Rugina, A aparut unde nu m-am asteptat ...
![]() ![]() ![]() |
Rugina, A aparut unde nu m-am asteptat ...
benkenobi |
![]()
|
||
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|||
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
nici eu nu pot sa cred ce vad ,eu am scala fabricata in octombrie 2003 inscrisa in circulatie ianuarie 2004 da nu are gram de rugina
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
A gasit cineva Super Rost Killer in CT?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.701 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
nu bagati super rost killer sau alti compusi chimici pentru a indeparta rugina. aceasta solutie reactioneaza cu oxidul de fier dar si cu fierul si oxigenul. o sa aveti surprize cand, dupa "curatare" si vopsire o sa reapara rugina in maxim 6 luni. tratamentul perfect este curatarea pana luceste tabla, apoi degresare si grunduire. fiecare punctulet negru de rugina, indiferent cat de mic trebuie eliminat. pe urma se pune grund si vopsea. astfel se elimina rugina.
inginerii lu` peshte! bataie de joc! gaurile alea mai mult ca sigur au fost facute pentru a baga ceva material intre table. ori ceara ori ceva spuma ori antifon. deh...reducerea costurilor. ma bucur ca am curatat absolut toata rugina de la oalele spate. o sa rugineasca toata masina, dar acolo nu o sa mai am probleme. 2 saptamani de munca, dar macar am scapat. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(romanvs @ 16 Jun 2009, 23:11) @birkof---Am dat 180 ron pe bucata,in total 360ron(se gasesc foarte greu),iar manopera la service fara vopsit si insonorizat,800ron. ![]() Dupa cum am spus am sa revin cu poze,cred ca duminica seara,daca am timp. Interesant, Spune-mi te rog, ai schimbat si tabla "interioara" ? P-asta ai gasit-o separat de cadrul caroseriei ? Thx! |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Pai tabla interioara se gaseste de fapt, sub titulatura de "oala spate". Pe mine ma nedumereste daca se gaseste tabla aia groasa (intaritura amortizorului, prin ambutisarea careia s-au nascut canalele prin care intra apa)...
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(CIPTUNING @ 3 Jul 2009, 23:11) Pai tabla interioara se gaseste de fapt, sub titulatura de "oala spate". Pe mine ma nedumereste daca se gaseste tabla aia groasa (intaritura amortizorului, prin ambutisarea careia s-au nascut canalele prin care intra apa)... Sorry, exact la tabla aia groasa ma refeream .... |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Nu cred ca se gaseste separat.Oala amortizor este cu tot cu dublura de tabla.Nu inteleg care este treaba cu dublura de tabla,pt ca aia nu mi-a ruginit ci oala in partea din portbagaj.In partea dinspre roata nu am avut nici un punct de rugina.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Daca nu ar fi dublura de tabla groasa, amortizorul s-ar smulge din tabla subtire. Explicatia lipsei ruginei sa fie faptul ca aceasta este de cel putin 3 ori mai groasa?
|
--------------------
SLZ
SCALA
|
Fancyman |
![]()
|
Deci 180 fac amandoua ?
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Mai citeste ,te rog,o data...
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Poate sa reconande cineva un service ieftin si bun din CT ptr o lucrare mica de tinichigerie?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
arin |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 32 Joined: 26 March 09 From: Arad ![]() |
Buna poate cineva sa-mi arate va rog niste poze unde sunt acele gauri care trebuie astupate in interiorul masini sau in exterior linga telescop ,va multumesc.
|
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
ma duc eu si fac poze unde se afla...dar nu trebuie astupate ci bagat ulei pe ele...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
arin |
![]()
|
I-ti multumesc foarte mult daca poti sa adaugi niste poze ,cineva mai sus scria ca trebuie astupate ,dar ma gandesc ca nu au fost facute degeaba pe acolo trebuie sa se scurga apa de undeva.
|
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Daca te referi la cele de jos, intr-adevar, pe acolo trebuie sa se scurga apa care intra de afara intre table, (exact acolo unde nu are ce cauta), prin gaurile de sus...
![]() Daca te referi la cele de sus..macar pe acelea astupa-le, pt ca acolo arunca roata toata apa. Daca vrei sa faci treba serioasa: -astupi jos; -pui ulei pe sus (sau alt produs anticoroziv agreat pe forum ![]() -astupi sus (merge si cu silicon) si gata. Probabil in timp se va umezi de la ulei oala pe exterior, semn ca uleiul iese pe la ambutisarea tablelor oalei si implicit isi face treaba. Daca nu vrei sa lasi uleiul acolo, dupa un timp, scoti dopurile de jos si se va scurge, dar nu vad rostul sa lasi gaurile neastupate si sa permiti iarasi trecerea apei pe acolo. Ramsen: ai vreun argument tehnic contra astuparii? Poze de pe aria supernova: http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627506458 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627520308 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627520311 Sloganul meu: mai bine sa curga uleiul decat rugina. ![]() This post has been edited by CIPTUNING: 30 Dec 2009, 17:44 |
--------------------
SLZ
SCALA
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
am facut pozele cu acele 2 gauri minune...
30 Dec 2009, 18:57: eu am bagat din noiembrie 2007 si pina in prezent de 2 ori ulei ars pe acele 2 gauri...dupa ce am bagat le-am astupat cu vaselina...acum dupa spalarea masini asa arata cele 2 gauri minune This post has been edited by ramsen: 30 Dec 2009, 18:57 Attached thumbnail(s) Imagine0533.jpg ( Size: 71.15k ) Number of downloads: 1619 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
eu am scapat de rugina cu un produs de la nigrin care se gaseste la praktiker
30 Dec 2009, 19:28: si la acele gauri de la telescoape am bagat cu incredere ulei si le-am astupat cu silicon cauciucat. ![]() This post has been edited by cgc64: 30 Dec 2009, 19:28 |
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
arin |
![]()
|
Ok baieti am inteles va multumesc am sa ma apuc de treaba si am sa le astup pe cele de sus ,dar totusi ma gandesc de ce au facut acele gauri mai bine era fara ele si in felul acesta nu mai rugineau oalele,la mine nu sunt ruginite inca dar nici nu vreau sa astept sa rugineasca.
31 Dec 2009, 18:08: Salut baieti astazi am introdus ulei ars in acele gauri de sus ,mai intai am suflat gaurile cu aer le-am astupat pe cele de jos dupa care am injectat ulei ars in gauri cu o siringa si un furtunas subtire ,cam 6 siringi la o gaura si 6 la cealalta si am mai introdus si ulei din spray dupa care am astupat gaurile cu mastic ixell,sper sa tina sa nu apara rugina.Multumesc celor care m-au ajutat. This post has been edited by arin: 31 Dec 2009, 18:08 |
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
ramsen |
![]()
|
trebuia pe acele gauri inainte de a le astupa cu silicon sa lasi acolo un furtunas pentru a mai baga ceva ulei si dupa il astupai si pe el si gaurile cu silicon
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
arin |
![]()
|
Da ai dreptate nu m-am gandit dar daca acum este ulei inauntru si gaurile sunt astupate ,apa nu mai are pe unde sa intre in mod normal nu ar mai trebui introdus ulei ,dar oricum la vara am sa desfund gaurile de sus si am sa mai injectez niste ulei.
|
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(ramsen @ 30 Dec 2009, 19:55) Ati facut cea mai mare prostie cu uleiul ars. V-ati calicit la un litru de ulei ieftin si curat. Uleiul ars contine toti oxizii si toate substantele daunatoare rezultate in urma proceselor ce se desfasoara in interiorul unui motor. Eu am astupat doar sus. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ramsen |
![]()
|
fiecare isi pune ce reteta stie...eu de cind am masina de prin 1998 am pus numai ulei ars de motor si nu am avut probleme cu rugina...deci puneti ce vreti voi...eu am dat un exemplu ce am pus si ce am facut eu...OK
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
arin |
![]()
|
Si eu la dacia 1310 care am avut-o tot ulei ars am pus tot timpul si in praguri si la panourile de usi si nu am avut niciodata probleme,dar cum spune colegul fiecare pune ce vrea,dar nu cred sa aiba ceva uleiul ars .
|
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
ramses86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 352 Joined: 11 January 08 ![]() |
fratilor am citit topicul si m-am speriat...chiar asa de tare ruginesc solnitzele? acuma cand eram pe punctul de a-mi lua o solenza....incep sa ma speriu...pfai si cand ma gandesc ca la aceleasi bani mai sunt golf 3 astra si altte cele...dar de 14-17 ani chia nu mai stiu ce sa fac. Imi place solenza dar daca chiar putrezeste ca supernovele (am vazut 90% coapte putrede rau de tot) atunci nu mai stiu ce sa iau.
|
--------------------
Dacia
1310 tx
1987
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai tu cand iti iei masina, o iei cu ochii inchisi?
Daca nu are rugina pana acum, si o intretii ca lumea, n-o sa mai faca prea multa. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
arin |
![]()
|
Sunt si loganuri ruginite unde este galvanizata caroseria atunci ce te miri ca ai vazut solenza ruginita ,a mea este din 2004 dar momentan nu are rugina pe ea si mai depinde si cum o intretii ,sa nu crezi ca golfurile aduse de la "doi batrani din germania" nu au rugina pe ele,stiu pe cineva care si-a cumparat ford mondeo din 1997 si toata este coapta pe dedesubt i-a spus tinichigiul sa se scape cat mai repede de ea,si mai este un lucru sa nu comparam ww cu dacia.
|
--------------------
dacia
Solenza
2004
- ar _xxx
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
E pe dracu' galvanizata. O sa mai treaca ani buni pana o sa vedem asa ceva la Dacia.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ramses86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 352 Joined: 11 January 08 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 5 Jan 2010, 20:59) Pai tu cand iti iei masina, o iei cu ochii inchisi? Daca nu are rugina pana acum, si o intretii ca lumea, n-o sa mai faca prea multa. nu omule...dar nici nu o sa-l pun sa-mi scoata toate scaunele sa vad unde da rugina...ideea e ca acesti bani i-am strans foarte greu si nu as vrea sa-mi iau o masina cu care dupa 2 luni sa fug la tinichigerie si sa-mi las 10 salarii acolo.... noh mai vedem...dade gasim un exemplar "omis" de rugina ![]() |
--------------------
Dacia
1310 tx
1987
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai bancheta spate o ridici sus si vezi oalele spate. Iar in portbagaj vezi usor, ca Solenza nu are mocheta pe laterale. Ca pe acolo apare rugina aia "nasoala".
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 19:47 |