Diesel sau benzinara ?
![]() ![]() ![]() |
Diesel sau benzinara ?
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Un singur lucru imi place la diesel, si anume AUTONOMIA lui, aproape dubla fata de un benzinar. Dar nu ma deranjeaza sa opresc la vreo benzinarie la fiecare 500 de km sa vad vreo gagica pe acolo, oricum mai am nevoie de un sandwich sau de vreo sticla de suc. Consumul, masurat in bani, nu ma prea intereseaza, 2 plinuri pe luna cat pun eu nu-s un capat de tara.
|
--------------------
.
.
.
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
@ MAERSK .
Oare un vapor nu pulueaza cat enspe turisme Diesel? Eu cred ca e nevoie sa treceti pe benzina (daca va convine). Daca nu.....la panze nene.... . |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Evident că nu! Dacă un vapor cară 11.000 de containere (deci cât duc pe șosea 11.000 de tiruri) cum să fie așa...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cat consuma un vapor plin cu 11.000 containere la 100 km?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
De cand TIR-ul intra la categoria turisme?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
ati dat-o in tiruri, vapoare s.a . dieselul se merita daca faci peste 60.000 de km pe an in rest tot benzina e mai buna. ca motoare fiabile eu zic ca tot benzinarul ramane. motorul in sine la benzina tine 200-300 000 de km lejer unde nu schimbi nimic la motor ,poate dieselul 500.000 de km dar pana la km astia schimbi 2-3 turbine si costa .
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
schimbi pe naiba, cine a zis ca vrea dci? fac si altii diesel-uri, la care nu schimbi atatea. Cred ca Dacia/Renault(macar Symbol) e singura marca la care un diesel la SH valoreaza pe piata tot atat sau mai putin ca un benzinar similar.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Recomand initiatorului, daca-si permite, un motor TSI. E de vis
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.968 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
cosmar vrei sa zici...
Sa ia un motor de 1.6 aspirat benzina. Preferabil de BMW sau Audi. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(argon @ 21 Apr 2009, 11:16) schimbi pe naiba, cine a zis ca vrea dci? fac si altii diesel-uri, la care nu schimbi atatea. la care nu schimbi atatea. Cred ca Dacia/Renault(macar Symbol) e singura marca la care un diesel la SH valoreaza pe piata tot atat sau mai putin ca un benzinar similar. decat turbine si volante ![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu pot da un verdict general valabil, dar pentru mine ideal e un motor modern pe benzina cu o capacitate cilindrica intre 1.4 si 2.0 litri.
La modul meu de utilizare, dupa calcule atent facute care iau in considerare avantaje si dezavantaje financiare si de alta natura la concluzia asta am ajuns. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Salutare,
Nu stiu care zicea pe aici ca un diesel nu se emerita doar pentru satisfactia de a vedea un consum mic. Tocmai ce am trecut de la benzina la diesel si pot spune ca se merita ... cand vad acolo in bord 4.2 l/100 km chiar am o satisfactie continua ![]() Opinie mea (subiectiva in mod sigur): - mergi putin pe an (sub 10k km), adopti un stil de condus mai sportiv, atunci cumpara Benzina (minim 1.4 16v, 1.6 16v) - mergi mult pe an, urban si extraurban, adoptand un mod de condus moderat (desi si un diesel iti poate oferi senzatii frumoase cand esti invadat de 240 Nm de cuplu), cumpara un Diesel, insa grija la stilul de condus (sa nu strici turbina) si la consumabile de calitate. Bafta ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ba! io m-am convins. Ma duc sa-mi dau foc la TDI ca-i prost rau!
polueaza, e zgomotos, bate in ritm de manele, e scump la intretinere, pica turbine si volante intr-o veselie, se incalzeste greu, e frig inauntru, e naspa rau de tot! This post has been edited by Ov: 29 Apr 2009, 15:00 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 29 Apr 2009, 14:45) Salutare, Nu stiu care zicea pe aici ca un diesel nu se emerita doar pentru satisfactia de a vedea un consum mic. Tocmai ce am trecut de la benzina la diesel si pot spune ca se merita ... cand vad acolo in bord 4.2 l/100 km chiar am o satisfactie continua ![]() Opinie mea (subiectiva in mod sigur): - mergi putin pe an (sub 10k km), adopti un stil de condus mai sportiv, atunci cumpara Benzina (minim 1.4 16v, 1.6 16v) - mergi mult pe an, urban si extraurban, adoptand un mod de condus moderat (desi si un diesel iti poate oferi senzatii frumoase cand esti invadat de 240 Nm de cuplu), cumpara un Diesel, insa grija la stilul de condus (sa nu strici turbina) si la consumabile de calitate. Bafta ! inmulteste 4,2 cu 3,5 -3,6 (nu stiu cit e motorina) si hai sa zicem 10 cu 1,6 cum e , nu sint cam la fel costurile? ![]() ![]() fara stresul piliturii This post has been edited by bygy007: 29 Apr 2009, 21:09 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 29 Apr 2009, 20:08) inmulteste 4,2 cu 3,5 -3,6 (nu stiu cit e motorina) si hai sa zicem 10 cu 1,6 cum e , nu sint cam la fel costurile? ![]() ![]() fara stresul piliturii Tot nu am inteles ce vrei sa zici la 10 cu 1.6 ? Te referi la GPL ? Eu nu stau cu bomba in masina, sa imi ocupe si jumatate din portbagaj. In plus, in parcarile subterane nu ai voie cu masinile pe GPL. Deci nu sunt adeptul GPL. Iar problema piliturii a fost caracteristica unei game restranse de motoare (1.5dCI-ul de 70 CP parca, fabricate de Renault). La alte motoare nu am auzit de asa ceva, deci nu trebuie generalizat. Personal imi plac amandoua motoarele, insa chiar este o placere sa conduci un Diesel. Bafta ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(vet @ 21 Apr 2009, 09:53) de cand intra vaporu' la categoria turisme? unii de p-aici fac niste comparatii absurde gen tir/vapor, turism/tir, totusi daca stam bine sa ne uitam in urma, tir-urile au devenit folosite in masa abea cand s-au montat motoare dizal pe ele, pana atunci nu erau chiar atat de "normale" pe strazi... din perspectiva mea dizalu are alt scop in viata decat benzina... + ca mai nou e febra TeDeIului... toti "gutzanii" au impresia ca un dizal e mai performant decat o benzina... io zic nu, multi uita ca dizalurile fara turbina sunt lesinate, un dizal cu turbina nici macar nu merita comparat cu o benzina cu turbina... in fine cat despre turism, benzina toate ziua, nu inteleg de ce as vrea un dizal pe o masina care oricum mai mult de 500 kg nu are in carca... de ce? faza cu comsumul? bull shit, daca va apucati sa faceti calcule ajungeti la acelasi kkt si cu dizal si cu benzina... motor care tine in timp? ce naiba ma fratilor ca doar nu tin masina aia toata viata ca sa vreau motor sa ma duca in milionu de km (ma rog nu mai vezi asa ceva)... inca ceva, am vazut recent masini gen VW Polo cu motor 1.2 (parca) dizal... o nedumerire am... DE CE?!?!?!? |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ecologie.
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pt ca randamentul unui motor diesel este cam de 2 ori mai mare decat al unui motor pe benzina
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poate oprit...
|
--------------------
-
-
|
|
Ov |
![]()
|
nu prea cred
![]() oare de ce un diesel se incalzeste MULT mai greu ca o benzinara? oare ca-s pierderi mai mici? |
--------------------
Dacia
1300
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.968 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Nu comparati randamentul cu puterea.
Eu stiam ca randamentul la diesel e mai mare. Puterea mai mica . |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Proprietăți diferite ale carburantului. (diesel-ul are un randament mai mare, dar în niciun caz de 2 ori)
|
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adrian_c |
![]()
|
Pentru cei care nu au condus un automobil cu motor Diesel ii invit sa o faca.
Se vor convinge singuri ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 30 Apr 2009, 00:46) Eu nu stau cu bomba in masina, sa imi ocupe si jumatate din portbagaj. In plus, in parcarile subterane nu ai voie cu masinile pe GPL. Deci nu sunt adeptul GPL. sincer, eu sint mai sigur cu buteia aia decit cu un rezarvor de plastic care se poate crapa si scurge bezina in urma unui impact oricum acele butelii sint verificate la o presiune de 10 - 15 ori mai mare decit presiuna de lucru in plus au supape de protectie care in cazul depasirii presiunii peste o anumita valoare gazul este evacuat fiecare sistem de alimentare (tip motor) are avantajele si dezavantajele lui la mine avantajul este costul redus al combustibilului care se compara la pret si numar de KM efectuati cu diselul , in plus la o lovitura din spate butelia asigura un pic de rezistenta pina ajunge la rezervorul de plastic la chestia cu parcarile subterane pina acum nu m-am intilnit am gaz din 2000 (am avut si pe vechea masina) si nu am avut probleme cu masina (si motorul) pina acum si nu am fost stresat de costurile carburantilor Asta este parerea mea despre GPL This post has been edited by bygy007: 30 Apr 2009, 10:22 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
adrian_c |
![]()
|
Eu nu ti-as dori sa ai un accident (se te loveasca cineva in spate) si sa iti explodeze butelia de GPL. Tot ce este in jurul tau pe o raza de 100-200 m va fi distrus.
Si cum am spus parerile sunt personale, nu agreez GPL-ul decat pe masinile utilizate in scop profesional. Intradevar, costul redus al GPL-ului reprezinta un mare avantaj. Insa motorul de Logan nu este proiectat sa functioneze cu GPL (motoare de generatie veche) si astfel MTBF-ul lui va fi mai mic decat al unui motor clasic. In plus, placerea de a conduce este minima. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
argon |
![]()
|
mai mai ca te-as fi crezut, dar cand ai inceput cu prostiile gen bomba si GPL-ul mi-a pierit orice intentie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(argon @ 30 Apr 2009, 09:44) mai mai ca te-as fi crezut, dar cand ai inceput cu prostiile gen bomba si GPL-ul mi-a pierit orice intentie. ![]() Pana acum ii multumim lui Dumnezeu ca nu a explodat nici o butelie din asta, insa si atunci cand va fi cazul va fi mare tragedie. Ai vazut, este dubla fata de una din aia normala folosita pe la tara acolo unde nu sunt gaze. Cand mai explodeaza cate una din asta prin blocuri, dispar 2-3 apartamente. This post has been edited by adrian_c: 30 Apr 2009, 11:01 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:43 |