Polishare si ceruire - tips & tricks
![]() ![]() ![]() |
Polishare si ceruire - tips & tricks
ovidiusoft |
![]()
|
||
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Vreau sa-mi polish-ez si eu masina, si am unele nelamuriri.
In primul rand ce fel de disc de polishat sa procur? se gasesc pentru flex? sau pentru bormasina? as prefera pentru flex, turatie mai mare, stabilitate mai buna. Se gaseste asa ceva? In al doilea rand pentru o Dacie de prin 98, ce pasta de polishat sa i-au? mai abraziva? sau mai finuta? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
Ar fi fost frumos sa puna cineva niste poze inainte si dupa operatia asta...
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
paul-cristian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 6 December 04 ![]() |
Am cumparat de la www.mafra.ro trei solutii de polisare
- delux 400- pasta medie-fina -polish champion gel- slefuieste si lustruieste -polish champion brill- protectie lucioasa de lunga durata cu teflon Acum astept o zi ideala pentru o polisare cu flexul, undeva mai ferit de praf dupa o spalare in prealabil. "discurile" de polisare le-am gasit in piata la moghioros, ceva de genul unui disc de cauciuc care se monteaza la flex iar pe suprafata plana are "scai" de care se lipesc diferitele discuri de pasla,lina,etc. Cele trei produse m-au costat 120 RON iar acele discuri pina in 50 Ron. Cu ajutorul unui meserias si cu mult curaj va puteti polisa masina ca sa arate numai buna de salon auto. Dupa ce o voi polisa am sa expun si unele poze , chiar si in detaliu,cu unele zgarieturi inainte si dupa polisare |
--------------------
logan
laureate
- xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ai grija, sa nu exagerezi cu polish-ul, ca dupa 2-3 operatiuni deastea se duce vopseaua cu totul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
MARCI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 29 October 05 From: Baia Mare ![]() |
Ati folosit cineva SONAX pt. polish. Am gasit sonax la flacon de 400 ml. la 400.000, produs in Germania. Merita, isi face treaba? Ies zgarieturile fine gen panza de paianjen? Vanzatorul tare l-a laudat.
|
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
vali2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 1 March 06 From: Iasi ![]() |
sa va spun cum face un coleg cu masina lui (are o Solentza albastra ):
a dus-o la un polish si a iesit de acolo cu vopseaua fara luciu si plina de zgarieturi in forma de panza de paianjen (masina noua, va dati seama bucurie pe el ) dupa ce s-a tratat de inima rea, procedeaza cam asa : spala masina si dupa ca se usuca, o sterge cu o carpa umezita cu motorina, apoi o lustruieste cu o alta carpa uscata. de retinut :carpa sa fie umezita atat cat sa lase pe vopsea un strat foarte fin de motorina. rezultat : luciu splendid, praful se ia usor de pe masina, picaturile de apa nu stau pe vopsea, vizibilitatea zgarieturilor se estompeaza, culoarea stearsa a spoilerelor revine la normal. aceeasi metoda am aplicat-o si eu la precedenta masina(dacia 1310), Loganul are luciul original deocamdata. Ce parere aveti despre " tratamentul" cu motorina? credeti ca ar fi daunator vopselei ? eu l-am folosit timp de 2 ani cam 1-2 ori pe luna si nu am observat nimic ciudat. |
--------------------
Nissan
Qashqai 1.3 DIG-T 140 cp - Tekna+P2-magnetic red
2019 "Exista o lume mai buna........ dar este foarte scumpa."
|
|
Ulysse |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 18 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vali2 @ 6 May 2006, 20:52) sa va spun cum face un coleg cu masina lui (are o Solentza albastra ): a dus-o la un polish si a iesit de acolo cu vopseaua fara luciu si plina de zgarieturi in forma de panza de paianjen (masina noua, va dati seama bucurie pe el ) dupa ce s-a tratat de inima rea, procedeaza cam asa : spala masina si dupa ca se usuca, o sterge cu o carpa umezita cu motorina, apoi o lustruieste cu o alta carpa uscata. de retinut :carpa sa fie umezita atat cat sa lase pe vopsea un strat foarte fin de motorina. rezultat : luciu splendid, praful se ia usor de pe masina, picaturile de apa nu stau pe vopsea, vizibilitatea zgarieturilor se estompeaza, culoarea stearsa a spoilerelor revine la normal. aceeasi metoda am aplicat-o si eu la precedenta masina(dacia 1310), Loganul are luciul original deocamdata. Ce parere aveti despre " tratamentul" cu motorina? credeti ca ar fi daunator vopselei ? eu l-am folosit timp de 2 ani cam 1-2 ori pe luna si nu am observat nimic ciudat. |
--------------------
dacia
logan
prestige 2010
- B xx zz
|
|
Ulysse |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 18 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
prestige 2010
- B xx zz
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Am scris aici cateva cuvinte despre cum am procedat eu cu polisharea...
Daca va ajuta va dau un numar de telefon... http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...entry17188841 |
-------------------- null
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
faza cu motorina e reala.dar din ce am citit per ambalajul unei paste de polish ar contine 20-30% hidrocarburi:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am polish-at masina duminica . Mi-am cumparat aparat de polishat si polish color rosu de la Turtle Wax impreuna cu un ruj
![]() ![]() Sa nu dati cu polish pe plastic sau cauciuc pentru ca e belea mare . Pregatiti-va cu multe bucati de material textil pt slefuire pt ca orice aparat are ceva in dotare , dar nu ajung mai ales pt slefuire . Nu toate suprafetele pot fi tratate cu masina ! NU apasati pe masina , pentru ca nu este nevoie si nu se mai efectueaza toate miscarile normale ! Poze nu am apucat sa fac pentru ca eram frant sar poate cu prima spalare sa fac pozne pentru ca , acum deja s-a jegosit iar de la praf si de ploicica pe care a prins-o acum cateva zile ! Intrebari ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am avut curaj sa fac aceasta operatiune singur...Din cate mi-am dat seama nu sunt chiar un mester bun in privinta masinilor...Asa ca m-a usturat la buzunar,dar i-am lasat pe cei care se pricep sa se ocupe de polishare.
|
-------------------- null
|
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari. Dar am o singura intrebare. De unde ai cumparat masina ? Pentru ca eu am facut si la olticit si la insolenza ceruirea manual si c-am pierd timpul.
Cu respect Mircea QUOTE(marius80_eugen @ 17 May 2006, 15:25) Mi-am polish-at masina duminica . Mi-am cumparat aparat de polishat si polish color rosu de la Turtle Wax impreuna cu un ruj ![]() ![]() Sa nu dati cu polish pe plastic sau cauciuc pentru ca e belea mare . Pregatiti-va cu multe bucati de material textil pt slefuire pt ca orice aparat are ceva in dotare , dar nu ajung mai ales pt slefuire . Nu toate suprafetele pot fi tratate cu masina ! NU apasati pe masina , pentru ca nu este nevoie si nu se mai efectueaza toate miscarile normale ! Poze nu am apucat sa fac pentru ca eram frant sar poate cu prima spalare sa fac pozne pentru ca , acum deja s-a jegosit iar de la praf si de ploicica pe care a prins-o acum cateva zile ! Intrebari ? |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
si merita un aparat de polish-at?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
MARCI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 29 October 05 From: Baia Mare ![]() |
Ce merita mai mult,pt. polish: ceara de la Arexons sau de la Formula 1?
|
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Arexons se aplica mai usor. Formula 1 se aplica mai greu, dar ofera o protectie mai buna si mai indelungata. Eu folosesc Arexons pentru ca ceruiesc masina aproape dupa fiecare spalare. Formula 1 am folosit o singura data, mi-a luat vreo 2 ore sa ceruiesc masina. Am patat si plasticele de pe ea, a durat cateva luni pana s-au curatat.
|
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
MARCI |
![]()
|
Lungan, merci mult, mi-am luat Formula 1 si sunt f. multumit de rezultat.
Mi-a scos cam 70% din zgarieturi,in schimb i-a redat luciul si intensitatea pe care o avea cand era noua.Arata excelent, a meritat sa o bibillesc 4 ore. |
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Masina de polish am luat-o din metro . Eu am folosit Turtle Wax polish la culoare si sunt multumit de solutie . Am mai folosit si Formula 1 si Stac Plastic si au fost acceptabile ...
Voi mai face o ceruire peste vre-o luna . De acum voi folosi doar ceara , pentru ca polish-ul nu are ce strat superficial sa mai ia dupa caroserie . La prima ceara a ramas multa culoare pe carpa , apoi din ce in ce mai putina ( si masina tot mai este rosie ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
marius80_eugen aparatul este cumva cel de aici ??
L-am vazut si eu in Metro pe la aprox. 600mi si ma gadesc sa-mi iau si eu unul. Mai ales pt. ceruire. Si inca o intrebare, se gasesc bureti de schimb pt. el? |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit niste materiale despre "arsenalul" de scule pentru polishat. Ce fac diversele discuri, cum se folosesc, la ce turatii etc. Le atasez.
Daca atingeti din gresala cu polish plasticele nevopsite, folositi o periuta de dinti cu benzina. Rezultatele sunt foarte bune. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
din pacate eu nu pot sa-mi ceruiesc loganul nici macar sa-l spal cu sampon cu ceara pt ca se umple de pete (de ceara evident)
am folosit sampon cu ceara de la sonax si elf asa ca acum il spal cu pril si pt plastice si chedere folosesc solutii de la W5 This post has been edited by daciafan: 16 Dec 2007, 10:07 |
--------------------
/
/
/
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai folosi sampon cu ceara. De la el ti se trag toate problemele. Spala masina cu un sampon auto normal si trage-i un polish (de oricare vrei) cu carpa, dupa metoda - intinzi cu o carpa, lasi sa se usuce, stergi cu alta curata si uscata. N-are cum sa-ti ramana urme pe masina.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu la R18 care era la fel ca in poza de mai jos am procedat asa:
1. Spalat caroseria cu sampon auto si cu perie 2. Ceruit intreaga caroserie 3. Lasat ceara sa se usuce 4. Polishat cu aparatul in mod circular, insistand pe caroserie nu imediat pe toata capota si masina din vopseaua aia mata cu polish ma scapat de vopsit ca a iesit ca din fabrica ![]() P.S. Pozele sunt informative. |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Nu stiu daca sa scris de polish de la Prevent, dar stiu ca au un renume, a folosit cineva ?
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 1 September 07 ![]() |
am niste puncte unde a sarit vopseaua si cateva zgarieturi mai adinci (nu pana la tabla)
daca slefui cu smirghel fin (gen 1000) dau cu vopsea spray iar apoi polishez o sa se cunoasca diferenta ? nu sunt tocmai pretentios ,masina e gri metal dar as vrea sa scap de punctele alea in special multumesc! |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
Ulysse |
![]()
|
cred ca se va cunoaste diferenta
|
--------------------
dacia
logan
prestige 2010
- B xx zz
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
100% se va vedea diferenta. Mergi si fa chestia asta la un vopsitor profi. Nu te costa nu stiu cat si iti face o treaba buna.
Cu privire la samponul cu ceara, depinde de marca. Eu am folosit JohnsonRally si TurtleWax, ambele cu ceara si sunt excelente. Polishul nu-i ceara, si nu se aplica in fata blocului. Sunt cateva operatii care necesita timp si consumabile. Spalare cu sampon special, un tratament de "deceruire" si abia apoi polish adecvat tipului de vopsea, urmat de ceruire. Cam 150 de lei minim ? Evident la o firma serioasa. Mai bine intretii vopseaua ca sa nu ajungi la asa ceva. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
Polishul Prevent e SUPER SUPER.Am scos o groaza de zgarieturi cu el si da si luciu caroseriilor.
|
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:15 |