai bezina de 98 de la OMV(de 2ori de la OMV Berceni si de 4 ori de la Sura Mare) si am fost foarte multumit, de fiecare data masina a mers foarte bine. Astazi in schimb dupa ce am facut al 6-lea plin de la OMV Sura Mare masina nu mai trage cum tragea inainte
![]() Are cineva idee daca si unde se poate masura cifra octanica la benzina si cam cat ar costa? Sunt tare curios daca doar mi se pare mie sau au inceput sa faca magarii si la OMV. |
-------------------- |
|
Wegeta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 July 03 From: Suceava ![]() |
In a mea slz pun de la Lukoil ..nush cum se cheama...fara plumb bineinteles, si trage bine...(cred ca ECO 95)
|
-------------------- Wegy
|
|
sstanescu |
![]()
|
Ne intindem, dar: Ieri cam la 1800 la OMV Coposu nu avea 98 (mi-a zis unu' ca e de doua zile lipsa mare, ca le tot blocheaza transportul in vama)
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th June 2025 - 17:59 |