DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

85 Pages « < 44 45 46 47 48 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Statii CB, NO POLICE-Roman

ozz
post 18 Mar 2010, 20:03
Post #1351

Membru incepator

Group: Members

pt 32titu cu amplificatoru cum ii cum mere merita cumparat sau ....

<span class='edit'>18 Mar 2010, 21:07:</span>
QUOTE(32titu @ 18 Mar 2010, 20:24)
tot  antena  mica  am  si eu, pe turism e  destul  de  buna, alta  prea  lunga  da  prea  urat am  avut,  si  cu  statia  la  vedere  nu e mare probleba  ii dau  jos cablu  si  multi  nu  stiu  ce  este.
*

cum ii cu amplifu mere ????? merita investitia ??? tu esti multumit de statie???

oz2304@yahoo.com

This post has been edited by ozz: 18 Mar 2010, 20:27

--------------------
vw golf 3 1.8 benz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
raresh3r
post 19 Mar 2010, 07:16
Post #1352

Membru autentic

From: Galati

vreau sa leg statia direct la baterie. ce gosime trebuie sa aiba cablul si ce fel de cablu ar fi indicat?

--------------------
Nissan Leaf 2019/ Skoda Octavia III 2015 2.0 DSG
Tac'su Samuelei
+
laurian
post 19 Mar 2010, 09:03
Post #1353

Membru autentic

From: Bucuresti

Din ce se scria pe celelalte forumuri, trebuie sa aiba 2.5 mm macar.

This post has been edited by laurian: 19 Mar 2010, 09:03

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
cj98czh
post 19 Mar 2010, 09:39
Post #1354

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(ozz @ 18 Mar 2010, 19:02)
ma gandesc sa iau un amplif de 30 w sau o antena mai mare a mea ii de 900cm sau cam asa ceva 954 nu stiu oricum sub 1
*

Eu stiu ca unitatile de masura sunt asa: biggrin.gif

10 mm= 1 cm; 100 cm=1 metru deci la tine cum este........ 900 cm=9 metrii ????? biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
adi_ar
post 19 Mar 2010, 09:43
Post #1355

Membru autentic si conservator

From: Arad

Pentru orice echipament conectat:
Cititi specificatiile, stabiliti curentul maxim (eventual dupa formula Imax=Pmax/12) si determinati suprafata conductorului Cu, pentru o densitate de curent de ~3-3,5A/mmp, adica S=Imax/3,5. Apoi puteti determina diametrul conductorului, daca doriti.
Este posibil sa obtineti o sectiune care sa va puna pe ganduri dar va scuteste de "mica" neplacere a incendierii !!!

Vezi cazul prezentat de Alex, I=22A > S=22/3,5=6,28 mmp!
Daca siguranta va fi calibrata la 25A, corect este S=25/3,5=7,14 mmp si adoptati conductorul cu sectiunea imediat superioara - 7,5 mmp, adica un diametru de ~3,1mm Cu.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
dantes
post 19 Mar 2010, 09:49
Post #1356

Membru

From: Tzaranoaia

Am si io o intrebare de nedumerire...

Ptr. o statie normala, aka 4W, care are o siguranta pe + de 2A, de ce unii zic ca ar fi mai bine de la baterie...???
Si mai sunt exemple...eu am pe firul de + o siguranta de 4A....asa vin ele din fabrica...
Pe bricheta, de regula e o siguranta de 20A. Contactul electric intre mufa de bricheta si bricheta cred ca pot duce LEJER cei 2A sau 4A...

Imi poate explica si mie cineva de ce unii recomanda legaturi direct pe baterie?

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
adi_ar
post 19 Mar 2010, 09:57
Post #1357

In primul rand datorita perturbatiilor la care este supusa si pe care le induce in reteaua masinii. Conectarea directa reduce aceste perturbatii.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
dantes
post 19 Mar 2010, 11:10
Post #1358

Membru

Ba pot spune ca perturbatiile sunt filtrate prin bricheta....
Prin legarea directa, alternatorul da direct in baterie perturbatiile...fara nici o opreliste direct si in statie...ca de fapt doar de el vorbim...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
alex
post 19 Mar 2010, 11:37
Post #1359

Membru autentic

Group: Admin

Cred ca se recomanda direct de la baterie pentru ca pe circuitul de bricheta mai exista si alti consumatori care pot induce perturbatii. De exemplu, la supernova, pe circuitul de bricheta sunt si ceasul, plafoniera si radio-casetofonul masinii.

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
adi_ar
post 19 Mar 2010, 11:38
Post #1360

Fie, daca zici tu!
Nu mai insist dar nu ai dreptate, bateria este un capacitor foarte foarte mare, un fel de "impamantare" care filtreaza tot ce este pe acolo !

LE
Plus ce spune Alex, dar as mentiona invertoarele 220V, mai degraba!
La nivelul bateriei se filtreaza, la nivelul brichetei nu deoarece exista impedante (ffff mici, dar importante) de circuit.

Recomandarea are caracter preventiv, nu ca nu poate functiona foarte bine la baterie, daca nu ai alti consumatori pe acolo.
Este ca sa nu conectezi un invertor pentru laptop si CBul si apoi sa le reclami ca ei au recomandat sa conectezi la bricheta!

si mai LE
Daca ai chef si energie sa studiezi la ce se refera Alex, respectiv eu, citeste primul aliniat la cap 4.2.

This post has been edited by adi_ar: 19 Mar 2010, 13:12

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
dantes
post 19 Mar 2010, 14:14
Post #1361

Membru

Aha...acusica incepe sa se faca lumina... Da' ca sa fiu si mai rau un pic... fara sa tragi si + si - de la baterie nu stiu daca elimini prea multi paraziti... Prin - sunt toate mizeriile....

Bun...esentialul e ca nu se modifica puteri sau ia foc sau puii mei, ci pur si simplu se elimina parazitii.

Sar'na...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
adi_ar
post 19 Mar 2010, 14:36
Post #1362

Ai dreptate, trebuie "+" si "-" !
Acelasi lucru se intampla pe ambele circuite.
Numai "-" > rau!
Numai "+" > mai rau! smile.gif

Pe tema "luat foc" am scris mai sus.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
ozz
post 19 Mar 2010, 19:59
Post #1363

Membru incepator

QUOTE(cj98czh @ 19 Mar 2010, 10:39)
Eu stiu ca unitatile de masura sunt asa: biggrin.gif

10 mm= 1 cm; 100 cm=1 metru deci la tine cum este........ 900 cm=9 metrii ????? biggrin.gif
*

scuza-ma preamarite am gresit. sant invatat cu mm

--------------------
vw golf 3 1.8 benz
+
Meghitzanul
post 20 Mar 2010, 12:18
Post #1364

***** 4 ISOFIX

daca tot suntem la sectiunea "conectari de la baterie", spuneti-mi si mie, dupa ce am tras firele in masina, ce anume sa pun la capatul lor - ma gandesc la ceva gen regleta auto - pt a lega o gramada de "cioroboaie" acolo... si ca sa enumar jucariile:
- o statie CB
- un invertor 12V dc - 220V ac , care va fi de vreo 300 W dar la care nu voi alimenta in timpul mersului decat un laptop, etc... acesta are de obicei conector de bricheta tata si ma gandesc sa leg acolo un conector de bricheta mama in care sa intre
- uneori o statie profesionala de 25 W (VHF sau UHF)
- sincer ma cam bate gandul si la un ampli_ _ tor de statie CB de max 50-100W ph34r.gif

e ok asa ceva? http://www.vector-electronic.ro/reglete.html

cablul va fi de vreo 3mm... oricum nu vor functiona toate odata biggrin.gif
siguranta de 25A

vreau o parere mai "avizata" decat a mea smile.gif

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
andumi
post 20 Mar 2010, 19:49
Post #1365

Membru incepator

salut colegii!

am avut o surpriza acum doua seri....pe la ora 01:30.
Ma intorceam in Bucuresti dinspre Pitesti si la intrarea in Bucuresti, pe sensul catre Pitesti, un radar nou MCV pus pe mijlocul drumului si un alt echipaj (Logan vechi) de cealalta parte a drumului, dar pe acelasi sens, care impartea "bucuriile" soferilor care depaseau 50 km/h....
Radarul era pe Constant On si a fost detectat de detector de la o distanta suficienta. Cam la 50 m dupa ce am trecut de MCV, am anuntat colegii de existenta acestui radar si nu mica mi-a fost surpriza sa aud, cum un "coleg" care se auzea foarte bine (adica era foarte aproape) m-a intrebat daca nu cumva e mai bine acum cu statie decat cu detector....Mi s-a adresat dorect mie, pentru ca m-a si nominalizat "baiatul cu loganul.....". Era in mijlocul noptii, nimeni nu mai trecea in acel moment pe acolo, si mi-e clar ca mi-a vazut ditamai antena de pe masina....
I-am raspuns politicos ca da, e mult mai bine, dupa care nu a mai raspuns nimic. S-au auzit decat multumirile adevaratilor colegi din trafic.
Deci treaba cu masinile de politie rutiera cu CB este verificata inca o data. Nu am observat daca statia era pe MCV sau pe ala vechi....

Drumuri bune tuturor!

This post has been edited by andumi: 20 Mar 2010, 19:54

--------------------
Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 Laureate 110 2011
Toyota Land Cruiser 90/1997
Midland Alan 100 Plus
Sirio Megawatt 4000
+
kvy
post 20 Mar 2010, 20:08
Post #1366

Membru autentic

From: BUCURESTI

Puteai sa le transmiti salutari colegilor politisti si sa le spui sa patruleze caci in acest fel verifica traficul iar siguranta circulatiei va avea de cistigat.
Degeaba stau la punct fix sa te pindeasca daca dupa ce trec de ei unii soferii gonesc ca nebunii peste limita legala !
Unde e siguranta dorita a traficului daca accidentul se produce la 2 km dupa radar ???

Scopul noilor autoturisme de politie se doreste a fi un trafic mai civilizat, mai sigur, mai putine evenimente rutiere.
In tarile civilizate toate autoturismele de politie sunt dotate cu statii care comunica soferilor problemele de trafic.
In plus la noi NU sunt functionale canalele europene de urgenta 9 si 19 !
Daca vrei sa anunti ceva de urgenta si pericol nu te asculta nimeni !!!

Chiar ma mir ca nu au fost dotate MCV-urile cu statii CB, default...
Acum se doteaza ei pe banii lor si nu e prea corect.

Una peste alta legea e facuta nu pentru a oferi siguranta ci dimpotriva.

This post has been edited by kvy: 20 Mar 2010, 20:18

--------------------
1310 MLS 87
+
C@talin
post 20 Mar 2010, 22:14
Post #1367

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

politia acuma cu statii cb nu cred ca pe turisme au pica,ci pe tiristi care sunt supra incarcati incearca sa se fereasca de cantar etc.asa cu tursmele mai greu biggrin.gif si le dorim mumu in direct .

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
vulpe
post 21 Mar 2010, 00:19
Post #1368

Membru incepator

QUOTE(lucifer @ 12 Mar 2010, 11:54)
Pentru folosirea in apartament , se poate alimenta o statie de la o sursa PC ?
*

Da, se poate, eu asa am. Mi-am pus chiar un soclu de bricheta auto ca sa pot folosi conexiunea de tip bricheta pe care o am si in masina.
Un articol ce prezinta in detaliu cum se poate face:
http://www.magicratproductions.com/magicfo...c.php?f=5&t=131

Dar eu mi-am facut ceva mai simplu, doar pe 12V ce ma interesa pe mine.
NEGRU = GND
GALBEN = +12V

QUOTE(Wade @ 15 Mar 2010, 02:47)
pentru Tany:

Walker si ceva mai ieftin

Multi spun ca asc e vrajeala nu stiu ce sa mai cred, ce face o statie sa fie silent?
*

Eu am President Harry III ASC. (+ML 145)
Acesta are ASC de generatia a III-a gandit special pentru FM. Versiunile anterioare fiind proiectate pentru AM. Am aflat asta de la importator.
Acum legat de silentiozitate: Eu folosesc acest ASC ca sa nu ma deranjeze zgomotul de fundal. Dar in felul asta e posibil sa pierd ceva informatie. In general stau pe ASC si comunic cu alti colegi de trafic din apropiere. Daca simt eu ca pierd vreo informatie la care as putea avea acces ies din modul ASC si ma apuc de reglaje.

--------------------
Dacia 1310 1990 MLS
+
andumi
post 21 Mar 2010, 02:01
Post #1369

Membru incepator

QUOTE(C@talin @ 20 Mar 2010, 23:14)
politia acuma cu statii cb nu cred ca pe turisme au pica,ci pe tiristi care sunt supra incarcati incearca sa se fereasca de cantar etc.asa cu tursmele mai greu biggrin.gif si le dorim mumu in direct .
*

acelasi lucru l-as fi facut si eu...crede-ma. Dar cand m-au luat scurt cu "colegu' din logan" si tinand cont ca eram la finalul unui drum din Salzburg de 15 ore jumatate, parca nu as mai fi avut chef de un dialog "prietenos" cu organu' la ora aia....

Apropos de drum...A fost primul facut cu statia peste hotare. Pentru cei care sunt mai noi in domeniu sau inca tatoneaza ideea achizitiei unui CB, sistemul de "colegialitate" functioneaza perfect si in afara tarii. Pe canalul 22 sunt numai romani. Am fost surpins de cat de multe masini (turisme) din Polonia au statii CB (majoritatea).

De asemenea, am avut o intamplare cu niste tiruri romanesti intre Arad si Deva. Erau vreo 6, mergeau bara la bara, dupa un tir bulgaresc care se "tara" cu doar 70 km/h (erau destul de nervosi ca asta din fata mergea prea incet). Cu greu am depasit ultimul tir. Apoi, acesta din urma i-a anuntat pe toti ceilalti din fata sa ma lase sa-i depasesc rugandu-ma totodata sa-i "ghidez" apoi cand pot sa se "bage" sa depaseasca "melcul bulgaresc". Atat ei, cat si eu, am iesit din situatie elegant, si am avut inca o dovada ca statia CB are mai multe avantaje decat simpla anuntare a radarelor.

Drumuri bune!

--------------------
Midland Alan 100 Plus
Sirio Megawatt 4000
+
fost membru
post 21 Mar 2010, 03:09
Post #1370

membru analfabet

From: clasa I-a

De asemenea, am avut o intamplare cu niste tiruri romanesti intre Arad si Deva. Erau vreo 6, mergeau bara la bara, dupa un tir bulgaresc care se "tara" cu doar 70 km/h (erau destul de nervosi ca asta din fata mergea prea incet). Cu greu am depasit ultimul tir. Apoi, acesta din urma i-a anuntat pe toti ceilalti din fata sa ma lase sa-i depasesc rugandu-ma totodata sa-i "ghidez" apoi cand pot sa se "bage" sa depaseasca "melcul bulgaresc".

Ar fi culmea sa fie lumea atat de mica. smile.gif Se intampla cumva pe 08 ianuarie 2010? De ce te intreb? Am asistat la o discutie identica cu cea relatata de tine mai sus, pe sectorul de drum mentionat de tine. Cand am citit parca era intamplarea mea. blush.gif (bine, eu ca ascultator, ca nu m-am implicat in nici un fel)

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
andumi
post 21 Mar 2010, 03:17
Post #1371

Membru incepator

QUOTE(fost membru @ 21 Mar 2010, 04:09)
Ar fi culmea sa fie lumea atat de mica.  smile.gif  Se intampla cumva pe 08 ianuarie 2010?  De ce te intreb? Am asistat la o discutie identica cu cea relatata de tine mai sus, pe sectorul de drum mentionat de tine. Cand am citit parca era intamplarea mea.  blush.gif  (bine, eu ca ascultator, ca nu m-am implicat in nici un fel)
*

era coincidenta prea mare... tongue.gif
Nu. Faza s-a desfasurat in seara de 18 martie, pe la ora 20:00 ca sa fiu si mai exact.

--------------------
Midland Alan 100 Plus
Sirio Megawatt 4000
+
kvy
post 21 Mar 2010, 08:30
Post #1372

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(andumi @ 21 Mar 2010, 02:01)
acelasi lucru l-as fi facut si eu...crede-ma. Dar cand m-au luat scurt cu "colegu' din logan" si tinand cont ca eram la finalul unui drum din Salzburg de 15 ore jumatate, parca nu as mai fi avut chef de un dialog "prietenos" cu organu' la ora aia....

16 ore de condus man ???
Siguranta circulatiei tine mai ales de oboseala la volan !
Chiar nu recomand mai mult de 8-10 ore de condus fara pauza de somn de 8h.
Cit despre "organe", trebuie sa-i educam si sa le aratam care e scopul lor.
Cu cit suntem mai multi care le spunem cu atit schimbarea se va produce.
De 20 de ani s-a format o mentalitate gresita la ei...pinda,spaga,filajul...etc
Pur si simplu siguranta circulatiei e pe ultimul loc pentru ei...Numarul de morti si raniti anual a crescut constant !
Prea putini sunt cei care contribuie la un trafic mai sigur...trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani sa se schimbe poate in bine, iar traficul sa fie mai sigur.

QUOTE(andumi @ 21 Mar 2010, 02:01)
Atat ei, cat si eu, am iesit din situatie elegant, si am avut inca o dovada ca statia CB are mai multe avantaje decat simpla anuntare a radarelor.

Drumuri bune!
*

Exact asta e scopul principal al comunicatiei: Siguranta in trafic, evitare accidente, evitare ambuteiaje, anuntare probleme de trafic, drumuri stricate, conditii meteo dificile...etc

--------------------
1310 MLS 87
+
andumi
post 21 Mar 2010, 09:27
Post #1373

Membru incepator

QUOTE(kvy @ 21 Mar 2010, 09:30)
16 ore de condus man ???
Siguranta circulatiei tine mai ales de oboseala la volan !
Chiar nu recomand mai mult de 8-10 ore de condus fara pauza de somn de 8h.
*

E un drum pe care il fac frecvent. Am prins un fel de rezistenta la el...In plus de data asta am fost doi care am condus, asa ca oboseala chiar nu s-a simtit.
Daca ma prinde somnu' din urma, nu am nici o problema sa trag pe dreapta vreo ora-doua pentru refacere...

--------------------
Midland Alan 100 Plus
Sirio Megawatt 4000
+
ionutz72
post 21 Mar 2010, 11:52
Post #1374

Membru autentic

From: Brasov

Ce parere va dati despre asta ? Stiu ca nu e cea mai buna,dar momentan asta ma coafeaza cel mai bine,tinand cont ca nu trebuie sa o dau jos. Cam cati km sa bata?

--------------------
dacia logan 2005
+
tdan08
post 21 Mar 2010, 13:20
Post #1375

JUST A MEMBER

From: B A C A U

nu stiu daca o sa te faci auzit la mai mult de 5-7 km. nu sunt multumiti cei cu antene de 1 m, dar cu asta de 0.5. sa nu faci o alegere in graba si apoi tot la una de 1.5 m sa ajungi.

--------------------
Ford Mondeo Renault Clio 2019
.
+
ionutz72
post 21 Mar 2010, 13:34
Post #1376

Membru autentic

From: Brasov

Intentia e ca asta sa fie "de toata ziua" la oras. Iar la drum lung,care-l fac foarte rar,sa imi iau una mai tzapana pe suport magnetic smile.gif

--------------------
dacia logan 2005
+
padre
post 21 Mar 2010, 15:50
Post #1377

Il padrino

Care ar fi cea mai mica antena eficienta? Exista vreuna de genul "aripioarei de rechin" de la BMW? Nu ma intereseaza exact forma ci ma intereseaza sa fie cat mai mica, eventual lipita de luneta/capota in genul celor de GSM/GPS si pe care sa nu o demontez niciodata, daca se poate.
Pentru drum lung o sa iau una d-aia de troleibuz tongue.gif

This post has been edited by padre: 21 Mar 2010, 15:51

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
32titu
post 22 Mar 2010, 08:13
Post #1378

Membru incepator

pentru colegu OZZ an legatura cu amplificatorul. unde sunt multi care vorbesc si te acopera cu 4w cand vrei sa vorbesti e bun ca te auzi tu peste ai cu 4w dar daca da unu cu mai multi wati te acopera el pe tine, pe distanta mare duce mai mult adica peste 15km dar sa ai antena mai lunga de 1m eu am optat la una mai mica de 1m si sunt multumit

--------------------
skoda octavia 2002 - gorj
+
ozz
post 22 Mar 2010, 20:40
Post #1379

Membru incepator

QUOTE(32titu @ 22 Mar 2010, 09:13)
pentru colegu OZZ  an legatura  cu  amplificatorul.  unde  sunt  multi care  vorbesc  si  te  acopera  cu 4w cand  vrei  sa  vorbesti e  bun  ca  te  auzi tu peste  ai  cu 4w dar  daca  da  unu  cu  mai  multi wati te  acopera  el pe  tine, pe distanta  mare  duce  mai  mult adica peste 15km dar  sa  ai  antena mai  lunga  de  1m  eu  am optat la  una  mai  mica de 1m si sunt multumit
*

k am inteles mai mai luminat un pic

--------------------
vw golf 3 1.8 benz
+
Dumitras
post 23 Mar 2010, 03:10
Post #1380

Membru incepator

ozz de unde ai luat statia din Cluj?

Caut magazin in care se gasesc accesorii statii din Cluj. Va rog daca stie vreun coleg....?

This post has been edited by Dumitras: 23 Mar 2010, 03:11

--------------------
Dacia Logan Benzinar 2008
+
85 Pages « < 44 45 46 47 48 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 11:08
Forum Renault