Acumulatori
![]() ![]() ![]() |
Acumulatori
costi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DSN/SLZ
|
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Eu caut un alimentator de 6V si mai mare de 2A (sau 2000mA) si in afara de Germanos la 1500k nu am gasit, deci si prin urmare mai caut!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
meserie am vazut intr-un pliant germanos reclama la incarcator rapid sanyo + 4 acumulatori sanyo AA 2100 mAh 1,3 mil si primesti cadou o masinuta cu telecomanda, hehe..
au si pentru 1850mAh si costa 800000 lei; ma gandeam sa-mi iau si io pentru digital, ca s-au cam bulit aia vechi; bai da' scumpi mai sunt... |
-------------------- |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Bai, feritiva de incarcatoarele rapide. Distrug acumulatorii foarte repede. Luativa mai bine 2 seturi de acumulatori si un charger normal. Cele cu timp de incarcare 12-14 h.
E bine sa aiba si timer sa nu supraincarce daca-l uiti in priza. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa nu exageram, fratilor ! Timp de incarcare 12-14h era standardul acum 10 ani ! Acum un charger normal incarca 4 acumulatori (AA, ca despre astia vorbim) in cca 3-4 ore, iar unul rapid in cca 1.5 ore.
Iar acumulatorii nu se strica daca nu sunt incarcati la un curent mai mare decat cel maxim pe care il admit la incarcare. Iar cele mai noi generatii de acumulatori au curentul maxim de incarcare egal cu curentul nominal, adica se pot incarca intr-o ora.. Inca ceva: nici un incarcator decent nu are timer pentru incarcare. N-ar folosi la nimic, pentru ca acumulatorii sunt de fiecare data in alt stadiu de descarcare. Un incarcator destept are ceea ce se cheama 'trickle charge', care iti mentine un curent minim prin acumulatori dupa ce s-au incarcat, in asa fel incat sa nu-i supraincalzeasca, dar nici sa nu se descarce. |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Incarcatoarele alea destepte de care zici tu cu trickle charge nu au timer, au detector de incarcare. Indiferent de cat de incarcata era bateria detecteaza cand s-a incarcat. Dar ai sa vazi ca nici nu prea gasesti, si daca gasesti sunt foarte scumpe.
Eu mi-am luat set de 4 accu Sanyo 1850mAh + charger (nu Sanyo) la vreo 24 EUR (din Germania). Pretul la noi e comparativ (in tm am vazut pe la 900-1200 k) cele mai ieftine. Daca vrei din alea 'smekere' pregateste-te sa dai vreo 40-50 EUR min pe ele. Din TM am luat pt firma Nokia charger + 4 acumulatori Photo accu de 1900mAh la vreo 2 milioane acum vreo 3 luni. Si are si trickle charge. Apropo: bateriile le incarca cam in 12-14 h daca sunt complet goale. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am de cca un an jumate un incarcator Maha si patru acumulatori powerex de 1800mAh (cei mai mari care sa se gaseau atunci). Chargerul are trickle charge si functie de reformatare , dar n-am folosit-o decat o data. Bateriile se incarca in aproximativ 3,5h si tin si acum la fel ca la inceput..
PS. Stiu ca n-au timer, asta incercam si eu sa zic mai sus ![]() Iar de gasit, acum gasesti incarcatoare mai pe toate drumurile la noi.. |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
MariusI |
![]()
|
Si ca sa revenim on-topic:
kituri incarcatoare + acumulatori se gasesc acum peste tot, inclusiv metro, carefuri & such. Si au inceput sa apara prin magazine si cele GP, care e una din marcile de top in domeniu. Andrei, cu ce cauti tu s-ar putea sa ai noroc in zona Maica Domnului , unde sunt destul de multe magazine de electronice, sau prin supermarketuri de genul carefuri - brico.. |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
GP au si la spot (www.spot.ro)
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Radule ce-ai patit frate ai avut accident? Parca aveai altceva in locul scaunului...
Stiu ca discutia se refera la digitale dar vroiam sa va spun despre GP unde puteti face o inginerie pt acumulatorii mobilului vostru. Au un service unde puteti inlocui acumulatorii pastrind carcasa, cu altii mai puternici: 800, 1000 ... mAh. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Or fi ei mai puternici, dar ma sunt Li-Ion sau devin Ni-Cd sau Ni Mh?
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
costi |
![]()
|
eu am facut ingineria asta pt tel-ul lui fiica-mea dar n-am facit decit sa ridic capacitatea. N-am trecut de la un tip la altul. Intra insa pe site, vezi ca au un "contact us" si zi-le ce vrei sa stii. sint serviabili. Bafta
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hm.... asta-i subiect de bursa ????? :shock:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
A fost...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE Incarcatoarele alea destepte de care zici tu cu trickle charge nu au timer, au detector de incarcare. Indiferent de cat de incarcata era bateria detecteaza cand s-a incarcat. Dar ai sa vazi ca nici nu prea gasesti, si daca gasesti sunt foarte scumpe.
depinde ce intelegi prin f. scumpe. eu am dat pe un incarcator GP 1,500,000 cu 4 acumulatori de 1800 mAh, rapid, incarca si Ni-Cd, si AA si AAA si de 9V, evident are si self trigger off, si leduri de avertizare si mi s-a parut f. bun. |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Sa zic si eu ce au mai zis altii, dar poate concentrez intr-un sg. post:
Un incarcator pt. NiMH trebuie sa detecteze cat de incarcata e bateria si sa dea curentul ca atare. La fel, trebuie sa monitorizeze temperatura, pentru ca daca se supraincalzeste, se duce. Trickle charge nu cred ca e esential, doar daca vrei sa tii bateriile cu zilele (sau saptamanile) in incarcator si sa fie tot timpul proaspete. Despre incarcarea rapida: cateva ore este ok. La NiMH citisem mai demult si nu stiu dc. sa cred sau nu ca cel mai bine e sa nu fie incarcare lenta. La NiCd la o incarcare la curent nominal/10 (adica 16 ore) poti sa ai cam 10.000 de incarcari, la un curent nominal/mai putin - de regula ai 1000. Deci, intr-adevar, aia cu CN/10 e cam depasita... Ce dreq, doar nu vreau sa tin bateriile cat tineau parintii nostri Dacia! Dar! F. important! Nu incarcati NiMH cu incarcatoare care sunt pt. NiCd! Asta in nici un caz! Cam atat... ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Bine ai venit 2009!!!!!
GP super acumulatori???? Oare???? Mie nu mi se par asa buni. Voi ce recomandati? Tot ce am cumparat in ultimul timp m-a dezamagit. Respecte. ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
adipo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 88 Joined: 20 September 05 From: Pitesti ![]() |
Recomand Varta, da' COSTA!
Gasesti orice acumulator ca amperaj, dimensiune, timp de incarcare, etc. Si au si incarcatoare dedicate pentru fiecare tip in parte. La camera foto veche (de acum 5 ani si jumatate) am doua randuri de 750mA ce au trecut prin multe cicluri de atunci si inca merg cam 150 de foto. La asta noua (1 an si jum) am doar un rand de 2750mA si tin fara probleme in jur de 400 foto combinat blitz/fara + 1/2h filmare. Toti pe care i-am cumparat eu sunt cu incarcare normala (minim 12 ore!), dar cel mai important este faptul ca nu-i pun la incarcat pana nu sunt descarcati complet deoarece cea mai importanta este intretinerea lor (numarul de cicluri de incarcare). Daca cumparati cu incarcare rapida (am vazut si 15min la 2400mA dar costau cam 400RON cu incarcator +4AA si 2AAA) trebuie sa fiti constienti ca se duc in maxim 2 ani iar daca luati normali dar va bateti joc de ei (incarcari foarte multe partiale) s-ar putea sa tina doar un an si jumatate. |
--------------------
Dacia
1410
1996 / 1600cmc
- AG-XX-XXX + Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(adipo @ 18 May 2009, 10:28) Daca cumparati cu incarcare rapida (am vazut si 15min la 2400mA dar costau cam 400RON cu incarcator +4AA si 2AAA) trebuie sa fiti constienti ca se duc in maxim 2 ani iar daca luati normali dar va bateti joc de ei (incarcari foarte multe partiale) s-ar putea sa tina doar un an si jumatate. Incarcator ventilat + 2 acumulatori AA Duracell, cu incarcare superrapida, 10-15 minute, parca 150 ron am dat...incarca orice marca, nu-i problema. Asta ma durea pe mine, ma trezeam ca-mi trebuie acumulatori si nu aveam incarcati, asa in 10 minute incarca ca altele in 12 ore..nu s-a redus capacitatea bateriilor pana acum.. This post has been edited by argon: 18 May 2009, 10:37 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
GP recyko, f buni, pastreaza sarcina muult timp (1-2 luni)chiar si fara utilizare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(MariusI @ 9 Dec 2003, 14:11) Daca este vorba despre asta http://www.f64.ro/det.php?id=441&pid=4249 , este meserias rau de tot. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am avut cu aparatul foto, acc Sony Stamina 2000mA. f buni, au tinut 3 ani de utilizare intensa. pretul era de 80lei 2 buc. daca ii luam separat.
am avut si set de 4 acc. Sony, seria normala, eticheta-gri-portocaliu. cam slabuti. au cedat mult mai repede ca cei Stamina. pret 50lei setul. momentan ma intretin cu 2 GP 2700. Sunt f multumit de ei, momentan, cam scumpi, 50 lei 2buc. |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 20:51 |