DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Stand Logan Salon auto Geneva 2005, Dacia intra in saloane

BX_master
post 6 Mar 2005, 11:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Lyon-FR

Salut,

La cererea lui Al mi-am facut datoria de forumist si am vizitat ieri salonul de la Geneva sa vad minunatia : Dacia expusa pentru prima oara. Erau doua Loganuri, unul albastru (1,4) si unul rosu (1,6). Aveau si vreo 6 reprezentanti comerciali care distribuiau pliante (exact informatiile si pozele de pe siteul oficial) si faceau anchete de marketing (am raspuns si eu). Standul Dacia era ultra-central, linga cel al Renault. Din pacate, staff-ul prezent acolo era elvetian, probabil de la vreo firma specializata in reprezentarea la saloane. Deci cind am vorbit eu cu o duduie acolo care cica imi facea chestionarul de satisfactie, ii spuneam eu detalii de care ea habar nu avea. Nici un roman, reprezentant al uzinei, nu era acolo, sau poate era, dar nu cind am trecut eu. In Elvetia Loganul va fi lansat in noiembrie 2005. In Franta va fi lansat cam in aceeasi perioada (nu stiau exact). Concesionarii din Occident vor fi cei ai Renault, dar nu toti, ci doar citiva vor vinde in paralel si Renault si Dacia.
Pentru mine personal a fost primul contact direct cu Loganul pe care inca nu-l vazusem pe viu. M-a impresionat calitatea vopselei si aspectul general. Am fost un pic mai putin placut impresionat de butoanele din consola centrala care nu au aceeasi finitie ca pe Renault. Dar ma rog, asta e un detaliu...
Vizitatorii de pe stand erau foarte curiosi si chiar era multa lume fata, de exemplu, de standul Lada sau Tata (India) care fabrica low cost, dar care au calitati din anii 80. Fiecare isi dadea cu parerea, dar majoritatea pareau incintati.
Am facut si citeva poze pe care sper sa le pot posta atunci cind voi putea sa developez filmul (intr-o saptamina probabil).
Cam atit. De restul expozantilor nu mai zic nimic. Si asa am plasture la inima la ce minunatii am putut sa vad...
Astept intrebari, daca aveti.

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 6 Mar 2005, 11:41
Post #2

Membru autentic

From: Ban Land

Se pare ca occidentalii sunt mai receptivi! Doar romanii dau cu noroi in munca lor!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
bomicabomic
post 6 Mar 2005, 12:42
Post #3

Ex-membru DaciaClub

Sony, una este sa te uiti la ea si alta e cind o cumperi.
Vinzarile in UE vor spune tot despre masina. Parerea mea.
E ca la piata, "vai domnu ce rosii frumoase aveti, dar seara constati ca n-ai vindut deloc" si atunci aprecierile din timpul zilei sunt egale cu zero.

--------------------
x x - x
+
ydaniel
post 6 Mar 2005, 13:08
Post #4

Adrenaline junkie!

From: black sea

cam tarziu la geneva cu loganelul!eu zic ca poate avea un mic succes cu varianta full options!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Sony
post 6 Mar 2005, 14:16
Post #5

Membru autentic

From: Ban Land

@bomica, atunci sa mai asteptam un an si sa ne pronuntam dupa!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
BX_master
post 6 Mar 2005, 14:20
Post #6

Membru incepator

Din chestionarul la care am raspuns la standul cu Loganul, am dedus ca in occident se va vinde o versiune de baza "cheala" la un pret de genul 7.000 de euro si apoi va fi o ploaie de optiuni care vor ramine optiuni indiferent de versiune (doua versiuni vor iesi in Elvetia). Versiunile (nu mai stiu cum le zicea) vor tine mai mult de tapieria interioara decit de dotari in plus... Asta am inteles eu din ce ma intrebau acolo...

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
florinc
post 6 Mar 2005, 15:57
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu stiu daca e locul potrivit sa intreb, adica pe un forum dacia, dar la Opel ...ce era? blush.gif
Multumesc. wub.gif

--------------------
Opel/Dacia Vectra B/Solenza - .
Opel Vectra B
+
BX_master
post 6 Mar 2005, 18:03
Post #8

Membru incepator

Nu e nici o problema.
La opel nu am stat mult pentru ca e o marca pe care eu nu o agreez prea mult. Salonul fiind dispus pe doua etaje, masinile germane se gasesc in marea lor majoritate la platforma superioara. La acest nivel Opel are cel mai mare stand ca suprafata. Anul acesta nu era prezentat nici un prototip (din cit am vazut eu). Erau doar modelele deja in fabricatie sau pe cale de a fi comercializate. Am remarcat, expus pe un stand special, un Astra Coupé cu tunning in versiunea lor sportiva. In rest nimic deosebit. Un stand fara atractii noi (prototipuri, show-uri) arata cit de mari sunt problemele actualmente la Opel...

Poze si detalii cu coupé-ul lansat la Geneva

This post has been edited by BX_master: 6 Mar 2005, 18:04

--------------------
+
AL
post 7 Mar 2005, 13:30
Post #9

Member

Eu am o intrebare... BX_master, ai discutat cu cei de la standul Dacia ceva desprea forumul nostru? ... ceva de genul "eu stiu despre xxx lucruri de pe acest forum..stici ceva despre el? ce parere aveti?"

Mai am una.... tu ti-ai lua Logan dupa cea ai fost si l-ai vazut? ... te intreb pentru ca tu deja esti "pe lungimea de unda" a celor care traiesc acolo (ma refer la francezi mai ales, dar si la elvetienii dn "zona franceza") si poti gandi exact ca si ei in asemenea situatii.... Cu localnicii ai discutat despre Logan?.... ei si-ar lua? sau ce parere au? ...ecouri probabil ca sunt si acolo dupa salonul auto ..oamenii probabil discuta si acolo

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
BX_master
post 7 Mar 2005, 18:17
Post #10

Membru incepator

Am discutat despre forum, le-am dat lectii, dar nu era decit personal comercial din Elvetia de la o companie specializata in manifestari, deci erau plutasi total. Nu stiau ca exista fan cluburi etc.
Am sugerat sa le dau adresa de internet "al celui mai mare fan club Dacia din Romania", dar au zis ca nu ii intereseaza... mad.gif
Eu nu mi-as lua Logan din simplul motiv ca la Lyon cu 7.500 de euro iti iei de la licitatii Citroen C5 din 2001 sau 2002 cu kilometraj acceptabil. Totusi am fost surprins absolut in mod placut de saltul calitativ si daca nu as avea optiunea de mai sus as cumpara Logan care e o masina polivalenta si adaptata pentru tineri.
Eu in Occident ii vad ca principali cumparatori de Logan mai ales pe tineri care vor o masina noua, cu garantie, sub pretul unui Twingo si cu portbagaj suficient de mare pentru vacante.
Localnici interesati erau pe stand si parerile erau admirative in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Totusi francezii si francofonii in general sunt foarte pretentiosi cu calitatea finitiei interioare si Loganul mai are inca progrese de facut la acest capitol (butoane plansa centrala in special). Astept cu interes sa vad daca masina se va vinde conform asteptarilor...

--------------------
+
adso
post 7 Mar 2005, 18:19
Post #11

Membru autentic

imi cer scuze pentru offtopic, dar am o ruda in franta. te rog, spune-mi cum e cu licitatiile de care vorbesti?

--------------------
Call me Ishmael...
+
BX_master
post 7 Mar 2005, 18:51
Post #12

Membru incepator

Am mai vorbit de licitatii pe undeva pe forum.
Deja iti dau adresa celor de la Lyon : http://www.bcae.net/
Astia vind cam 200 de masini (leasinguri, lichidari etc.) la trei zile. Sunt licitatii simbata si miercurea parca. Mai sunt si alte firme de licitatii in Lyon dar mai mici. Masinile au controlul tehnic recent in geam, se pot inspecta vizual, dar nu deschide capota etc ca nu au oameni suficienti sa raspunda la toate cererile vizitatorilor prezenti. Oricum controalele tehnice sunt pe bune si nu prea se ia teapa. Fiecare fima din Lyon vinde o categorie de masini: unii masini noi din leasinguri, altii vechi din mosteniri, altii de lux etc.
Trebuie sa ai timp sa treci pe la mai multe licitiatii sa poti compara pina pici si pe o ocazie.
Nu ai garantii la masini.
Se plateste cash sau cu cec din Franta.
La unele se poate recupera TVA daca sunt exportate in Romania (scrie pe fisa de vinzare dinainte la care se poate).
Nu recomand asta celor care nu se pricep deloc sau putin la masini. Eu masina mea am luat-o acum trei ani cu 300 de euro, avea 50.000 de km reali la bord si am mai bagat cam 1.500 in intretinere si reparatii facute in Franta la tarifele de aici in cei 60.000 de km parcursi pina acum.
Cam asta ar fi. Trebuie bafta un pic, dar daca ai peste 7.000 de euro nu prea risti mare lucru ca gasesti masini bazate si in buna stare la scorul asta deja...

--------------------
+
klaus
post 7 Mar 2005, 22:23
Post #13

步步

Group: Moderatori

Am si eu o intrebare: Ai vazut cumva, exista conducta de aer cald spre picioarele pasagerilor din spate? Ar fi trebuit sa iasa sub scaunul pasagerului din fata...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
+
BOGDAN DSN
post 8 Mar 2005, 09:39
Post #14

Membru autentic

si daca aveau duze de spalat farurile ?
ar fi interesant daca am putea vedea si cu ce dotari se vor vinde in occident LGN.
Poate ne spun cei care stau prin tari "cu apa calda"(BXmaster,Money,Mil etc)daca au aparut variantele de vanzare ale LGN(dotari).

--------------------
Toyota Aygo - fost posesor de DSN 2006 - masina de servici
+
AL
post 8 Mar 2005, 09:47
Post #15

Member

--------------------
+
BOGDAN DSN
post 8 Mar 2005, 10:03
Post #16

Membru autentic

Da AL am citit dar eu ma refeream la dotari care se pot modifica(adauga) in timp la cererea clientilor din vest.O data cu apropierea datei de lansare dotarile(optionale sau standard) se pot diversifica.
Poate si noi romanii ar trebui sa intrebam la dealeri despre aceste optionale(aer cald in spate,duze pt. faruri etc).

--------------------
Toyota Aygo - fost posesor de DSN 2006 - masina de servici
+
RIon
post 8 Mar 2005, 10:11
Post #17

pasionat

From: CJ

E frumos ca l-au prezentat, dar oare strainii nu isi zic in gandul lor: ,,ce masina frumoasa, eventual buna au scos aia din tara aia...aaaa...rumaina, inapoiatii aia, bine ca i-a bagat reno in seama ?!?" ?

--------------------
Skoda Octavia 2 - de CJ 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
www.raresion.ro
+
AL
post 8 Mar 2005, 10:19
Post #18

Member

Poze de la BX_master...

P.S. ultima se refera la inzestrarea obligatorie a persoanelor care doresc una dintre aceste masini!!! biggrin.gif

Attached thumbnail(s)
aston.jpg ( Size: 45.71k ) Number of downloads: 48
bugatti.jpg ( Size: 47.43k ) Number of downloads: 47
c6a.jpg ( Size: 56.76k ) Number of downloads: 32
hondasport.jpg ( Size: 51.29k ) Number of downloads: 31
meganesport.jpg ( Size: 52.18k ) Number of downloads: 51
mercedes.jpg ( Size: 48.35k ) Number of downloads: 27
morgan.jpg ( Size: 48.54k ) Number of downloads: 30
porche.jpg ( Size: 47.36k ) Number of downloads: 49
protirenault.jpg ( Size: 46.81k ) Number of downloads: 28
viper.jpg ( Size: 56.77k ) Number of downloads: 29
protectie_.JPG ( Size: 39.82k ) Number of downloads: 101

--------------------
+
Leone
post 8 Mar 2005, 10:27
Post #19

Membru incepator

From: Toronto

Deocamdata, ce am constatat io, ca astia din Occident fug cit colo de ideea de a avea taxiuri galbene Logan! Nu se va vinde Logan la culoarea galbena!

--------------------
Toyota/Mazda Corolla/3 - INCANU 2012
Nu e peste ca Bibanu', nici dacie ca Loganu'
+
BX_master
post 11 Mar 2005, 22:43
Post #20

Membru incepator

Salut.
Iata si pozele luate de mine la Salonul de la Geneva 2005 pe standul de la Logan.
Am pus si o poza cu motorul Wankel de la Mazda care era expus in sectiune pentru ca stiu pe citiva interesati de asa ceva pe forum. Pozele nu sunt de foarte buna calitate (aparat foto analogic prost) si a trebuit sa le si reduc un pic rezolutia ca sa intre pe forum. Cine le vrea mai mari, le am pe la 1,5 mega bucata si le pot trimite on request pe mailul solicitantului.

Enjoy! rolleyes.gif

Stand_Logan_Departe.jpg ( Size: 250.98k ) Number of downloads: 49

Logan_14.jpg ( Size: 255.84k ) Number of downloads: 55

Interes_Pentru_Logan.jpg ( Size: 256.11k ) Number of downloads: 31

Logan_Fisa_Ambiance.jpg ( Size: 209.14k ) Number of downloads: 31

Logan_Fisa_Laureate.jpg ( Size: 217.78k ) Number of downloads: 38

Overview_Salon.jpg ( Size: 243.28k ) Number of downloads: 46

Motor_Wankel_Mazda.jpg ( Size: 244.9k ) Number of downloads: 40

Motor_Logan.jpg ( Size: 180.87k ) Number of downloads: 36

This post has been edited by BX_master: 11 Mar 2005, 22:44

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 09:28
Forum Renault