Jurnal de bord, o poveste cu SupeRNova
![]() ![]() |
Jurnal de bord, o poveste cu SupeRNova
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ce dau ? Pai oi da o pizza ? Merge ?
![]() Cataline, da' ce are motorul 1.8 i-VTEC in afara de un consum cam indecent cand il calci pe coada ? Am totusi ceva km la bordul unui asemenea utilaj si mi-a placut cum functioneaza. Un motor echilibrat, cu evidenta lipsa de cuplu la ture mici, specifica VTEC-urilor (desi daca ma gandesc bine ruleaza absolut relaxat in a 6-a la 1500 rpm si rapsunde instant la cea mai mica modificare a pozitiei piciorului drept), compensata pe deplin de apucaturile din ture mari ![]() Calcaiul lui ahile este insa suspensia, prea dura cu jantele mari de la echiparea sport, care nu ofera decat o manevrabilitate sub Focus, treaba cu care ma impac cam greu. La Voineasa prea putin probabil sa ne vedem ![]() Mariane, te-oi lua cu mine la Frank, baietii cu rotile, vibratia de la 140 s-a intensificat din nou, iara proba de indemanare de la Cluj nu are legatura, ca m-am retras dupa calificari si n-am facut mai mult de 10 intoarceri cu frana de mana in nici un caz. Mie tare mi-e ca trebe scoase gumele, curatate jantele si pus alt maglavais d-ala. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
1.8 are un i-VTEC orientat spre economie... Practic, in mersul normal, acest i-VTEC e activ, iar cand o calci intra in actiune modul de functionare "normala" a motorului, asemeni oricarui alt motor cu 16v. Consumul nu e deloc mare, chiar calcata, dar nici nu trage la fel de bine precum un i-VTEC autentic, orientat spre performanta.
La 2.0 de pe Type-R, ca si la 2.4 de pe Accord i-VTEC-ul functioneaza total invers... adica atunci cand o calci e activ i-VTEC-ul si trage mult mai bine decat un motor clasic... This post has been edited by C a t a l i n: 24 Sep 2010, 08:20 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cunosc prea bine "matzele" VTEC-urilor. In forja consumul ajunge usor cu 2 cifre. Spre exemplu trage aprox. cam ca si 2.0 de la Alfa Romeo.
Economia la drum ma intereseaza si ea, la aprox. 3000 km pe luna la drum intins. La Honda Green Challenge am scos 3.8 %, si daca era putin mai "nemilos" in prima jumatate a traseului coboram sub cifra asta lejer ! |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
La 115 km/h in bord (110 Km/h pe GPS) 1.8 ul consuma ~5%.
|
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 24 Sep 2010, 09:19) Depinde cum evaluezi acel "mult mai bine". ![]() Poti sa spui ca ia 5% atunci cand mergi cu viteza stabilizata pe o autostrada, cap coada si retur. Sa poti elimina vantul din ecuatie. Vezi o medie pe distante semnificative, nu un consum instant cand cobori o panta. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.598 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sh, din Germania.
Gumele sunt de calitate, dar le maltrateaza el pana fac puncte plate. Si gumele nu se arunca la ghena, ca polueaza. This post has been edited by einstein1984: 24 Sep 2010, 10:12 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Musai sh din jermania. Foarte putin rulate, sa mai fie 1-2 mm pana la martorii de uzura.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
noi, ca doctorii se stie ca-si permit. A mele SH cum sunt nu apare nici cea mai mica vibratie la nici o viteza. Si nu le-as scos si repus de n ori in alta pozitie, in speranta ca nu mai vibreaza, cum sunt puse prima data asa au ramas. Ce cele de iarna Good year idem. Numai ca nu sunt luate la promotie(rebuturi) la service Dacia.
QUOTE(einstein1984 @ 24 Sep 2010, 10:11) faceau de imediat dupe ce le-a montat ![]() This post has been edited by argon: 24 Sep 2010, 10:24 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Doctore... gaseste pe cineva cu aparat de echilibrat bun... sa le puna la 0.0 nu 0.5 cum fac mesterii de pe la noi si rezolvi problema... si musai echilibrate toate 4 la 0.0 ..
Argon... lasa-ne cu stifturile second.... tu nu ai recunoaste ca bat nici daca ti-ar sarii rotile... This post has been edited by cj98czh: 24 Sep 2010, 10:29 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
Daca-s turnate prost, poate sa echilibreze si la ministeru sanatatii ca oricum bat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sincer m-as mira....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Gumele care actualmente sunt pe fata au fost pe spate, schimbarea intre fata-spate o fac in mod normal la 10-15 k km ca sa am gumele uzate uniform. Problema este ca au suferit derapaje provocate cu frana de mana pe asfalt uscat, la viteze mari. Ochiometric nu (mai) au flatspot-uri. Eu raman la ideea ca nu s-au curatat corect jantele si nu s-a pus maglavais d-ala de cauciuc crud si gumele aluneca pe janta dupa un demaraj cu niscaiva fum, ori dupa alte minuni.
Fusei la un service de roti recomandat de marian-j, au lucrat bine baietii, dupa ce am plecat de acolo am fost chiar la proba catre Sag, unde masina a rulat si la dus si la intors cu viteza maxima constructiva fara nici o vibratie, cu exceptia uneia foarte mici in jur de 140, fapt pentru care l-am rugat si pe marian sa volaneasca frijideru' sa vada daca simte. Asta este povestea "vibratiei de la 140", care la 135 nu se simte, la 145 nu se mai simte. Evident, avand aproape 50.000 km rulati, se va verifica geometria inainte de alta echilibrare a rotilor. De notat ca ici-colo mai lipseste cate o bucatica de cauciuc de la diversele manevre pe care la fac uneori. Argoneatza, "rebuturile" mele Continental nu-s tari ca piatra precum sh-urile tale de le limousina, eu de regula schimb gumele cand ajung la nivelul profilului la care tu le iei drept "putin rulate" ![]() ![]() This post has been edited by dr_mKe: 24 Sep 2010, 10:45 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cj98czh |
![]()
|
Vai ... ataci anvelopele perfecte a lui Argon.... care sunt la limita de uzura dar merg mai bine decat cand au fost noi????
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si eu mi-am luat acum cateva luni 4 Continental EcoContact 3 (tot ca ale doctorului) - le-am montat si echilibrat, am testat masina la viteze pana la 175km/ora si nu produc nicio vibratie. Deci nu cred ca e valabila afirmatia cum ca aceste cauciucuri sunt rebuturi turnate gresit.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
cj98czh |
![]()
|
Asa ceva numai unul zgarcit care nu da 2 lei pe siguranta lui si a pasagerilor poate debita...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.504 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(cdadan @ 24 Sep 2010, 11:05) Depinde cum evaluezi acel "mult mai bine". ![]() Poti sa spui ca ia 5% atunci cand mergi cu viteza stabilizata pe o autostrada, cap coada si retur. Sa poti elimina vantul din ecuatie. Vezi o medie pe distante semnificative, nu un consum instant cand cobori o panta. Civic modelul anterior, motor de 1.6, mers 30% urban lejer, 20% urban aglomerat, 50% extraurban, consum calculat de-a lungul a mai multe luni in jurul a 6.5 %. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai vibromasaj la cur?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.598 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, dar se confunda cu vibratiile de la puntea rigida de caruta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
Multe masini au puntea asa, cum ar fi Nissan Almera, na, ca ai mai invatat ceva
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
Semirigida Argon.... semirigida... nu ca la tine.... 100% rigida.... sau ca si la caruta cu a spus einstein1984
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu am vazut almera din aia smechera, cu multilink pe spate. Dar pe asta ai aflat-o de la dcotoru, care ghici de unde o stie?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
nu de la tine?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.504 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Ma, da' voi n-aveti un topic despre limuzine si limuzinute unde sa va dati la coaste linistiti ?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Atunci e bun de tot consumul. Da parca doctoru' zicea ca papa destul de grav. Eu cu cine votez?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Papa destul de grav in forja sustinuta, a nu se confunda cu 10-15 depasiri in forta la un drum de 200 km, de exemplu. Mi-s curios ce consum are de la Turda la Cluj, 160 kmh stabilizat, frijideru' o consumat 12.8 % in conditiile date.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
La viteza Logan e penalizat puternic de aerodinamica slaba.
Cat despre faptul ca Civicul de 1.8 afr lua 5% la mers cu 110-115 eu ma indoiesc, avand in vedere ce da producatorul drept consum oficial. Daca consumul a fost afisat de CB e posibil sa 'fure' putin, la fel daca s-a facut resetarea CB-ului in mers cu motorul cald e un alt factor care ar influenta, si mai sunt multi altii. Date oficiele Civic 1.8: Fuel consumption 8.4/5.2/6.4 l/100km urban/extra-urban/combined Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 05:19 |