Un fel de Virus, primit pe mail...si activat la deschiderea mesajulu
![]() ![]() ![]() |
Un fel de Virus, primit pe mail...si activat la deschiderea mesajulu
Tince1290 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
lucifer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 9 April 05 From: Bucharest Dr. Taberei ![]() |
Da mailurilor primite de la Raiffeisen si Bancpost : Report as Spam ! Asa macar s-ar putea sa nu-ti mai vina tie aceste mailuri ! DAR , mai ales nu introduce date personale , asta in cazul in care ai cont deschis la una dintre banci , caci vei fi fraudat mai mult ca sigur !!!
This post has been edited by lucifer: 6 Apr 2009, 18:58 |
--------------------
dacia
1410
1997
- B xx GEC
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
asa am procedat eu
insa mai vin...de la alte adrese ![]() This post has been edited by daciafan: 6 Apr 2009, 18:59 |
--------------------
/
/
/
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Cred ca ar trebui sa te adresezi politiei.
Banuiesc ca folosesti google crome, nu ca la alte browsere nu s-ar intampla, dar la ultima scanare cu Spybot-search & destroy acesta a raportat foarte multe obiecte periculoase agatate de chrome. (imi pare rau de reclama negativa, personal imi place cum se misca,dar asta am patit, asta povestesc.) This post has been edited by logan1.5dci: 6 Apr 2009, 19:09 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Este doar phising. Spam e mai inofensiv ca asta. Si phising e periculos rau. adica acum dai datele si peste o ora ai conturile goale. Nu furnizati nimanui parolele de la orice cont si cu ata mai putin de la carduri bancare. Daca orice administrator are nevoie sa umble la contul tau, NU are neoie sa-ti ceara parola, ca este furnizata automat de sistemul respectiv. Deci la banca retragi banii fara sa dai pinul!!!!!!!!!!!!. Automt banca nu are nevoie de pin pentru a face diverse actiuni asupra contului tau. Preferabil sa transmiteti mai departe tuturor prietenilor aceste randuri.
Cu stima. |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Spam-ul te freaca cu tot felul de oferte, cu vrute si nevrute dar asta vad ca vrea altceva. De-aia ziceam politie.
Sau ai putea sa pui o intrebare la banca. Barem ai ceva bani in cont?....... ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 6 Apr 2009, 19:20 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Politia nu are ce sa faca. mai bine sunati la banca. Probabil se vor autosesiza.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca mesajul are atasamente, acestea infecteaza calculatorul tau doar daca le deschizi. In general, am observat ca cel putin la Yahoo! sunt "epidemii", pana se actualizeaza motorul Norton Antivirus (max. 1 zi); dupa aceea, iti elimina automat atasamentele, atunci cand accesezi mesajele. Deci daca tii neaparat poti citi mesajul, dar nu deschide atasamentele (oricum, sper ca ai un antivirus bun). Totusi, parca erau niste comunicate de presa care ziceau sa nu accepti nici un fel de mesaj transmis in numele bancii... Si eu folosesc functia de "Report as spam" pentru mesajele de genul asta. Am facut odata un Report pentru un astfel de mesaj, dar a durat mult, si am renuntat la urmatoarele.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Da cred ca politia (trebuie sa mai creasca sa aiba P mare) nu prea are ce sa faca dar pot, prin serviciul lor de fraude prin internet (sau cum s-o numi) pot sa-i bage intro baza de date si sa fie cu ochii pe ei. Sa le monitorizeze putin actiunile, poate descopera ceva.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
si verificati linkurile pe care intrati aplicatiile de e-banking ca am mai vazut link-uri de genu' raifaissenonline.ro.hackmyserver.sau.ce-o.fi.com. care la la o privire neatenta par ok.
Cand clickai pe vreun link de genul ala, de obicei te duce pe o pagina asemanatoare cu cea a bancii de la care pare ca provine mail-ul, unde "evident" iti cere user si parola. Care user si parola o sa si le salveze, si intra singuri la tine in cont. Asa ca un singur sfat e valabil. cascati ochii. tare. Politia nu prea are cum sa faca ceva in cazuri de astea. mail-urile sunt trimise mai mult ca sigur de pe computere virusate, iar serverele care fac recoltarea de useri si parole sunt prin locatii mai exotice. si nici nu sunt folosite mult timp, fix pentru a ingreuna detectia. si ganditi-va bine daca voi chiar ati dat vreo adresa de-a voastra de mail bancii ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
bucatzel, daca ma gandesc putin ai dreptate.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
ok....nu am dat niciodata date personale pentru ca mi-am dat seama ca e ceva in neregula....la politie...ma gandesc si eu ca nu sunt solutii....dar spunea cineva (un prieten) ca ai putea raporta la telecomunicatii....ca aia le dau de cap la astia ce fac smecherii dinastea....o fi adevarat?....si daca da...de unde iau site-ul lor?
|
--------------------
-
-
-
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
da, e o campanie furibunda de phishing indreptata catre clientii Raiffeissen, primesc si cate 10 mailuri dintr-astea pe zi la job...
Da' nu inteleg de ce ai deschis topicul pe sectiunea asta?? ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Tince1290 |
![]()
|
ai dreptate....trebuia la cafenea (circul mult pe forum la sectiunile diverse si cafenea si am si uitat ca diverse are cuvantul "dacia" inainte
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
Eu sunt de parere ca orice ban trebuie muncit. Asa ca cel mai bine e sa-i punem pe baietii destepti sa munceasca. Intru pe linkurile primite in e-mail , si in functie de inspiratie id-ul mau e 67t3gff sau poate qtwe785t sau cine stie... Fac chestia asta de fiecare data cand primesc spamuri : imi las degetele sa alerge pe tastatura.
Daca am face toti chestia asta cu siguranta ca s-ar reprofila. |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
tu faci o greseala majora.
ok, nu-ti iau un user si o parola, dar in schimb le confirmi ca adresa ta de mail exista si o folosesti. asa ca sigur o sa urmeze alte prostii. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Sandu_Magnatu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 February 09 From: Arad ![]() |
Si eu primesc de vreo 2 luni incoace de la raiffeisen si alta banca, dar eu nici macar nu am card la nicio banca
![]() ![]() |
--------------------
Dacia/VW
Logan/Transporter
Preference 2005 1.4/T4 1999 2.5TDI
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
La mesaje din astea, direct DELETE.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() Am primit zilele trecute: de laRaiffeisen Online <online@rzb.ro> cătrepatryk_2008@yhoo.com, paucaangela@yahoo.com, patrycya_b@yahoo.com, patry_butterfly@yahoo.com, patruta2007@yahoo.com, patruagrosrl@yahoo.com, patronul1986@yahoo.com, patrocle_reloaded@yahoo.com, patrix_1106@yahoo.com, patrick002000@yahoo.com, patronconsult@untrr.ro, paul.florea@stillart.ro, patrimoniu@rornet.ro, paul.albu@ospdl.ro, patwill16@hotmail.com, patrik110@hotmail.com, paul.feelip@gmail.com, patrimoniu@episcopiaoradiei.ro, paul.geica@centrulimobiliar.ro subiectActivare client online, ascunde detaliile 3 apr. (Acum 4 zile) Răspundeți Stimate Utilizator Pentru securitatea dumneavoastra si evitarea pierderii de date activarea contului tau Raiffeisen Online se va face din formularul atasat email-ului . Raiffeisen Online reaminteste clientilor sai: Banca nu solicita in nici o situatie divulgarea codului PIN. Va multumim pentru intelegere © Raiffeisen Online Reusim Impreuna Oricum eu nu am cont la ei. This post has been edited by adrian.paul: 7 Apr 2009, 15:49 |
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
Tince1290 |
![]()
|
asta ca asta...dar eu am primit azi un nou mesaj...(mai multe
![]() 1) a intrat la inbox 2) era de la bancpost cu titlul "IMPORTANT!!!" 3) urmand link-ul pe care ma ducea (de curios)...am dat peste un site in care imi cerea si pinul.....deci iata ca se cere si pinul...si am incercat sa bag un cod la misto si pinul dar se pare k e mai destept de atat....imi spune ca nu e corect codul cardului (probabil masoara lungimea sirului de caractere)...sau mai rau.....fura codul si da mesaj de eroare ca sa aiba o scuza pentru care nu poti intra in cont ![]() iar legat de tutorialul din video....am dezactivat functia aia....si tind sa cred ca ajuta intr-un fel calculatorul....dpdv al sigurantei ![]() ok....ceva ciudat se "implanta"....nu mai am acces pe site-ul acela....unde am bagat codul la misto ![]() oricum....cateva poze de pe yahoo: mail.JPG ( Size: 178.92k ) Number of downloads: 355 mail_2.JPG ( Size: 180.24k ) Number of downloads: 369 mail_3.JPG ( Size: 165.6k ) Number of downloads: 348 mail_4.JPG ( Size: 140k ) Number of downloads: 340 This post has been edited by Tince1290: 7 Apr 2009, 16:32 |
--------------------
-
-
-
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce tare, serviciul Fastbanking obligatoriu !
![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 7 Apr 2009, 14:21) tu faci o greseala majora. ok, nu-ti iau un user si o parola, dar in schimb le confirmi ca adresa ta de mail exista si o folosesti. asa ca sigur o sa urmeze alte prostii. Nu inteleg , cum adica nu-mi iau un user si o parola. Insinuiezi ca au unde sa verifice daca: ce user, parola, a 9-a cifra si a 11-a cifra? Ok, le confirm ca adresa e buna. Cum? Primesc mail-urile pe un server din Satu mare, sau d. stie unde e, am forward pe adresa de yahoo. Cam dificil de verificat! "Asa ca sigur o sa urmeze alte prostii" Aia oricum nu pot fi opriti , ideea e sa le dam de munca , pana astia care le dam de lucru suntem mai multi decat cei care le dau de mancare. Astept si greseala minora , ca-asa-i in muzica. Scuze , am inteles alti prosti , in loc de alte prostii. This post has been edited by cristian_: 7 Apr 2009, 19:43 |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
si eu daca am fost talamba si am dat reply cu tetul" nu sunt clientul dvs!!!"?
ce se va intampla cu mine?oaaaaaa........sper sa nu fac astia ceva hacareli cu mine ca sunt plin de datorii..poate mi le-or achita ei!! |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
razvanamza |
![]()
|
Nu mai raspundeti la mesajele astea. Daca aveti IE7 dati report ca phising la pagina aia si gata!. Si Avira Antivirus are acum filtru phising. Deci va puteti feri cu putina atentie. Daca totusi ati dat pinul, in acceasi seara scoateti toti banii de pe card. Daca ii mai gasiti...
![]() |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
razvanamza |
![]()
|
corect
![]() |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
Tince1290 |
![]()
|
ok....dar totusi....e un virus care poate intra in pc prin aceste mailuri?....ca unele au fisier atasat....se poate sa fie un virus smecher si la citirea mesajului sa intre singur in pc?...prin yahoo.....ce ziceti?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Tince1290 |
![]()
|
ei da...deja au inceput tranzactiile in contul meu imaginar
![]() untitled.JPG ( Size: 152.01k ) Number of downloads: 193 untitled_2.JPG ( Size: 151.13k ) Number of downloads: 63 |
--------------------
-
-
-
|
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
Desi NU am nici o legatura cu vreo banca macar primesc si eu mesaje de genul celor amintite in topic "de la" Raiffeisen Bank.
Mai mult ca sigur cauza acestor mesaje spam este tocmai faptul ca ne-am dat adresele de mail in public (pe forumuri,in paginile de profil sau in cadrul unor topicuri).Am mai avut o adresa de email nefolosita si in timp ce pe cea principala primeam mereu aceste mesaje,pe cea neutizata era liniste pana cand am dat-o pe un forum si acum vad ca au inceput si dincolo sa apara (mai rar ce-i drept). Nu trece o zi sa nu am in inbox cate 5-6 astfel de mesaje.Sper sa se sature escrocii astia desi sincer nu ma deranjeaza..nu ma doare mana sa le sterg. |
--------------------
-
-
--
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:32 |