DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

85 Pages « < 22 23 24 25 26 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Statii CB, NO POLICE-Roman

Fre33lancer
post 9 Oct 2009, 21:27
Post #691

Membru autentic

Group: Members

Pai ma uitam la statii asa dar nu stiu ce sa aleg smile.gif, ma uitam cu interes la TTi TCB 550 fiind si mai budget si mica si avand Squelch Automat , care nu prea stiu cu ce se mananca dar daca e automat ma gandesc ca nu ma fac chiar de ras ca incepator , in buget ar fi un 500 ron more or less , in care sa intre toate cele sa pot conversa si eu cu lumea , nu vreau sa bata foarte mult dar nici sa vorbesc doar cu camioanele care le depasesc . Cea mai mare grija este sa nu zgarii tabla masinii de la antena sau cablul pana la antena , and by the way pe unde as putea sa trag cablul din masina pana la antena , in caz de ploaie nu se poate infiltra apa pe langa cablu ?

--------------------
Megane Sedan 2.2 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
buzasparta
post 9 Oct 2009, 22:09
Post #692

Membru autentic

From: Judetul Romanica

eu am antena ml 145 cu talpa magnetica .talpa are o membrana de cauciuc care mai protejeaja. bine ar fi- aste vreau sa fac in viitor- sa iti lipesti o bucata de autocolant pe cupola fie la culoarea masinii fie transparent, firul antenei il bag pe la chederul usii dar prin partea de jos pentru ca in momentul in care ma prinde o ploaie sa nu se prelinga apa inauntru pe fir si incerc sa-l intind cit mai bine pentru a nu avea joc la curent si sa nu imi zgarie vopseaua prea tare. tti550 din cite mai tin minte are si asc si squelch manual. despre tti 550 mai multe iti pot spune c@talin si johnniek ei fiind posesori de asa ceva. spune de unde esti si poate te poti gasi cu cineva care are statie pe masina.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Atomykatt
post 10 Oct 2009, 11:35
Post #693

RadioActiv

From: Bacau <-> Bucuresti

Fre33lancer , eu am un Midland Alan 100 cu o antena (mai mult sau mai putin) fixa Sirio ML-145 de 1,4m si sunt multumit de performante. De emis nu sunt foarte sigur cat emite, dar pot conversa cu colegi din afara campului vizual. In Bacau pot comunica pe o raza de aprox. 3-5 km in zilele bune, avand in vedere ca tineam masina in parcare intre blocuri. Nu are auto-sq nici standarde selective dar face ce trebuie, si eu zic ca face bine. Iar ca incepator, nu poti sa te faci de ras, nestiind ce sa faci cu squelch-ul... cel mult te poate lua durerea de cap de la zgomotul de fond, cum am patit eu la primul drum blush.gif pana mi-a explicat un coleg ce e cu el biggrin.gif

Acum decizia iti apartine, avand in vedere functiile in plus si pretul mai redus al TCB-550-ului pe care, eu nu am avut ocazia sa o probez smile.gif

--------------------
©koda Fabia 1.9 SDi - 64BHP
+
JohnnieK
post 11 Oct 2009, 18:09
Post #694

Do you copy me?

From: Bucuresti

Fre33lancer, nu trebuie sa te temi ca-ti zgarii vopseaua de la talpa magnetica a antenei. la mine nu s-a intamplat asta in ultimele 4 luni. daca doresti sa fii sigur 100%, iti recomand ori un colant asortat la culoare si lipit pe capota ori ceea ce doresc eu sa-mi iau de la Mondoplast (asta + asta) si nu reusesc sa ajung.

cat despre intratu' ploii in habitaclu, depinde cum pui cablul de la antena. daca-l vei pune sa intre direct de pe capota in masina, pe sub usa, o sa-ti faci mini-piscina inauntru, la o adica. insa daca-l pui de-a lungu' usii, de-a lungul chederului de cauciuc, nu va intra nici o picatura de apa inauntru... wink.gif

despre TTi TCB 550, recomand statia cu caldura. costa putin si... iti faci treaba cu ea.

in alta ordine de idei, mai tineti minte ca acu' 2 luni plangeam dupa o chestie din asta?

am reusit sa gasesc ceva asemanator la Carrefour Militari, in dupa-amiaza asta. se numeste Pad Aderent / Bord Sticky, e distribuit de Conex Distribution S.A. si pagina de net, foarte edificatoare pentru ce mi-am cumparat, o gasiti aici (http://www.conexdist.ro/index.php?page=produse&subclasa=45).

--------------------
Dacia Logan Preference 1.5 DCI 2006 - B-XXX-VSP
TTi TCB-550 Sunker 106 ML 160

http://ROradioCB.blogspot.com
+
C@talin
post 11 Oct 2009, 21:26
Post #695

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

ios multumit cand aud ceva care se intrerupe comut repede dupa auto pe manual,sa am sensibilitate mai mare biggrin.gif .porma dupa ce ce face liniste,dau iar pe auto si muzica in blana tongue.gif

Ieri , am fost pe la tara si cum urasc DN1 mereu ma duc pe dn1a ,in dambovita.

In comuna baltimani foame mare,a stat arr si cantara de dimineatza de cand am plecat de la 7 si cand m-am intors pe la ora 19 tot acolo era.
Stia toata lumea de ei.CAnd intreba cineva daca sunt probleme pe drum,pac le raspundeam.Imi multumeau.Am aflat si de un radar de la 10 km distanta ca ma astepta in darmanesti tongue.gif .
Ce sa mai super biggrin.gif.
Si io totusi umblu cu amarata aia de antena micro 30 laugh.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
danutzug
post 12 Oct 2009, 23:11
Post #696

Junior cu barba

am o mica dilema/problema.
sper sa ma poata ajuta cineva.
se da o statie president jackson 2 si o antena sirio ml 145.
antena nu am taiat-o. am prins-o in cele 2 imbusuri cat de jos se putea.
astfel cand masor reflectanta in canalul 1 am 1.5, in canalul 40 am 1.1 iar in canalul 22 am 1 (nici nu se mica acul).
daca mai montez si un amplificator kl 200P, si masor reflectanta, atunci ajunge peste 3 in canalul 22.
precizez ca la fiecare masuratoare, pentru fiecare canal fac cate o calibrare noua.
unde gresesc ?

--------------------
Ford Focus 2008
President Jackson 2
Sirio ML145
+
fost membru
post 12 Oct 2009, 23:29
Post #697

membru analfabet

From: clasa I-a

Daca am inteles bine ce te framanta, trebuie sa apelezi la compromis, nu o poti regla perfect pe toate canalele. Cred ca ar trebui sa o reglezi cel mai bine in jurul frecventei pe care o vei folosi vel mai des. Fiind 40 de canale eu as regla-o pe a mea pe canalul 20.

This post has been edited by fost membru: 12 Oct 2009, 23:30

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
C@talin
post 12 Oct 2009, 23:31
Post #698

calibreazo doar pe 22,ca nu cred ca folosesti toate canalele des,doar 22 smile.gif

--------------------
+
-Scorpio-
post 13 Oct 2009, 07:32
Post #699

membru jucator

From: SV

din cate stiu eu reglajul nu se face cu amplificator. un reglaj corect se face astfel incat reflectata sa fie egala pe capetele de banda (canalul 1 si 40) si cea mai mica in mijlocul ei (20), numai ca tu pt asta cred ca ar trebui sa tai din spic.

This post has been edited by -Scorpio-: 13 Oct 2009, 07:34

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
fost membru
post 13 Oct 2009, 10:02
Post #700

membru analfabet

Sa spunem ca eu am un grup de prieteni si am convenit sa comunicam pe canalul 31 (de exemplu). E clar ca voi regla antena pe 31, ca asta ma intereseaza sa-l receptionez/emit cel mai bine (cu randamentul cel mai bun inclusiv intre blocuri).
Din punct de vedere al corectitudinii, ce e corect? Da, daca o reglam pentru canalul 60, e gresit. Pe de alta parte, fiind o statie cu 40 canale (frecvente) as putea spune ca o situatie de compromis, ca sa prind cat mai bine posibil, ca o reglez la mijloc, acum ca acest mijloc este 20 sau 22, cred ca nu influenteaza prea tare.

Clarificare: e clar ca daca o voi regla pentru canalul 39, nu am sa mai emit/receptionez la fel de bine canalul 2. (ca si cum ar fi reglata pe canalul 20)

--------------------
+
-Scorpio-
post 13 Oct 2009, 11:11
Post #701

membru jucator

From: SV

eu ma refeream la faptul ca reflectometrele noastre nu sunt foarte precise si metoda asta cu masurarea a 3 frecvente e mai precisa. exemplul dat de mine era generic si pt a avea statia binisor reglata in toata banda. de exemplu eu ca sa o am acordata in 22 am facut astfel incat sa am reflectata egala in 4 si 40, fiindca in jurul lui 22 nu mi se misca acul de la reflectometru. in stilul asta poti sa mai compensezi imprecizia instrumentului.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
fost membru
post 13 Oct 2009, 13:39
Post #702

membru analfabet

@ scorpio, eu nu te contraziceam, smile.gif ca ai dreptate, numai ca uite, cum am dat eu exemplu, pot exista cazuri speciale, poate am statii mobile si nu ma intereseaza prea tare ce se vorbeste pe canalul transportatorilor (si am facut-o de dragul intelegerii principiului, si dupa aceea, fiecare si-o poate regla, cum are nevoie)

--------------------
+
PVF
post 13 Oct 2009, 21:22
Post #703

Membru

Asa ca impresii pana acum e buna, auzi de radare, blocaje mai intrebi de o adresa etc.

Si cateva poze:
DSC_0213.JPG ( Size: 77.59k ) Number of downloads: 644

DSC_0214.JPG ( Size: 78.5k ) Number of downloads: 691

DSC_0215.JPG ( Size: 72.94k ) Number of downloads: 676

si antena:
DSC_0061.JPG ( Size: 190.66k ) Number of downloads: 679

Microfonul nu l.am prins inca ca nu i.am gasit un loc, iar statia nu imi fac grija de hoti ca nu se vede acolo unde am prins.o.

Bafta

This post has been edited by PVF: 13 Oct 2009, 21:24

--------------------
Renault Clio III 2006 confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP - B 16 PVF
Clio III confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP.
+
C@talin
post 13 Oct 2009, 22:28
Post #704

Foarte draguta si acolo,pacata ca ai gaurit bordu tongue.gif

--------------------
+
gotty
post 13 Oct 2009, 22:40
Post #705

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(JohnnieK @ 29 Sep 2009, 14:29)
precum si vitamine biggrin.gif de 35 W, ca-s de ajuns... wink.gifb][/i]
*

ca pentru un profan:aceste 'vitamine'sunt imperios necesare pentru configuratia de mai sus?

--------------------
Private Spice Member
+
JohnnieK
post 14 Oct 2009, 10:13
Post #706

Do you copy me?

gotty, mane, sincer, eu cred ca-s de ajuns. printre blocuri, si cu si fara vitamine, receptia/emisia va fi redusa. iar in afara, in camp deschis, daca nu o sa emiti la 10 km distanta, ci la 15 (cu 100 de vitamine) nu cred ca te va incalzi prea mult. nu stiu, asta e parerea mea. pentru ce-mi trebuie mie, imi este de ajuns...

PVF, super. s-o stapanesti sanatos. o singura intrebare: nu este prea vizibila statia? o acoperi cu ceva?

Scorpio, fost membru - doar noi mai folosim reflectometrele. pacat ca analizoarele de antena costa inca prea scump... sad.gif

danutzug vezi ce se intampla daca esti prea curios? biggrin.gif mane, eu mi-am reglat antena si apoi am luat si ingerat cele 35 de vitaminele. dupa, nu am mai recalibrat antena. nu stiu si nici nu ma intereseaza. sunt receptionat / emit bine. in alta ordine de idei, intaresc ce ti-a spus baietii: regleaza-ti antena pentru canalul pe care-l folosesti cel mai mult. in cazul nostru, canalul 22.

...si asta pentru ca noi, posesorii de autoturisme cu statii radio CB nu putem sa ne strangem o data, sa ne intalnim sa bem (pentru ca suntem cu masinile) o cafea/citirica impreuna si sa ne stabilim propriul canal de comunicatie! sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
Dacia Logan Preference 1.5 DCI 2006 - B-XXX-VSP
TTi TCB-550 Sunker 106 ML 160

http://ROradioCB.blogspot.com
+
gotty
post 14 Oct 2009, 10:24
Post #707

fagocer™ haituit

eu intrebam daca pot sa cumpar statia si antena respective fara a mai achizitiona si amplificatorul,tinand cont ca foarte mult nu le voi folosi in oras,drumurile mele fiind multe ,dar de scurta durata,iar in afara,sa zicem ca m ar multumi un 5 km,tinand cont ca vreau mai mult sa ma informez(cel putin in prima faza) si pe urma sa port discutii filozofice! tongue.gif

--------------------
Private Spice Member
+
KAROLOKW
post 14 Oct 2009, 11:19
Post #708

Membru incepator

ma bag si eu iarasi ca musca smile.gif reglajul la "reflectata" e de preferinta a fi facut cu amplificatorul, defapt se face de 2 ori e cel mai bine odata cu si odata fara smile.gif parerea mea! smile.gif
si revin iarasi si spun ca cel mai bine se face cu un analizor, in plus trebuie tinut cont de traseul de cablu care alimenteaza amplificatorul si de cablurile de antena ca s-a ma exprim asa. e foarte importanta distanta dintre statie si amplificator si din cunostintele mele aceasta e undeva la 90 -95 cm lungime cablu coaxial 50ohmi.
inca o idee e drept o spun din incercarile mele personale conteaza foarte mult calitatea cablului utilizat si tipul acestuia iar dupa cum majoritatea folosim pe masini RG58 ar fi bine daca am putea sa alegem varianta ecranata sau dublu ecranata (parca RG58 A/U) e important deasemnea si tipul firului de mijloc,"batranii" recomanda folosirea variantei cu monofir nu cel multifilar iar tresa exterioara sa fie cat mai deasa.
cu scuzele de rigoare pentru interventie smile.gif

--------------------
DACIA LOGAN 2008 LAUREAT MCV 1.6 16V
+
PVF
post 14 Oct 2009, 13:09
Post #709

Membru

QUOTE(JohnnieK @ 14 Oct 2009, 10:13)
PVF, super. s-o stapanesti sanatos. o singura intrebare: nu este prea vizibila statia? o acoperi cu ceva?

Pai nu prea se vede, decat daca te uiti chiar acolo, e chiar langa usa si e destul de jos, nu imi fac probleme, daca nu pun si eu un mileu pe ea radmasa.gif

A avut cineva probleme cu cablul de la antena prins de usa? adica cu timpul sa se rupa firele in interior sau asa ceva?

Ca sa nu mai zic ca am uitat de ea si am intrat in parcare la mall vitan (supraterana) si am crezut ca a cazut ceva pe masina biggrin.gif . Dau cu ea prin toti pomi cand bag masina in curte .... ce sa mai ... e prea lunga

This post has been edited by PVF: 14 Oct 2009, 13:10

--------------------
Renault Clio III 2006 confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP - B 16 PVF
Clio III confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP.
+
buzasparta
post 15 Oct 2009, 09:37
Post #710

Membru autentic

gotty poti sa iti iei ce statie vrei si o antena buna pentru ea. amplificatorul nu este obligatoriu.acum depinde ce vrei sa faci cu statia.

--------------------
233 SP 94
+
gotty
post 15 Oct 2009, 09:40
Post #711

fagocer™ haituit

QUOTE(gotty @ 14 Oct 2009, 10:24)
tinand cont ca foarte mult nu le voi folosi in oras,drumurile mele fiind multe ,dar de scurta durata,iar in afara,sa zicem ca m ar multumi un 5 km,tinand cont ca vreau mai mult sa ma informez(cel putin in prima faza) si pe urma sa port discutii filozofice! tongue.gif
*

cam asta! icon_mrgreen.gif

--------------------
Private Spice Member
+
bozzo
post 15 Oct 2009, 10:13
Post #712

Membru amarat...cu statie CB

Salut baieti,
De cand n-am mai postat nimic pe la voi vad ca a fost ceva activitate. Le urez bun venit noilor posesori de CB-uri. Am zis sa ma laud si eu ca azi imi vine un Sirio ML 145, si o sa renunt la Micro 30 biggrin.gif
Sunt curios sa vad diferenta, in weekeend sigur o sa o testez.
Ce parere aveti de antena?
JohnnieK, multumesc inca oadata omule pentru montura cu magnet (am reparat frul asa ca a trb sa comand doar antena). Ah apropo, cei de la Artero au o oferta luan asta pt Bucuresti, livrare gratis pentru orice ai comanda.
PVF eu nu las statia pe masina, si antena o bag langa scaun si nu se vede. Dar nici cand a fost lasata pe masina nu am avut probleme rolleyes.gif Incearac totusi sa nu o mai lovesti prin pomi si mai ales in parcari, ca o sa se dezacordeze antena, si risti sa iti bulesti statia wink.gif

--------------------
Renault Symbol 1.4 2007 - B-XX-HAM
Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!!
[B]YO3IIX 233-SP-45[/B]
+
buzasparta
post 15 Oct 2009, 10:17
Post #713

Membru autentic

daca vrei numai info trafic parerea mea e ca poti lua numai statia cu antena.la drum lung nu e problema dar in oras iti mai reduce din raza de emisie .

This post has been edited by buzasparta: 15 Oct 2009, 10:18

--------------------
233 SP 94
+
gotty
post 15 Oct 2009, 10:18
Post #714

fagocer™ haituit

si inca o intrebare(de fapt 2):cei de la artero sunt cei de pe eminescu,nu?

daca iau statia+antena online nu trebuie calibrata?adica nu ar fi mai bine sa merg direct la ei?

--------------------
Private Spice Member
+
buzasparta
post 15 Oct 2009, 10:19
Post #715

Membru autentic

poti merge la oricine regleaza antene.

--------------------
233 SP 94
+
bozzo
post 15 Oct 2009, 10:25
Post #716

gotty, eu zic sa iti iei doar statia si antena, vezi cum merge si apoi daca vrei iti cumper si amplificator. Ar fi bine sa iti iei de 100W, si atentia la amplificator ca sa se potriveasca intrarea in amplificator cu cat emite statia ta.
Ar fi indicat ca dupa ce iei antena sa o sai calibrezi, incearca la Artero poate ii convingi sa ti-o calibreze moca daca tot cumperi statia si antena de la ei biggrin.gif
Ah, colegii mai cunoscatori, stiu ca e indicat sa pui anten ape mijlocul cupolei masinii, dar daca o pun mai spre spatele cupolei ma afecteaza cu ceva. Am observat ca majoritatea o au mai spre spatele cupolei pusa.

--------------------
[B]YO3IIX 233-SP-45[/B]
+
MAIOR-77
post 15 Oct 2009, 10:27
Post #717

LOGAN CLUB IASI -FRT-

@gotty cei de la artero sunt de la artero iar cei de pe eminescu sunt de aici bitelectronic.ro

--------------------
DACIA LOGAN 1,5 DCI 185N/m 76 Hp 2006 Laureate - VN- 11- BIT
MIDLAND 220 + 747B + K40PLUS =100W
MOTOROLA CP040 VHF MOTOROLA GP680 UHF
MICROFON CU ECOU FD 1818
FT 7800E MIDLAND NW2000 DUAL BAND
+
gotty
post 15 Oct 2009, 10:39
Post #718

fagocer™ haituit

multumesc pentru raspunsurile prompte.

--------------------
Private Spice Member
+
fost membru
post 15 Oct 2009, 17:21
Post #719

membru analfabet

@bozzo,15 Oct 2009, 11:25

Daca amplasezi antena mai in spate, atat emisia cat si receptia vor fi imbunatatite catre fata masinii, o pui in fata, invers.

--------------------
+
bozzo
post 16 Oct 2009, 10:20
Post #720

Aha, am inteles.
Pai cred ca o sa o pun mai spre spate, ca sa imbunatatesc emisia si receptia catre fata masinii.
Acum mai am o problema pe care am patit-o. Am cumparat un SIRIO ML 145 de la Aetero, ieri am primit-o si am fost la baietii de la Mattra Systems sa o acordez...cand am ajuns ohmy.gif surpriza, antena era din fabricatie pe 29Mhz. Au incercat sa desfaca bobina, insa nu se putea, asa ca a trb sa o trimit inapoi si azi astept un Midland ML 145.
Cei de la Mattra mi-au spus ca din 10 antena Sirio ML 145 5 au avut problema aceasta, asa ca va sfatuiesc sa nu va luati asa ceva. Cei de la Artero la inceput o dadeau de gard ca nu are cum sa fie pe 29Mhz, si incercau sa ma prosteasca ca e buna si sa o pastrez ohmy.gif . Dupa ce au vorbit cei de la Mattra cu ei si m-am certat cu ei, au recunoscut problema si-au cerut scuze si mi-au recomandat la randul lor sa nu mai cumpar Sirio ML 145.
La cat de ghinionist sunt sper sa nu am aceeasi problema cu Midland-ul sad.gif

16 Oct 2009, 11:56:
smile.gif MAi m-am calmat, a venit Midland-ul si e ok biggrin.gif

This post has been edited by bozzo: 16 Oct 2009, 11:56

--------------------
[B]YO3IIX 233-SP-45[/B]
+
85 Pages « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 02:22
Forum Renault