DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Supernova sau Solenza, doresc sa-mi achiztionez una din cele 2

claudiu89
post 23 Apr 2009, 15:33
Post #31

Membru incepator

Group: Members

de golf 3 ce parere aveti ? am un var care are un golf 3 1,8i si tot o lauda si imi spune sa-mi iau golf 3 , mie unu mi se pare cam mica masina ,ma mai gandeam la un seria 3 pisicuta dar la 3000 de euro mie frica sa nu iau cine stie ce cazatura de masina .

--------------------
Opel Astra H 1.4i16v Opel Astra H 1.4i16v 2006 enjoy - B 148059
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 23 Apr 2009, 17:20
Post #32

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

si golfurile au bubele lor cel putin astea nemtesti se tin bine la tabla in rest fiecare motor are bubele lui daca nu e ingrijit . Si eu acum 2 ani eram inebunit dupa golf 3-4 dar mi s-a loat din n motive in fine acuma le gasesti la 2500-3500 de euro negociabil inscrise in circulatie.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
claudiu89
post 24 Apr 2009, 08:12
Post #33

Membru incepator

nush ce sa spun , mi se pare cam incghesuita ca masina , bine ca inainte am avut astra h in 5-usi hatch
Dar de BMW ce spuneti / ;;)

--------------------
+
vyalli
post 24 Apr 2009, 12:37
Post #34

Pe zona

QUOTE(claudiu89 @ 24 Apr 2009, 08:12)
nush ce sa spun , mi se pare cam incghesuita ca masina , bine ca inainte am avut astra h in 5-usi hatch
Dar de BMW ce spuneti / ;;)
*

mda... depinde ce dar daca e prea vechi te chinui cu piesele,consum sumt mai multe....dar cum de la DNS>>>>BMW???

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
CrysMM
post 24 Apr 2009, 21:06
Post #35

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

Din cate vad eu pana acum si la masinile personale si la colegii forumisti, uita de Dacia, forever. Parca nu a fost niciodata ca luna asta. Din 3 masini nu functioneaza nici una cum trebuie. M-am saturat de bani investiti si timp pierdut. Le-as vinde pe toate, dar nu iau cine stie ce pe ele sa pot cumpara minim alte 2 masini.

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
vyalli
post 25 Apr 2009, 01:57
Post #36

Pe zona

QUOTE(CrysMM @ 24 Apr 2009, 21:06)
Din cate vad eu pana acum si la masinile personale si la colegii forumisti, uita de Dacia, forever. Parca nu a fost niciodata ca luna asta. Din 3 masini nu functioneaza nici una cum trebuie. M-am saturat de bani investiti si timp pierdut. Le-as vinde pe toate, dar nu iau cine stie ce pe ele sa pot cumpara minim alte 2 masini.
*

cum zice savantul de la dacia:,,asa face toate''

oricum asa e cand ai o masina sh tot cere banuti pana la un moment cand ti se pune capacul si o mariti

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
ti3sto
post 25 Apr 2009, 11:15
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

deci concluzia este clara bani putini ----->masina cu belele

despre bmw ca tot sa adus in discutie la 2000 de euro ce sa gaseasca???? 1992 1993 foarte vechi dry.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
tazzSN
post 25 Apr 2009, 12:15
Post #38

Membru autentic

aduc eu solutia:))....FORD PROBE...2,2i 3 moduri de condus soft normal sport...consum in modul soft 6,5-7...masina americana ce sa mai..:> pret 1650 E..ieri am vzt-o in militari la armata...:>care se baga...smile.gif)...

25 Apr 2009, 12:22:
oricum dintre supernova si slz eu recomand slz...din punctu meu de vedere...pt ca la solenza se pot face imbunatatiri mai multe si ceva mai usor decat la sn...in rest dupa parerea mea...supernova la performante e mai buna...dar poti sa rezolvi..pui o cutie de sn..si aproape gata.....la solenza ai imbunatatiri mai multe ce sa mai...si e si mai noua...

This post has been edited by tazzSN: 25 Apr 2009, 12:22

--------------------
dacia SUPERNOVA 2002 europa
Radem Glumim F.T.M PLATIM
+
Cosmin.nova
post 25 Apr 2009, 12:50
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

2500 E ai. Dintre DNS si SLZ as alege slz. Dar vezi ca sunt si Cielo la pretul asta. Verifica masina pe care o iei cu atentie, sa nu bagi in ea cat ai dat. Parerea mea personala? Mai astepti un pic, si cumperi o masina decenta la 4000 E (Nissan Almera, vw, logan).

--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
+
Maskatu
post 25 Apr 2009, 14:10
Post #40

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

@tazzSN: Daca un Ford Probe din 92-95 consuma 6,5-7, atunci super nova mea consuma 3-4. E greu de crezut ca un motor de 2200 cmc, din 1993, NON euro, de 150 de cai, poate sa consume atat. Hai sa fim seriosi. Vinde-ti super nova si cumpar-o, e un chilipir la 1650 de euro, nu are decat 300 de mii km in bord, iar piese gasesti la orice taraba, si sunt si ieftine... chilipir ce sa mai.

Terminati cu discutiile astea cu bmw-uri, ursuleti, gazele, foci, etc din maxim 1995. Sunt masini vechi care au multi km si consuma mult. Pentru cine nu stie taxele pentru un motor de peste 2300 cmc, sunt de 350 de roni pe an iar asigurarea este de 700 roni pe an.

Recunosc ca sunt mult mai sigure si fiabile fata de o super nova sau solenza, chiar si fata de un logan, dar se gasesc greu piesele, sau daca se gasesc sunt foarte scumpe, la fel si intretinerea lor. Nu ai de unde sa stii ce zace intr-o masina cu 100-300 mii km la bord.

This post has been edited by Maskatu: 25 Apr 2009, 21:28

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Valman
post 25 Apr 2009, 14:56
Post #41

B, C, CE, D

QUOTE(claudiu89 @ 16 Apr 2009, 00:53)
Salut
Dispun de 100mil lei vechi sau 2500euro si doresc achizitionarea unui autoturism Dacia , dar nu sunt hotarat daca merita sa mai astept sa strang ceva bani sa-mi iau solenza

Cauta o SLZ intre 3000 si 3500 euro. Eu sunt la a doua SLZ si sunt foarte multumit.
N-as da SLZ pe Cielo, Astra F sau Golf 3. Aa, poate doar daca vreau consum mai mare, piese mai scumpe si mecanica mai uzata. O Astra F sau Golf 3 nu pleaca din Germania sau Austria fara 200.000 km. Mai face 50.000-100.000 pe drumurile patriei si o iei varza de la un bun "cosmetician". Da, as lua o Astra F '97-98 doar in loc de o SRN neintretinuta.

This post has been edited by Valman: 25 Apr 2009, 15:00

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
claudiu89
post 25 Apr 2009, 16:46
Post #42

Membru incepator

nu stiu si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni diferenta de pret intre piesele de la sn si slz cu cele de golf 3 si astra f , dar stiu o treaba ca piesele de renault sunt scumpe si inca o chetie asa ca fapt divers eu am facut scoala pe solenza 1,9dci si imi spunea intructorul ca el a schimbat distributia la 60k km si un prieten de-al lui cu un golf 4 1,9tdi a schimbat-o si el si la ajuns mai putin
m-am mai gandit si cred ca am sa stau potolit , mai strang niste bani si iau o masina mai de incredere !

--------------------
+
Maskatu
post 25 Apr 2009, 17:39
Post #43

Logan 0.9 TCE

A schimba distributia implica a schimba mai multe lucruri, de la curele pana la role intinzatoare,etc. Distributia la o slz sau o dsn poate sa coste si 100-200 de lei, asta daca schimbi numai cureaua de distributie si rola, fara restul curelelor si a lucrurilor care se mai schimba la revizia de 60 mii. Acum depinde ce a schimbat si acea persoana la acel golf 4.

Suntem off topic de tot. Aici se vorbea strict de DACIE nu de ursuleti si gazele. Daca va plac atat de mult, intrati de bmw club si laudati-le acolo. Omul vrea o masina cat de cat stabila si ieftina. Nu isi permite riscul de a luat o masina din 93 cu multi km, si sa ii pice una alta la ea si sa se ingroape in datorii.

Eu sincer dupa experientele pe care le am cu super nova, si avand in vedere ca am condus si solenza si am vazut multe pe la prieteni, as prefera solenza, pentru ca are tabla mai buna si este facuta cu mai mult simt de raspundere. Pe langa asta calitatea finisajelor este mai buna la fel si cea a materialelor folosite in interior.

--------------------
+
turturel
post 25 Apr 2009, 17:48
Post #44

membrisor

From: Braila

in primul rand e si va fi mereu slz 1.9 d..nu dci. in al 2 lea rand e posibil sa il fi ajuns la golf mai putin daca a folosit curele bosch care sunt garantate 40 mii km...sigur cel cu golful nu a facut revizia la vw-audi...adica la reprezentanta ca azi nu mai traia..isi amaneta rinichii si ficatul acolo.
vrei masina ieftina si buna..dsn sau slz sau lgn!
vrei masina de smecheri si de oameni care spun ca dacia e span si mai bine un sh iesit din rodaj cu motorul muci sau cel putin din 100-120 cp sa mai aiba vreun 70-80..ia golf 3, astra, bmw, etc. nu o spun cu rau dar sunt satul de ce rable se aduc la noi si de cat de proasta..da PROASTA e lumea care le cumpara...sute de mii de km...sute de mii...manarii si tepe la greu date de niste ordinari unora mai slabi de inger care au mntea in pioneze...stii vorba aia: "fie vremea cat de rea..tot mai bine in dacia mea!". nu vreau sa par comunist sau cine stie ce sustinator al daica-renault dar nici cu alte audi/vw/bmw..care isi ingrasa conturile pe spatele a o mana de fraieri. ia ca exemplu la pret si consumabile o masina sh straina si cu una romaneasca dsn/slz/lgn..vezi cat costa un far de dsn si cat e unul de golf/astra..vezi cat costa o capota..o portiera..o fata de usa...dupa care trage o linie si vezi unde ajungi. eu unul sper sa nu iti iei vreo teapa cu ceva strain si dupa aia sa iti para rau de banii dati. gandestete ca un motor cand trece de 250-300 mii km sia cam mancat jumatate din viata daca nu si 70-80 %. poate la urmatorul schimb de ulei care il faci tu sa inceapa sa scoata fum albastru sau mai stiu eu ce tacaneli si batai la motor ar putea sa apara...ca fostul proprietar..un bunic/bunica..doctor/preot din germanica a mers cu ea pana la piata..si cand ia schimbat uleiu ia bagat vreo 2-3 flacoane de duralube si engine honey..dinala gros de zici ca e valvolina si..cand dai bestia jos din motor si pui si tu ca omu ulei in motorul tau v8 o sa ai surprize..cu prize la buzunar. scuze..tot ce am scris nu am scris cu rau sau sa atac pe cineva..e doar parerea mea la referitoare la stifturile de 15 ani pe care le cumpara romanii in ziua de azi.

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
Cosmin.nova
post 25 Apr 2009, 19:18
Post #45

Membru autentic

From: Bucuresti

@Claudiu
Fiecare de pe forum o sa vina cu parerea lui personala.
Eu te sfatuiesc in felul urmator: Acuma depinde ce om esti, daca esti cocalar, ia-ti un bmw mai vechi; daca vrei masini sa te tina si piese ieftine? ai la dispozitie gama DACIA cu modelele N, SN, SLZ. Daca vrei ceva mai bun opele mai vechi, golf 3 ceva... blink.gif blink.gif blink.gif

--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
+
romanvs
post 25 Apr 2009, 20:24
Post #46

membru autentic

From: CRAIOVA

Pe criza asta esti mai avantajat daca iti cumperi o masina decat daca vrei sa o vinzi.
Eu te sfatuiesc sa iti iei o Solenza(nu ca am eu) intretinuta cel putin Clima,si nu vei regreta.Ai sanse sa gaseti si cu kilometrii putini,toata treaba este sa nu te grabesti.
Vei beneficia de dotari ca: geamuri electrice fata,A/C,servodirectie,airbag sofer (functionabil deoarece are o durata de viata de 10 ani),etc.

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
Maskatu
post 25 Apr 2009, 21:31
Post #47

Logan 0.9 TCE

Claudiu cel mai bine ia-ti o solenza full, daca nu ai bani mai asteapta un pic sau cauta peste tot. Si ai grija mare la tepari, ai vazut pe forum super nova aia cumparata si facuta toata fata de zici ca nu fusese lovita...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1839802

--------------------
+
Tince1290
post 25 Apr 2009, 22:07
Post #48

Membru cititor

QUOTE(ti3sto @ 25 Apr 2009, 12:15)
deci concluzia este clara bani putini ----->masina cu belele

despre bmw ca tot sa adus in discutie la 2000 de euro ce sa gaseasca???? 1992 1993 foarte vechi  dry.gif
*

radmasa.gif te inseli baiete...inainte sa-mi iau eu dacia (prin octombrie) am fost in cluj la targ...bmw rosu...tunat....."cul"....cu garda la sol de 3 degete...era 2200 euro negociabil wink.gif....si tine cont ca nu era criza economica atunci tongue.gif (e adevarat ca avea 220.000 km care nu se stie cum au fost condusi)

QUOTE(romanvs @ 25 Apr 2009, 21:24)
Pe criza asta esti mai avantajat daca iti cumperi o masina decat daca vrei sa o vinzi.
Eu te sfatuiesc sa iti iei o Solenza(nu ca am eu) intretinuta cel putin Clima,si nu vei regreta.Ai sanse sa gaseti si cu kilometrii putini,toata treaba este sa nu te grabesti.
Vei beneficia de dotari ca: geamuri electrice fata,A/C,servodirectie,airbag sofer (functionabil deoarece are o durata de viata de 10 ani),etc.
*

QUOTE(Maskatu @ 25 Apr 2009, 22:31)
Claudiu cel mai bine ia-ti o solenza full, daca nu ai bani mai asteapta un pic sau cauta peste tot. Si ai grija mare la tepari, ai vazut pe forum super nova aia cumparata si facuta toata fata de zici ca nu fusese lovita...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1839802
*

deacord...solenza e solutia biggrin.gif ....daca e ingrijita nu o sa ai probleme mari cu ea....o fi ea dacie dar orice masina daca e ingrijita te tine mult timp....tongue.gif

EDIT: am uitat sa spun esentialul laugh.gif ....bmw-ul era din 2002 tongue.gif....dar vorba lui titidsn...niste rable..si romanii niste prosti happy.gif

This post has been edited by Tince1290: 25 Apr 2009, 22:17

--------------------
- - -
+
djasu82
post 26 Apr 2009, 14:15
Post #49

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

loati-va ce doriti si hai sa inchidem acesta discutie fiindca sunt altele mult mai interesante ! Tineti minte un motor nemtesc tine cat doua motoare de renou fara reparati capitale si asta e dovedit nu mai vorbesc despre planetare .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 14:50
Forum Renault