Rugina, A aparut unde nu m-am asteptat ...
![]() ![]() ![]() |
Rugina, A aparut unde nu m-am asteptat ...
canea_dragos |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|||
raduzks |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 15 November 07 From: Iasi ![]() |
Va salut domnilor , se pare ca am intrat si eu in rand cu lumea ( imi ruginesc oalele de la masinuta).La punctele de rugina aparute , deasupra lor apar picaturi de apa . Intrebare este normal sa apara acele picaturi ? Am slefuit cu hartie abraziva locurile respective , nereusind sa ajung ca tabla sa fie perfect lucioasa . Am sters cu diluant si am dat cu grund . Operatiune esuata , rugina cu punctele de apa au aparut a doua zi .Am citit acest topic si se pare ca am de treaba nu gluma .Am inteles ca langa amortizor sunt niste gauri ce trebuie astupate si prin alta parte se toarna ulei, bun, dar eu nu prea am inteles care se astupa si care nu . Rog frumos daca se poate cineva care a trecut prin aceste patanii sa imi trimita un numar de telefon pentru a ma ajuta.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/ Scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
picaturile de apa apar de la condens si nu prea cred ca ai ce face. Vine vara si dispar de la sine. In rest tre sa scapi de rugina.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
QUOTE(raduzks @ 22 Oct 2010, 07:33) Va salut domnilor , se pare ca am intrat si eu in rand cu lumea ( imi ruginesc oalele de la masinuta).La punctele de rugina aparute , deasupra lor apar picaturi de apa . Intrebare este normal sa apara acele picaturi ? Am slefuit cu hartie abraziva locurile respective , nereusind sa ajung ca tabla sa fie perfect lucioasa . Am sters cu diluant si am dat cu grund . Operatiune esuata , rugina cu punctele de apa au aparut a doua zi .Am citit acest topic si se pare ca am de treaba nu gluma .Am inteles ca langa amortizor sunt niste gauri ce trebuie astupate si prin alta parte se toarna ulei, bun, dar eu nu prea am inteles care se astupa si care nu . Rog frumos daca se poate cineva care a trecut prin aceste patanii sa imi trimita un numar de telefon pentru a ma ajuta. pe sub aripile spate pe linga amortizorul spate exista stinga dreapta de amortizor doua gaurele...pe acolo se baga ulei cu spritiera sau cu seringa...eu am facut altceva...pe gaurile alea am bagat un furtunel si pe el bag ulei la 4,5 luni...uitate atent la pozele de mai jos... Attached thumbnail(s) Imagine0002.jpg ( Size: 83.48k ) Number of downloads: 1098 Imagine0001.jpg ( Size: 217.34k ) Number of downloads: 1227 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
ramsen,trebuia sa pui niste silicon cauciucat sau mastic la acele gaurele ca sa le astupi dupa ce puneai uleiul.asa am facut eu.si cred ca nu mai are cum sa patrunda rugina.
22 Oct 2010, 14:54: cu o pompita de ulei,merge perfect. This post has been edited by cgc64: 22 Oct 2010, 14:54 |
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu le-am astupat cu silicon, apoi am dat cu grund peste tot iar apoi cu antifon. Garantat nu mai intra apa.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
raduzks |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 15 November 07 From: Iasi ![]() |
Multumesc pentru indrumari si va mai necajesc cu intrebari
1.Dupa curatarea de rugina cu ce solutie se da ?Loctite ,feruginol etc ? 2. Daca se da cu una din solutiile de mai sus peste ea se mai da cu grund si apoi vopsea? Nu va suparati de intrebari , dar vreau sa fiu sigur de ceea ce urmeaza sa fac . Multumesc anticipat . |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/ Scala
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
cauta produse de la nigrin pentru rugina.eu sunt multumit de ele.la praktiker gasesti.
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
QUOTE(cgc64 @ 22 Oct 2010, 14:52) ramsen,trebuia sa pui niste silicon cauciucat sau mastic la acele gaurele ca sa le astupi dupa ce puneai uleiul.asa am facut eu.si cred ca nu mai are cum sa patrunda rugina. <span class='edit'>22 Oct 2010, 14:54:</span> cu o pompita de ulei,merge perfect. m-am gindit si eu la asa ceva sa fac...dar eu vreau sa mai bag ulei pe acolo...mai bine bag ulei pe linga furtunase... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
tita |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 12 June 10 ![]() |
Voi a-ti astupat doar gaurile de sus de la amortizoare sau si cele de jos?
gaurile de sus de la amortizoare comunica cu cele de jos? |
--------------------
dacia
1300
1989
|
|
ramsen |
![]()
|
da...eu pe cele de jos inainte sa bag ulei pe cele de linga amortizoare sus bag vaselina cu degetul in gauri...dupa un timp se observa ca vaselina dispare si incepe sa se vada urme de ulei pe tabla...acum bag ulei direct pe furtunase si dupa vreo 3 zile se observa ca pica ceva pe gaurile de jos...am spus mai sus ca am astupat gaurile de sus pe linga furtunase atit...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
razvancaine |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 25 March 08 From: bucuresti ![]() |
eu am astupat gaurile de jos,am umplut canalele cu ulei apoi am bagat vaselina cu degetul dupa care am etansat foarte bine cu silicon.cred ca si peste 10 ani uleiul tot acolo va fi
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Bravo! In sfarsit cineva care a inteles efectul astuparii gaurilor de jos si a facut la fel ca mine. Aveti aici un desen cu argumentarea mea.
http://www.daciaclub.ro/Are-nevoie-solenza...ml#entry2401078 Te contrazic cu un lucru insa: nu fii asa sigur ca uleiul va sta acolo o vesnicie. Uleiul iese (greu, intr-adevar) pe la imbinarea intariturii cu oala, plus ca in timp este absorbit foarte bine intre tablele suprapuse. Eu, dupa un an, am completat cu aproximativ aceeasi cantitate ca prima oara. This post has been edited by CIPTUNING: 3 Nov 2010, 20:37 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
ramsen |
![]()
|
vedeti de ce am bagat eu furtun pe gaurile alea...ca sa mai bag cu seringa pe furtun ulei...pe cele de jos le astup atunci cind bag ulei cu vaselina la greu...o fi curgind pe undeva dar pe asfalt nu ajunge uleiul
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu zic ca este suficienta astuparea gaurilor de jos cu silicon. Pe langa asta nu ar fi rau sa dati un strat de grund si unul de antifon pentru protectia suplimentara. Va mai tin inca 10-15 ani oalele.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Rugina...
DSCF1924.jpg ( Size: 422.43k ) Number of downloads: 736 DSCF1925.jpg ( Size: 302.31k ) Number of downloads: 707 DSCF1926.jpg ( Size: 385.28k ) Number of downloads: 711 DSCF1927.jpg ( Size: 334.65k ) Number of downloads: 325 ![]() Am curatat,am tratat,am vopsit si acum e bine. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Iata ce am gasit si eu ieri sub aripa dreapta.Si nu e totul,dupa ce am dat cu peria rotativa,zona afectata s-a extins si mai mult,am uitat sa fac alte poze.Am dat cu feruginol apoi grund,azi urmeaza autovapantul pe interior si vopseaua pe exterior.
[attachmentid=1627722396] [attachmentid=1627722397] |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
victor.vajoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 13 January 10 From: Brasov ![]() |
Am nevoie de un sfat! Masina mea este la tinichigiu pentru schimbarea oalelor din spate, si retusuri pe unde a mai ruginit. Pentru a nu mai trece prin problema aceasta cu oalele, imi recomandati sa bag ulei in ele sa astup apoi gaurile ? Sau pur si simplu e mai convenabil (oalele fiind noi) sa astup gaurile de sus si cu asta am terminat problema ?
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|
Maskatu |
![]()
|
Astupa gaurelele sus, si aplica macar un strat de grund, si apoi un strat de teroson sau antifon pentru a sta fara griji...
bafta |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Corect.Si ai un plus de siguranta daca introduci ulei(din cel mai ieftin,dar sa nu fie ars) prin orificiile de sus,dupa aceea le astupi.Eu asa am procedat.
This post has been edited by BoR: 19 May 2011, 20:15 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(victor.vajoi @ 19 May 2011, 19:56) Am nevoie de un sfat! Masina mea este la tinichigiu pentru schimbarea oalelor din spate, si retusuri pe unde a mai ruginit. Pentru a nu mai trece prin problema aceasta cu oalele, imi recomandati sa bag ulei in ele sa astup apoi gaurile ? Sau pur si simplu e mai convenabil (oalele fiind noi) sa astup gaurile de sus si cu asta am terminat problema ? Vezi ca pe paginile anterioare am descris eu cum am facut,tot acolo o sa gasesti si poze. Inainte sa astup gaurile am bagat ceara. This post has been edited by romanvs: 20 May 2011, 11:02 |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 19:34 |