Greseli pe care le facem in trafic, loc de spovedanie
![]() ![]() ![]() |
Greseli pe care le facem in trafic, loc de spovedanie
dariusz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|||
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
cea mai mare tampenie pe care am facut-o in trafic:
drum judetean cu o banda pe sens. in masina eu si un prieten foarte bun. eu aveam carnet de 6 luni, conduceam masina din semnatura. si pentru ca ma cam grabeam o cam alergam (cam 140km/h). drumul respectiv face legatura intre 2 comune, si are in componenta lui 3 vai si implicit 3 dealuri. deci cobori in vale si urci imediat la nivelul la care erai. ma apropiam cu viteza mai sus mentionata de o vale, zaresc in fata mea o dacie, care mergeam regulamentar (cam 90km/h), aceasta deja incepuse sa coboare in vale. m-am gandit ce pot face?? si aveam 2 optiuni: fie reduceam viteza, si depaseam dacia dupa ce ma ridicam din nou la nivelul soselei, fie ma uitam in fata sa vad daca vine ceva (trebuie sa mentionez ca se vede, deci poti sa te asiguri) si depasesc. aleg a 2a varianta. ma uit in fata si vad in departe o masina venind, dar departe. ajung din urma dacia exact in piscul dealului, dau semnal si ies jumatate de pe banda mea sa depasesc. sa nu va inchipuiti ca eram chiar in curul daciei, pentru ca urasc cand merge cineva in la nici 2 metri in spatele masinii mele, astfel ca nici eu nu fac la altii. dar oricum cand sa ies eu in depasire, mare mi-a fost surprinderea sa ma trezesc cu masina de pe contrasens foarte aproape. nu chiar in fata mea, dar sub nici o forma nu aveam cum sa fac depasirea, sa zicem ca era la o distanta de 3 masini de mine. cel mai mult m-a mirat reactia mea, si anume ca nu m-am pierdut si am apasat pe frana cat am putut de tare, dar fara a debraia, astfel folosindu-ma si de frana de motor (intotdeauna inainte de a avea carnet incercam sa-mi imaginez cum as reactiona in situatii dificile, si tot traiam cu impresia ca ma voi pierde, dar in realitate am reactionat foarte bine). datorita abs-ului am putut si sa virez si sa ma bag la loc. culmea e ca si pasagerul a ramas mirat ca masina de pe contrasens a ajuns asa repede in acel punct, deoarece era foarte departe cand am vazut-o initial. am tras concluzia ca si el mergea tare. sper sa va ajute si pe voi patania, eu oricum m-am lecuit, chiar daca mai merg tare, nu mai depasesc decat daca sunt 100% sigur ca pot depasi in deplina siguranta. uneori chiar imi spun cei din dreapta (in cazul in care sunt soferi): "de ce nu te-ai bagat, ca aveai timp!" pentru ca eu am considerat ca e mai bine sa mai astept, decat sa fac vreo nefacuta. This post has been edited by slider2: 29 Apr 2009, 19:36 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
eu am comis-o o singura data in astia 6 ani de soferie. Ma intorceam de la o noapte de curse ilegale prin Fierbinti pe langa Otopeni. Aveam permisul in mana de maxim 2-3 luni cred. Era noaptea pe la ora 2-3. Am intrat prea tare (desi mai mult de 60-70 la ora nu aveam, probabil anvelopele erau "belea") in curba de la Victoriei spre Romana, era umed pe jos, Fordul meu Sierra avea propulsie spate, ce sa mai, dezastrul era iminent. Am intrat in derapaj si m-am invartit de vreo 2-3 ori direct spre o adunare de Audi-uri A8, TT etc
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
BMW Addicted |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 27 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca pe aici as putea avea sanse. Daca cineva cunoaste Logan albastru B-55-SOC ofer recompensa 100E.
|
--------------------
BMW
525 TDS
1997
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.008 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
prostie verificata :
Trebuia sa cobor un damb mai abrupt asa. Ma dau jos din masina sa inspectez terenul. Dupa vreun minut de comparatii si cugetari ajung la concluzia ca daca cobor pe acolo o sa smulg spoilerul de la masina. Ghiciti ce s-a intamplat apoi...bine ca am avut multa sarma la mine !!! |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
cea mai mare:
anul trecut , inca mai aveam solenza, veneam de la sibiu pe valea oltului, in fata un bmw cu numere de germania mergea cu 50 km/h, in spate coloana de masini;accelerez si intru in depasire, bmw accelereaza,eu apas pedala mai tare, el apasa (mai aveam inca trei persoane in masina si nu ma comparam cu demarajul astuia) ajung pe la 140 km/h, in coloana deja nu mai aveam loc sa intru in siguranta, din fata linia dreapta se apropia de sfarsit si din fata venea si o supernova (ii multumesc si acum ca a oprit). noroc cu terasele din stanga drumului, ca am intrat in parcarea lor si am franat. m-am oprit exact paralel cu supernova - amandoi eram speriati. This post has been edited by b34uen: 30 Apr 2009, 08:54 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
minerva |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 25 April 09 ![]() |
buna.si eu am botit-o nitel dar ziceti voi doar eu am fost vinovata?!stiu! ziceti voi, femeile..am circulat la intrarea intr-un oras pe un singur sens si din spate venea un audi.l-am vazut bine, am semnalizat ca vreau sa trag pe dreapta si am inceput manevra.in momentul ala a intrat in mine si tot atunci eu in el ne-vazand ca de doar citiva pasi drumul sa largit si a avut doua benzi.cind am semnalizat ma vazut iar eu m-am gandit doar nu ma depaseste pe dreapta pe marginea drumului.el a zis ca ma vazut semnalizand dar si-a spus ca trece pina sa fiu eu asa rapida.concluzie aripa"mea" fata putin lovita si semnalizarea lucas fara si ma doare rau ca doar eu am ramas pagubita.asta e.am zis:prima data lovit-o din neatentie si alta data sper sa nu mai fie.din vina mea!
|
--------------------
seat
cordoba
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
minerva, exact ce povestesti tu am evitat eu duminica trecuta. Aveam in spate doua masini (a doua era un incepator), erau cam lipite , am semnalizat din timp ca ies de pe sosea ( la dreapta aveam drum neasfaltat) De pe sens contrar nu venea nimic, dar prima masina a continuat sa ramana in spate(si a doua) , am inceput sa reduc, dar am redus usor ca astia stateau lipiti. In sfarsit, m-a depasit unul, dar a doua masina tot in spate. Am ratat intrarea la dreapta, am bagat avariile si am claxonat continuu, abia atunci a plecat prostul din spate. A trebuit sa dau cu spatele.
Am banuit ca al doilea nu va vedea ca semnalizez dreapta, fiind luat prin surprindere, sigur intra in mine. This post has been edited by logan1.5dci: 30 Apr 2009, 15:24 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pe vremea cand eram student in anul 5, plecasem acasa in vacanta de iarna. Pneuri de vara Debica, pe drum izolat mai era cate o mica pata de zapada topita, ruta Arad-Deva.
Ajung in spatele unei coloane, astept sa depaseasca toti si ajung la masina cauzatoarea de coloana. Un Audi 80 jalnic. Astept urmatoarea linie dreapta sa depasesc. Vine si linia dreapta. Incep sa semnalizez, accelerez usor, ajung pe la 85-90 la ora, ajunsesm cu botul masinii in dreptul stapului central al Audi -ului. Apare pe sosea o mica pata de zapada fleoscaita. Care-i problema ? Calc pe ea numai cu rotile din stanga. Masina se rasuceste instantaneu spre dreapta, intru in Audi cu coltul. Masina derapeaza in sens invers, ma redresez si oprim. Eu speriat tare. Daca nu era Audi -ul ieseam de pe drum. Inspectam masinile. Eu am bara crapata si atat. Audi-ul sta mai prost, il lovisem exact intre usi, usile nu se mai inchid decat greu, stalpul e deplasat usor. Dupa experienta asta folosesc pneuri de iarna. Asta e singurul incident legat de depasiri in care vina imi apartine. Restul au fost provocate de altii. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
eu eram sa o patesc de doua ori cel putin aproape identic , mergeam pe drum judetean cu o banda pe sens cu viteza de aprox 100km/k ce celalalt sens o caruta in spate masina , observ ca cel din spatele carutei da semnal si se baga , eu preventiv in momentul cind vad semnalul incep sa frinez (daca prostul se baga) , si se baga , noroc ca ajunsesem pe la 70 si am reusit sa ies cu jumatate de masina in afara drumului trecind toti 3 in acelasi timp , noroc ca drumul nu avea pe marginea lui sant si nu aveam cu ce sa merg mai tare
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Pai asta nu-i prostia ta e a lui.
Eu azi cand am deschis usa din spate sa arunc ceva....marginea s-a proptit in usa unui Accent. I-am lasat omului o urma.Da foarte proasta vopseaua de pe accent ![]() This post has been edited by Arhimede: 30 Apr 2009, 17:08 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
NU ca nu eram in buc.
Se mai intampla.In mine a intrat unu odata cu bicileta.Eram la semafor, si trece unu strada pe o bicla...si intra in aripa din spate. This post has been edited by Arhimede: 30 Apr 2009, 17:22 |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 30 Apr 2009, 13:13) eu eram sa o patesc de doua ori cel putin aproape identic , mergeam pe drum judetean cu o banda pe sens cu viteza de aprox 100km/k ce celalalt sens o caruta in spate masina , observ ca cel din spatele carutei da semnal si se baga , eu preventiv in momentul cind vad semnalul incep sa frinez (daca prostul se baga) , si se baga , noroc ca ajunsesem pe la 70 si am reusit sa ies cu jumatate de masina in afara drumului trecind toti 3 in acelasi timp , noroc ca drumul nu avea pe marginea lui sant si nu aveam cu ce sa merg mai tare daca era in judetul dambovita eu am fost ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "scapari"...de cele mai multe ori din cauza oboselii sau din neatentie (ca ma bruiaza ceva....un pasager...muzica data prea tare...telefon sau altele)...mentionez ca in 6 luni nu am avut nici un incident cu masina ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
minerva |
![]()
|
arhimede,banuiesc ca la un cos instalat acolo vroiai sa arunci ceva?!atunci eu in locul aluia te-as ierta ptr zgarietura
![]() |
--------------------
seat
cordoba
2007
|
|
Paul Gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 590 Joined: 16 October 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
si eu anu trecut in vara, aveam nova si faceam linie cu un prieten ( pe Nicolae Titulesc, care e din cluj si stie strada) Era si seara, in jur de ora 22. El are un motor de 125, facut pt curse. Eu eram cu inca 4 prieteni in masina, si la o trecere de pietoni, am vazut ca a oprit o masina, dar eu nu am mai avut timp, si banuiesc ca s-au uitat inainte sa treaca(aveam si ''toba sport'' cred ca se si auzea cum era turata) daca nu vedeau ii calcam pe amandoi. Vreo doua zile tot la treaba aia m-am gandit. De atunci m-am cam lasat de copilarii dinastea.
|
--------------------
Suzuki/Audi
GSXR/A4
2005
- CJ XX RUN -----------
|
|
Arhimede |
![]()
|
QUOTE(minerva @ 30 Apr 2009, 22:37) arhimede,banuiesc ca la un cos instalat acolo vroiai sa arunci ceva?!atunci eu in locul aluia te-as ierta ptr zgarietura ![]() Am deschis usa din spate, sa arunc o punga cu fructe in spate.Ca facusem piata. Pe afara vezi numai masini zgariate si lovite si busite. Anu trecut era sa calc o baba pe trecerea de pietoni.Gresala pietornilor e ca atunci cand se vad pe trecerea de pietoni cred ca nu trebuie sa se mai asigure.Si multi observa cu vederea periferica o masina care se apropie dar nu se mai uita. This post has been edited by Arhimede: 30 Apr 2009, 23:01 |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Chiar nu cred sa fi fost vreodata la limita vreunui incident serios. Cel putin nu-mi amintesc nimic.
Asa ca, singura faza ce o regret si n-am s-o uit niciodata: am facut intr-o noapte un drum Iasi - Bucuresti in putin peste 4 ore. Stateam ajuns la destinatie cu o cafea si o sigara gandindu-ma cum as fi aratat izbit de un copac cu Dacia la aproape 160 la ora. Se ridica paru' pe mine... Un risc compleeeet si total inutil ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Arhimede |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 30 Apr 2009, 22:58) Chiar nu cred sa fi fost vreodata la limita vreunui incident serios. Cel putin nu-mi amintesc nimic. Asa ca, singura faza ce o regret si n-am s-o uit niciodata: am facut intr-o noapte un drum Iasi - Bucuresti in putin peste 4 ore. Stateam ajuns la destinatie cu o cafea si o sigara gandindu-ma cum as fi aratat izbit de un copac cu Dacia la aproape 160 la ora. Se ridica paru' pe mine... Un risc compleeeet si total inutil ![]() Asta era o fantezie.Visai ca dacia ta prindea 160? ![]() |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Momentan nu se alimenteaza cum trebuie, iar pe drum drept si fara vant, in ultima treapta, e "limitata" la 155 la ora. Cand va fi totul pus la punct, ar trebui sa fie capabila de 180. Dar n-am de gand sa-ncerc
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
minerva |
![]()
|
of..oboseala asta.coonstiinta zice:"am grija,sint atent,mai am putin si ajung cum sa mai trag pe dreapta"(la drum lung ma refer).si totusi si la cimitir e criza si ne asteapta si pe noi sa contribuim cu trupul,viii cu taxele pentru loc.doamne fereste!eu am condus acum doi ani grecia-rom .singura in masina.masina noua,eu incepatoare,( in iunie nu mergeam sigura si singura cu masina de frica ca nu stiu daca se antampla ceva si eu nu mai stiu sa opresc, franez la timp)si asta a fost in septembrie cind m-am hotarat sa plec spre tara increzatoare in mine sofand si singura.nu va place povestea mea?nu va mai retin decit putin.dupa 1300 de km aproape incontinuu s-au terminat si bateriile mele,era si noaptea.mergand spre focsani la intrarea in buzau am oprit intr-un loc de stationare pe marginea drumului nu m-am jucat cu viata mea.am simtit ca ma ia cu lesin si dupa doua ore m-am trezit cu farurile unei masini de politie in spatele masinii mele, banuiesc pina si acum ca ma pazea sau vroiau sa vada daca nu am patit ceva.nu m-au abordat ex.actele d-voastra si au plecat dupa ce au vazut zic eu ca m-am trezit.nu e exact tema cu greseli in trafic dar daca nu trageam pe dreapta atunci poate era.sanatate multa acelor politisti.
|
--------------------
seat
cordoba
2007
|
|
Muttley |
![]()
|
Sanatate multa?
Doamna, cu smerenie va spun, bine ca v-ati trezit, c-altfel cine stie ce va facea aia vazandu-va adormita si vulnerabila, ca n-are clase multe. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Arhimede |
![]()
|
Pai 1500km inseamna foarte mult.Eu n-am mers mai mult de 250km dintr-un foc.Si aia mi s-au parut foarte obositori. E foarte misto sa lasi capul usorrrr pe centura de siguranta...si sa inchizi ochii....
![]() Iti verificau vigilenta de sofer in repaos. This post has been edited by Arhimede: 30 Apr 2009, 23:28 |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Muttley |
![]()
|
Apropo de scursul balelor pe cochilia volanului...
Cel mai urat am patit-o-ntr-o duminica (imi pare rau, dar eram fortat de situatie), cand de la 8 dimineata la 12 noaptea am muncit cu un membru de pe forum la rabla mea, la miezul noptii am plecat din Pitesti sa-l duc acasa la Bucuresti, iar la intoarcere mergeam p-autostrada cu geamul deschis complet, stand drept pe scaun si nesprijinit de spatar si lalaind cu voce tare mizeriile de melodii de la radio. In halul ala de somn nu mi-a fost in viata mea. Oricum, n-as fi adormit. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu azi am facut o prostie si imi pare rau
![]() ![]() asa boacane am mai facut ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(Arhimede @ 30 Apr 2009, 23:56) Am deschis usa din spate, sa arunc o punga cu fructe in spate.Ca facusem piata. Pe afara vezi numai masini zgariate si lovite si busite. Anu trecut era sa calc o baba pe trecerea de pietoni.Gresala pietornilor e ca atunci cand se vad pe trecerea de pietoni cred ca nu trebuie sa se mai asigure.Si multi observa cu vederea periferica o masina care se apropie dar nu se mai uita. sunt unii traveseaza zici k sunt fachiri dinaia de merg pe carbuni. eu pe astia chiar i-as bate, de trec asa, direct, nu se uita, pe dupa autobuz, pe dupa o masina parcata, direct:))) chiar am patit asta odata pe Bd. Basarabia, mergeam inspre Muncii. coada mare, am luat-o pe linia de tramvai. nu mergeam tare, cred ca mai mult de 40 nu aveam, si de dupa niste masini, ies niste copii, destul de maricei, vreo 14 ani, pe role. se gasisera ei sa traverseze printre masini (nu era trecere). frana, trage de volan, s'au oprit toti in aripa dreapta fata ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
minerva |
![]()
|
pai sincer m-am gantit si eu la asta,la politisti dar nu sint prea fricoasa cit ar trebui.si de atunci am tot facut rom.-grecia prin bulgaria si inapoi si nu am avut parte de incidente si nici sa vad accidente in fata mea.si iaca-ta la lugoj sa "ma pup cu audi"cum v-am scris.nu-mi va disparea niciodata greseala din cap.vreti sa radeti?intamplare in cipru:O TIPA LA VOLAN,O MASINA SUPER DIN ALEA MARI CARE TE SCUIPA IN CAP,FRANEAZA CA UN ALTUL IN TRAFIC ERA SA INTRE IN COLEZIUNE CU"EA".LASA GEAMUL JOS SI STRIGA ROMANESTE: CE FACI BA,STII TU CIT AM ..PRESTAT EU PENTRU MASINA ASTA"ati intalnit cazuri de fite din astea?
|
--------------------
seat
cordoba
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 05:07 |