DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu pompa de ambreiaj, ambreiaj hidraulic

16rpr
post 25 May 2009, 09:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare, am un dci de 70cp, si de vreo luna am constatat ca am probleme cu pompa de ambreiaj (de fapt nu cu pompa ci cu vreo garnitura de a ei, cred eu). Am gasit lichid de frana (ungerea la pompa de ambrteiaj se face cu lichid de frana) prelins in compartimentul motor ,am banuit in prima faza ca e furtunul ce pleaca de la "borcanul" de frana spre pompa dar dupa ce am incercat cu un colier , cu ajustarea lui (taiere 1 cm) tot prelinge. Ambreiajul functioneaza normal ca la inceput , partea proasta e ca lichidul de frana mi-a exfoliat si corjit vopseaua de acolo. Nu am avut timp si nici nu prea am sa studiez in detaliu problema doar pe fugarite.... Daca a mai patit cineva si are o rezolvare poate imi zice si mie....Masina are 41000km de garantie nu mai poate fi vorba si de service nici nu vreau sa mai aud... pana la revizia de 40 k toate au fost facute in service dacia dar nici o data nu am avut certitudinea ca mi-au schimbat tot...

This post has been edited by 16rpr: 25 May 2009, 09:36

--------------------
logan 1.5 dci 2007 Ambiance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cris06
post 25 May 2009, 11:31
Post #2

Mester

From: Iasi

Trebuie golit lichidul de frana din instalatia ambreiajului, demontat cilindrul receptor si verificat, eventual, inlocuit garniturile defecte. Se curata cu lichid nou interiorul cilindrului si se remonteaza totul la loc. Se umple circuitul cu lichid nou si se aeriseste. Eventual se lasa sa curga lichid mai mult pt spalarea instalatiei (vas si furtun. Unde cade lichid de frana (pe componentele vopsite) din compartimentul motor se spala bine cu jet de apa. Se poate improviza dintr-un pet de 2l cu gauri in dop.
LE: cred ca s-a mai discutat pe tema ambreiajului hidraulic. Da "search"!

This post has been edited by cris06: 25 May 2009, 11:34

--------------------
Daewoo TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/ 2006 - IS.06.---
+
16rpr
post 25 May 2009, 12:05
Post #3

Membru incepator

Multumesc . La dat jos ma gandeam si eu ,banui ca pe la o garnitura curge, ori cea de la conducta ce duce la cutie (cel mai probabil)sau la cea care merge sub bord (cea mai putin probabil, pentru ca in compartimentul motor e lichidul prelins). Am citit acum si celelalte posturi cu ambreiajul hidraulic , am vazut ca a mai fost discutata problema. Citesc forumul de mai mult timp(ani, de pe la inceputuri) dar nefiind logat imi dau seama ca au mai fost subiecte pe care nu am putut sa le citesc . Ai dreptate s-a mai discutat ,au fost chiar si poze, merci ...

--------------------
logan 1.5 dci 2007 Ambiance
+
AL
post 25 May 2009, 12:48
Post #4

Member

From: Bucuresti

daca s-a mai discutat, nu trebia deschis un topic nou... se va continua acolo unde s-a inceput discutia... aici se inchide... daca initiatorul nu gaseste acel topic, e rugat sa dea REPORT moderatorilor.

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 19:55
Forum Renault