O dilema, Pentru matematicieni :)
![]() ![]() ![]() |
O dilema, Pentru matematicieni :)
sorin1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
23 * 25 * 25 = 14375
astea se inmultesc cu 99 pt a afla totalul de numere dintr-un judet calculat folosind formula: www.google.com x "numar total variante inmatriculare" = raspuns |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
E aproximativ asa, caci exista combinatii de litere care nu se folosesc (de exemplu F*T, C*R... inlocuiti steluta cu U).
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La Bucuresti nu au trecut la IF ca s-a terminat B-ul?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
De luna viitoare cica o sa treaca la HD
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Gata stop joc:) Ce e aici?
@Fratzica sa inteleg ca doar 1.4 mil combinatii se pot face. Mersi, dar care e formula ai idee? Restul vedeti-va de drum ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pai treaba sta cam asa, ca sa intelegi:
la cifre avem de la 1 la 99. La prima litera aveam lietrele din alfabet pai putin O si I parca. La a doua litera si a treia avem toate combinatiile posibile. Deci avem 99(numerele)*23(nr de litere pt prima litera)*25(nr litera 2)*25(nr litera 3) Din acest numar total se exclud cateva numere vulgare. Sper ca acum ai inteles. Edit: Astea sunt calculele pentru un singur judet, sper ca s-a inteles. Daca doresti numarul total din Romania, mai inmultesti cu numarul judetelor. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 2 Apr 2009, 08:18 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brăila ![]() |
De ce fara O si I? Am un vecin cu Polo si are B-42-AOI.
|
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si ce legatura are?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@brvictors:
QUOTE(Andy_ACS @ 2 Apr 2009, 09:16) La prima litera aveam lietrele din alfabet pai putin O si I parca. La a doua litera si a treia avem toate combinatiile posibile. Se aplica numai la prima litera, nu si la celelalte. Expicatia ar fi ca nu vor sa se confunde cu 0(zero) sau 1(unu). Stiu pe cineva care a vrut sa isi puna nr OVI si nu a putut. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 2 Apr 2009, 08:22 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
si io stiu care a vrut ION si nu a primit.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sorin1983 |
![]()
|
@Andy_ACS : daaaa am inteles! Asa ne chinuiam aseara:) dar uitasem sa excludem literele O si I... Eu eram nedumerit mai devreme ca nu stiam de unde 23
![]() ![]() In concluzie eram pe undeva pe aproape dar nu eram siguri ![]() ![]() This post has been edited by sorin1983: 2 Apr 2009, 08:29 |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brăila ![]() |
n-am stiut ca are importanta ordinea
|
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
eu zic ca altfel:
pt 1 judet: pt cifrele numarului ...nu cred ca se poate 00 pune... deci avem (Arangamente de 10 luate cate 2 -1-adik(nr 00))*(Aranjamente de nr de litere luate cate 3 - nr de cuvinte vulgare) Aranjamente de n luate cate k = n!/(n-k)! unde x!= 1*2*....*x; 0!=1 prin conventie aranjamente: nr de submultimi... ex: {1;2;3} A de 3 luate cate doi pot fi {(1;2); (2;1);(1;3);(3;1);(2;3);(3;2)} This post has been edited by cristitranca: 2 Apr 2009, 20:18 |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
cifrele numerice?
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sorin1983 @ 2 Apr 2009, 01:50) Mai exact cate combinatii ies in total din cifre si litere. Ce formula se foloseste? numere normale sau de-alea labartate? ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Da de ce fara Q ? Nu stiu politistii sa scrie aceasta litera ?
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
De scris o scriu, mai greu s-o citeasca. N-ai vazut ca daca te cheama Popa, agentu' citeste "pe zero pe a" ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
adica agentu o sa-mi citeasca numele pe zero pe a andrei???
![]() ![]() This post has been edited by ianys_andrey: 2 Apr 2009, 22:18 |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 08:36 |