schimbare bucsi bascula, cum se schimba
![]() ![]() ![]() |
schimbare bucsi bascula, cum se schimba
andri1940 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|||
Andrei_pack |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 May 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
serviccom, nu vorbim nici o prostie. Asta-i realitatea de prin service-uri. In majoritatea service-urilor, chiar si in cele cu pretentii, mecanicii care iti lucreaza efectiv la masina, sunt gigei carora nu le pasa nici cat negrul de sub unghie de ce scrie in manual. Ei au fost invatati sa schimbe piesele intr-un anumit fel, si asa si fac.
Nu zic ca nu sunt si service-uri unde chiar iti masoara distantele in cauza insa ai nevoie de o baza de date totusi destul de maricica, precum o au calculatoarele pe care se face geometria. Pana si alea au super nova/solenza sau 1300. Insa la distantele dintre bucsi, despre care vorbim noi... poate iti masoara daca vreun bemfeu si te duci la autobavaria. Asta-i realitatea. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
QUOTE(Andrei_pack @ 6 Mar 2011, 04:34) Aici vorbim despre bucse brate, care e problema ta? ![]() Nu stiu cum le-o face altii, dar eu stiu si sunt constient ca alea nu se pun oricum, ci la dimensiunea data de producator, cel putin eu asa am facut la masinile ce le-am avut, si la clientii care imi vin. Daca voi acceptati sa va fie montate oricum, e alegerea voastra, dar nu e in regula. Nu vreau sa mai continui ca o lungim la nesfarsit, vad ca nu ajungem nicaieri. Am inteles de la voi ca masinile merg si asa, ok, sa se invarta roata. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
daca ma duc in service la renault si ii pun pe gigei sa imi masoare la mm sigur rad cu cu....de mine.aste sunt sf-uri,nu iti masoara nimeni distanta la mm la bucse....sa fim realisti. nu zic ca nu ar fi bine,ba ar fi foarte bine,dar nu se face asa ceva
|
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
QUOTE(serviccom @ 6 Mar 2011, 19:01) Problema mea e ca ma apuca durerea de cap cand vad cate un inteligent ca tine care le stie pe toate dar nu e in stare sa lege doua cuvinte. "Apropo, a-ti scris romaneste acolo? Recititi regulamentul." Fraza asta a ta avea legatura cu bucsiile? Scuze de off topic. On - mie mi-a schimbat mecanicul o bucsa de la bascula fara sa masoare nimic , cu masina pe elevator . Drept urmare masina trage dreapta cand franez si stanga cand accelerez(din cate am inteles bucsiile de la bascula ar fi cauza) . Mecanic care a lucrat in Germania la Volvo. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Va rog nu va mai certati.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
QUOTE(Andrei_pack @ 6 Mar 2011, 21:18) Problema mea e ca ma apuca durerea de cap cand vad cate un inteligent ca tine care le stie pe toate dar nu e in stare sa lege doua cuvinte. "Apropo, a-ti scris romaneste acolo? Recititi regulamentul." Fraza asta a ta avea legatura cu bucsiile? Scuze de off topic. On - mie mi-a schimbat mecanicul o bucsa de la bascula fara sa masoare nimic , cu masina pe elevator . Drept urmare masina trage dreapta cand franez si stanga cand accelerez(din cate am inteles bucsiile de la bascula ar fi cauza) . Mecanic care a lucrat in Germania la Volvo. trage dreapta pentru ca ai schimbat doar o bucsa.ca sa fie totul in regula trebuie schimbate toate 4 odata.cel putin asa stiu eu.sa ma corectati daca gresesc |
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
Am specificat ca trage dreapta/stanga la franare/accelerare. Din cate am inteles e ori de la bascula in cauza ori de la pivot. Daca tragea dreapta sau stanga in mers , atunci probabil era de la faptul ca nu le-am schimbat pe toate 4 odata.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
daca trage intr-o parte la accelerare e sigur de la bucse bascula
|
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
QUOTE(Andrei_pack @ 6 Mar 2011, 21:18) Problema mea e ca ma apuca durerea de cap cand vad cate un inteligent ca tine care le stie pe toate dar nu e in stare sa lege doua cuvinte. "Apropo, a-ti scris romaneste acolo? Recititi regulamentul." Fraza asta a ta avea legatura cu bucsiile? Scuze de off topic. On - mie mi-a schimbat mecanicul o bucsa de la bascula fara sa masoare nimic , cu masina pe elevator . Drept urmare masina trage dreapta cand franez si stanga cand accelerez(din cate am inteles bucsiile de la bascula ar fi cauza) . Mecanic care a lucrat in Germania la Volvo. Pai cum vine? Tu un exemplu si te legi de inteligenta mea? Iti dai seama ce mecanic ai, daca a lucrat in Germania la Volvo si iti schimba doar o bucsa la un brat? Rasuri de oameni. This post has been edited by serviccom: 7 Mar 2011, 19:59 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
basculele nemtesti nu-s ca astea de le avem noi... degeaba le comparati...
This post has been edited by danciusergiu84: 7 Mar 2011, 23:44 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(danciusergiu84 @ 7 Mar 2011, 23:44) cred ca era vorba de un cetatean care a lucrat la volvo din germania....fabrica ![]() ................................................................................................................... apropo...sunt si bucse de bascula nemtesti???? adica pentru supernovele noastre exista? sau astea de origine cat costa???? mersi |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
ziceam ca e alta tehnica
1K0407183E.jpg ( Size: 65.13k ) Number of downloads: 1788 bucse.jpg ( Size: 122.8k ) Number of downloads: 1942 presa.JPG ( Size: 76.53k ) Number of downloads: 1952 job_done.jpg ( Size: 149k ) Number of downloads: 1936 normal ar intra cu mana daca n-ar fi modelul de bucsa plina pentru suspensiile mai rigide (seat cupra) si bucsa mica care nu se observa unde vine pe brat bascula.jpg ( Size: 11.74k ) Number of downloads: 1859 This post has been edited by danciusergiu84: 8 Mar 2011, 22:21 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Dupa o ora si jumatate de chin si injuraturi am reusit sa-mi schimb si eu bucsele de la bascula, cele care erau deja pe bascula le-am ars iar fierul ramas in bascula l-am taiat pe interior cu panza de bomfaier si au iesit foarte usor, iar pe cele noi le-am bagat cu o presa improvizata dintrun surub si cu saibi cat bucsa, si unele putin mai mari decat bucsa, sunt foarte multumit de rezultat. Maine urmeaza cele de pe partea dreapta.
![]() Cost: 4 x 8lei (bucsa originala) |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Nu era mai simplu sa apelezi la un mecanic ca are dornul ala sau cum se numeste de ti le scoate in 5 minute pe toate ?Stiu ca si eu sunt unul care prefera sa faca treaba singur ,dar cat e chin e la un brat mai bine cinstesc un mecanic sa mi le dea jos
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Pai am fost la un mecanic din zona si ma costa intre 40lei si 60 lei, depinde cat se chinuia, si am preferat sa le fac singur decat sa dau atat.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Cere cam mult ce-i drept ,dar nu e chin la ele daca ai scule ,eu saptamana trecuta am schimbat la solenza toata bucsaraie si nu glumesc ca la bucsile de la brat a stat fix 5 minute pe brat,a avut doua dornuri sa zic asa speciale pentru bucsi si un ciocan .
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
serviccom |
![]()
|
Daca ai poansone se scot imediat, eu am fost la strungar si am facut si ies ca unse.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
jerryshor |
![]()
|
![]() Jerryshor Group: Members Posts: 22 Joined: 23 June 09 From: Targu Jiu ![]() |
ca schimbati bucsile mai usor, adik sa le depresati de la locul lor incarcati daca aveti mana sigura sa taiati cu flexul exact partea de bucsa care nu e in interiorul bratului sau va chinuiti cu bomfaierul.apoi...cum stie romanu: ciocanul si parca tubulara de 22 in cazul in care nu ai o presa. cand pui bucsile noi nu ar strica sa ii pui si ceva vaselina pe ele cand le introduci ca te ajuta data viitoare, asta daca nu e peste alti 10 ani
![]() ![]() 19 Mar 2011, 14:54: djasu82 vreau sa te intreb si eu ceva: la sn ta gaurile de la suruburile pivotului ca sa nu zic toate car tin de elementul de directi sunt perfecte??? nu iti modifici unghiul de cadere absolut deloc? eu as recomanda indiferent daca e bucsa, pivot sau bieleta sa mergi imediat la standul de directie. pe mine ma costa 80 de lei si nu cred ca e mult. mai gandewste-te daca am dreptate sau nu. nu vreau sa ma laud cu experienta mea de dacia nova (supernova) dar poate ca unii de pe aici nu au schimat piese la masini cate am schimbat eu pe nova mea This post has been edited by jerryshor: 19 Mar 2011, 13:54 |
--------------------
Renault
Megane Scenic
1.6e / 1999
- GJ 05 KCU
|
|
giannicamara |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 6 February 11 ![]() |
wooow, cata vorba pentru 4 bucse.eo cred ca le am schimbat in 3 ani de 4-5 ori:))
|
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
2002 ¨˜”°º.. Mr. Gianni ™..º°”˜¨
|
|
gabyyy26 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 29 September 10 From: Pitesti ![]() |
Uite niste cote de care se tine minte cand montezi bucsi la bratul inferior pt. a nu le deteriora in momentul cand dai masina jos de pe cric.
|
--------------------
Renault
Megane 4, Megane3
2011,2018
- AG
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 January 11 From: Harghita ![]() |
Se potrivesc bucsele silent de dacie 1300 la bascula solenza?Aveti cumva niste dimensiuni pt bucse?
|
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu ma indoiesc ca s-ar potrivi.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 14:23 |