Statii CB, NO POLICE-Roman
![]() ![]() ![]() |
Statii CB, NO POLICE-Roman
ozz |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 March 10 ![]() |
|
||
--------------------
vw
golf 3
1.8 benz
|
|||
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
vreau sa leg statia direct la baterie. ce gosime trebuie sa aiba cablul si ce fel de cablu ar fi indicat?
|
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Din ce se scria pe celelalte forumuri, trebuie sa aiba 2.5 mm macar.
This post has been edited by laurian: 19 Mar 2010, 09:03 |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.376 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pentru orice echipament conectat:
Cititi specificatiile, stabiliti curentul maxim (eventual dupa formula Imax=Pmax/12) si determinati suprafata conductorului Cu, pentru o densitate de curent de ~3-3,5A/mmp, adica S=Imax/3,5. Apoi puteti determina diametrul conductorului, daca doriti. Este posibil sa obtineti o sectiune care sa va puna pe ganduri dar va scuteste de "mica" neplacere a incendierii !!! Vezi cazul prezentat de Alex, I=22A > S=22/3,5=6,28 mmp! Daca siguranta va fi calibrata la 25A, corect este S=25/3,5=7,14 mmp si adoptati conductorul cu sectiunea imediat superioara - 7,5 mmp, adica un diametru de ~3,1mm Cu. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Am si io o intrebare de nedumerire...
Ptr. o statie normala, aka 4W, care are o siguranta pe + de 2A, de ce unii zic ca ar fi mai bine de la baterie...??? Si mai sunt exemple...eu am pe firul de + o siguranta de 4A....asa vin ele din fabrica... Pe bricheta, de regula e o siguranta de 20A. Contactul electric intre mufa de bricheta si bricheta cred ca pot duce LEJER cei 2A sau 4A... Imi poate explica si mie cineva de ce unii recomanda legaturi direct pe baterie? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
In primul rand datorita perturbatiilor la care este supusa si pe care le induce in reteaua masinii. Conectarea directa reduce aceste perturbatii.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ba pot spune ca perturbatiile sunt filtrate prin bricheta....
Prin legarea directa, alternatorul da direct in baterie perturbatiile...fara nici o opreliste direct si in statie...ca de fapt doar de el vorbim... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Cred ca se recomanda direct de la baterie pentru ca pe circuitul de bricheta mai exista si alti consumatori care pot induce perturbatii. De exemplu, la supernova, pe circuitul de bricheta sunt si ceasul, plafoniera si radio-casetofonul masinii.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
adi_ar |
![]()
|
Fie, daca zici tu!
Nu mai insist dar nu ai dreptate, bateria este un capacitor foarte foarte mare, un fel de "impamantare" care filtreaza tot ce este pe acolo ! LE Plus ce spune Alex, dar as mentiona invertoarele 220V, mai degraba! La nivelul bateriei se filtreaza, la nivelul brichetei nu deoarece exista impedante (ffff mici, dar importante) de circuit. Recomandarea are caracter preventiv, nu ca nu poate functiona foarte bine la baterie, daca nu ai alti consumatori pe acolo. Este ca sa nu conectezi un invertor pentru laptop si CBul si apoi sa le reclami ca ei au recomandat sa conectezi la bricheta! si mai LE Daca ai chef si energie sa studiezi la ce se refera Alex, respectiv eu, citeste primul aliniat la cap 4.2. This post has been edited by adi_ar: 19 Mar 2010, 13:12 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
dantes |
![]()
|
Aha...acusica incepe sa se faca lumina... Da' ca sa fiu si mai rau un pic... fara sa tragi si + si - de la baterie nu stiu daca elimini prea multi paraziti... Prin - sunt toate mizeriile....
Bun...esentialul e ca nu se modifica puteri sau ia foc sau puii mei, ci pur si simplu se elimina parazitii. Sar'na... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ai dreptate, trebuie "+" si "-" !
Acelasi lucru se intampla pe ambele circuite. Numai "-" > rau! Numai "+" > mai rau! ![]() Pe tema "luat foc" am scris mai sus. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
ozz |
![]()
|
|
--------------------
vw
golf 3
1.8 benz
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
daca tot suntem la sectiunea "conectari de la baterie", spuneti-mi si mie, dupa ce am tras firele in masina, ce anume sa pun la capatul lor - ma gandesc la ceva gen regleta auto - pt a lega o gramada de "cioroboaie" acolo... si ca sa enumar jucariile:
- o statie CB - un invertor 12V dc - 220V ac , care va fi de vreo 300 W dar la care nu voi alimenta in timpul mersului decat un laptop, etc... acesta are de obicei conector de bricheta tata si ma gandesc sa leg acolo un conector de bricheta mama in care sa intre - uneori o statie profesionala de 25 W (VHF sau UHF) - sincer ma cam bate gandul si la un ampli_ _ tor de statie CB de max 50-100W ![]() e ok asa ceva? http://www.vector-electronic.ro/reglete.html cablul va fi de vreo 3mm... oricum nu vor functiona toate odata ![]() siguranta de 25A vreau o parere mai "avizata" decat a mea ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
andumi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 28 December 06 ![]() |
salut colegii!
am avut o surpriza acum doua seri....pe la ora 01:30. Ma intorceam in Bucuresti dinspre Pitesti si la intrarea in Bucuresti, pe sensul catre Pitesti, un radar nou MCV pus pe mijlocul drumului si un alt echipaj (Logan vechi) de cealalta parte a drumului, dar pe acelasi sens, care impartea "bucuriile" soferilor care depaseau 50 km/h.... Radarul era pe Constant On si a fost detectat de detector de la o distanta suficienta. Cam la 50 m dupa ce am trecut de MCV, am anuntat colegii de existenta acestui radar si nu mica mi-a fost surpriza sa aud, cum un "coleg" care se auzea foarte bine (adica era foarte aproape) m-a intrebat daca nu cumva e mai bine acum cu statie decat cu detector....Mi s-a adresat dorect mie, pentru ca m-a si nominalizat "baiatul cu loganul.....". Era in mijlocul noptii, nimeni nu mai trecea in acel moment pe acolo, si mi-e clar ca mi-a vazut ditamai antena de pe masina.... I-am raspuns politicos ca da, e mult mai bine, dupa care nu a mai raspuns nimic. S-au auzit decat multumirile adevaratilor colegi din trafic. Deci treaba cu masinile de politie rutiera cu CB este verificata inca o data. Nu am observat daca statia era pe MCV sau pe ala vechi.... Drumuri bune tuturor! This post has been edited by andumi: 20 Mar 2010, 19:54 |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dCi 4x4 Laureate 110
2011 Toyota Land Cruiser 90/1997
Midland Alan 100 Plus Sirio Megawatt 4000 |
|
kvy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 19 September 08 From: BUCURESTI ![]() |
Puteai sa le transmiti salutari colegilor politisti si sa le spui sa patruleze caci in acest fel verifica traficul iar siguranta circulatiei va avea de cistigat.
Degeaba stau la punct fix sa te pindeasca daca dupa ce trec de ei unii soferii gonesc ca nebunii peste limita legala ! Unde e siguranta dorita a traficului daca accidentul se produce la 2 km dupa radar ??? Scopul noilor autoturisme de politie se doreste a fi un trafic mai civilizat, mai sigur, mai putine evenimente rutiere. In tarile civilizate toate autoturismele de politie sunt dotate cu statii care comunica soferilor problemele de trafic. In plus la noi NU sunt functionale canalele europene de urgenta 9 si 19 ! Daca vrei sa anunti ceva de urgenta si pericol nu te asculta nimeni !!! Chiar ma mir ca nu au fost dotate MCV-urile cu statii CB, default... Acum se doteaza ei pe banii lor si nu e prea corect. Una peste alta legea e facuta nu pentru a oferi siguranta ci dimpotriva. This post has been edited by kvy: 20 Mar 2010, 20:18 |
--------------------
1310
MLS
87
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
politia acuma cu statii cb nu cred ca pe turisme au pica,ci pe tiristi care sunt supra incarcati incearca sa se fereasca de cantar etc.asa cu tursmele mai greu
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
vulpe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 30 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lucifer @ 12 Mar 2010, 11:54) Da, se poate, eu asa am. Mi-am pus chiar un soclu de bricheta auto ca sa pot folosi conexiunea de tip bricheta pe care o am si in masina. Un articol ce prezinta in detaliu cum se poate face: http://www.magicratproductions.com/magicfo...c.php?f=5&t=131 Dar eu mi-am facut ceva mai simplu, doar pe 12V ce ma interesa pe mine. NEGRU = GND GALBEN = +12V QUOTE(Wade @ 15 Mar 2010, 02:47) pentru Tany: Walker si ceva mai ieftin Multi spun ca asc e vrajeala nu stiu ce sa mai cred, ce face o statie sa fie silent? Eu am President Harry III ASC. (+ML 145) Acesta are ASC de generatia a III-a gandit special pentru FM. Versiunile anterioare fiind proiectate pentru AM. Am aflat asta de la importator. Acum legat de silentiozitate: Eu folosesc acest ASC ca sa nu ma deranjeze zgomotul de fundal. Dar in felul asta e posibil sa pierd ceva informatie. In general stau pe ASC si comunic cu alti colegi de trafic din apropiere. Daca simt eu ca pierd vreo informatie la care as putea avea acces ies din modul ASC si ma apuc de reglaje. |
--------------------
Dacia
1310
1990 MLS
|
|
andumi |
![]()
|
QUOTE(C@talin @ 20 Mar 2010, 23:14) politia acuma cu statii cb nu cred ca pe turisme au pica,ci pe tiristi care sunt supra incarcati incearca sa se fereasca de cantar etc.asa cu tursmele mai greu ![]() acelasi lucru l-as fi facut si eu...crede-ma. Dar cand m-au luat scurt cu "colegu' din logan" si tinand cont ca eram la finalul unui drum din Salzburg de 15 ore jumatate, parca nu as mai fi avut chef de un dialog "prietenos" cu organu' la ora aia.... Apropos de drum...A fost primul facut cu statia peste hotare. Pentru cei care sunt mai noi in domeniu sau inca tatoneaza ideea achizitiei unui CB, sistemul de "colegialitate" functioneaza perfect si in afara tarii. Pe canalul 22 sunt numai romani. Am fost surpins de cat de multe masini (turisme) din Polonia au statii CB (majoritatea). De asemenea, am avut o intamplare cu niste tiruri romanesti intre Arad si Deva. Erau vreo 6, mergeau bara la bara, dupa un tir bulgaresc care se "tara" cu doar 70 km/h (erau destul de nervosi ca asta din fata mergea prea incet). Cu greu am depasit ultimul tir. Apoi, acesta din urma i-a anuntat pe toti ceilalti din fata sa ma lase sa-i depasesc rugandu-ma totodata sa-i "ghidez" apoi cand pot sa se "bage" sa depaseasca "melcul bulgaresc". Atat ei, cat si eu, am iesit din situatie elegant, si am avut inca o dovada ca statia CB are mai multe avantaje decat simpla anuntare a radarelor. Drumuri bune! |
--------------------
Dacia
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
QUOTE De asemenea, am avut o intamplare cu niste tiruri romanesti intre Arad si Deva. Erau vreo 6, mergeau bara la bara, dupa un tir bulgaresc care se "tara" cu doar 70 km/h (erau destul de nervosi ca asta din fata mergea prea incet). Cu greu am depasit ultimul tir. Apoi, acesta din urma i-a anuntat pe toti ceilalti din fata sa ma lase sa-i depasesc rugandu-ma totodata sa-i "ghidez" apoi cand pot sa se "bage" sa depaseasca "melcul bulgaresc". Ar fi culmea sa fie lumea atat de mica. ![]() ![]() |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
andumi |
![]()
|
QUOTE(fost membru @ 21 Mar 2010, 04:09) Ar fi culmea sa fie lumea atat de mica. ![]() ![]() era coincidenta prea mare... ![]() Nu. Faza s-a desfasurat in seara de 18 martie, pe la ora 20:00 ca sa fiu si mai exact. |
--------------------
Dacia
|
kvy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 19 September 08 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(andumi @ 21 Mar 2010, 02:01) acelasi lucru l-as fi facut si eu...crede-ma. Dar cand m-au luat scurt cu "colegu' din logan" si tinand cont ca eram la finalul unui drum din Salzburg de 15 ore jumatate, parca nu as mai fi avut chef de un dialog "prietenos" cu organu' la ora aia.... 16 ore de condus man ??? Siguranta circulatiei tine mai ales de oboseala la volan ! Chiar nu recomand mai mult de 8-10 ore de condus fara pauza de somn de 8h. Cit despre "organe", trebuie sa-i educam si sa le aratam care e scopul lor. Cu cit suntem mai multi care le spunem cu atit schimbarea se va produce. De 20 de ani s-a format o mentalitate gresita la ei...pinda,spaga,filajul...etc Pur si simplu siguranta circulatiei e pe ultimul loc pentru ei...Numarul de morti si raniti anual a crescut constant ! Prea putini sunt cei care contribuie la un trafic mai sigur...trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani sa se schimbe poate in bine, iar traficul sa fie mai sigur. QUOTE(andumi @ 21 Mar 2010, 02:01) Atat ei, cat si eu, am iesit din situatie elegant, si am avut inca o dovada ca statia CB are mai multe avantaje decat simpla anuntare a radarelor. Drumuri bune! Exact asta e scopul principal al comunicatiei: Siguranta in trafic, evitare accidente, evitare ambuteiaje, anuntare probleme de trafic, drumuri stricate, conditii meteo dificile...etc |
--------------------
1310
MLS
87
|
|
andumi |
![]()
|
QUOTE(kvy @ 21 Mar 2010, 09:30) 16 ore de condus man ??? Siguranta circulatiei tine mai ales de oboseala la volan ! Chiar nu recomand mai mult de 8-10 ore de condus fara pauza de somn de 8h. E un drum pe care il fac frecvent. Am prins un fel de rezistenta la el...In plus de data asta am fost doi care am condus, asa ca oboseala chiar nu s-a simtit. Daca ma prinde somnu' din urma, nu am nici o problema sa trag pe dreapta vreo ora-doua pentru refacere... |
--------------------
Dacia
|
ionutz72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 19 October 07 From: Brasov ![]() |
Ce parere va dati despre asta ? Stiu ca nu e cea mai buna,dar momentan asta ma coafeaza cel mai bine,tinand cont ca nu trebuie sa o dau jos. Cam cati km sa bata?
|
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
nu stiu daca o sa te faci auzit la mai mult de 5-7 km. nu sunt multumiti cei cu antene de 1 m, dar cu asta de 0.5. sa nu faci o alegere in graba si apoi tot la una de 1.5 m sa ajungi.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
ionutz72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 19 October 07 From: Brasov ![]() |
Intentia e ca asta sa fie "de toata ziua" la oras. Iar la drum lung,care-l fac foarte rar,sa imi iau una mai tzapana pe suport magnetic
![]() |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Care ar fi cea mai mica antena eficienta? Exista vreuna de genul "aripioarei de rechin" de la BMW? Nu ma intereseaza exact forma ci ma intereseaza sa fie cat mai mica, eventual lipita de luneta/capota in genul celor de GSM/GPS si pe care sa nu o demontez niciodata, daca se poate.
Pentru drum lung o sa iau una d-aia de troleibuz ![]() This post has been edited by padre: 21 Mar 2010, 15:51 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
32titu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 February 10 ![]() |
pentru colegu OZZ an legatura cu amplificatorul. unde sunt multi care vorbesc si te acopera cu 4w cand vrei sa vorbesti e bun ca te auzi tu peste ai cu 4w dar daca da unu cu mai multi wati te acopera el pe tine, pe distanta mare duce mai mult adica peste 15km dar sa ai antena mai lunga de 1m eu am optat la una mai mica de 1m si sunt multumit
|
--------------------
skoda
octavia
2002
- gorj
|
|
ozz |
![]()
|
QUOTE(32titu @ 22 Mar 2010, 09:13) pentru colegu OZZ an legatura cu amplificatorul. unde sunt multi care vorbesc si te acopera cu 4w cand vrei sa vorbesti e bun ca te auzi tu peste ai cu 4w dar daca da unu cu mai multi wati te acopera el pe tine, pe distanta mare duce mai mult adica peste 15km dar sa ai antena mai lunga de 1m eu am optat la una mai mica de 1m si sunt multumit k am inteles mai mai luminat un pic |
--------------------
vw
golf 3
1.8 benz
|
|
Dumitras |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 September 09 ![]() |
ozz de unde ai luat statia din Cluj?
Caut magazin in care se gasesc accesorii statii din Cluj. Va rog daca stie vreun coleg....? This post has been edited by Dumitras: 23 Mar 2010, 03:11 |
--------------------
Dacia
Logan
Benzinar 2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 11:08 |