DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Distributie

j00hn
post 9 Feb 2009, 22:20
Post #1

די פאלגענד

Group: Members
From: beijing

Am si eu o mare dilema.Am ajuns la 58.900 km cu masina , si ma apropii de 60k cand trebuie sa schimb si distributia.Mentionez ca's al 2-lea proprietar ( am cumparat masina in iunie 2008 - 50880 km ) . Cautand prin acte am vazut ca proprietaru a schimbat cureaua de distributie si intinzatorul pe la vreo 3000 km ( nu stiu cauza ). Din motive financiare nu pot sa o schimb acum.Intrebarea mea este daca are cv daca o schimb pe la 61.000?? Un mecanic s-a uitat la ea si a zis ca e "strong" , n-are probleme sau altceva.Persoana de la care am luat-o era una de varsta mai inaintata deci slabe sanse sa mearga cu ea cum merg eu ( adica mai intepat , mai cu talpa ).Eu ma cam dau la ea si imi e frica sa nu se rupa...si de asta merg cam cu frica acum...sad.gifsad.gif

--------------------
Dacia Supernova 2001 Clima - B-XX-XXX
bah esti nebun la cap ??? :O:O:O:O incredibil
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
26-Kbe
post 10 Feb 2009, 09:46
Post #2

Membru Dacia Club

From: Bucuresti

Salut @j00hn,
1) Dece nu cauti pe forum??????? functia "cautare" nu musca post-336-1110552439.gif
2) De mers mai merge pana se rupe si atunci sa vezi cheltuiala : supape, curea + rola intinzatoare, garnituri, alezat chiuloasa (facut scaune supape), ulei + filtru, mai mult ca sigur si pompa de apa daca nu afost schimbata, manopera.....acum tu ai de ales 200 ron curea+rola sau 1700 ron cele de mai sus smile.gif
3) Cureaua se pote rupe si la relanti nu neaparat in mers...

This post has been edited by 26-Kbe: 10 Feb 2009, 10:09

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
BoR
post 10 Feb 2009, 10:25
Post #3

Membru autentic

From: Buzau

Intervalul de schimb al distributiei recomandat de producator este de 60000km sau 4 ani,depinde care valoare se atinge prima.Eu cred ca depinde si de modul in care a fost fortata mai mult sau mai putin masina.

--------------------
Dacia SuperNova/ Opel Astra Sports Tourer/ Lada 1200 Combi
+
26-Kbe
post 10 Feb 2009, 10:36
Post #4

Membru Dacia Club

Corect @BoR,
Eu nu stiam ca trebuie schimbata din 4 in 4 ani si schimbul la facut dupa 7 ani si la 47.700 km "dupa ce am citit pe forum wink.gif", atunci am schimbat si pompa de apa care avea un sunt mai ciudat..

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
SYL
post 10 Feb 2009, 13:18
Post #5

doc

From: IF, Balotesti

Esti tu sigur ca mecanicul acela "expert" s-a uitat la cureaua de distributie si nu la curelele accesorii ? Nu de alta, dar ca sa ai acces la cureaua de distributie e destul de mult de demontat...
Iar la faza ca daca vechiul propietar e in varsta, nu conduce sportiv, fii serios, chiar daca in general cei tineri sunt mai implusivi, e plina tara de soferi mai in varsta care conduc mult prea agresiv....ca sa nu zic ca sunt pericol public.

Oricum, nu inteleg de ce se umple forumul de n topicuri pe aceeasi tema(diversi propietari de DSN care vor sa amane schimbarea distributiei, si noi sa le dam "acordul")...Treaba sta f simplu: distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. Mai departe ori nu mai circuli cu masina pana faci rost de bani, ori circuli pe riscul tau...

This post has been edited by SYL: 10 Feb 2009, 13:25

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
and_rei
post 10 Feb 2009, 20:01
Post #6

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

cam cat costa sa schimbi distributia?eu am 50500 km facuti da tata zice ca trebuie sa o schimbam sad.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
turturel
post 10 Feb 2009, 20:27
Post #7

membrisor

From: Braila

fara pompa apa in service cu manopera si kit origine-400 lei
cu pompa apa - 700 lei..250 pompa + 50 manopera la montaj.

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
and_rei
post 10 Feb 2009, 20:45
Post #8

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

mersi titi biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
djasu82
post 10 Feb 2009, 20:58
Post #9

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

multi au rulat si nu numai cu super novele chiar si cu clio motorizare 1.4 8V si au depasit 80.000 km fara probleme , daca e sa o lom dupa cartea tehnica da 4 ani sau 60.000 km se schimba cu plus minus 100 km.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
SYL
post 10 Feb 2009, 21:41
Post #10

doc

From: IF, Balotesti

Daca e sa o luam cu logia cu "multi au facut etc..", sa sti ca sunt cazuri de persoane care au cazut de la etajul 8-9 si au scapat doar cu cateva zgarieturi, dar totusi nu e indicat sa ne aruncam acum cu totii de la etajul 8 sa vedem daca scapam doar cu julituri. radmasa.gif

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
djasu82
post 10 Feb 2009, 21:59
Post #11

MEMBRU DACIA CLUB

e da ce sa spui se vede ca esti speriat biggrin.gif si iti este frica ... ca daca nu respec nu mai functioneaza sau se duce dracu... Stia linitit ca multi au cazut de la 10 si au scapat doar cu 2 -3 julituri si au fost dati si la pro tv!

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
S.Alex-F
post 10 Feb 2009, 22:24
Post #12

Membru

From: Bucuresti S4

Nu e absurd sa-i dai o durata de viata in ani si numar de kilometri, dar e foarte absurd sa pretinzi cu o oarecare certitudine ca "distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. "!
Da...ideea este preluata din manualul tehnic si din rezultatele expertizelor....cui?...INGINERII de la DACOSERV! laugh.gif

Sa fim seriosi...

Cureaua de distributie...este supusa unui proces tehnologic..si in general...este idem de la prima curea pana la ultima produsa!
Dar...variabilele din calculul nostru sunt timpul,stresul termic si cel mai important...care este determinant in cazul de fata...SOCURILE MECANICE(Cauzate de abuzul si desincronizarea soferului in a folosi AMbREIAJUL si treapta de viteza corespunzatoare!)

Nu contest..."doamne fereste"...spusele celor de la DACIA...n-am nimic cu ei...dar ii URASC biggrin.gif !

Cu toate astea....la mijloc este vorba de o marja de eroare..de care ne putem folosi...si da...cunosc doua cazuri de schimb de curele la 80k...si deci NO PROBLEM!(dar ambii conducatorii sunt primi-proprietari..si stiu tot ce-au facut cu masinile lor)

Unul din semnele pe care le-am remarcat eu si poate fi folosit drept reper..este mersul neobisnuit al motorului la ralanti, o aprindere...tarzie sau timpurie dupa cum sustine un mecanic...ceea denota tendinta de a "sari de la punct" a curelei...deci...uzura ridicata...deci schimb necesar!

Seara buna!

This post has been edited by S.Alex-F: 10 Feb 2009, 23:04

--------------------
DACIA SuperNova 2002Clima - XX-XX-ALX
"A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
+
mosu86
post 10 Feb 2009, 22:47
Post #13

Membru incepator

QUOTE(S.Alex-F @ 10 Feb 2009, 23:24)
Nu e absurd sa-i dai o durata de viata in ani si numar de kilometri, dar e foarte absurd sa pretinzi cu o oarecare certitudine ca "distributia se schimba la maxim 4 ani sau 60mii km punct. "!
Da...ideea este preluata din manualul tehnic si din rezultatele expertizelor....cui...INGINERI de la DACOSERV! laugh.gif

Sa fim seriosi...

Cureaua de distributie...este supusa unui proces tehnologic..si in general...este idem de la prima curea pana la ultima produsa!
Dar...variabilele din calculul nostru sunt timpul,stresul termic si cel mai important...care este determinant in cazul de fata...SOCURILE MECANICE(Cauzate de abuzul si desincronizarea soferului in a folosi AMbREIAJUL si treapta de viteza corespunzatoare!)

Nu contest..."doamne fereste"...spusele celor de la DACIA...n-am nimic cu ei...dar ii URASC  biggrin.gif !

Cu toate astea....la mijloc este vorba de o marja de eroare..de care ne putem folosi...si da...cunosc doua cazuri de schimb de curele la 80k...si deci NO PROBLEM!(darambii conducatorii sunt primi proprietari..si stiu tot ce-au facut cu masina lor)

Unul din semnele pe care le-am remarcat eu si poate fi folosit drept reper..este mersul neobisnuit al motorului la ralanti, o aprindere...tarzie sau timpurie dupa cum sustine un mecanic...ceea denota tendinta de a "sari de la punct" a curelei...deci...uzura ridicata...deci schimb necesar!

Seara buna!
*

AI dreptate Alex sunt de acord cu tine

--------------------
mazda 323f - - -
+
DJMaxx
post 11 May 2009, 19:10
Post #14

Membru autentic

From: BUCURESTI

totusi am o intrebare: distributia si poampa de apa de la logan 1,4 se potriveste la motoarele de supernova 1,4?

--------------------
Dacia SuperNova Clima august 2003
+
djasu82
post 11 May 2009, 19:29
Post #15

MEMBRU DACIA CLUB

Alex pai eu de aceea o sa-mi schimb singur distributia si la 52000 de km are 8 ani de zile si cred ca i-a ajuns desi ar mai rula inca 10 mii . Iar o sa vina unii si o sa zica ca daca ne nasteam toti mecanici nustiu ce si nustiu cum. Pana si acel mecanic a citit documentatie sau nu in marea majoritate a cazurilor mai ales la noi. Vorba uni amic decat sa imi las masina pe mainile astora si sa uite sa mai puna 2-3 surube mai bine pun eu mana .

--------------------
+
DJMaxx
post 11 May 2009, 19:37
Post #16

Membru autentic

totusi intreb iarasi se potriveste kitu de distributie de la pogan 1,4 ? si pompa de apa?

--------------------
+
turturel
post 11 May 2009, 20:08
Post #17

membrisor

From: Braila

da..se potriveste. in factura de service pe care o sa o primesti daca o schimbi in service autorizat o sa scrie kit distributie k7j..aka..motorul de 1.4 de logan...supernova avand e7j.

This post has been edited by titiDSN: 11 May 2009, 20:09

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
DJMaxx
post 13 May 2009, 19:21
Post #18

Membru autentic

poi vreau sa imi iau din targ un kit de distribuite de logan 1,4 , ma gandam ca nu se potriveste , dar care e diferenta intre kj7 si ej7?

--------------------
+
djasu82
post 13 May 2009, 19:59
Post #19

MEMBRU DACIA CLUB

pai da de ce de logan ? crezi ca e mai bun sau ce ? sau ai auzit si tu alte idei de la unu si de la altu ... Fugi in pantelimon la magazinele dacia iar cel de pe mijloc are kitul de distributie adica cureaua si rola intinzatoare te costa 150 de lei poate 170...

--------------------
+
DJMaxx
post 13 May 2009, 20:14
Post #20

Membru autentic

yo puteam face rost de la cineva de logan mai ieftin , dar ma gandeam daca se potrivesc

--------------------
+
cristio_79
post 13 May 2009, 22:27
Post #21

Membru autentic

From: CONSTANTA

Kitul de distributie este identic pentru SRN/SLZ/LGN 1.4 si 1.6 8V.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
DJMaxx
post 14 May 2009, 06:06
Post #22

Membru autentic

ok multumesc mult ... duminica trebuie sa imi iau un kit de distributie si sa il montez ca deja am un fluierat pe la motor cam pe la 2 mi de ture , credeam ca e rulmentele dela intinzatoru de la cureaua de accesori , dar canci ca l-am schimbat si tot asa face ...

--------------------
+
CrysMM
post 14 May 2009, 07:15
Post #23

Membru autentic

From: Braila - Ulmu

QUOTE(djasu82 @ 11 May 2009, 20:29)
Alex pai eu de aceea o sa-mi schimb singur distributia si la 52000 de km are 8 ani de zile si cred ca i-a ajuns desi ar mai rula inca 10 mii . Iar o sa vina unii si o sa zica ca daca ne nasteam toti mecanici nustiu ce si nustiu cum. Pana si acel mecanic a citit documentatie sau nu in marea majoritate a cazurilor mai ales la noi. Vorba uni amic decat sa imi las masina pe mainile astora si sa uite sa mai puna 2-3 surube mai bine pun eu mana .
*

Ai dreptate. La service ori fac treaba de mantuiala ori sunt in aer cu meseria. Cazuri am vazut pe pielea mea sau a altora. Exemple: aveam probleme la 1310, se punea in nas. Am fost la service, au facut proba la masina si m-au pus sa schimb marele DELCO. Degeaba, problema a ramas. Am rezolvat eu pana la urma, trebuia pus furtunul de aer cald la filtrul de aer. Cu DSN cand aveam probleme de intrerupea au zis ca am probleme cu supapele s trebuie facuta chilasa. Erau bujiile problema, bujii noi de altfel. Le-am spus sa incerce cu alte bujii si mi-au raspuns ca sigur nu este de la bujii, la cate masini au "reparat" ei considerau ca se pricep. Cu distributia la 1310 la fel, am fost si trebuia sa las masina acolo ca nu se poate face pe loc, dureaza mult, problema mare. Am schimbat-o acasa in 2 ore. Plus multe altele. Singurul service unde ma mai duc este la Buzau pentru partea mecanica unde nu am eu timp si conditii de lucru sa le schimb.

--------------------
Dacia 1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b 1999 / 2001 / 2010
+
djasu82
post 15 May 2009, 20:43
Post #24

MEMBRU DACIA CLUB

QUOTE(DJMaxx @ 14 May 2009, 07:06)
ok  multumesc mult ... duminica trebuie sa imi iau  un kit de distributie si sa il montez ca deja am un fluierat pe la motor cam pe la 2 mi de  ture , credeam ca e rulmentele dela intinzatoru de la cureaua de accesori , dar canci ca l-am schimbat si tot asa face ...
*

Poate nu ai strans corect rola ... vezi ca se restrange de doua ori evident dupa ce invarti arborele cotit de 5 ori pls o jumatate desfaci piulita de la intinzator si restrangi iar. Fluieratul dispare .
In rest te mai poate pacali cureaua de la alternator implicit cea de la clima daca ai asa ceva.

--------------------
+
S.Alex-F
post 15 May 2009, 20:56
Post #25

Membru

From: Bucuresti S4

Firar a dreaq de curea!

Ce tot aveti cu ea.... face legatura intre cateva elemente esentiale dar usor de "invartit"!
Poate cel mai mare efort depus de curea este pe pompa de apa...dar in rest frana de motor o omoara....desi e insemnificativ!
Problema ei in schimb e caldura excesiva...se coace cauciucul!

Eu tocmai ce am schimbat-o acum 2000km si nare nici pe draq si e facuta si de un mester....noname!

DOreSC pe aceasta cale sa CONTRAZIC aceasta vorba:
"-Moama frate sa vezi ce misto merge masina cu noua curea!"
Dupa montarea ei motorul trebuie sa ruleze LA FEL ori sa nu mai functioneze!

Si ma opun si vointei unora de a da banii degeaba pe pompa de apa....schimbarea preventiva nu mai face niciun ban astazi findca toate piesele sunt....shit&stuffs!...o schiombi la distributie doar daca are defecte vizibile...in rest CAND CADE....!!!

Si nu va mai speriati atat...de ea!...ca nu e un monstru!
@djasu82..pe cand un tutorial cu poze despre ea!(n.r. cureaua de dstr)
Nu dealta dar tot o faci maine! blink.gif

Cu ocazia asta iti urez SPOR LA TREABA!

This post has been edited by S.Alex-F: 15 May 2009, 20:59

--------------------
DACIA SuperNova 2002Clima - XX-XX-ALX
"A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
+
djasu82
post 15 May 2009, 23:44
Post #26

MEMBRU DACIA CLUB

pai da si cine sa stea cu aparatul in brate eu naiba cand ma apuc am manilenegre mai ceva decat cei din service si nu stau sa fumez sau sa beau fiindca nu am aceste vici. Intru pe treaba si ma tin de ea pana cand termin si cad lat. Operatiuniile sunt precum in documentatia DSN cu desfacutu datul jos si remontatu... Frana de motor am pus din 2003 pana acum eu o schimb mai mult de siguranta ca nu are probleme sau urme de nustiu ce dar mai bine trebuie sa fi preventiv . Ideea e sa nu gresesti montatul ei ca sa ai decalare de faze ca altfel apar probleme in rest e simplu.
Multan pentru urari !

--------------------
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 23:41
Forum Renault