DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schimbarea tipului de ulei ,rau sau nu conteaza?, Dileme "tehnice" pentru un neinitiat.

jan
post 28 Sep 2005, 15:18
Post #31

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(mihail75 @ 27 Sep 2005, 19:11)
azi am rezolvat-o, dar nu cu seringa. am fost la un mecanic, care a slabit putin surubul de dedesupt, de am scos vreo 200 ml. acum nivelul e aproape de maxim (dar sub linie).
sunt curios daca dupa aceasta mica interventie va mai tremura la relanti, pt. ca aparuse tremuriciul, dar dupa ce facusem schimbul de ulei. daca nu dispare, am sa urmez sfaturile de pe forum, ca sunt destule.
m75
*

prietene - tremuratul poate aparea de la bujii sau de la detonatii in capul pistoanelor care se datoreaza calitatii combustibilului- premium fara plumb 95 inseamna ca benzina nu are aditivi pe plumb adica nu polueaza f rau si are cifra octanica 95 - in realitate o benzina premium are cifra octanica 98 iar constructorul recomanda combustibil cu cifra octanica minim 95 doar ca n romania 95 poate sa insemna 90 sau doamne fereste mai putin. Iti recomand sa pui de 100 mii cand ai rezervorul gol benzina de la omv 100+ care are cifra octanica 100 si sa mai vezi daca ti tremura. Surplusul de ulei iti va murdarii motorul pt ca va da pe la semringuri afara deci iar nu i bine sa pui prea mult ulei.
Dar iti recomanda cand ai probleme sa te duci la service cumasina si sa vorbesti cu inginerul de acolo nu cu gigi mecanicu care habar nu are de capul lui si are impresia ca poate sa stranga chiuloasa cu mana goala - sa i cenzurat in gura de inculti bafta

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie - PH 17 CAT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 28 Sep 2005, 15:24
Post #32

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Exista ulei 30w-50?
Si daca e 50 cifra mare, de ce este mai subtire la temperatura decat unul 0W-40?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
valioglu
post 3 Oct 2005, 22:29
Post #33

Membru autentic

Oricum, daca ai scos 200 de grame si esti sub maxim inseamna ca te-ai chinuit degeaba. Cred ca abaterea metrologica tongue.gif a jojei e mai mare de atat.

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
Vecinu'
post 11 Oct 2005, 13:50
Post #34

Membru incepator

ELF 10W40. Asta am io in masina si nu am de gand sa schimb tipul. 15W40 dupa ce o face 150.000 km (daca o mai fi la mine atunci rolleyes.gif )

--------------------
DACIA SN CLIMA - B 88 RZZ
+
dantes
post 10 Nov 2005, 12:59
Post #35

Membru

From: Tzaranoaia

As avea o mica nelamurire...
De ce la DSN si SLZ care au motoare renault 1.4l revizia e la 10.000km si iti face schimb de ulei, iar la LGN, care e acelasi motor (cel de 1.4) revizia e la 15.000km ???

Ma refer la schimbul de ulei mai mult...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
royal
post 14 Nov 2005, 11:21
Post #36

Membru incepator

Ce parere aveti de uleiul ESSO? PT eu de asta am... icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Supernova - IS-04-TXH
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 02:10
Forum Renault