2 tipuri de planetare scurte?
![]() ![]() ![]() |
2 tipuri de planetare scurte?
PorumbelL |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 February 07 From: Bostonshani - Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|||
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Eu nu am auzit...
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
bc01tip |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 29 March 09 ![]() |
vezi poate ti-au iesit din oala de la tripoda!!!zic si eu!!!
|
--------------------
dacia
1310
1997
- bc 01 tip
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sunt chiar 4 tipuri de planetare scurte daca ma gandesc bine, dar au aceasi lungime . E vorba de cele cu axul subtire si piulita mica, cu axul subtire si piulita mare, si cu axul gros si piulita mare, intre astea unele sunt cu caneluri pe capat pentru baterea fustei piulitei, altele fara, pentru piulita cu autoblocare(cu plastic ca la pivoti).
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Teoretic sint doua: cele cu tija subtire care au si cap de planetara cu filet mic si piulita autoblocanta si cele cu tija groasa si filet mare, cu canelura. Restul sint rezultate in urma unor reconditionari/reparatii (a cumparat cap de planetara subtire, l-a montat de la alta planetara, etc). Un fel de "variatiuni la tema".
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu, din fabrica venea masina asa cu ele, oricum si acolo puneau ce aveau la indemana.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
PorumbelL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 February 07 From: Bostonshani - Iasi ![]() |
la mine a venit un mecanic si a zis ca sunt 2 tipuri.
a zis ca o varianta e mai scurta cu 2 cm. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
argon |
![]()
|
exact, sunt 2 tipuri, sunt scurte si lungi, care-i neclaritatea?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
PorumbelL |
![]()
|
nuuuu....2 tipuri de planetare scurte....nici eu nu mai inteleg
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(PorumbelL @ 18 May 2009, 23:15) la asta una intra..dar bate cu tot cu motor..iar la cealalta..cand incerc sa asamblez la loc nu mai ajunge pivotul superior la bascula ![]() sunt planetare scurte si planetare lungi, excludem pe cele lungi, nu inteleg ce inseamna ca bate cu tot cu motor? la cealalta, pivotul superior cum nu ajunge la bascula? el e pe bascula, doar se ridica cu o ranga bascula superioara si se slabeste axul basculei inferioare, sa intre usor in portfuzeta, trebuie sa intre pana la urma. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
PorumbelL |
![]()
|
este o metoda mai simpla decat cu ranga!!!!
dai jos pivotul din alea 4 suruburi de sus,nu din ala de jos...apoi cand tre'sa-l prinzi la loc...il salti cu totul cu un cric..e simplu..doar ca la mine acum e prea departat....si nush de ce... ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
argon |
![]()
|
cum sa fie mai simplu sa desfaci pivotul?
![]() cred ca problema ta e montatorul, nu planetarele, cauta pe forum cum se schimba o planetara, si reia. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
lungime plantera lunga=66cm
lungime planetara scurta=65cm |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
poate are lonjeroanele deplasate si are o planetara scurta si una lunga;le-o fi montat invers;am intalnit treaba asta!
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(argon @ 19 May 2009, 17:23) cum sa fie mai simplu sa desfaci pivotul? [...] Daca nu-ti intra cum trebuie presa din cauza unui brat superior mai ingust, deformat sau presa prea "babana" sau nu vrea pivotul sa "sara" din con (se mai intimpla), sa vezi ce demontezi cele 4 suruburi. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
aia e altceva, rar nu intra, si nu a zis ca nu intra, ci ca e mai simplu, si pot sa pun pariu ca 'nu stie' ce-i aia presa.
This post has been edited by argon: 20 May 2009, 06:36 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Da, daca nu ai presa si esti nevoit sa "bati cu ciocanul" mai bine demontezi pivotul de pe brat, pierzi max 4 suruburi si asta e.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
PorumbelL |
![]()
|
presupun k presa de arc...nu????
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
argon |
![]()
|
cum spuneam...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Daca pivotii au fost inlocuiti si nu sunt in nituri este mai usor si mai sigur sa desfaci pivotul iar la prinderea inapoi un set de prezoane noi sunt totdeauna binevenite si nici nu sunt scumpe.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
PorumbelL |
![]()
|
![]() problema era din lonjeron!! tantalaul de tinichigiu ce mi-a schimbat un semilonjern...a sudat aiurea..era diferenta de 1 cm |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 20 May 2009, 23:03) Daca pivotii au fost inlocuiti si nu sunt in nituri [...] ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 21 May 2009, 11:44) ce jmecher iejti tu, durule ![]() Nope, sint inginer... ![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
QUOTE(baranga @ 19 May 2009, 22:09) poate are lonjeroanele deplasate si are o planetara scurta si una lunga;le-o fi montat invers;am intalnit treaba asta! ![]() QUOTE(PorumbelL @ 21 May 2009, 01:02) ![]() problema era din lonjeron!! tantalaul de tinichigiu ce mi-a schimbat un semilonjern...a sudat aiurea..era diferenta de 1 cm eram sigur! ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 15:02 |