DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vibratii in volan, buduful axului

fory
post 22 Jul 2009, 21:31
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucureti

rable....auzi ia pleaca tu de la astia cu rable si du-te la ai tai...nu prea iti vad rostul.

--------------------
Dacia Supernova europa+ 2001 - OT-03-JDA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tince1290
post 22 Jul 2009, 21:36
Post #32

Membru cititor

@iulian

deci am invartit volanul pe loc....si la cea mai mica miscare se miscau si rotile....la viteza pe la 100 la ora, adica inainte sa inceapa distractia se simte de parca......cum sa-ti explic...para ar sta masian pe rampa...si ar trage cineva de roata...intai spre dreapta si apoi spre stanga si tot asa....deci simt in volan cum da sa traga ba in stanga ba in dreapta....si stiu ca in mod normal asta inseamna joc dar pe loc nu e joc deloc-deloc....

aaa....iar problema cu vibratiile se simte cel mai tare la accelerari si decelerari.....din frana de motoc cand am apasat frana simteam de parca masina tzopaie....genul de senzatie pe care o ai la o masina cu abs cand pui frana brusc...asta ar putea sugera ca am aer pe instalatie sau asa ceva....dar nu am....si daca lichidul de frana ar fi fost problema de ce apare si la accelerare.....deci habar n-am..e posibil sa fie mai multe probleme din mai multe zone....ca sunt prea multe simptome....

@fory: mi se adresa mie tongue.gif

baieti...nu va certati...avem o problema de rezolvat biggrin.gif

This post has been edited by Tince1290: 22 Jul 2009, 21:38

--------------------
- - -
+
stephanie
post 23 Jul 2009, 09:24
Post #33

Membru

From: RO

@tince
Problema ta poate fi si de la o janta stramba, care desi e echilibrata are bataie. De altfel, daca ai vre-un brat de roata indoit sau vre-o problema la pivoti (de la offroad sau gropanele de pe minunatele drumuri ale patriei), nu se simte pe loc, ci numai la viteza sau cand o desface mecanicul, iar planetara poate sa bata si in linie dreapta in frana de motor, chiar daca nu bate in viraje.
Bafta!

--------------------
Dacia Supernova 2002, clima ... - SB-00-000
ai grija de masina, iar masina va avea grija de tine...
+
iulian sn2001
post 23 Jul 2009, 12:41
Post #34

Membru fost incepator

From: galati

Intaresc cele spuse de stephanie.Planetara poate sa bata si numai la drum drept iar in curbe nu.

moderator edit: nu mai da quote la postul precedent.

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Tince1290
post 23 Jul 2009, 14:15
Post #35

Membru cititor

mersi stephanie....dar si una din celelalte ipoteze mi-a starnit interes...am uitat sa mentionez ca dupa ce am facut pana am mers asa cam 5-7 km cu apox 50-70 km/k.....o sa spuneti ca sunt tembel dar am avut masina grea si trebuia sa urc un deal....si credeam ca nu trage ca e prea grea...abia cand a inceput sa bata mi-am dat seama ca am pana...deci e posibil sa fi ovalizat janta.....si asta sa fie cauza.....dar varianta cu planetara pare cea mai plauzibila....avand in vedere ca trepidatiile sunt foarte puternice la accelerari si decelerari.....din nefericire azi nu am putut sa o duc la service iar maine cred ca voi fi obligat sa mai fac un drum de cluj cu ea.....sper sa nu cedeze unsure.gif....deja m-am cam obisnuit cu gandul ca trebuie sa schimb planetara cu totul dar inca sper sa fie altceva 04.gif....mai ieftin tongue.gif

--------------------
- - -
+
stephanie
post 23 Jul 2009, 14:40
Post #36

Membru

From: RO

Daca nu accelerezi puternic si nu ii faci frana de motor brusca nu are de ce sa cedeze. Daca cedeaza pot aparea si alte probleme pe la directie. Am vazut o SN cu planetara rupta si ramasese si cu rotile blocate. Drum bun si incearca sa conduci batraneste si nu sportiv ca sa nu apara probleme.

--------------------
Dacia Supernova 2002, clima ... - SB-00-000
ai grija de masina, iar masina va avea grija de tine...
+
Tince1290
post 23 Jul 2009, 21:46
Post #37

Membru cititor

multumesc de sfaturi....oricum drumul la cluj s-a amanat....siguranta e mai importanta....dimineata la 9 urca pe rampa.... biggrin.gif..sper sa o rezolve nea' mecanicu....o sa revin cu informatii wink.gif

drumuri bune

--------------------
- - -
+
iulian sn2001
post 23 Jul 2009, 21:48
Post #38

Membru fost incepator

From: galati

abia te astept biggrin.gif

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Tince1290
post 24 Jul 2009, 17:00
Post #39

Membru cititor

am revenit....mecanicii au schimbat burduful si mi-au dat o lista cu piese de schimbat...printre care pivotii, mai toate bucsile si capete bara de toriune....a spus ca trepidatiile din volan sunt de la caseta de directie si anume de la "nuca"....

azi dupa ce am plecat de la mecanic am fost pana in cluj sa-mi rezolv problemele.....si pe drum mi-am dat seama ce este cu vibratiile puternice...daca la viteza mai mare de 80 km/h apas pe frana incepe masina sa vibreze ca toti dracii si intra in rezonanta.....apoi daca franez mai tare se amplifica....daca accelerez brusc deasemenea se simte tare...singura solutie de a scoate masina din rezonanta estesa accelerez incet si treptat.....deci se pare ca trepidatiile nu erau de la planetare....ci de la sistemul de franare....cred ca am discurile ovalizate si in acelasi timp pistonase gripate....altfel nu imi explic....oricum deocamdata doar directia si bucele....ca e criza....sistemul de franare mai incolo.....oricum nu o sa mai prea circul cu masina ca acum sunt si eu in vacanta si ma mai plimb si cu renaultul biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Tince1290
post 31 Jul 2009, 15:21
Post #40

Membru cititor

revin.....

schimbare de planuri....saptamana aceasta am fost foarte ocupat si nu am avut timp de nimic dar saptamana viitoare bag masina in service....si am schimbat prioritatile....fac intai franele....ba mai mult....m-am hotarat sa "repar" tot ce tine de directie si schimbatul bucsilor dupa vacanta....deci o sa mai fac inca ~1500 km cu masina asa...pentru ca o sa merg pe cateva drumuri dezastroase si mi se pare mai practic sa schimb totul cand vin pentru ca daca le schimb inainte e posibil sa le schimb degeaba....

intre timp caut sa ma lamuresc in legatura cu problemele de la frane pe topicul http://www.daciaclub.ro/Probleme-servo-fra...149342-s60.html

astept sugestii tongue.gif

--------------------
- - -
+
marcykone
post 10 Dec 2009, 16:44
Post #41

Membru autentic

From: Giurgiu

Salutare,o mare problema am si eu,poate s-a mai discutat ,dar eu nu am gasit..sa revenim..vineri am schimbat caseta de directie si catalizatorul,amandoua sh,la service la nea Viorel...eee..de atunci am in volan niste vibratii groaznic de enervante.Motorul merge rotund,nu are intreruperi,restul masinii nu vibreaza,vibreaza decat coloana de directie ,iar cand accelerez se si aude un vibrat dedesubt,dar se aude la turatie mika,cam 2500...aseara am fost iar la mecanicii care au facut operatiunea,au umblat pe acolo,pe la scut,dar tot se simt vibratiile,dracu in trafic fac vibromasaj, in pana mea.... blink.gif voi ce ziceti?de la ce ar fi?sau la ce sa mai umblu k scutul nu atinge nikaieri...ar putea fi de la caseta de directie?sau tabla aia de este prinsa de catalizator? mellow.gif

--------------------
Audi/Vw A4/Scirocco 2014/2010 - GR-83-YSA
+
gcgeorgescu
post 10 Dec 2009, 18:39
Post #42

Membru

From: Bucuresti

am si eu o problema asemanatoare cu a lui tince.
am schimbat cauciucurile cu debica navigator[all seasons ] si din prima clipa am simtit ca troncane la liniile de tramvai si gropi mai mari sau mai mici. tin sa precizez ca sa facut echilibrarea corecta.
ce poate fi? eu m-am gandit sa fac o geometrie , dar astept raspunsuri mai exacte de la cei care au mai intalnit problema, sau cei care se pricep mai bine decat mine.
o alta odservatie ar fi , ca troncane si pe spate mai rau decat cu anvelopele vechi. asta ar exlude varianta; bucsi , pivoti,etc. de fapt cand itersectez liniile de tramvai troncane toata[ce inainte nu facea, cel putin pe spate deloc].

--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 19:37
Forum Renault