Problema Frana, Uneori imi prinde foarte jos
![]() ![]() ![]() |
Problema Frana, Uneori imi prinde foarte jos
variable_dynamics |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|||
rralex89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 23 March 08 From: Bucuresti, Romania ![]() |
multe dintre verificari (cu exceptia repartitorului le-am facut singur) m-am uitat la toate suturile si sunt stranse bine. lichid de frana nu pierd.
Cilindri receptori nu i-am schimbat niciodata iar daca ar curge pe acolo, presupun ca nu as vedea deoarece ar curge in interiorul tamburului. Am dreptate? Am sa fac aceste verificari in urmatoarele zile si revin cu noi informatii. Multumesc |
--------------------
Dacia
Nova GT
1999
- B-19-ZGH
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Daca iti curge pe la cilindrii receptori ,s-ar vedea lichid daca te-ai uita pe interiorul jentii...nu ramane tot in tambur,se scurge ( trecut prin asta) .
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
br03gnn |
![]()
|
![]() Club MAK Motorsport Braila de obicei noaptea pe strazi Group: Members Posts: 138 Joined: 9 November 08 ![]() |
tu ar trebui sa disperi frana 1 ora intr-o parcare oprit desigur si dupa care sa inspectezi masina
|
--------------------
fiat
uno
1997
- CT-07-VKP Asta e viata nu ai ce face , te uiti inapoi razi si treci mai departe!!!!
|
|
rralex89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 23 March 08 From: Bucuresti, Romania ![]() |
nu e lichid pe interiorul jentii. m-am uitat la tot. sa mor daca mai inteleg ceva. totul pare ok... dar nu e.
daca ar avea cineva din bucuresti timp sa ma ajute i-as fi recunoscator. i-as turna bere si-n cap |
--------------------
Dacia
Nova GT
1999
- B-19-ZGH
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Uite s-a trezit si un mosh: aerul pe spate intra pe la cilindri, la eliberarea pedalei de frana; garnitura are forma de "fusta", usor conica; la apasarea franei, presiunea o impinge si spre peretii cilindrului, asigurand etansarea (nu curge!!), dar la eliberarea pedalei, se creeaza o (mica) depresiune; materialul garniturii permite admisia unei mici bule de aer. Dupa n franari, aerul e suficient ca sa "inmoaie" pedala. O aerisire remediaza (temporar) problema.
La minunatia de pompa cu ICP, aerisirea circuitului "de siguranta" (al doilea circuit spre repartitor) e lucrul dracului! S-au scris tutoriale foarte bune, totusi eu am reusit prin metoda "fara ICP adus in avarie". Din (trista) experienta personala: cauciucariile pentru Dacia (romaneasca: berlina, nova, partial SN) sunt EXTREM de proaste!!! Mie groaza de perspectiva unei interventii pe sistemul de franare! Privitor la pompa noua, sunt de acord cu ce s-a scris: poti lua o teapa monumentala, sa fie mai proasta, de noua ca cea veche! Iar despre "mecanici"...asta ne baga tara asta in rahat: lipsa ETICII PROFESIONALE in toate domeniile, ca oameni priceputi se mai gasesc daca-i cauti.. Toate cele bune!! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
adevarat, toti mecanicii sunt bulangii; nu au constiinta cand e vorba de un sistem foarte important cum ar fi frana; traim in romania si asta ne ocupa tot timpul
![]() |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
rralex89 |
![]()
|
pompa e buna, am luat-o de la CNCD. dar acum eu habar n-am in ce sa mai am incredere. sunt de acord cu gti98, dar asta nu-mi rezolva problema cu franele. ce ar trebuii sa fac? sa mia schimb inca o data garniturile cilindrilor? n-as vrea sa cumpar mai mult lichid de frana decat benzina cum spunea un coleg forumist de-al nostru mai devreme.
|
--------------------
Dacia
Nova GT
1999
- B-19-ZGH
|
|
rralex89 |
![]()
|
am rezolvat-o! d'abea acum, fara misto!
i-am schimbat tot circuitul de franare (cu exceptie conductelor): pompa (luata de pe un renault 19), repartitor nou, etrieri noi, cilindri spate noi.... E aproape Ferarri ![]() problema asta m-a tinut 1 an.... |
--------------------
Dacia
Nova GT
1999
- B-19-ZGH
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut si la multi ani
![]() Am facut aerisire pe spate (franeaza bine acuma si tine bine doar spatele, fata..foarte slab); pe fata nu am gasit suruburile de aerisire..aveti idee sau o schema ceva unde sunt? Mi-a spus cineva ca s-ar fi dus capurile de la suruburi de la uzura..rugina. Cum fac? |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
daca nu le gasesti ar insemna ca sunt rupte aerisitoarele
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
basileros |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 1 July 08 ![]() |
ai pus-o!!!!!....cum se zice...fara aerisitoare nu ai decat cateva alternative
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
nova gt
1999
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ultima metodă am folosit-o și eu când am schimbat furtunele, de teamă să umblu la aerisitoare. A mers.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
eu acum cateva luni am aerisit si schimbat tot lichidul de frana, iar aerisitoarele de pe fata nu au vrut sa se desfaca (nu am fortat tare) si am dat cu mult wd-40 si lichid de frana ce il aveam scos de la rotile spate si sau desfacut usor
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
dar instalatia daca se mai auto-aeriseste nu poate scoate aerul din etrier pana la urma? nu de alta dar si mie imi curgea unul si pana l-am schimbat tot complectam si prindea frana chiar daca a ramas si pompa fara lichid.
inainte sa pun un etrier nou erau rupte ambele aerisitoare si mecanicul care mi-a reaparat franele a aerisit pe la furtune si era ok This post has been edited by danciusergiu84: 2 Jan 2010, 20:00 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
o sa schimb etrierii...inca ceva pe lista..pe langa ambreaj si toata bucsaraia fata..
![]() |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
djmix7388 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 14 July 09 ![]() |
Citind toate problemele aduse in acest topic, poate nu e ceva nou dar ridic si eu o problema la dacia pe care am cumparat-o cu 7 luni in urma. De cand am luat-o frana tine doar jos si nu imi blocheaza rotile in niciun fel decat atunci cand fac o aerisire completa. De obicei imi tine intre o zi si trei pedela mai sus si frana mai prompta, apoi iar se inmoaie
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L Berlina / GPL
1997
- BZ 00 MIX
|
|
elm |
![]()
|
![]() Biciclist de cursa lunga Group: Members Posts: 208 Joined: 30 July 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan II
2018, Prestige
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
se poate sa fie de vina si partea de servo de la frana, si pe acolo sa traga aer fals motorul, sau sa nu ajute la franare, la mine la rece parca mai murea motorul desi am injectie iar cand franam usor cateodata era ok, dar daca franam mai tare murea servo si trebuia sa apas ca la tractor, daca tineam frana constant la un niver mediu aveam fluctuati la pedala adica servo cand lucra cand nu (va da-ti seama ca dateam din cap ca la disco), am schimbat eu piesa respectiva cu una noua (80 ron) ca e o piesa ce se uzeaza (membrana, garnituri) si rezultatul a fost mai bun decat m-am asteptat de la o nova.
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
contabilosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 24 December 08 ![]() |
Am si eu o intrebare : semnul exclamarii intr-un cerc si paranteze rotunde de pe bord indica faptul ca am probleme la frine sau e alceva ?
|
--------------------
Dacia Nova GT
Dacia Nova GT
1998
- ot-69-kam
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
dap e de la sistemul de franare, e legat la capacul bidonului de lichid de frana si se aprinde daca e putin si mai e legat la sonda ICP de pe pompa de frana si se aprinde daca este aer in ea
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
emideac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 16 April 09 ![]() |
aceeasi problema o am si eu cu martorul luminos...sta de cand o am aprins ..
ce s-ai fac sa se stinga??????? |
--------------------
dacia
NOVA
1998 GT
- bv 08 rrw
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Să cauți pe forum resetare sondă ICP
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
basileros |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 1 July 08 ![]() |
nu te juca cu viata ta sau a altora..
![]() |
--------------------
dacia
nova gt
1999
|
|
elm |
![]()
|
![]() Biciclist de cursa lunga Group: Members Posts: 208 Joined: 30 July 09 ![]() |
QUOTE(emideac @ 11 Jan 2010, 13:52) aceeasi problema o am si eu cu martorul luminos...sta de cand o am aprins .. ce s-ai fac sa se stinga??????? QUOTE(C a t a l i n @ 11 Jan 2010, 13:53) Am vazut pe forum la un moment dat ca rezolvarea in service la problema de mai sus a fost scoaterea papucului electric de la sonda ICP. Gata, merge acuma!! ![]() La urmatoarea ridicare de capota, ia sa vaz ce am si eu acolo... Ca sa observ ca mie imi lipseste pina si firul cu papuc cu tot ![]() PS: dupa verificarea cu un ohmetru a rezultat (normal) ca sonda ICP era in avarie |
--------------------
Dacia
Logan II
2018, Prestige
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
stie cineva ce se intampla mai exact cand sonda ICP intra in avarie?
nu de alta dar poate o patesc eu sau altii si sa stim cum sa procedam... This post has been edited by danciusergiu84: 17 Jan 2010, 22:23 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:57 |