Oglinzi DSN !, Defectiuni .
![]() ![]() ![]() |
Oglinzi DSN !, Defectiuni .
GrOzOy |
![]()
|
||
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Fara sa demontezi oglinda, tragi de burduful ala intr-o parte si pe la partea de jos are un surub cu inbus de 8 sau 10, il strangi bine la loc si mai sunt parca 3 suruburi care merg stranse cu surubelnita dreapta, strange-le si pe alea.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Ok. O sa ma uit maine , ms.
24 Jun 2010, 09:22: Gata , sa rezolvat . Exact cum a spus colegul mai sus , in josul oglinzii sunt 3 suruburi , 2 mici la margini si unul mare cu un arc pe el in mijlocul ei . Cel mare era slabit si "juca" oglinda in toate partile . L-am strans si e cat de cat stransa dar am vazut ca mai "joaca" din "bucsa" ( sau ce o fi ) aceea din usa. La aceasta se poate face ceva sau doar schimba cu totul? This post has been edited by GrOzOy: 24 Jun 2010, 09:22 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Oglinda are 2 reglaje. Sus-jos si stanga dreapta. Reglajul "sus-jos" se realizeaza din rotita mica din interiorul masinii. In capatul ei se afla o rotita zimtata pozitionata pe un mot de fier care la rasucire actioneaza alt mot de fier al oglinzii. Prin aceasta miscare oglinda se duce "sus". Reglajul in jos este realizat cu ajutorul unui resort (arc) pozitionat in partea exterioara, care impinge la loc corpul oglinzii.
Reglajul stanga dreapta este realizat cu ajutorul a 2 tije mici metalice. Una din ele se impinge iar cealalta se retrage, atunci cand rasucesti rotita din interior. Posibil sa se fi slabit una din ele.... desfaci masca de la oglinda, si mai strangi rotitele mici (2 la numar). |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
exact..asa era si la mine ..se miscau haotic..pana am strans cele 2 rorite..din interior..de unde se regleaza.. desfaci surubul cu cap de surubelnita stea..si scoti cele doua ..rotite ..de reglaj..si vei observa...alte 2 rotite..mici ...alea trebuie stranse ..pana nu mai are joc ..oglinda. Exact cum a spus @Maskatu
|
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
strangi cum trebuie si se inchide prost geamul
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Reglaj de cacao... aceleasi oglinzi le are si oltcit-ul...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai vezi de aceea ziceam oglinzi de solenza
![]() Azi pe ploaie ma gandeam ce bine era daca aveam oglinzile de solenza cu dezaburire ... banii i-am dat pe chederul slz pentru haion. This post has been edited by djasu82: 24 Jun 2010, 20:44 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Oglinzile de solenza costa 400 ron, chederul costa 30-40... deci nu ai dat "banii de oglinzi" pe cheder.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
pt logan de ex gasesi oglinzi electrice cu dezaburire cu 50 de lei bucata.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
La dezmembrari poate... desi mi se pare putin si 50. Ca si comparatie, o oglinda noua de super nova costa 70-80 ron...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
azi am luat eu una de la dezmembrari.30 ron am dat .reglajele merg foarte bine si foarte usor
![]() @ mi-a ramas oglinda de schimb (dreapta) daca ii foloseste cuiva.... |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Aia pe care scrie "Obiectele din oglinda sunt mai aproape decat par" din ce stiu eu e oglinda originala care departeaza si e buna ca acopera un unghi mai mare decat cea in care se vede in plan normal si pe care nu scrie asta, ai putea avea un tir in spate si nevoia sa franezi crezand ca este mai departe, pe mine nu ma deranjeaza scrisul. Mai e vorba si de calitatea oglinzii, claritatea, luminozitatea, eu cred ca toate astea le diferentiaza intre ele.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Autoturism DACIA LOGAN 1.4 (LSOA, LSOC, LSOE, LSOG)
Subansamble Caroserie Geamuri/Oglinzi Oglinzi Liste de articole pâna în AM 07.07 ; Parte montare dreapta, pentru reglaj electric oglinda, convex, cu incalzire, negru Preț achiziție (cu TVA) 80,15 RON Noua. Si la autonet is scumpe, daca caut prin alte locuri unde pot sigur gasesc la 60 de lei (multumesc POC!). Intamplator mi-a facut un prieten stcila din oglinda dreapta praf si m-am uitat la ce oferte am pt logan ca de supernova nu aduce nici un importator nimic in afara de ulei si filtre. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
zerillos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
nu am inteles... pana la urma merg si cele de solenza?.... pe cea dreapta mi-a spart-o un bou cand stationam .... si pana sa vin langa masina sa-i vad macar nr.... era departe ..
deci la dreapta am oglinda sparta si la stanga nu merge reglajul pe orizontala.. This post has been edited by zerillos: 22 Sep 2010, 08:24 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Furry-Rasputin |
![]()
|
![]() Membru clasic Group: Members Posts: 558 Joined: 22 January 09 From: Bucuresti,Militari-Politehnica ![]() |
La mine oglinda dupa partea dreapta este mai "bleaga", adica oricat as regla la ea, se lasa mai jos
![]() |
--------------------
Fan
Dacia
1300
|
|
Maskatu |
![]()
|
Corect argon.
@furry: Reglajul "sus-jos" se bazeaza pe un arculet situat inspre exterior, in spatele plasticului. Cand actionezi rotita de reglaj arcul se comprima, mai mult sau mai putin. In functie de asta oglinda se rasuceste sus-jos. Daca oglinda "sta bleaga" probabil ti-a sarit arculetul din pozitie. Se pune foarte greu la loc. Mie mi-a luat vreo jumatate de ora sa pun la oglinda stanga. Reglajul stanga-dreapta se realizeaza cu ajutorul a 2 mici tije metalice. Cand actionezi reglajul stanga dreapta una din tije (cea dinspre "motor) se impinge inspre oglinda, iar cealalta (dinspre portbagaj) se retrage, prin urmare oglinda se pliaza spre geam. Si invers. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Furry-Rasputin |
![]()
|
![]() Membru clasic Group: Members Posts: 558 Joined: 22 January 09 From: Bucuresti,Militari-Politehnica ![]() |
Daca are arc in interior, cred ca de la ala este. Merci
|
--------------------
Fan
Dacia
1300
|
|
Maskatu |
![]()
|
Arculetul este situat in exterior langa "triunghi" care vine pe colt. Trebuie sa desfaci toate suruburile din interior si sa scoti oglinda pentru a il "recupera" si pune pe pozitie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
am rezolvat oglinda dreapta care era sparta.... am cumparat sticla si plasticul ce o protejeaza de la ianys_andrey ... si-a facut mila si mi-a dat-o cu 10 ron
![]() Acum caut mecanismul de reglare pt. oglinda din stanga .... daca are cineva una cu oglinda sparta sa ma anunte ..... o sa vina iarna si e naspa sa deschizi tot timpul geamul sa reglezi cu mana !!! This post has been edited by zerillos: 25 Sep 2010, 07:24 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai "mecanismul" de reglare consta in 2 tije metalice, un arc si rotitele din interior... restul este corpul oglindei.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
Da.. "mecanismul" ala de pe stanga il caut ... de la cineva cu oglinda rupta sau sparta
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
clalexxxx |
![]()
|
![]() Happy and cofee Group: Members Posts: 261 Joined: 27 September 07 From: Craiova ![]() |
Salut, am si eu o problema azi am desfacut oglinda pentru ca nu statea suficient de sus, adica vedeam partea de jos a usii spate si eu vroiam un pic mai sus sa vad si masinile din spate. Din relglaj nu mergea(rotitele alea 2) suruburile toate erau stranse si tot nu puteam sa o reglez, asa ca ma pus ala cu coarne si am desfacuta complet, toate bune si frumoase.Vine timpul montatulul la loc,teroare nu am vazut locasul pentru arculetul mentionat de Maskatu,nici nu mi-am dat seama cand l-am dat jos unde venea pus pentru ca l-am gasit rezemat de cauciul al oglinzii, nu stiu unde sa pun arcul ala. Ma puteti ajuta si pe mine cu o idee. Reglajul merge din rotite dar daca tragi cu mana de oglinda o poti lasa in orice pozitie vrei, fara sa isi modifice apoi pozitia(ramane cum o lasi pusa). Multumesc.
Am rezolvat azi 17.04.2011 facand search extrem ore la greu http://www.daciaclub.ro/-t168055.html demontat oglinda si remontare poze si explicatiile apartin userului ioan ilie - Multumesc. This post has been edited by clalexxxx: 17 Apr 2011, 09:55 |
--------------------
Dacia
Logan
oct 2007,1.4L Laureate
- DJ-AKP
|
|
trex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
La oglida din dreapta oricat am reglat-o nu reuseam sa vad ca lumea in spate, se vedea prea in jos catre roata, am incercat si cu alt mecanism degeaba. Pana la urma am renuntat definitiv la arculet
![]() |
--------------------
ex DSN
Clima
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
Oglinzile laterale au doua reglaje. Reglajul pentru "sus-jos" este facut prin acest arculet despre care tot vorbim. Mai exact, cand rasucesti rotita din interior, parca aia mai mare, exista un mic plastic care comprima arcul, cand invarti in partea cealalta, forta arcului impinge oglinda in cealalta directie.
Celalalt reglaj este pentru "stanga-dreapta", si este realizat prin doua canale in care se afla doua tije mici metalice. Cand rasuciti cealalta rotita, intr-o directie, una din tije se impinge, iar cealalta vine "spre interior", respectiv invers. In felul acesta oglinda se misca stanga dreapta. Arculetul se pune foarte greu pe pozitie. El se afla in exterior, in partea de jos si sta fixat in doua capete metalice. Unul din capete este chiar in oglinda, iar celalalt pe suportul de pe masina. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 13:36 |