DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Impozit minim 6500 RON / an, pentru firme

vijelie
post 8 Apr 2009, 14:28
Post #31

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Unde e, mah, mintea aia luminata a marelui Stolojan? Mai traieste asta?
Ca mi-au facut capul patrat cat de meserias in materie de capitalism democratic e un fost finantist al OS derulate de securitate.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian79
post 8 Apr 2009, 14:33
Post #32

Membru

From: O R A D E A

QUOTE(b34uen @ 8 Apr 2009, 14:04)
in Franta exista acest impozit forfetar dar culmea ca firmele platesc aceeasi suma de 1600 E propusa in Romania. Eu nu as compara incasarile unei firme din Romania cu a unei din Franta. In plus guvernul francez tocmai a suspendat pentru 2009 si 2010 plata acestui impozit.

Dar probabil nu stiati ca in Franta, statul francez acopera 20.000 euro ptr. cheltuiele unei firme nou infiintate. Timp de 2 ani cate 10.000 per an. E drept nu toate cheltuielile si ptr orice, dar important e ca te sprijina la-nceput ptr. dezvoltare. La noi ciu ciu.

Ia sa vedem daca 25.000 firme mici si mijlocii se vor inchide rezultand astfel cam 150.000 - 300.000 de noi someri. De unde va plati statul ajutorul de somaj ??? Ca bani la buget canci, ca dau firmele faliment.

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
JORJ
post 8 Apr 2009, 14:47
Post #33

Membru autentic

Singura noastra sansa este partidul Daciaclub .... dar peste fo 3-4 ani smile.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
vladrehau
post 8 Apr 2009, 15:06
Post #34

Instalator

From: middle moldova

si eu ma plangeam ca in Finlanda la 2500 e plateam prea mult 500 e impozit resp 20 % sad.gif ....am venit acasa dar cred ca plec inapoi nu se merita sa muncesti in Romania...e hotie cu acte in regula wink.gif ...nu va e greata ?....pacat de tara asta ca e cea mai frumoasa din Europa mad.gif

--------------------
logan 1.5 DCI SUPERCHARGED
+
C@talin
post 8 Apr 2009, 15:32
Post #35

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(nairam @ 8 Apr 2009, 14:02)
http://codfiscal.net/proiect-ordonanta-de-...codului-fiscal/

A naibii sa fie ala care se mai duce la vot.......  HUuuuuuuuuuooooooooooo....
*

QUOTE(body @ 8 Apr 2009, 14:05)
Nici eu nu ma mai duc niciodata la vot
*

Nu asta e solutia ,solutia e sa te duci la vot si sa-l anulezi wink.gif faci un bine in asa fel ,daca toti am face asta ,anularea votului si-ar da seama parlamentari ca nu-i mai vrea nimeni,pacat de mosi care se duc sa-i voteze ca a venit nustu cine la usa si ia adus o paine din partea lu x sa-l voteze sad.gif

<span class='edit'>8 Apr 2009, 16:34:</span>
QUOTE(vladrehau @ 8 Apr 2009, 16:06)
pacat de tara asta ca e cea mai frumoasa din Europa  mad.gif
*

Pai cand Dumnezeu a creat romania cel mai frumos loc din europa a zis ca ptr a se face un echilibru trebuie creat si romanu radmasa.gif

This post has been edited by C@talin: 8 Apr 2009, 15:35

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
logan1.5dci
post 8 Apr 2009, 15:50
Post #36

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Guvernantii, astia si cei ce tot sug de 20 de ani, culeg acum ce au semanat. Observa ca nu mai primesc bani din economia saracita si salbaticita si vor sa ia cu de-a sila, exact acum cind societatilor le este cel mai greu, cand ar fi trebuit sa sprijine mediul privat romanesc.

Si asa s-au spulberat toate micile afaceri de comert ale romanilor odata cu aparitia supermarketurilor, acum a mai dat si criza care le-a grabit anihilarea. Acum vine si guvernul si mai omoara si el ceva firme ce abia se mai tineau pe picioare. Ca firmele declarau pierderi ? Dar oare nu s-au gandit ca chiar au pierderi, ce spun ei? Exact cum spune Vijelie .....astia fura. Eu privesc in jurul meu si nu vad firme prea prospere, poate nu privesc unde trebuie. sad.gif
Asa ca stam si asteptam sa vina un investitor strain sa ne de-a de lucru.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
Ake
post 8 Apr 2009, 16:09
Post #37

Morderator

Group: Moderatori

interesante niste comentarii de pe forumul hotnews.

Unul (care e evident ca hbar n-are de nici o culoare cum functioneaza o firma privata) sustine ca e normal impozitul forfetar, ca firmele pe minus ar trebui sa se inchida daca tot sunt ineficiente economic.
la care vine un raspuns genial:
Da, sunt de acord cu tine si propun sa se introduca deasemeni si o taxa minimala si obligatorie pentru fiecare cetatean salariat. Daca nu ai salariu destul de mare sa o platesti, te sinucizi deoarece nu ai eficienta economica. Punct.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Tince1290
post 8 Apr 2009, 16:19
Post #38

Membru cititor

QUOTE(lucian79 @ 8 Apr 2009, 15:33)
Dar probabil nu stiati ca in Franta, statul francez acopera 20.000 euro ptr. cheltuiele unei firme nou infiintate. Timp de 2 ani cate 10.000 per an. E drept nu toate cheltuielile si ptr orice, dar important e ca te sprijina la-nceput ptr. dezvoltare. La noi ciu ciu.

Ia sa vedem daca 25.000 firme mici si mijlocii se vor inchide rezultand astfel cam 150.000 - 300.000 de noi someri. De unde va plati statul ajutorul de somaj ??? Ca bani la buget canci, ca dau firmele  faliment.
*

mda....e chiar aiurea totul....astia is nebuni..... sad.gif ce tara de kkt....tatal meu tocmai a deschis o firma (inainte sa apara legea)...acum ce face cu ea?.....pentru orice firma cel mai greu e la inceput...primii doi ani....sau ma rog...cam asa.....dar din primul an...cand profitul e foarte mic sa ceri atatia bani....e absurd....de-a dreptul absurd sad.gif

ce tara de kkt.....

This post has been edited by Tince1290: 8 Apr 2009, 16:20

--------------------
- - -
+
brigada_diverse
post 8 Apr 2009, 16:36
Post #39

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

nu tzara e de cenzurat..conducerea e de toata jena....ce bataie ar merita....
p.s. am scris eu cenzurat sau a corectat vreun moderator? scuzati daca am scris prostii

This post has been edited by cristitranca: 8 Apr 2009, 16:38

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
kaspersky
post 8 Apr 2009, 16:48
Post #40

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Ake @ 8 Apr 2009, 17:09)
la care vine un raspuns genial:
*

este un raspuns corect, ce vrei? adica daca ala n-are salar destul de mare ca statul sa ia 7 piei de pe el, nu merita sa fie platit. "este atitia care nu munceste si nu are ce sa maninca"! aia din ce crezi ca o sa traiasca daca salariatii nu pompeaza impozite? sint vreo citeva milioane de salariati(2-3) care nu sint bugetari si aia trebuie sufocati cu tot felul de kkturi sa fie multumita majoritatea! gun3.gif

This post has been edited by kaspersky: 8 Apr 2009, 16:49

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Serpico
post 8 Apr 2009, 17:00
Post #41

Membru autentic

From: Timisoara

Nici pentru firmele mari, pentru care 6.500 de lei nu inseamna nimic, ordonanta asta nu e usor de suportat daca in perioada asta nu prea au profit. Se aplica un impozit minim de 6.500 lei sau 0,5% din cifra de afaceri. La firmele mari, asta poate insemna milioane de euro. Valoarea de 6.500 de lei se aplica doar acolo unde 0,5% din cifra de afaceri reprezinta mai putin de 6.500 lei (adica o cifra de afaceri mai mica de 1.300.000 de lei - aproximativ 300.000 de euro).

This post has been edited by Serpico: 8 Apr 2009, 17:00

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
+
marksman
post 8 Apr 2009, 17:15
Post #42

Post mortem nihil est

From: sat

Pai da, ca statul a gasit ca e foarte usor sa faca privatizari pe un dolar si comision de zece milioane, apoi sa stea cu mana intinsa la impozite si taxe.
Exista sistem bancar romanesc? Pe langa BNR si CEC mai este vreo banca romaneasca?
Exista industrie romaneasca? (in patrimoniul statului, adica)

E foame de bani la buget, se foieste politia pe strazi (la adapostul intunericului) si cauta in disperare sa dea amenzi (sa amintim aici si de pandarii cu radare). Pe langa asta apar si taxele aberante (maine-poimaine nici o basina nu o sa mai putem da fara sa platim o taxa de poluare). Motivul? "E criza, dom'le". Da' la parlament nu-i criza? La guvern nu-i criza? La presedentie nu-i criza?
Adica noi platim ca prostii criza mondiala iar ei isi cresc bugetul. N-am vazut nicaieri (guvern, parlament, presedentie) o rectificare negativa de buget. Daca gunoaiele astea care ne conduc ar fi renuntat la toate sporurile si facilitatile pe care cu nesimtire si le-au votat ar fi avut eventual dreptul (moral) sa ceara poporului sa faca sacrificii.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
vijelie
post 8 Apr 2009, 17:19
Post #43

membru violet

Iar ajungem la industria romaneasca...
Iar BNR nu e o banca oarecare, ci are alt rol.

This post has been edited by vijelie: 8 Apr 2009, 17:20

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Marius97fer
post 8 Apr 2009, 17:31
Post #44

Membru cu IQ :)

Baietii astia destepti sunt de fapt foarte prosti.
Bine frate, fiecare peroana SRL mai invarte si ceva pe la negru, pe persoana fizica (vorba lu' marean), dar nu e asta solutia ca sa aduci bani la buget.

Sa moara ciarli ciaplin (vorba lu' Marty biggrin.gif ), fa frate controale corecte, amendeaza pe cine greseste, fa si aplica o legislatie care sa vina in ajutorul celui care produce ceva si aduce un plus de valoare economiei, fa ceva util...

In fine.

Eu sunt unul din cei care lucrez "la negru" si de ciuda si de-al dracu, si din economie, nici nu ma gandesc sa fac ceva legal. Uite'asa, de-al dracu.

Ma scuzati. Ma duc la munca. biggrin.gif

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
marksman
post 8 Apr 2009, 17:35
Post #45

Post mortem nihil est

Da vijelie, ajungem si la industria romaneasca, industrie care e admirabila, e sublima, dar lipseste cu desavarsire, fapt care reflecta incompetenta statului roman. Cat despre BNR, stiu ce rol are. Ma intreb totusi, de ce-o fi avand National Bank of China sucursala la Paris?
De ce France Telecom spre exemplu e proprietatea statului francez? Sau Gaz de France?

Edit: statul francez mai are doar 27% din FT si din 80% din GDF a mai ramas cu 35% anul trecut.

This post has been edited by Illusi0n: 8 Apr 2009, 20:50

--------------------
Nick Ușor
+
vladrehau
post 8 Apr 2009, 20:34
Post #46

Instalator

dupa 20 de ani de supt si de hotii pot sa le zic cu mana pe inima ca le dau sa suga p...
imi cer scuze de limbaj dar astia sunt mai obsceni decat orice inchipuire...

--------------------
+
CIPTUNING
post 8 Apr 2009, 20:50
Post #47

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 8 Apr 2009, 17:35)
Cat despre BNR, stiu ce rol are.
Edit: statul francez mai are doar 27% din FT si din 80% din GDF a mai ramas cu 35% anul trecut.
*

Stati sa trecem la moneda euro si mai vedem apoi ce rol va mai avea BNR-ul.. Ca doar exista BERD-ul si FMI-ul.
Se vorbeste la nivel european si subtil de cresterea pensionarii la 70 de ani: cine tine la privat, pana la varsta aceea, un om angajat? Va mai apuca sa manance pensie? Desigur, ideea este sa contribuie toata viata la fondul de pensie iar statul sa-i inapoieze foarte putin sau deloc, pentru ca nu mai apuca pensia.
A lansat presa, cu ceva timp in urma, stirea cum ca patronatele europene reclama scaderea productivitatii muncii, fapt pt care cereau reintroducerea sambetei ca zi lucratoare (de parca multi n-o muncesc deja!). Vom deveni sclavi platitori de taxe si rate bancare. Si asa ajungem iar sa vorbim despre teoria conspiratiei, cea luata in ras de multi...
Cat despre nededucerea TVA-ului la leasingurile in derulare..tovarasilor conducatori, regulile nu se schimba in timpul jocului! Patronul si-a facut un calcul la inceputul leasingului, a avut in vedere o crestere a euro, incasari, etc si a constatat ca poate face fata. Iar voi, "minti luminate cu lanterna", ati vrea sa veniti acum si sa ii mai puneti o taxa in spate, taxa pe care nimeni nu a putut sa o prevada, pt a-i ingropa definitiv. Sunteti incapabili sa faceti o politica monetara coerenta chiar si pe termen scurt, lucru reprosat si de investitorii straini care fug de noi. Si fug pentru ca planul lor de afaceri pe un termen mediu si stabilitatea fiscala de care au nevoie, s-ar duce naibii la cat de des si mai ales la modul in care schimbati voi legile!

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
logan1.5dci
post 8 Apr 2009, 21:11
Post #48

Nu Există Informații

Prima data, Boc a reusit sa ma pacaleasca, am crezut ca in sfarsit a venit cineva care va mai taia din cheltuielile guvernantilor.
Si m-a lasat pe spate, a taiat din maririle propuse. icon_mrgreen.gif Bine, nu toate si nu de tot.
Deci in 2009, an de criza, in care firmele dau din colt in colt nestiind ce sa mai reduca (eu va spun din experienta proprie si am prieteni in aceiasi situatie.) ca sa se descurce si guvernul, parlamentul etc au buget aprobat la nivel de 2008 (cand economia duduia, sau asa se spunea)

Clarificare: poate nu am fost destul de clar, de asta fac urmatoarele mentiuni exemplificative.

buget guvern/parlament/deputati/etc 2008 = 100 lei
buget propus pentru 2009 = 150 lei
rectificare Bocciana = 110 lei

De aprobat s-a aprobat bugetul, dar nu prea au de unde sa ia banii, asa ca acum se inventeaza diverse....

This post has been edited by logan1.5dci: 8 Apr 2009, 21:29

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
slaiciprian
post 8 Apr 2009, 21:55
Post #49

Membru

From: Botosani

care puteti 100% la negru. asta oricum o sa incerce tot romanul.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
logan1.5dci
post 8 Apr 2009, 21:58
Post #50

Nu Există Informații

pai degeaba, la negru, nu vezi? Ai (profit) platesti; Na-i? Tot platesti. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 8 Apr 2009, 22:00

--------------------
+
IsNa
post 9 Apr 2009, 09:33
Post #51

Membru autentic

From: Timisoara

Premiza acestui impozit este o problema reala. Domenii economice ca si constructiile, agentiile imobiliare, industria alimentara sau comertul au declarat in 2007 (anul boomumul economic maxim al Romaniei) doar pierderi si nu au platit nimic la stat.

Dar prin acest impozit forfetar statul practic se recunoaste incapabil sa descopere evaziunea fiscala pe care in mod evident aceste (si mult altele) ramuri ale economiei o practica la scara larga. Sigur ca decat sa iei la puricat agentiile imobiliare si firmele de constructii ce apartin demnitarilor (sau ouale lui Nastase), e mai usor sa tragi un ban in plus de pe micile SRL-uri familiale.

E o solutie a unui guvern impotent si corupt.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
slaiciprian
post 9 Apr 2009, 09:50
Post #52

Membru

From: Botosani

QUOTE(logan1.5dci @ 8 Apr 2009, 21:58)
pai degeaba, la negru, nu vezi? Ai (profit) platesti; Na-i? Tot platesti. icon_mrgreen.gif
*

oricum o sa incerce toata lumea sa scoata impozitul asta, platind mai putin la celelalte.
daca macar s-ar vedea ca banii dati pe impozite se cheltuie cu folos, nu te-ai oftica sa le platesti. dar asa, platesti sau nu, pentru tine, cetatean, e tot aia. creste doar numarul de vile.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
vladrehau
post 9 Apr 2009, 10:29
Post #53

Instalator

Solutia este doar una ....EMIGRAREA !!! ....si sa vezi apoi ce frumoase ti se par concediile in Romania.... biggrin.gif ... ma refer la oamenii simpli ca mine care se chinuie sa si castige painea blush.gif

--------------------
+
octaviu
post 9 Apr 2009, 12:17
Post #54

Rapid

vladrehau te urmez smile.gif

Am si eu un SRL pe care mai taiam o factura, doua cand se lovea ceva.. cu ocazia asta se pare ca trebuie sa-l inchid..

Multumesc noului guvern!

--------------------
Dacia 1300 1981
+
nairam
post 9 Apr 2009, 12:35
Post #55

Posesor de bebelus...

Șoimi ai Patriei am fost,
De-aia-ți mulțumim mereu,
Că ne-ai dat aripi și-un rost:
Să zburăm în ReFeGeu...

http://www.you-tube.ro/n-a-multumim-din-in...ui--v80194.html

Sau pe romaneste:
MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI:

Azi e zi de sarbatoare
Ziua cînd noi voiosii pionieri
Am pornit cu-nflacarare
Pe un drum presarat cu primaveri
Ta-ra-ta-ta goarnele au sunat
Ta-ra-ta-ta si-ntr-un glas am cîntat
Multumim din inima partidului
Ca-ntr-o zi de sarbatoare
Ne-a croit drum nou de pionieri
Mangaiati de noul soare
Rasarind bland si rosu dinspre zari
Invatam cu-nflacarare
Patriei cum sa-i fim folositori
Ta-ra-ta-ta goarnele au sunat
Ta-ra-ta-ta si-ntr-un glas am cîntat
Ca-ntr-o zi de sarbatoare
Ne-a croit drum nou de pionieri

This post has been edited by nairam: 9 Apr 2009, 12:49

--------------------
Toyota Avensis - 1.8 129 horses 2009 Executive
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
einstein1984
post 9 Apr 2009, 12:45
Post #56

fan Dacia

QUOTE(body @ 8 Apr 2009, 14:23)
E aberant sa elimine chestia cu masinile . Pai daca ai o firma care implica deplasari in interesul serviciului , ce faci frate ?Tu cheltuiesti niste bani , care nu ii poti recupera . Niste imbecili !
Bai frate , tara asta e blestemata !
*

Leasing operational.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
ady77
post 9 Apr 2009, 13:25
Post #57

راحتزیل یو

From: near Bacau

Raspuns de inginer tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
marksman
post 9 Apr 2009, 13:57
Post #58

Post mortem nihil est

inginer la Rino!

--------------------
Nick Ușor
+
C@talin
post 9 Apr 2009, 14:05
Post #59

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

cine e bre injiner ?

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
ady77
post 9 Apr 2009, 14:06
Post #60

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(einstein1984 @ 9 Apr 2009, 13:45)
Leasing operational.
*

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 01:16
Forum Renault