Nova salvata de la dezmembrare, in curand reintra in circulatie
![]() ![]() ![]() |
Nova salvata de la dezmembrare, in curand reintra in circulatie
Razvan_Ionut |
![]()
|
||
![]() Distrigaz Jr. Group: Members Posts: 1.497 Joined: 31 March 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Daewoo
Nova GT / Cielo Executive 8v
- B 62 MHL / B 989 XXX
1999 / 2005 Mai bine fiare vechi decat plastice de ultima generatie.
"Un pacient bine fixat nu necesita anestezie." Respecta-ma si te voi respecta! |
|||
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Pentru speedilegal :
Materiale necesare(dupa cum a fost nevoie la mine): o cutie chit fibra, o cutie chit normal fin, doua spray-uri de primer(nu recomand folosirea celui la cutie de BODY in combinatie cu vopseaua KLAR ca intra in reactie si il dizolva), doua cutii de vopsea Klar(policolor), doua cutii diluant D20 Tiner Klar, o cutie lac, o cutie intaritor de lac(eu am luat doua si am ramas cu una intacta). Hartie abraziva de diferite granulatii, un compresor si un pistol de vopsit. Astazi am demontat interiorul. Spre surprinderea mea nu are probleme cu rugina decat la oalele amortizoarelor spate, unde este ceva rugina la tabla din spre portbagaj. O sa revin cu poze dupa ce se repara si se da cu antifon. This post has been edited by ionutt daniel: 12 May 2009, 21:18 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
speedilegal |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 May 09 ![]() |
QUOTE(ionutt daniel @ 12 May 2009, 21:07) Pentru speedilegal : Materiale necesare(dupa cum a fost nevoie la mine): o cutie chit fibra, o cutie chit normal fin, doua spray-uri de primer(nu recomand folosirea celui la cutie de BODY in combinatie cu vopseaua KLAR ca intra in reactie si il dizolva), doua cutii de vopsea Klar(policolor), doua cutii diluant D20 Tiner Klar, o cutie lac, o cutie intaritor de lac(eu am luat doua si am ramas cu una intacta). Hartie abraziva de diferite granulatii, un compresor si un pistol de vopsit. Astazi am demontat interiorul. Spre surprinderea mea nu are probleme cu rugina decat la oalele amortizoarelor spate, unde este ceva rugina la tabla din spre portbagaj. O sa revin cu poze dupa ce se repara si se da cu antifon. Foarte intersant. ![]() Sper ca in 1-2 luni sa-mi iau si eu o Dacia Nova pe care sa incerc sa o fac mai buna si frumoasa.Sa mai pui poze ca m-ai facut foarte curios.Masina a avut si rugina? Ps:In poze,masina este intr-un atelier sau ai vopsito tu? This post has been edited by speedilegal: 13 May 2009, 22:52 |
--------------------
Renault
Clio
- B 00 abc
2002
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
br03gnn |
![]()
|
![]() Club MAK Motorsport Braila de obicei noaptea pe strazi Group: Members Posts: 138 Joined: 9 November 08 ![]() |
loool aveti mari prpbleme de personalitate !!!
|
--------------------
fiat
uno
- CT-07-VKP
1997 Asta e viata nu ai ce face , te uiti inapoi razi si treci mai departe!!!!
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
ca pustii aia de se cearta pe forumurile de counter-strike
![]() |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
lights |
![]()
|
![]() Membru sofisticat Group: Members Posts: 379 Joined: 10 May 05 ![]() |
QUOTE(driverx @ 30 Apr 2009, 21:25) Bani aruncati. Serios. Va plictisiti enorm ? De sunteti indemnati sa revigorati o masina asa ... obosita ca Nova. Ce m-as distra sa pice cutia la 2-3 luni de la reconditionare Totala lipsa de respect fata de initiatorul topicului.!Poate este o chestie sentimentala,poate financiara,poate nu toti avem bani de masina noua,poate masina asta"obosita"ii aduce satisfactii,poate......mai gandeste-te! Parerea mea.! aaa...si inca ceva felicitari initiatorului topicului ca nu intra in polemici cu domnul...este o chestie desteapta! This post has been edited by lights: 14 May 2009, 17:53 |
--------------------
Renault
Megane
- Bucuresti
1.6 16v 2002 Lipsa de idei.
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Va multumesc pentru sustinere, dar cred ca e mai bine sa-l lasam pe driverx sa-si exprime opinia, mai ales ca nu am creat topicul pentru astfel de polemici, ci in ideea de a da si altora un impuls sa nu arunce la dezmembrare sau fiare vechi o masina care mai poate fi refacuta cu propriile maini pe bani destul de putini. Pe el il inteleg, mai ales ca a avut deja o masina veche si probabil se saturase de ea, iar acum avand masina noua probabil e putin mai relaxat si vrea ca si altii sa fie ca el, dar la mine e si putina pasiune pe langa necesitate.
Acum sa revenim on topic (si sper sa ramanem asa), masina este intr-o hala dezafectata si transformata in depozit (ca sa raspund unei intrebari anterioare), iar in putinul timp ce l-am petrecuta acolo in ultima vreme am mai miscat ceva(inca nu am terminat ce se vede in poze, asa ca nu criticati): Attached thumbnail(s) Diapozitiv1.JPG ( Size: 51.13k ) Number of downloads: 693 Diapozitiv2.JPG ( Size: 46.2k ) Number of downloads: 758 Diapozitiv3.JPG ( Size: 43.04k ) Number of downloads: 734 Diapozitiv4.JPG ( Size: 50.65k ) Number of downloads: 736 Diapozitiv5.JPG ( Size: 55.13k ) Number of downloads: 735 Diapozitiv6.JPG ( Size: 51.91k ) Number of downloads: 351 Diapozitiv7.JPG ( Size: 56.73k ) Number of downloads: 358 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
speedilegal |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 May 09 ![]() |
Deci imaginile dinainte sunt sunt cu albastru,nu?Sa mai faci niste poze pe parcurs sa vedem daca se poate face ceva adevarat din partea cu roata (arata foarte zmaltuita si imi e greu sa cred ca se mai poate face ceva...).
De cat timp lucrezi la ea? |
--------------------
Renault
Clio
- B 00 abc
2002
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
S-a reparat la oale, din pacate nu am mai facut poze. In realitate nu era chiar asa grav cum pare in poze.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Sper ca ai demontat amortizor/arc si ai ridicat spatele pe capre in momentul reparatiei la "oalele" respective, ca daca nu, risti sa dezscentrezi caroseria.
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
- B-22-YFL /
2000 / 2011 Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@ionutt daniel la oale din spate sa nu-mi spui ca ai dat cu silicon-ul care se vede in poza ....in rest respect pt munca depusa ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Silicon indepartat(a fost o prostie), inlocuit cu mastic (facut pensulabil prin adaugarea de nitrodiluant si lac. Nu am scos decat amortizorul. In principiu sunt multumit de felul in care a iesit .
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Asa da ai facut bine ca ai dat cu mastic pensulabil...... dar in locul grundului trebuia sa dai cu un sray de zinc si dupa cu ce mai vroiai tu ......ai facut bine ca ai scos amortizorul inainte de sudura... apropo ce sudura ai folosit?
|
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Nu am folosit sudura, ci nituri si autofiletante, intre bucatile de tabla date in prealabil cu grund, mastic pensulabil.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Astazi a primit o noua coloana de directie(ax volan), anvelope Vredestein, i-a fost montat interiorul, sper maine sa treaca si de ITP. Dupa cateva drumuri scurte am observat ca pica ulei la imbinarea de la cutie cu motorul(ulei de motor), cel mai probabil de la simeringul de palier. Asta presupune o scoatere a motorului+cutia, operatiune facuta si de fostul proprietar pentru schimbarea ambreiajului, dar din pacate nu a observat si acest lucru. Probabil asta a fost si cauza care l-a determinat se schimbe ambreiajul care patina de la uleiul ce ajungea acolo.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e nevoie să dai jos și cutia. Poți scoate doar motorul.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
QUOTE(ionutt daniel @ 25 May 2009, 19:44) Probabil asta a fost si cauza care l-a determinat se schimbe ambreiajul care patina de la uleiul ce ajungea acolo. Nop. Ambreiajul a fost schimbat din cauza uzurii excesive. Masina are in jur de 90.000 Km reali. Masina a mai fost salvata odata cand avea in jur de 50.000 iar proprietarul o lasase deoparte mai multi ani, timp in care uleiul din motor ajunsese marmelada. Atunci s-a intervenit la motor. Ambreiajul l-am schimbat eu (s-a schimbat absolut tot, inclusiv furca de ambreiaj care era de tabla ordinara si mai fusese rupta odata si apoi sudata. Am pus una de fonta. Ramasitele ambreiajului vechi ti le-am lasat in portbagaj alaturi de discurile de frana, poti sa le studiezi ![]() This post has been edited by tibirk: 26 May 2009, 09:01 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
sa ne pui poze ca-s curios
![]() |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Mai nou am ramas fara incarcare. Am schimbat releul (25 lei), care s-a dovedit a fi stricat de nou, apoi am adaptat releul mecanic de la berlina, care merge fera repros.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Zilele astea am observat ca ventilatoarele de la radiator nu fac fata si motorul se ncalzeste spre rosu. In afara temperatura nu creste. Eu le-am pus cu sensul aerului spre radiator. E bine, sau trebuie schimbat sensul, ca sa traga aer din radiator?
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
eject |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 24 June 09 ![]() |
![]() Mircea Badea de la Antena 1 povestea exact ceea ce spui tu acum.... ca pe cand avea el dacia nova, aia de la service i-au pus ventilatoarele invers (adica exact cum le-ai pus tu acum) si i se incingea motoru' spre fierbere. Ventilatorul trebuie sa traga aer din radiator si sa il sufle spre motor. Asteptam poze cu capodopera. Felicitari pt initiativa!! This post has been edited by eject: 24 Jun 2009, 18:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2008, 1.6 16v
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Are dreptate eject....saracele elv...ce se mai chinuiau ele sa impinga aerul
![]() |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
inverseaza firele si va trage aerul ,dar daca electroventilatoarele sunt facute sa sufle aerul nu prea sunt bune la tine ca nu vor face fata numa daca le montezi in fata masini
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
- bh 10 twa
2004 1994 I hate BMW
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
esti tare ionut daniel, esti de invidiat cata energie ai. mie imi e lene sa o si spal singur. asa de puturos ma facut mama. (si cand te gandesti aca am facut si armata)
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
eject |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 24 June 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008, 1.6 16v
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
lol
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Da. Greseala mea... Si facusem legaturile asa de bine....
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
QUOTE(eject @ 25 Jun 2009, 12:42) cum vine asta? Nu exista masina care sa sufle aerul contrar directiei de mers. Chiar si asta trebia sa dea de banuit... aerul tot deauna vine din fata masini catre motor daca el;ectroventilatorul este facut sa sufle se monteaza in fata radiatorului iar daca este facut sa traga se monteaza in spatele lui gandestete cum ar fi ca masina sa mearga cu 100km/h si ventilatoru care e montat in spatele radiatorului sa sufle catre fata masini pt el ar fi o forta foarte mare se incalzeste tare si in timp se arde |
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
- bh 10 twa
2004 1994 I hate BMW
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
e ,si ce,.gresala a facut-o..pa bani lui,...
nu sa ars..aia..e,..sa ales cu experienta..., toti gresim...si invatam..din asta ![]() ![]() |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 17:07 |