OMNIASIG imi forteaza mana, Atentie toti cei care aveti credit auto la brd
![]() ![]() ![]() |
OMNIASIG imi forteaza mana, Atentie toti cei care aveti credit auto la brd
prody |
![]()
|
||
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
|
||
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
de obicei, dar uite ca aici exact asta s-a intamplat
![]() tu prezinti lucrurile de parca fiecare client ar stii suficient de multe despre piata asigurarilor incat sa-si dea singur seama ce companie are preturi atat de mici incat va trebui sa recurga la diverse siretlicuri pentru a iesi totusi pe profit, din aceste siretlicuri clientul iesind pagubit. |
-------------------- |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Bine pusa problema!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Intre timp mi-am facut timp sa ajung la constatare.
Tinand cont de ce am citit aici m-am dus pregatit si am inregistrat toata procedura si convorbirea cu inspectorul de daune. Din fericire totul a decurs ca si pana acum si nu s-a pus problema de introducerea vreunei fransize sau de semnarea unui act aditional. Exista sansa ca politica lor sa depinda si de clauzele contractului sau de faptul ca polita este cesionata catre firma de leasing. Una peste alta sirul de colaborari decente cu Omniasigul nu a fost inca intrerupt ( e a patra masina asigurata le ei si colaboram de 5 ani ). Probabil si faptul ca tot timpul daunele au fost minore a fost un factor ce a contribuit la aceasta situatie. Va multumesc pentru ajutor. |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Si pe langa clasicul tras de timp cu care m-am obisnuit s-a dat acceptul de plata cu 2 zile intarziere fata de cele 2 legale dar totul s-a incheiat si nu s-a pus problema introducerii fransizei.
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Mai terminati cu alea doua zile legale! Nu exista lege care sa spuna asta. Asiguratorul e obligat prin contractul cu anumite service-uri sa dea accept catre acestia. Dar problema este intre asigurator si service.
Ca se obisnuieste sa se dea accept in 48 de ore e alta treaba, nu face confuzii! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
steph |
![]()
|
Eu am spus de 2 zile pentru ca asta mi-au spus cei de la Omniasig.
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Vorba zboara!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
steph |
![]()
|
Pai stiu ca pe vremuri cand am avut prima oara treaba cu ei chiar aveau afisat in sediu cu litere de`o schioapa ca termen de accept e de 48 de ore.
Acum am asteptam vreo 3 zile de cand s-a trimis devizul si vazand ca nu se misca nimic am sunat. Le-am dat fw din nou cu devizul pentru ca "nu il primisera" in fine aici e alta discutie si mi-au comunicat ca trebuie sa astept 48 de ore care dupa cateva telefoane au fost respectate. In fine cum 1000 de vorbe nu fac 2 bani o sa arunc un ochi pe contract. Nu prea imi place ideea ca eu imi platesc luna de luna polita ( cam 800 eu pe an parca ) si ei nu au specificat un termen in care trebuie sa imi solutioneze problemele. |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Am primit si eu acea instiintare de la Omniasig cum ca renunta la contract
![]() Am 4 daune la masina, am note de constatare pentru toate iar zilele astea voi baga masina in service. de fiecare data cand mergeam la constatare trebuia sa trec si prin biroul distinsei doamne Maria, doamna care increca, dar fara reusita, sa ma convinga sa semnez acel act aditional. Mai trebuie sa ajung zilele astea pentru o reconstatare la un dosar, am vazut ca mi-a fost afectata si aripa in incident. Asa ca relatia mea contractuala cu Omniasig se va sfarsi peste vreo 2 saptamani, iar ei imi vor restitui o parte din banii platiti de mine (ultima rata probabil). Un singur sfat, daca vreti sa va faceti Casco, FERITI-VA DE OMNIASIG! Nesimitire ca la ei cu greu mai gasesti. Bafta si la cat mai putine incidente! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Am fost azi la BRD si m-am interesat de Casco la Groupama, ma costa doar 80 de lei/an in plus, fransiza 0. Bine ca am scapat de Omniasig!
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
QUOTE(bicosu @ 13 May 2010, 11:04) Asa ca relatia mea contractuala cu Omniasig se va sfarsi peste vreo 2 saptamani, iar ei imi vor restitui o parte din banii platiti de mine (ultima rata probabil). Pt ca ai avut daune nu iti vor restitui nimic. Din contra, cred ca va trebui sa mai platesti tu ceva pt reintregirea politie ca dauna nr2 sa-ti fie platita 100%, la fel cu dauna nr.3 si nr.4. |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
bicosu, ai mancat un zero la suma aia?
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
80 in plus
![]() Si eu am citit 80 pe an ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Paaardon
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
bicosu |
![]()
|
Polita se reintregeste automat, nu trebuie sa platesc eu nimic. Ei vor trebui sa-mi restituie niste bani.
Uite si articolul din contract : 19.3 OMNIASIG va restitui partea de prima referitoare la perioada petru care si-a exercitat dreptul de denuntare , cu exceptia cazului de intentie in prducerea riscului sau fapte cu consecinte grave si deosebit de grave potrivit legislatiei penale in vigoare , prevazute de art8 , pct8.1, lit f si lit g si art 9 din prezentele conditii generale contractuale.(art 8 si 9 , se refera la daune premeditate , sau facute de alti soferi sau persoane fara permis bla bla...) This post has been edited by bicosu: 14 May 2010, 14:04 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(steph @ 16 Dec 2009, 22:07) nu stiu cat de "legale" sunt cele 48 de ore, dar daca suni la ei si intrebi de un dosar asa iti spun, ca se da acceptul de 48 de ore. eu inca astept acceptul pentru un geam spart. au primit devizul de marti dimineata(11 mai), joi pana pe la pranz mi-au taiat-o scurt la telefon ca n-au trecut cele 48 de ore, iar joi dupa masa si vineri au dat din colt in colt cum ca cel ce trebuie sa dea acceptul inca nu l-a dat si nu stiu cand o sa-l dea. pana acum eram multumit de ei ![]() |
-------------------- |
|
Legal Adviser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 15 May 10 ![]() |
sonykel: stimate domn.....avand in vedere faptul ca sunt abilitat sa-mi spun opinia iata punctul meu de vedere : am reprezentat d e nenumarate ori in instanta o anume societate de asigurari...problema este urmatoarea:
1. contractul este legea partilor (Cod Civil) si reprezinta vointa partilor liber exprimata.In conditiile in care partile s-au inteles/insusit asupra anumitor clauze contractuale, acestea nu pot fi modificate unilateral decat daca este specificat expres acest lucru; 2. faptul ca masina este luata in leasing, inseamna ca dvs nu aveti decat calitatea de utilizator si nu de proprietar, ceea ce da posibilitatea asiguratorului de a negocia contractul de asigurare direct cu proprietarul iar dvs nu aveti decat sa acceptati asiguratorul impus de catre leasing! 3.faptul ca mariile lor doresc franciza asta nu este problema dvs.....ei vor ...dvs nu acceptati.....care este problema?sa vedem cum denunta unilateral contractul de asigurare in conditiile in care au fost platite primele de asigurare, in conditiile in care denuntarea unilaterala se poate face numai in conditii bine determinate de catre lege si conditiile de asigurare; 4.exista CSA- recomand sesizare in care sa mentionati nr dosarului de dauna obiectul si eventual "refuzul nejustificat al asiguratorului de a deschide dosarul de dauna in cazul in care nu doriti modificarea contractului cu aplicarea francizei"Puteti face sesizarea si pe internet....va raspund garantat...dar sa aveti actele minime doveditoare! Cam atat....va doresc multa bafta! |
--------------------
Renault
LAGUNA II V6 24V
2003 Privilege
- AG86AXS
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Nu cred ca are masina in leasing,este credit bancar BRD,el este proprietarul,insa polita este cesionata in favoare bancii,cred ca pot rezilia contractul direct cu acordul bancii, si apoi primeste o instiintare de la banca sa isi faca CASCO in alta parte,nu trebuie sa fii de acord cu nimic,doar esti instiintat ca s-a terminat si,atat ,banca nu va mai plati asigurarea catre Omniasig din rata ta lunara,deci nu prea ai cum sa continui ...
This post has been edited by prody: 16 May 2010, 23:35 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Legal Adviser |
![]()
|
pai pana la urma problema este deschiderea dosarului de dauna si plata avariei pe care a avut-o la masina....asa ca :
1.asiguratorul are obligatia de a inregistra dosarul de dauna; 2.in cazul in care nici macar nu doreste acest lucru, anuntarea unei daune se poate face la orice sucursala, reprezentanta a asiguratorului sau mai exact se poate face si la CENTRALA! 3.daca nici acest lucru nu este posibil, se poate sesiza CSA in legatura cu acest aspect!o sa fiti surprinsi cum se misca oamenii dupa ce faci acest lucru1 4.dupa ce dosarul de dauna a fost inregistrat, mentionezi pe formular ca doresti ca masina sa fie reparata in regie proprie(asta ca sa nu stai dupa ei) 5.ATENTIE! - reparatia masinii in regie proprie implica un deviz estimativ, prin urmare aveti posibilitatea ca acest deviz estimativ sa fie facut de catre service-ul la care doriti sa faceti reparatia.In cazul in care mergeti la service, sa aveti la dvs si constatarea efectuata de catre asigurator(ptr a evita refuzul platii altor piese sau daune care nu se puteau observa cu ochiul liber) 6.Service-ul va face constatarea si in cazul in care se observa si alte piese avariate , acestia vor intocmi un deviz suplimentar...care din pacate se supune atentiei asiguratorului spre acceptare! Acestia, *** editat de moderator *** , vor trebui sa se deplaseze la servisant si sa efectueze pozele cu defectiunile suplimentare constatate....si stai....stai.....stai....... 7.Refuzul nejustificat al unei societati de asigurari de a inregistra un dosar de dauna constituie o incalcare grava a drepturilor asiguratului si a conditiilor de asigurare....ei trebuie sa inregistreze dosarul de dauna si chiar daca este nejustificata reparatia, raspunsul trebuie sa fie dat in scris pagubitului cu motivatia de refuz!! 8.Faptul ca polita este cesionata in favoarea bancii este NUMAI IN CAZ DE DAUNA TOTALA!!!ptr evitarea pierii lucrului si recuperarea pagubei de catre banca.... 9.Pentru ca societatea de asigurari sa poata rezilia contractul trebuie sa existe un temei legal, inca o data va spun....incazul de fata daca au fost platite ratele alt temei nu au! 10.SI DACA BANCA nu va mai plati asigurarea catre OMNIASIG ceea ce este putin probabil, inseamna ca raman descoperiti pentru un bun care oricand ar putea fi facut doamne fereste dauna totala si ei nu ar mai avea certitudinea ca recupereaza nimic! 11.Plata primei de asigurare se poate face direct la asigurator fara a mai trece prin banca.....platesti direct in cont si mentionezi nr contract de asigurare, c-valoare rata....in cazul in care asiguratorul accepta aceasta plata si nimeni nu returneaza banii....SUNTETI CONSIDERAT ASIGURAT!! 12.REZILIEREA NU SE POATE FACE UNILATERAL ATATA TIMP CAT UNA DINTRE PARTI SI-A RESPECTAT OBLIGATIILE CONTRACTUALE CU ATAT MAI MULT PRINTR-O SIMPLA FITUICA ...SI DACA NU O PRIMESTI.....UNDE ESTE OPOZABILITATEA FATA DE MINE???? ![]() This post has been edited by adi_ar: 17 May 2010, 11:13 |
--------------------
Renault
LAGUNA II V6 24V
2003 Privilege
- AG86AXS
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Referitor la pct.10, atentie, exista situatii cand banca retine si plateste asigurarea CASCO in primul an dar nu face prelungirea politei (nici nu intra, contractual, in obligatiile ei) iar in al doilea/treilea an, dupa ce v-ati bucurat tacit de scaderea ratei la banca, sa va treziti intr-o situatie neplacuta cu ocazia unei eventuale pagube (chiar totala).
Oricum, banca are intodeauna alternative la asigurarea CASCO, pentru recuperarea sumelor. Ba chiar are dreptul sa-si aleaga calea care-i convine mai mult. @Legal Adviser: Multumim pentru consiliere insa ar fi de preferat ca acestea sa fie nepartizane si fara epitete jignitoare la adresa cuiva. Scopul declarat al sectiunii este de a impartasi cunostintele si experientele, atatea cate sunt, in domeniul asigurarilor, astfel incat sa fie un sprijin pentru colegii coforumisti. Dezacordul si chiar indignarea pot fi exprimate si in alt mod! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Legal Adviser |
![]()
|
adi_ar : stimate domn/coleg...crede-ma ca nu am avut nicio intentie de a jigni pe cineva...departe gandul de mine sa fac asa ceva....ceea ce am vrut sa spun este ca nu trebuie sa ne lasam jegmaniti de societatile de asigurari si nici de altcineva...faptul ca am scris putin mai acid este ca o repulsie la sistemul in care ne traim viata....nu cred ca am jignit pe cineva...fara resentimente insa am vazut multe nereguli la societatea de asigurari la care am lucrat.....eu in calitatea pe care o aveam aprobam dosarul la plata pentru ca asa era legal......si veneau ei care spuneau ca nu se cuvine despagubirea.....multe chestii...am incercat noi cei de la juridic sa ajutam oamenii asa cum este si normal si patronii cand trebuiau sa plateasca o dauna cat de mica strambau din nas.....ma rog....nu asta conteaza....conteaza ca impreauna si asa cum ai spus si tu...sa gasim solutii care sa fie concretizate benefic SI PTR ASIGURATI nu numai ptr ASIGURATOR! daca cineva a fost jignit va rog sa nu luati in seama posturi-le anterioare si va rog sa cautati in ideile mele esenta! Nu am facut referire la nimeni......mea culpa!
|
--------------------
Renault
LAGUNA II V6 24V
2003 Privilege
- AG86AXS
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Orice parere argumentata, cu atat mai mult bazata pe experienta si competenta, este binevenita, cu conditia unei atitudini echidistante si principiale.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
prody |
![]()
|
Faptul ca polita este cesionata in favoarea bancii nu se reflecta numai la daune totale, si la o dauna partiala banca trebuie sa isi dea acordul ca polita sa fie folosita,este un mod de a te avea la mana in caz ca ai datorii cu creditul.
Parerea mea este ca banca nu va mai plati rata CASCO catre Omniasig,deci asigurarea va inceta automat prin neplata. |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 06:16 |