Distributie
![]() ![]() ![]() |
Distributie
j00hn |
![]()
|
||
![]() די פאלגענד Group: Members Posts: 268 Joined: 21 August 08 From: beijing ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Clima
- B-XX-XXX bah esti nebun la cap ??? :O:O:O:O incredibil
|
|||
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut @j00hn,
1) Dece nu cauti pe forum??????? functia "cautare" nu musca ![]() 2) De mers mai merge pana se rupe si atunci sa vezi cheltuiala : supape, curea + rola intinzatoare, garnituri, alezat chiuloasa (facut scaune supape), ulei + filtru, mai mult ca sigur si pompa de apa daca nu afost schimbata, manopera.....acum tu ai de ales 200 ron curea+rola sau 1700 ron cele de mai sus ![]() 3) Cureaua se pote rupe si la relanti nu neaparat in mers... This post has been edited by 26-Kbe: 10 Feb 2009, 10:09 |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Intervalul de schimb al distributiei recomandat de producator este de 60000km sau 4 ani,depinde care valoare se atinge prima.Eu cred ca depinde si de modul in care a fost fortata mai mult sau mai putin masina.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Corect @BoR,
Eu nu stiam ca trebuie schimbata din 4 in 4 ani si schimbul la facut dupa 7 ani si la 47.700 km "dupa ce am citit pe forum ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Esti tu sigur ca mecanicul acela "expert" s-a uitat la cureaua de distributie si nu la curelele accesorii ? Nu de alta, dar ca sa ai acces la cureaua de distributie e destul de mult de demontat...
Iar la faza ca daca vechiul propietar e in varsta, nu conduce sportiv, fii serios, chiar daca in general cei tineri sunt mai implusivi, e plina tara de soferi mai in varsta care conduc mult prea agresiv....ca sa nu zic ca sunt pericol public. Oricum, nu inteleg de ce se umple forumul de n topicuri pe aceeasi tema(diversi propietari de DSN care vor sa amane schimbarea distributiei, si noi sa le dam "acordul")...Treaba sta f simplu: distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. Mai departe ori nu mai circuli cu masina pana faci rost de bani, ori circuli pe riscul tau... This post has been edited by SYL: 10 Feb 2009, 13:25 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
cam cat costa sa schimbi distributia?eu am 50500 km facuti da tata zice ca trebuie sa o schimbam
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
fara pompa apa in service cu manopera si kit origine-400 lei
cu pompa apa - 700 lei..250 pompa + 50 manopera la montaj. |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
mersi titi
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
multi au rulat si nu numai cu super novele chiar si cu clio motorizare 1.4 8V si au depasit 80.000 km fara probleme , daca e sa o lom dupa cartea tehnica da 4 ani sau 60.000 km se schimba cu plus minus 100 km.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Daca e sa o luam cu logia cu "multi au facut etc..", sa sti ca sunt cazuri de persoane care au cazut de la etajul 8-9 si au scapat doar cu cateva zgarieturi, dar totusi nu e indicat sa ne aruncam acum cu totii de la etajul 8 sa vedem daca scapam doar cu julituri.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
e da ce sa spui se vede ca esti speriat
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Nu e absurd sa-i dai o durata de viata in ani si numar de kilometri, dar e foarte absurd sa pretinzi cu o oarecare certitudine ca "distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. "!
Da...ideea este preluata din manualul tehnic si din rezultatele expertizelor....cui?...INGINERII de la DACOSERV! ![]() Sa fim seriosi... Cureaua de distributie...este supusa unui proces tehnologic..si in general...este idem de la prima curea pana la ultima produsa! Dar...variabilele din calculul nostru sunt timpul,stresul termic si cel mai important...care este determinant in cazul de fata...SOCURILE MECANICE(Cauzate de abuzul si desincronizarea soferului in a folosi AMbREIAJUL si treapta de viteza corespunzatoare!) Nu contest..."doamne fereste"...spusele celor de la DACIA...n-am nimic cu ei...dar ii URASC ![]() Cu toate astea....la mijloc este vorba de o marja de eroare..de care ne putem folosi...si da...cunosc doua cazuri de schimb de curele la 80k...si deci NO PROBLEM!(dar ambii conducatorii sunt primi-proprietari..si stiu tot ce-au facut cu masinile lor) Unul din semnele pe care le-am remarcat eu si poate fi folosit drept reper..este mersul neobisnuit al motorului la ralanti, o aprindere...tarzie sau timpurie dupa cum sustine un mecanic...ceea denota tendinta de a "sari de la punct" a curelei...deci...uzura ridicata...deci schimb necesar! Seara buna! This post has been edited by S.Alex-F: 10 Feb 2009, 23:04 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
mosu86 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 25 January 09 ![]() |
QUOTE(S.Alex-F @ 10 Feb 2009, 23:24) Nu e absurd sa-i dai o durata de viata in ani si numar de kilometri, dar e foarte absurd sa pretinzi cu o oarecare certitudine ca "distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. "! Da...ideea este preluata din manualul tehnic si din rezultatele expertizelor....cui...INGINERI de la DACOSERV! ![]() Sa fim seriosi... Cureaua de distributie...este supusa unui proces tehnologic..si in general...este idem de la prima curea pana la ultima produsa! Dar...variabilele din calculul nostru sunt timpul,stresul termic si cel mai important...care este determinant in cazul de fata...SOCURILE MECANICE(Cauzate de abuzul si desincronizarea soferului in a folosi AMbREIAJUL si treapta de viteza corespunzatoare!) Nu contest..."doamne fereste"...spusele celor de la DACIA...n-am nimic cu ei...dar ii URASC ![]() Cu toate astea....la mijloc este vorba de o marja de eroare..de care ne putem folosi...si da...cunosc doua cazuri de schimb de curele la 80k...si deci NO PROBLEM!(darambii conducatorii sunt primi proprietari..si stiu tot ce-au facut cu masina lor) Unul din semnele pe care le-am remarcat eu si poate fi folosit drept reper..este mersul neobisnuit al motorului la ralanti, o aprindere...tarzie sau timpurie dupa cum sustine un mecanic...ceea denota tendinta de a "sari de la punct" a curelei...deci...uzura ridicata...deci schimb necesar! Seara buna! AI dreptate Alex sunt de acord cu tine |
--------------------
mazda
323f
-
- -
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
totusi am o intrebare: distributia si poampa de apa de la logan 1,4 se potriveste la motoarele de supernova 1,4?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
Alex pai eu de aceea o sa-mi schimb singur distributia si la 52000 de km are 8 ani de zile si cred ca i-a ajuns desi ar mai rula inca 10 mii . Iar o sa vina unii si o sa zica ca daca ne nasteam toti mecanici nustiu ce si nustiu cum. Pana si acel mecanic a citit documentatie sau nu in marea majoritate a cazurilor mai ales la noi. Vorba uni amic decat sa imi las masina pe mainile astora si sa uite sa mai puna 2-3 surube mai bine pun eu mana .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
totusi intreb iarasi se potriveste kitu de distributie de la pogan 1,4 ? si pompa de apa?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
da..se potriveste. in factura de service pe care o sa o primesti daca o schimbi in service autorizat o sa scrie kit distributie k7j..aka..motorul de 1.4 de logan...supernova avand e7j.
This post has been edited by titiDSN: 11 May 2009, 20:09 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
DJMaxx |
![]()
|
poi vreau sa imi iau din targ un kit de distribuite de logan 1,4 , ma gandam ca nu se potriveste , dar care e diferenta intre kj7 si ej7?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
pai da de ce de logan ? crezi ca e mai bun sau ce ? sau ai auzit si tu alte idei de la unu si de la altu ... Fugi in pantelimon la magazinele dacia iar cel de pe mijloc are kitul de distributie adica cureaua si rola intinzatoare te costa 150 de lei poate 170...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DJMaxx |
![]()
|
yo puteam face rost de la cineva de logan mai ieftin , dar ma gandeam daca se potrivesc
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Kitul de distributie este identic pentru SRN/SLZ/LGN 1.4 si 1.6 8V.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
DJMaxx |
![]()
|
ok multumesc mult ... duminica trebuie sa imi iau un kit de distributie si sa il montez ca deja am un fluierat pe la motor cam pe la 2 mi de ture , credeam ca e rulmentele dela intinzatoru de la cureaua de accesori , dar canci ca l-am schimbat si tot asa face ...
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 11 May 2009, 20:29) Alex pai eu de aceea o sa-mi schimb singur distributia si la 52000 de km are 8 ani de zile si cred ca i-a ajuns desi ar mai rula inca 10 mii . Iar o sa vina unii si o sa zica ca daca ne nasteam toti mecanici nustiu ce si nustiu cum. Pana si acel mecanic a citit documentatie sau nu in marea majoritate a cazurilor mai ales la noi. Vorba uni amic decat sa imi las masina pe mainile astora si sa uite sa mai puna 2-3 surube mai bine pun eu mana . Ai dreptate. La service ori fac treaba de mantuiala ori sunt in aer cu meseria. Cazuri am vazut pe pielea mea sau a altora. Exemple: aveam probleme la 1310, se punea in nas. Am fost la service, au facut proba la masina si m-au pus sa schimb marele DELCO. Degeaba, problema a ramas. Am rezolvat eu pana la urma, trebuia pus furtunul de aer cald la filtrul de aer. Cu DSN cand aveam probleme de intrerupea au zis ca am probleme cu supapele s trebuie facuta chilasa. Erau bujiile problema, bujii noi de altfel. Le-am spus sa incerce cu alte bujii si mi-au raspuns ca sigur nu este de la bujii, la cate masini au "reparat" ei considerau ca se pricep. Cu distributia la 1310 la fel, am fost si trebuia sa las masina acolo ca nu se poate face pe loc, dureaza mult, problema mare. Am schimbat-o acasa in 2 ore. Plus multe altele. Singurul service unde ma mai duc este la Buzau pentru partea mecanica unde nu am eu timp si conditii de lucru sa le schimb. |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(DJMaxx @ 14 May 2009, 07:06) ok multumesc mult ... duminica trebuie sa imi iau un kit de distributie si sa il montez ca deja am un fluierat pe la motor cam pe la 2 mi de ture , credeam ca e rulmentele dela intinzatoru de la cureaua de accesori , dar canci ca l-am schimbat si tot asa face ... Poate nu ai strans corect rola ... vezi ca se restrange de doua ori evident dupa ce invarti arborele cotit de 5 ori pls o jumatate desfaci piulita de la intinzator si restrangi iar. Fluieratul dispare . In rest te mai poate pacali cureaua de la alternator implicit cea de la clima daca ai asa ceva. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Firar a dreaq de curea!
Ce tot aveti cu ea.... face legatura intre cateva elemente esentiale dar usor de "invartit"! Poate cel mai mare efort depus de curea este pe pompa de apa...dar in rest frana de motor o omoara....desi e insemnificativ! Problema ei in schimb e caldura excesiva...se coace cauciucul! Eu tocmai ce am schimbat-o acum 2000km si nare nici pe draq si e facuta si de un mester....noname! DOreSC pe aceasta cale sa CONTRAZIC aceasta vorba: "-Moama frate sa vezi ce misto merge masina cu noua curea!" Dupa montarea ei motorul trebuie sa ruleze LA FEL ori sa nu mai functioneze! Si ma opun si vointei unora de a da banii degeaba pe pompa de apa....schimbarea preventiva nu mai face niciun ban astazi findca toate piesele sunt....shit&stuffs!...o schiombi la distributie doar daca are defecte vizibile...in rest CAND CADE....!!! Si nu va mai speriati atat...de ea!...ca nu e un monstru! @djasu82..pe cand un tutorial cu poze despre ea!(n.r. cureaua de dstr) Nu dealta dar tot o faci maine! ![]() Cu ocazia asta iti urez SPOR LA TREABA! This post has been edited by S.Alex-F: 15 May 2009, 20:59 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
djasu82 |
![]()
|
pai da si cine sa stea cu aparatul in brate eu naiba cand ma apuc am manilenegre mai ceva decat cei din service si nu stau sa fumez sau sa beau fiindca nu am aceste vici. Intru pe treaba si ma tin de ea pana cand termin si cad lat. Operatiuniile sunt precum in documentatia DSN cu desfacutu datul jos si remontatu... Frana de motor am pus din 2003 pana acum eu o schimb mai mult de siguranta ca nu are probleme sau urme de nustiu ce dar mai bine trebuie sa fi preventiv . Ideea e sa nu gresesti montatul ei ca sa ai decalare de faze ca altfel apar probleme in rest e simplu.
Multan pentru urari ! |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 23:41 |