Jurnal de bord, o poveste cu SupeRNova
![]() ![]() |
Jurnal de bord, o poveste cu SupeRNova
dr_mKe |
![]()
|
||
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mergi si tu macar 100 km in deva sa primim un raport competent asupra consumului urban.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.704 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu aseara cand am parcat masina aveam consum de 6,8% in Buc
(in jur de 20km, fara sa ratez nici un semafor). Tot ce trebuie este sa pacalesti cb-ul. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
catalinux* |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 12 December 08 ![]() |
S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea! Lasa "capacele" asa cum sunt ca vin bine si pastreaza mapa stock (am incredere in 'tunerii' romani asa cum am in Guvern), cu restul te descurci tu.
P.S.: Am citit topicul dupa discutia de aseara si cu ocazia asta il salut si pe Dan (cda). L.E.: Recunoaste ca ai vrut sa ai Conti ca mine ![]() This post has been edited by catalinux*: 17 Apr 2010, 12:02 |
--------------------
Renault
Clio 3
2006 Dynamique
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Te salut si eu Cata.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eh, in cei care stiu ce fac am incredere, dar sporul de performanta trebuie dovedit cu cronometrul ![]() Astazi am cumparat ceva pentru curatat tapiseria si becuri noi pentru semnalizare all-round, pentru siguranta [attachmentid=1627613662] Ieri seara am resetat CB pentru consum de oras. Dimineata, dupa 2 km pana la spital, arata 22% [attachmentid=1627613663] ![]() This post has been edited by dr_mKe: 17 Apr 2010, 13:09 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
produsele TW sunt f slabe ,arata bine doar ambalajul.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
confirm. Nu dau rezultate aproape deloc. SONAXUL e mai bun, desi nici asta nu e extraordinar, dar pentru folosit acasa e perfect
This post has been edited by kog: 17 Apr 2010, 18:48 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(catalinux* @ 17 Apr 2010, 12:01) si acu ii pare rau ![]() QUOTE(ydaniel @ 17 Apr 2010, 18:08) QUOTE(kog @ 17 Apr 2010, 18:32) confirm. Nu dau rezultate aproape deloc. SONEXUL e mai bun, desi nici asta nu e extraordinar, dar pentru folosit acasa e perfect nu zau, sunt foarte bune, chiar high end pentru ce se gaseste in hypermarketuri, ce ati testat voi si nu a dat rezultate, ca eu am prefarat sa dau dublu pret fata de altele la sfatul lu' doctoru', si chiar sunt bune. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
le-am incercat, si nu m-au impresionat deloc, cel putin pasta aia la sticla. Mai este ceva in cutie de tabla da nu mai stiu cum se chema, era ceara si tinea vreo 5 spalari, nu prindea apa aproape deloc. Solutiile astea au fost folosite pe o masina cu vopsea calumea nu pe ruginitura din dotare
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
azi am folosit si eu tw tyre dresing.....si in afara de faptul ca e foarte greu de aplicat, freci cu carpa pe gume pana iti vine acru, pot sa spun ca arata foarte bine.....iar despre sonax, eu folosesc sampon de la sonax si e foarte bun
|
--------------------
.
.
.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
TurtleWax sunt foarte bune cu conditia sa fie folosite corect si evident sa folosesti produsul corect pentru ce doresti sa faci.
Inainte de polish masina se spala temeinic, dupa care se foloseste un produs special pentru curatare inainte de polish, folosit doar pe partea pe care urmeaza s-o prelucrezi imediat, dupa care se aplica polish-ul corect in functie de gravitatea zgarieturilor (ca-i de mai multe tipuri) si apoi se da cu alta minune, dupa care se poate da cu ceara. Expertii in intretinere auto sunt rugati sa faca un topic separat unde sa discute chestiunile astea. Pana una alta eu am facut destule manopere de genul asta si stiu cu ce se mananca. In plus, cand iti speli masina o data-n an este recomandabil sa-ti autocenzurezi parerile despre asemenea fineturi ![]() Orice "parere" de gen va fi stearsa instant, drept urmare va rog sa purtati discutia in alta parte. Multumesc @ Dogy: exista si ceva cu pulverizator pentru gume, dar le face mate, eu d-ala folosesc, este mult mai usor de aplicat. In alta ordine de idei, cand imi spal eu cu manutele mele masina, TW ZipWax sau Nanotech, urmate de ceara rapida. Asta pentru ca-n ardeal oamenii isi spala masinile des in general ![]() This post has been edited by dr_mKe: 17 Apr 2010, 22:11 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Bine ca amu te "incorzi" si o faci pe exigentu' da' n-ai avut nici o "apasare" sa faci poza cand aveam troaca nespalata!
![]() Om rau! ![]() P.S. Sa dea dracu' sa-mi stergi postu' ca voi sta toata ziua pe capu' tau sa-mi dai reteta compensata pt antidepresive!! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Te pomeni ca a mea era mai curata dupa 200 km prin ploaie
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Asa!Complexeaza-ma!Ia uita-te la poza!!A cui e mai curata?
Io facusem doar f-o 10 km in oras de la ultima spalatura!! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Paaai, daca mergi prea incet se pune mai multa mizerie pe masina
![]() Nu stiu cum este schimbatorul la a ta, dar la a mea, dupa a 5-a, mai are o treapta, R de la Racheta ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
Mnoah,amu ce-oi putea zice?
Marg mai incetuc ca-s dizel. Si io am pe nuca de la amestecatoru' de motorina un R da' n-am curaju' sa dau din a-V-a in R!Da' matale poti sa-i dai ca doar esti obisnuit sa vezi cum dantura pinioanelor satelit parasesc carterul cutiei de viteze dimpreuna cu o bucata zdravana de caracasa urmate de oloiul aferent! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Maine as trece pentru o verificare la faruri ca-mi schimbai becurile
![]() Am fost la service si ECU a redobandit diagramele de fabrica. Filmat pe exact acelasi tronson de drum repriza 80-120 kmh in treapta a 3-a, tot cu benzina 95 de la RomNamol. Absolut nici o diferenta ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 17 Apr 2010, 13:49) Astazi am cumparat ceva pentru curatat tapiseria Eu tapiteria am schimbat-o cu totul cand a inceput sa se schimbe la culoare. Ma rog, mi-a luat ceva timp si am umblat cu ea pestrita ceva timp. ![]() Pentru plastice se gaseste ceva la spray de la elf, face spuma si pe urma daca se freaca cu o periuta iese imediat. This post has been edited by IRONICK: 19 Apr 2010, 15:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Stiu am folosit. De pe fetele de usi iese la fel de bine cu spray de curatat tapiseria Prevent, am constatat din intamplare. Acum folosesc o chestie de la TurtleWax pentru plastice.
Tapiseria nu are pete sau alte stricaciuni, doar ca-n mod normal o spal cam de 2 ori in an. In curand o sa pun incalzirea in scaune, cu ajutorul lui Hitman ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pentru felele de usi o alta reteta aplicata de mine cu succes: putina apa calduta + Fairy si un burete de vase.
Se inmoaie buretele de vase in apa si se vreaca suprafetele de plastic, o sa faca multa spuna si o sa curete foarte bine. Apoi trebuie clatit cu apa curata si un alt burete/carpa. La mine a iesit foarte bine operatia, insa trebuie avuta rabdare. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
IRONICK |
![]()
|
Dupa ce m-am "chinuit" sa o schimb pe scaunele din fata (astea doua au fost codase la schimbare) cu una de prestige (nu imi placea deloc aia gri), m-am urcat de cateva ori cu portofelul in buzunarul din spate si am scamosat-o.
![]() Complicat nu este de schimbat, doar ca este munca de salahor ... trebuie sa desfaci toate inelele alea metalice, montezi/demontezi ce vrei si pe urma te chinui din nou sa o intinzi la loc. This post has been edited by IRONICK: 19 Apr 2010, 16:00 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Plasticurile se pot curata cu orice contine detergent. Pentru tapiserie, vara, folosesc Vanish pentru covoare, atunci le ud mai serios. Pentru cand afara nu-i asa de cald un spray de tapiserie.
O data la cateva saptamani plasticaraia se curata in stilul asta din cauza ca orice minune dedicata pentru plasticuri, fie speciala pentru masina, fie banalul Pronto antipraf, lasa depozite care trebuiesc indepartate. Vis a vis de incalzire in scaune, partea electrica prefer s-o monteze Hitman pentru ca are deja experienta de pe masina personala. Huse n-am folosit nici o data, ar trebui sa pozez interiorul Supernovei asa cum arata la 8 ani si 130.000 km, fara urme de uzura, pete, zone de tapiserie roase. Nici macar volanul nu este decat foarte putin lucios pentru ca eu nu-l manevrez cu podul palmei intr-o singura mana. This post has been edited by dr_mKe: 19 Apr 2010, 16:06 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Tapiseria la DSN (cea de Rapsodia/Clima - din plus) mi se parea mult mai buna decat ce am pe Logan acum. Nu stiu la Prestige cum e, am vazut ca e mai inchisa la culoare dar materialul nu stiu cum e.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Posibil, timpul ne va spune. Calitativ seamana cu cea din berlina pe injectie, din 2000. A rezistat foarte bine 8 ani.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
pentru plastice mai gasesti un spray de la TOTAL ... face masina ca noua
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
marian-j |
![]()
|
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Din pacate nu ne-am potrivit cu programul astazi, dar n-au intrat ziele-n sac, ne vedem martea viitoare
![]() Programarea "factory" a ECU a adus cu sine o scadere sezizabila de consum. Medie la jumatatea drumului de 83.8 kmh [attachmentid=1627614974] , dar traficul din Timisoara s-a ocupat ca-n final la sosirea acasa media sa fie doar 73 kmh, in conditiile unui consum de 6.3% [attachmentid=1627614973] This post has been edited by dr_mKe: 20 Apr 2010, 14:12 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.504 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 15 Apr 2010, 19:47) Dupa aprecierile mele, vara, uleiul are nevoie de minim 15 minute sa ajunga in regim optim in trafic normal. Iarna in mod sigur dureaza mai mult. Caaaaaaat? La 1300, in maxim 2 km, apa era la 80 de grade, si acolo ramanea. (elice normala, radiator mare, fara vreun carton) Pe Honda nevestii cam la fel (nush temperatura, dar ajunge la maxim). Asta iarna, pe trasee in care nu ma impotmolesc in trafic. Vara nu m-o preocupat niciodata aspectul asta, iarna nu dau drumul la incalzire decat cand are in sfarsit rost. Ok, e apa, nu uleiul, dar pe unde se plimba una, se plimba si cealata. De asta-mi place mie sa am ceas de temperatura. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Cand termostatul deja deschide, daca dai drumul la ulei ai sa ramai surprins cat este de rece.
Cam de cand ma stiu am respectat motorul rece. Cald, alta problema ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 19:39 |