Statii CB, NO POLICE-Roman
![]() ![]() ![]() |
Statii CB, NO POLICE-Roman
skandal |
![]()
|
||
![]() skandal Group: Members Posts: 35 Joined: 21 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
- n/a
|
|||
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Confirm, a fost super drumetia...
In alta ordine de idei, am de vanzare o antena Sirio Hi-Power 3000, este un bun up-grade pentru cei care vor altceva decat un ML-145 Pentru detalii, raspund pe PM, ca nu vreau sa fac aici bazar. Poze cu statia mea incorporata in bordul Loganului PS: Difuzorul este frumos integrat in peretele din stanga al consolei schimbatorului de viteze, se vad doar cele 3 suruburi de prindere si cateva gaurele. Am vrut sa fie montata cat mai curat, fara prea multe cabluri atarnate la vedere, dar ttusi sa pot umbla la butoane cat mai usor si fara a-mi distrage atentia de la drum. Pozitia actuala a statiei este cea mai ergonomica posibila, data fiind constructia plansei de bord a Logan-ului. This post has been edited by Dsign: 16 Aug 2009, 19:30 Attached thumbnail(s) consola_003.jpg ( Size: 537.33k ) Number of downloads: 1515 consola_013.jpg ( Size: 560.7k ) Number of downloads: 1558 consola_015.jpg ( Size: 559.49k ) Number of downloads: 1480 anvelope_058.jpg ( Size: 829.98k ) Number of downloads: 594 |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
auzi da,statia cum o ascunzi
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
skandal |
![]()
|
![]() skandal Group: Members Posts: 35 Joined: 21 October 06 From: Bucuresti ![]() |
are un mileu pe bord si mai acopera cu el ...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- n/a
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
da , dar nu orice fel de mileu , mileu din firba de carbon si mai ales aerodinamic...
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
interesant
![]() Si interesanta si excursia ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Din cite stiam alinco cel mic e doar scaner, poti numai sa receptionezi nu si sa emiti, nu cred ca gasesti pe la noi statii care emit liber in benzile protejate ( 135-174 mhz), am avut si eu o statie Alinco dr 135, si cu modificari am reusit sa o "deschid", puteam sa aud tot dar cind vream sa emit se bloca automat, numai dupa ce i-am rescris canalele de pe pc atunci am putut emite si doar in canalele in care aveam autorizatie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
- AR-99-JAF Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
|
|
12volti |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 19 May 09 From: Bucuresti ![]() |
99% din aparatele de radioamatori pot emite intre 136-174
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(JohnnieK @ 15 Aug 2009, 19:30) Charlton, esti multumit de Alinco-u' tau? cica ar avea si bug detector. sa detectezi microfoane poti si cu un radio pe frecventa vest si chiar cu un televizor sport... ![]() ![]() ![]() ![]() drumuri 152.110 politia 162.750 politia 162.800 jandarmeria 163.375 aeroport 131.725, 135.600, 175.000 CFR 146,025, 146.225 RATB 149.500 (Bucuresti) taxiuri: 150-155MHz (Bucuresti) daca, prin absurd, ai fi in Mangalia, NU ar trebui sa vorbesti in una din frecventele urmatoare: CFR: 146,225 Politie: 154,525 Politia de plaja: 162,800 Politia de patrula: 147,400 Sunt multumit de el, are si "bug detector", inca nu l-am testat ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
@JohnnieK, review-uri despre DJ-X3 gasesti la http://www.eham.net/reviews/detail/1925?page=1
Eu nu am prea auzit lucruri bune despre el, de altfel nici mie nu-mi inspira Alinco prea multa incredere. Toate Uniden-urile de la adresele de mai sus sunt castrate, adica au frecvente pe care nu le acopera. La fel si Albrecht. Pentru o comparatie ok eu m-as uita la sensibilitate si selectivitate. Ce se intampla frecvent la scanere este ca in principiu au fost proiectate sa functioneze ok cu antenuta lor mica. Cum le pui o antena de banda larga, cum incep problemele. Vrei sa asculti radioamatorii in 145MHz si auzi numai taxiuri. Tastatura numerica nu e ceva vital pentru ca oricum vei folosi memoriile. Sincer, eu as mai strange ceva banuti si as lua un ICOM IC-R5. http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath...products_id=459 http://www.eham.net/reviews/detail/3098 Nu as da ~550 lei pe Alinco, Albrecht, TTI sau Uniden. Daca nu te deranjeaza lipsa pas-ului de 6.25 util pentru PMR as lua chiar si Yaesu VX-3R. La chinezi are un pret foarte bun http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=101427 |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Johnniek multam mult de pont cu cei de la Vox, o sa ii las de-oparte si cand fac rost de bani dau fuga la Mondoplast. 12volti si Arogantkat (sper ca am scris bine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Johnniek dupa ce reusesti sa iti achizitionezi scanerul sa ne spui si noua, sunt tare curios cum merge, si sincer as fi si eu interesat, referitor la depistarea microfoanelor sa imi spui si mie cum pot sa le gasesc ![]() Dupa ce ma intorc din concediu o sa va impartasesc din impresii, sper ca staia mea si miniantenuta sa isi faca treaba |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
alex |
![]()
|
@JohnnieK, cauciuc de protectie pentru talpa magnetica cica s-ar gasi la http://www.bitelectronic.ro/
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
C@talin |
![]()
|
Si io sunt curios ce face scaneru ala,mai exact
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
alex |
![]()
|
Scanerul este un receptor radio. Poate receptiona intr-o gama larga de frecvente, de exemplu: 500kHz - 1.3GHz. Stie sa demoduleze in mai multe moduri: NFM (narrow FM, FM-ul de pe statiile radio), WFM (wide FM, FM-ul de pe receptoarele de radiodifuziune), AM, SSB (cele mai destepte si mai scumpe), CW (morse, tot cele mai scumpe). Tot in functie de performante, frecventa poate fi setata cu o anumita rezolutie, data de pas-ul de frecventa. Un scanner care are cel mai mic pas de 5kHz poate de exemplu receptiona: 145.000MHz, 145.005MHz, 145.010MHz dar nu poate 145.003MHz. Pasul de 6.25kHz e util pentru PMR446 ca sa te poti acorda pe 446.00625MHz. Daca au SSB, pasul minim poate fi extrem de fin, 100Hz de exemplu.
Unele sunt atat de avansate incat pot face si receptie TV, atat audio cat si video. Receptie TV audio poti face si cu unul "normal". Li se spune scanere pentru ca de obicei modul de operare consta in baleierea tuturor frecventelor intre doua limite cu posibilitate de memorare sau oprire la fiecare frecventa unde exista ceva activitate. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Alex si JohnnieK ( si cine altcineva se mai pricepe) o mica mare intrebare
Joi am fost la JohnnieK si mi-a acordat antena (inca odata mii de multumiri) insa aparea o problma ciudata. Cand a acordat antena antena statea pe partea dreapta a cupolei cam intre usa din fata si cea din spate. A acordat-o JohnnieKsuper bine (mai bine nu se putea, ca a incercat cam o ora si ceva ![]() Toate buna si frumoase dar daca puneam antena pe centrul cupolei o lua razna valorile sareau cam pe 10, daca faceam bucla la cablu in masina iar sareau la 10. Sa fi fost din cauza cladirii care era in stanga masinii? Masina era cu usile inchise si cu geamurile inchise (am cam transpirat in ea ![]() Daca antena a fost acordata mai are importanta ca sta pe centru cupolei sau mai in dreapta ca si acordare. Ma gandesc ca pozitia influenteaza pe ce zona emite si primeste semnal, acordarea ar trb sa ramana aceeasi. Si ia spuneti baieti ca abia acum m-am gandit e posibil sa se arda statia daca sunt valorile mari, pentru ca stau in dubii ca nu cumva sa imi afecteze statia. Multumesc (nu prea ma pricep eu asa ca va fac capul mare ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(alex @ 17 Aug 2009, 16:08) Scanerul este un receptor radio. Poate receptiona intr-o gama larga de frecvente, de exemplu: 500kHz - 1.3GHz. Stie sa demoduleze in mai multe moduri: NFM (narrow FM, FM-ul de pe statiile radio), WFM (wide FM, FM-ul de pe receptoarele de radiodifuziune), AM, SSB (cele mai destepte si mai scumpe), CW (morse, tot cele mai scumpe). Tot in functie de performante, frecventa poate fi setata cu o anumita rezolutie, data de pas-ul de frecventa. Un scanner care are cel mai mic pas de 5kHz poate de exemplu receptiona: 145.000MHz, 145.005MHz, 145.010MHz dar nu poate 145.003MHz. Pasul de 6.25kHz e util pentru PMR446 ca sa te poti acorda pe 446.00625MHz. Daca au SSB, pasul minim poate fi extrem de fin, 100Hz de exemplu. Unele sunt atat de avansate incat pot face si receptie TV, atat audio cat si video. Receptie TV audio poti face si cu unul "normal". Li se spune scanere pentru ca de obicei modul de operare consta in baleierea tuturor frecventelor intre doua limite cu posibilitate de memorare sau oprire la fiecare frecventa unde exista ceva activitate. Merci alex ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
bozzo |
![]()
|
Mai mi-a venit o idee stralucita, asta in urma dicutiilor de pe alt forum (CB Mania) e posibil ca antenuta mea sa fie defecta? de sar valorile arsa rau de la repozitionare?
C@talin cred ca de la tine pot obtine un raspuns, pentru ca e acelasi tip de antena si de acordat a acordat-o JohnnieK, la tine daca pozitionai antena in alta parte decat centrul cupolei se modificau valorile? |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
alex |
![]()
|
La antenele auto, montate cu talpa magnetica, plafonul masinii devine plan de masa. In momentul in care pui antena pe masina, statia + cablul + antena + pozitia antenei incep sa functioneze ca un sistem. Reglarea antenei se face deci pentru acest sistem. Orice modificare a amplasamentului antenei, a lungimii cablului duce la dezacordare si la aparitia reflectatei. Cel mai bun loc pentru antena este in mijlocul plafonului.
Deci pasii pentru reglare ar cam fi: 1. Se alege locul definitiv de montare al antenei. Daca se opteaza pentru scurtarea/lungirea cablului, se face acum. 2. Daca se planuieste adaugarea un patrat autocolant pe tabla masinii ca sa se evite zgarieturile datorate prafului, adaugati-l si pe ala tot acum. Atentie la grosime. Intre talpa magnetica si tabla se formeaza un condensator. Orice modificare de distanta sau de material intre ele duce la o posibila dezacordare a antenei. 3. Se alege locul reglarii. Trebuie sa fie spatiu deschis, pe cat posibil cat mai departe de orice obstacol (alte persoane, copaci, cladiri, stalpi, cabluri) 4. Se intra in masina, usile trebuie inchise, geamurile ridicate si se masoara SWR-ul. 5. In caz de reglaj, se iese din masina, se regleaza antena si se repeta pasul 4. Un SWR periculos incepe de pe la 3 in sus (si pe scala aparatului de la 3 incepe marcajul cu rosu). Totusi nu m-as baza pe chestia asta. Pentru un swr pana in 3 dar mai mare ca 1.5 eu unul as emite scurt si cu pauze lungi. 10 e deja urias. Tranzistorii finali de obicei sunt supradimensionati. De exemplu statia emite cu 4W dar tranzistorul ar putea 6W. Cei 2W de rezerva pot salva statia de la defectare in cazul unor dezacorduri usoare. Insa daca puterea a fost marita de vreun "meserias" mai destept decat proiectantul tranzistorul ala lucreaza deja la limita. Asta ar fi un motiv pentru care nu prea merita statiile second hand luate de la dubiosi si laudate cu puteri mai mari decat cele date de producator. 17 Aug 2009, 16:50: @C@talin, atata timp cat se emite analogic si necodat, tehnic, cu un scaner, poti asculta orice. Legal nu ai voie sa faci receptie neautorizat decat in benzile de amatori. Oricine face receptie in alte benzi o face pe barba lui si decide singur daca merita sa se si laude cu asta. Daca il pune naiba sa mai si emita deja se poate considera vopsit in maro pana la gat. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(bozzo @ 17 Aug 2009, 17:33) Mai mi-a venit o idee stralucita, asta in urma dicutiilor de pe alt forum (CB Mania) e posibil ca antenuta mea sa fie defecta? de sar valorile arsa rau de la repozitionare? C@talin cred ca de la tine pot obtine un raspuns, pentru ca e acelasi tip de antena si de acordat a acordat-o JohnnieK, la tine daca pozitionai antena in alta parte decat centrul cupolei se modificau valorile? sincer nu mai stiu ca am mutato de unde o tinema inate pe mijloc,deci sa schimbat ,am puso pe coltu stanga spate. Din cauza ca mi-a zgariat cablu plafonu. De mers oricum ma descurc,am vbb cu lumea si cu ea acolo in colt. ![]() Nustu ce sa zic.De cand i-am mutat pozitia nu am mai masurat-o. ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
Nu strica s-o verifici din nou
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C@talin |
![]()
|
Cand o aveam pe mijloc,am masurat-o la o firma,cu un reflectometru mare .
Indica ala ca emit in 3W din 4 din cauza antenei mici,oricum mi-a zis domnu de acolo ca nu am sanse sa ard nimic,cu antena asta pricajita. Uite si poza cu antena si statia pozitionata. ![]() 17 Aug 2009, 19:05: Normal ca nu stirca.Da nu mai vreau sa pun nimic pe mijloc. This post has been edited by C@talin: 17 Aug 2009, 18:05 Attached thumbnail(s) antena.JPG ( Size: 708.91k ) Number of downloads: 550 DSCF2065.JPG ( Size: 129.58k ) Number of downloads: 364 DSCF2067.JPG ( Size: 118.56k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
Fix asa o am si eu pusa
![]() Apropo, eu am pus un autocolant unde sta antena, sa nu se zgirie vopseaua. This post has been edited by 12volti: 17 Aug 2009, 18:13 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C@talin |
![]()
|
Pai sa ajung si io in bucale si facem o intalnire toti Cabaisti.
12 volti tu ori stai prin rahova,ca io stau pe Novaci ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
Eu stiu ca Novaci e o localitate pe linga Tg-jiu....
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C@talin |
![]()
|
Strada novaci
![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 17 Aug 2009, 18:19 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bozzo |
![]()
|
JhonnieK uite am gasit pe linkul asta diverse cauciucuri pentru montura http://www.tme.eu/ro/katalog/antene-cb-si-...ory%3D100553%26
![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
12volti |
![]()
|
Sunt in Polonia....
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bozzo |
![]()
|
Ok
![]() ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(bozzo @ 17 Aug 2009, 23:16) nu inteleg ceva ca vad ca sunt ieftine antenele,cumva vin cu tot cu suport de montare magnetic ca in poza ? ![]() 18 Aug 2009, 06:00: despre reglare antena,parazitii de la motor si altele ![]() http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=281 This post has been edited by C@talin: 18 Aug 2009, 05:00 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:20 |