Lancer magnetizat, Nu merge busola
![]() ![]() ![]() |
Lancer magnetizat, Nu merge busola
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Relanti-ul cum îl are?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Cum vrea.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
gibonu |
![]()
|
Relanti-ul este constat. Stiu ca asta ar fi o mare problema la Lancer, dar la mine pana acum a fost constant tot timpul. Si sta la 800 de ture, ca sa nu se inteleaga gresit.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Busola e buna, masina e stricata! Ia-ti alta ca sa mearga busola.
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si io care credeam ca am PROBLEME SERIOASE cu Lancer-ul.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
maine asteptam problema,de ce nu se mai lasa parasolaru
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Orice compas magnetic (busolă) se compensează după instalarea într-un anumit loc (pe o anumită navă - mașină - avion). Compensarea constă în introducerea unor mici magneți permanenți și bare metalice, pentru a anula diferitele câmpuri magnetice parazite, induse de aparatele electrice și electronice de la bord, masa metalică a mașinii, etc. Ca un exemplu, la un vapor compasul magnetic indică diferit când nava este încărcată, comparativ cu ea goală.
Pe de altă parte, pe toată suprafața globului, există o eroare de până la câteva grade, în funcție de fiecare zonă, ce se numește declinație magnetică. Apoi, polii magnetici sunt deplasați destul de mult față de cei geografici, ce prezintă interes în navigație. Pe scurt, în practică o busolă nu are o precizie suficientă, chiar și la un vapor sau avion, unde aparatura este destul de precisă, apar uzual deviații între nordul adevărat (geografic) și cel magnetic, de până la 20-30 de grade. Lancer-ul apre parbriz atermic? E clar că ceva crează acolo un câmp magnetic mult mai puternic decât cel terestru (nici nu e greu ![]() Cea mai precisă indicație despre direcția de deplasare o poți obține folosind un GPS, dacă mergi cu viteză cât de cât constantă. This post has been edited by MAERSK: 25 May 2009, 10:25 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
bai MAERSK, lasa vrajeala.. tu n-auzi ca omu are probleme la Lancer... ce dracu'?
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mă scuzați că încerc să apăr japonezele...
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
off si iar imi amintesc ce teapa sia ;luat driver x
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pai crezi ca eu nu mi-am adus aminte ... IAR?
Nu imi ajunge ca imi aduc aminte de vreo 3-4 ori pe zi, mai vine si gibonu cu problemele lui sa imi aduca aminte IAR ce teapa mi-am tras.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ai fost bolnav cind erai mic si ti-a dat nenea doctorul Feronat?
Ca cauzeaza ! |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
da' ce driverx? tu ai probleme cu Lanceru'?
![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Sony |
![]()
|
Io cred ca Lanceru' are probleme cu draivaricsu'!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Măi, și când te gândești că acu' doi ani, înainte de a cumpăra meganu' am cochetat cu ideea de a-mi lua lansăr. Norocu' meu că ce vroiam eu venea după cel puțin o lună, pe când meganu' era în stoc.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gibonu |
![]()
|
MAERSK, multumesc frumos pentru explicatie. Asta e, nu o sa mai folosesc busola la Lancer. Oricum era la misto pusa, dar era interesant.
Referior la ce spuneai despre compensare, si asta are niste suruburi pe ea pentru compnsare cu cateva grade, insa avand campul ala magnetic permanent nu ma ajuta la nimic. Skija mai baga, ca esti interesant. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pune-i si tu o busole de Pajero. Daca pe ala arata relativ corect, de ce sa se supere pe un lancer?
This post has been edited by corbex: 25 May 2009, 13:07 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 25 May 2009, 13:44) Măi, și când te gândești că acu' doi ani, înainte de a cumpăra meganu' am cochetat cu ideea de a-mi lua lansăr. Norocu' meu că ce vroiam eu venea după cel puțin o lună, pe când meganu' era în stoc. Alea din 2007 nu sunt nici magnetizate si nici cu probleme la motor. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Sony |
![]()
|
gibonu, ai schimbat cumva CD-playerul masinii?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Chiar ma intrebam cum dracu functioneaza busolele alea de se pun pe bord, eu in masina daca ma uit la busola arata nordul spre Vaslui.
Luati-va masini 100% neferoase si scapati de aceasta mare problema. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Sony
Nu am schimbat nimic la masina, totul este original pe ea. Este model 2009 si eu am luat-o in martie. Pe Logan am folosit aceiasi busola si megea fara probleme. Acum nu stiu daca indica cu precizie exact la grad, dar macar corespunde directia cu punctul cardinal. Busola in cauza este asta: http://www.silva.se/en/Products/Compasses/...2A2B9C1AB2A5%7d. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Cu motor din plastic cu veverita!
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 442 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Q.E.D.
Din nou se dovedeste ca tot Loganu e cea mai ultra-extra-super-mega jmekera masina! ![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu vinzi busola? Ca a mea masina e mai mult plastic
![]() Glumeam, la garda pe care o am, nu prea pot iesi mult de pe asfalt ![]() This post has been edited by VladG: 25 May 2009, 15:17 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Poate ai ceva magneți permanenți puternici pe la motorașe (ștergătoare, pompa stropitoare, aerotermă etc), difuzoare . Dar ar trebui ca indicația busolei să se schimbe totuși în diverse puncte din interior, măcar puțin.
This post has been edited by Brainie: 25 May 2009, 15:23 |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
gibonu |
![]()
|
Tocmai asta mi s-a parut fosrte ciudat, ca sta tot timpul la 120 grade Est, indiferent de directia in care merg.
Probabil ca este de la magnetii din boxe si cei din motoarele electrice. Asta e, o sa-mi pun busola pe bicicleta si pe caiac. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
driverx |
![]()
|
Sincer, ce faci tu cu busola aia pe un sedan?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Sony |
![]()
|
draivaricsule, unii avem nevoia sa stim directia cu aproximatie cand ne ratacim prin stradutele preacuratei noastre capitale!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 00:48 |