Distantiere planetare
![]() ![]() ![]() |
Distantiere planetare
Mr_Devil83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|||
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
exista o sigura "saiba" foarte subtire ce se pune intre planetara si fuzeta, in rest nu exista nici un alt tip de distantier, intai mergi si vezi unghiurile de cadere, ecartament..cine stie ce so fi intamplat cand au schimbat lonjeroanele, sau poate ai planetara scurta in loc de planetara lunga...
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
nelu are dreptate si vezi ca si la cutie este un cauciuc mic mic de tot care e pe post de distantier .. cred.. dar daca ai bagat splintul .. nu mai este de folos
![]() |
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
sint distantiere care intra intre fuzeta si planetara au o forma cam ciudata dar sint facute sa calce perfect pe suprafata dintre cele doua piese eu am gasit pe mai multe grosimi de la 0,2 pina la 1mm ;;nu tin minte sa fii vazut ceva de genul distantier de cauciuc inspre cutie desi e posibil sa gresesc ambele dacii aveau planetare scurte
|
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
E un inel "O-ring" pe partea canelata a planetarei care la cele scurte nu ajuta la mai nimic. POATE a fost montat acolo pentru o oarecare amortizare a zgomotului produs de contactul dintre arbore si capul de planetara la o oarecare uzura, in rest...
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(mitu2002 @ 21 Oct 2008, 08:37) sint distantiere care intra intre fuzeta si planetara au o forma cam ciudata dar sint facute sa calce perfect pe suprafata dintre cele doua piese eu am gasit pe mai multe grosimi de la 0,2 pina la 1mm Se gasesc cumva de cumparat in magazinele de profil , piese auto ?? si daca da , ai idee ca la ce preturi ?? ![]() This post has been edited by Minel: 21 Oct 2008, 08:27 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Asa ceva caut si eu, poate si 2 lipite unul de altul.
La partea dintre fuzeta si planetara ma intereseaza. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
dacia_gpg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 2 November 07 From: POCREACA ![]() |
2 Ron
|
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
parca asa erau 2 ron nu mai stiu exact pretu dar era f mic eu gasisem de 0,2 de 0,5 de 0,8 si de 1mm parca din ce imi aduc aminte au un fel de guler care calca pe planetara
la mine din cauza ca aveam un tampon rupt la motor si statea inclinat o planetara o bagam cu ranga in fuzeta cealalta raminea cu joc parca a intrat un distantier de 1mm si alte doua unu de 0,5 si altu de 0,2 dupa inlocuirea tampoanelor rupte am eliminat si distantierele pt ca fortau in sateliti se auzea cel mai bine la plecare de pe loc in tr 1-a facea un sunet gen mers inapoi This post has been edited by mitu2002: 22 Oct 2008, 08:02 |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Primul lucru, geometria, Iti zic si unde sa te duci la oameni seriosi, nu la tepari, daca te intereseaza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Pai geometria din cate am vazut e ok, dar ca sa ma simt impacat ii cumpar maine si tiranti noi si bucsele alea, apoi fug la geometrie din nou. Imi recomanzi ceva mai special pe pm?
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(nelu_1985 @ 20 Oct 2008, 23:41) exista o sigura "saiba" foarte subtire ce se pune intre planetara si fuzeta, in rest nu exista nici un alt tip de distantier, ba exista, o saiba de aprox 2 mm ce intra pe axul planetarei inainte sa o bagi in fuzeta, una e in mod standard, dar cred ca poti pune si 2-3, cealalta mare nu are rol de distantier, doar sa nu intre mizeria in fuzeta pe langa ax, sau in rulmenti. Aia freaca in gulerul de cauciuc al rulmentului. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
cred ca am demontat - montat vreo 10 planetare dealungul timpului la mai multe dacii, lungi, scurte, dar inafara de saiba aia lata n-am vazut nici un distantier si nici n-am sesizat joc la vreo planetara, care aveti o poza cu saiba dati pe post....
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
argon |
![]()
|
fac eu maine, ca iar trebuie sa desfact pe dreapta sa schimb butucul, care se pare e usor indoit(flansa cu prezoane fata de ax) si tine indoit dupa sine si discul de frana.
Apropos, mai este un fel de saiba distantier, conica pe o parte si dreapta pe cealalta, care vine pe capul planetarei, intre aceasta si rola interioara a rulmentului din fuzeta, ii fac poza si la asta. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
fa poza sa vad si eu ce-i pe acolo, ca si asa tre sa scot capul de planetara ca trebuie sa-i fac un schimb de bucsi, poate pivoti etc...
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Ridica masina pe cric, da roata jos, desfa piulita la planetara, pune un chituc de lemn sub pivotul inferior(de jos) lasa masina jos pana se slabeste cricul ( pozitia de mers), si ramane pe chituc, impinge in partea filetata a planetarei catre interior, si vezi ce distanta ai intre fuzeta si partea de opritor la planetara (acolo unde ar trebui sa pui saiba). Ce depaseste peste maxim 10 mm , reprezinta grosimea ce trebuie sa o aiba distantierul. Daca ai 13 mm ex. pui un distantier de 3-4 mm, facut pe strung. Sau impingi la maxim capatul filetat, dai semn pe filet, il tragi la loc, si masori cat ai intre semn si fuzeta. Daca ai mai multe di cele de alama subtiri, poti sa pui un brat, pana ajungi la cota. Daca mergi cu ea asa, risti sa iasa din tripoda.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:00 |