amplificator + boxe (de casa), putin ajutor va rog
![]() ![]() ![]() |
amplificator + boxe (de casa), putin ajutor va rog
SSilent |
![]()
|
||
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|||
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(SSilent @ 3 Jun 2009, 22:50) salutare, am capatat si eu un amp si 2 boxe pentru in casa, dar nu sunt conectate, si nu prea le am cu astea, eu ma gandeam sa le pun la pc... din amp iese o mufa la care am un fir cu iesire jack care merge la pc... e ok s-o bag la pc? si mai e o chestie... la boxe, (sunt 2 destul de mari cu cate 4 difuzoare in fiecare boxa/cutie de rezonanta) am cate 2 fire din fiecare cutie, problema e ca firele sunt ambele albe (si groase ca alea de 220V) si nu stiu cum sa le pun la amp si unde sa le pun ![]() pai nu incerci? ![]() pentru a 2-a problema, polaritatea la difuzoare nu e extrem de importanta, adica se aud cam la fel si nu se ard daca pui invers. daca vrei sa aflii sigur care e + si care e - desfa boxa (daca se poate) si vezi pe difuzor unde sunt lipite |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
pun si niste poze...
si mai are 2 mufe pe care scire left si right... banuiesc ca acolo se duc boxele inca o chestie... cat de tare se incing astea? ca vreau sa pun monitoru' peste el, si o sa fie acoperita jumate din grila de aerisire de sus.. oricum are grile si in laterale si sub el... This post has been edited by SSilent: 3 Jun 2009, 22:43 |
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
SSilent, daca pe fata boxei difuzoarele se vad, adica nu sunt acoperite membranele de vreo masca, ceva, sau daca poti sa o scoti mai usor decat sa desfaci difuzoarele, poti determina polaritatea difuzoarelor -ne referim la cele mari de bas - cu o baterie lanterna de 3-4,5 volti. Conectezi pt. scurt timp bateria la cablul boxei, te uiti la membrana si vezi in ce directie se deplaseaza cand conectezi bateria. Daca membrana iese in afara, notezi care fir din cablu vine la plusul bateriei si care la minus. La fel la ambele boxe. Ai grija apoi sa conectezi cablul la amplificator la bornele de boxa daca le are colorate (cu rosu si negru de obicei) plusul la rosu si minusul la negru daca are din cele cu clapeta elastica. Daca are conectori de dif atunci trebuie sa ai grija cand lipesti conectorii -au pini asimetrici, unul rotund si unul plat. Este esential sa le pui in ordine -ambele boxe + la +, - la -, daca vrei sa asculti stereo.
Despre faza cu incinsul depinde cat de tare asculti: daca mergi la 1-2 wati, poti sa pui monitoru', daca mergi mereu catre maxim, atunci mai bine nu. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
SSilent |
![]()
|
se aude bestial
![]() <span class='edit'>4 Jun 2009, 14:02:</span> QUOTE(costin_bad @ 4 Jun 2009, 10:19) SSilent, daca pe fata boxei difuzoarele se vad, adica nu sunt acoperite membranele de vreo masca, ceva, sau daca poti sa o scoti mai usor decat sa desfaci difuzoarele, poti determina polaritatea difuzoarelor -ne referim la cele mari de bas - cu o baterie lanterna de 3-4,5 volti. Conectezi pt. scurt timp bateria la cablul boxei, te uiti la membrana si vezi in ce directie se deplaseaza cand conectezi bateria. Daca membrana iese in afara, notezi care fir din cablu vine la plusul bateriei si care la minus. La fel la ambele boxe. Ai grija apoi sa conectezi cablul la amplificator la bornele de boxa daca le are colorate (cu rosu si negru de obicei) plusul la rosu si minusul la negru daca are din cele cu clapeta elastica. Daca are conectori de dif atunci trebuie sa ai grija cand lipesti conectorii -au pini asimetrici, unul rotund si unul plat. Este esential sa le pui in ordine -ambele boxe + la +, - la -, daca vrei sa asculti stereo. Despre faza cu incinsul depinde cat de tare asculti: daca mergi la 1-2 wati, poti sa pui monitoru', daca mergi mereu catre maxim, atunci mai bine nu. ma nu stiu care sunt de joase si care de inalte... ambele boxe arata la fel, si fiecare au cate 4 difuzoare care arata la fel.... impedanta 8 ohmi, 40 watti boxa si cca. 92 decibeli... si inca o faza... boxele nu au gauri de aerisire... cum asa? ![]() This post has been edited by SSilent: 4 Jun 2009, 14:03 |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
pentru ca nu au nevoie
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
SSilent |
![]()
|
mda, am incercat sa pun monitoru pe amp. dar nu-mi place ca apasa destul de tare pe carcasa si atinge un trasformator din amp... deci ramane descoperit pe moment
|
--------------------
Dacia
1210
1986
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ambele boxe arata la fel, si fiecare au cate 4 difuzoare care arata la fel Daca sunt 4 difuri la fel, atunci e probabil sa fie legate direct. Atunci vei vedea toate membranele deplasandu-se atunci cand conectezi cablul boxei la baterie, cum am zis mai sus. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
SSilent |
![]()
|
mai am o nelamurire... deci pe spatepe amplificatorului am left si right... ei bine am pus boxa din stanta la left si aia din dreapta la right... si cand intru in windows si dau balansu pe left full se aude doar aia din dreapta, cand dau pe right full se aude doar aia din stanga... si nu am reverse din windows... am incurcat io ceva? sau e scrisu de pe carcasa aiurea?
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
schimba firele intre ele,..dreapta -stanga- stanga in dreapta,..ce e asa greu
This post has been edited by ct-03-tvy: 5 Jun 2009, 13:30 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
SSilent |
![]()
|
asta am si facut, dar nu-mi dau seama cum au putut sa inverseze scrisu
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(ArtVandelay @ 3 Jun 2009, 21:53) [...]polaritatea la difuzoare nu e extrem de importanta, adica se aud cam la fel si nu se ard daca pui invers. daca vrei sa aflii sigur care e + si care e - desfa boxa (daca se poate) si vezi pe difuzor unde sunt lipite Ba dimpotriva, polaritatea la difuzoare este importanta, dar nu se ard daca le pui invers, numai ca se aude mai prost. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
SSilent |
![]()
|
mi-am cumparat azi si mufe pentru boxe...
nu mai stau sa intorc amp-ul sa fac poze la intrarile pentru boxe... dar pun o poza cu mufa, banuiesc ca pinu din mijloc (ala dreptunghiular) e + nu? This post has been edited by SSilent: 5 Jun 2009, 20:15 |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Nu! Pinul cilindric, mic este +
lc_108.jpg ( Size: 43.72k ) Number of downloads: 53 This post has been edited by Amedeus: 8 Jun 2009, 10:31 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 22:06 |