Grandtourul meu de 3000 de euro, Laguna 2.0 dci 180
![]() ![]() |
Grandtourul meu de 3000 de euro, Laguna 2.0 dci 180
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.698 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Au fost ani in care am muncit de mi-a sunat apa-n cap, numa' nu stateam peste program (chestie pe care n-am inghitit-o niciodata), laude, cu etc. Ce am primit la final? 3% marire de salariu? Asa, in mod egal la toata firma, sa nu existe discutii? Bineinteles, altii care erau la barfe si la tigara erau promovati ca asa e pe la noi, conduci prin personalitate, nu prin competente. De asta si prefer sa lucrez de acasa, lumea imi vede doar KPI-urile, nu si pe mine in persoana ca sa ma descoasa.
Mai bine stau o perioada intr-un loc, invat o chestie, actualizez CV-ul pe Linkedin si ma duc in alta parte pe 300-400 de euro in plus. Pe viitor poate si mai mult. Acu, zici tu ca n-am banii tai, da' eu de-abia am facut un an de cand am intrat in IT, nah, nu devii senior peste noapte, sunt de-abia la al doilea job in domeniu. This post has been edited by Laurentziu83: 30 May 2022, 13:32 |
--------------------
.
.
.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.569 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ati balacarit cu totul laguna lui argonel
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Să facă cineva split la cafenea cu work from home.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Nu l-am balacarit, e o operatiune speciala antiprafuire.
|
--------------------
.
.
.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.581 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 30 May 2022, 13:18) vezi tu laurica ... nu totul este despre people management, cunosc o gramada de oameni buni care nu ii intereseaza aspectul asta, i-a interesat exact cum spunea Ironick sa ajunga seniori, consultanti, etc .. oameni cu cunostinte solide de la care care ai ce invata, oameni care duc partea tehnica intr-o companie, oameni care sunt grei atat din punct de vedere profesional cat si personal ... dar oamenii aia nu stau sa sa joace cu miscatul mouse-ului si nici nu se dau inapoi de la a face lucru in plus sau a invata lucruri noi ... si nu, nu ma refer nici cum la a sta peste program sau sa pice de munca ... dar spre deosebire de tine .. pe romaneste .. nu se trag pe cur .. si da, aia primesc mariri mai mari de 5% ... si cate o data chiar si de 2 ori pe an ... Poate pe acolo unde lucreaza el nu are din astia care sa-l inspire. Dar aia sunt oameni care daca au timp liber mai citesc un grup de profl pe linkedin, o lucrare stiintifica etc |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pe calculatorul de munca n-am acces la youtube si la alte site-uri utile (nici macar gmail nu merge). Asa ca prefer sa pun greutatea pe tasta space si sa trec pe calculatorul personal, unde am acces neingradit la toate tutorialele.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.581 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nasol daca firma nu-ti da acces macar la Linkedin learning in lipsa unei platforme proprii de formare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.070 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Zic să schimbi angajatorul, Laure. Sunt ani buni de când n-am mai deschis laptopul personal, și asta de curiozitate să văd dacă mai funcționează. În curând face 10 ani de când l-am luat și vreo 8 de când stă degeaba.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.698 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Față de carte corpo.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(MyKe89 @ 30 May 2022, 16:05) Zic să schimbi angajatorul, Laure. Sunt ani buni de când n-am mai deschis laptopul personal, și asta de curiozitate să văd dacă mai funcționează. În curând face 10 ani de când l-am luat și vreo 8 de când stă degeaba. Stai sa le fur cunostintele intai. ![]() Asa eram si la ultimele 2 job-uri, laptopul de munca era bun si ca laptop personal, le foloseam inclusiv sa accesez site-urile de filme online subtitrate. ![]() This post has been edited by Laurentziu83: 30 May 2022, 17:16 |
--------------------
.
.
.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.725 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu am avut parte de angajator care avea o politică tacită de BYOD, atât timp cât era Mac sau Linux. În rest, nu mi-aș încredința chestiile personale angajatorului.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.150 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
QUOTE(axabrt @ 30 May 2022, 18:51) Dacă nu au prins toți ideea, tocmai ne-ai spus că vorbești/înțelegi perfect engleza... ![]() Lăsând gluma la o parte, eu pe Netflix mă uit inclusiv la filmele românești cu subtitrare. Altfel, ar trebui să urmăresc filmele la volum supărător (pentru mine) de ridicat pentru a mă asigura că aud cât de cât dialogurile ce se suprapun peste zgomotele de fond. Cât despre limbile străine... te asigur că, deși România nu stă rău la capitolul ăsta, puțini se pot lăuda că stăpânesc una la nivel de cunoaștere argou/jargon/dialect/expresii etc. Am urmărit filme sau reportaje englezești fără subtitrare doar când nu aveam de ales. Și e OK, dar sunt subtilități care-mi scapă. Uneori, multe. This post has been edited by GBX: 30 May 2022, 18:23 |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
1972/ 1997
- 5-MS-8258
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.150 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(GBX @ 30 May 2022, 18:21) O sa razi dar cel mai bine vorbesc și înțeleg engleza când vorbesc cu clienții din Rusia Accentul lor e adorabil. Daca mă pui sa vorbesc cu englez scoțian ei bine nu înțeleg o iota. Apropo odată vine unu din Anglia. De prin Aberdeen Eu văzând că bunghesc ce vorovea el pe acolo , l am întrebat. De unde ești tu că din Aberdeen sigur nu ești? Ăla f surprins. De unde știi că nu sunt de acolo? Io. Simplu fraiere. Că te înțeleg ce vorbești. A început și el sa rada și a admis că s a mutat acolo cu serviciul și de fapt e canadian la origini. Și mi a zis că vreo 6 luni n a prea pricepe ce limba vorbeau aia in Aberdeen Case closed. Alta data eram cu un ceh in mașină și un englez. Englezu vorbea dar eu și cehul incercam să înțelegem ce zice. Cehu și eu ne înțelegeam la perfectie , amândoi vorbeam la fel de prost, și încercăm să punem cap la cap ce dracu zicea englezu |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
Io sunt norocos ca lucrez in cadrul firmei, si comunic cu aceiasi oameni tot timpul, 99% in scris in engleza. O data pe luna avem un meeting pe zoom unde vb noi din echipa noastra in romana.
Cred ca daca ar fi sa deschid gura in engleza as vb cu accent din ala za dacs com from za tracs - the ducks come from the trucks. ![]() This post has been edited by Filip: 30 May 2022, 19:18 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
La mine, pe langa experienta de profil de aprox. 20 de ani in achizitii, selling point-ul la toate interviurile de slujba unde am fost invitat, au fost cunostintele de limbi straine. Engleza C1 spre C2, germana la fel, italiana un B2 avansat si franceza un amarat de B1. Asta e si cea mai mare durere a mea, ca franceza de fapt e limba mea materna, fiind crescut de bunicii din partea mamei, or, nefolosind-o in mod uzual de foarte multa vreme si fiindca in mediul meu, imi lipsesc furnizorii francezi (acum am doar turci si italieni), am inceput sa uit si sa ma balbai cand o vorbesc la un nivel mai mare de cel al unui copil de 8 ani. Ca turist nu ma fac de bafta, mai ales ca atunci cand merg la maica-mea pe Coasta de Azur imi mai revine inima la loc cand constat ca mai stiu sa bagui doua vorbe inchegate, insa cumva asteptarile mele fata de mine insumi sunt raportate la mediul de business in care as avea nevoie de limbaj de specialitate si care constat cu amaraciune ca mi-e complet strain.
Cat am lucrat la Rehau prin 2017 a fost misto, ca aveam un coleg frantuz pierdut intr-o mare de nemti, cu care ieseam frecvent la masa in pauza de pranz, si aveam doi furnizori mari si lati, amandoi francej, cu care ma certam zilnic. Deci dublu yay ![]() Pe de alta parte, si eu ma uit la subtitrari la filmele in engleza. Mi-e mai comod asa. LE: la Airbus si la Webasto era misto rau de tot. Aveam colegi din India si din China care vorbeau o engleza violata prin toate gaurile si vocalele, de te luau nervii capului cand trebuia sa ai ceva webex cu ei, si problema de fapt era la mine/noi, ca aia intelegeau tot ce se comunica dinspre noi spre ei, eu cel putin aveam migrene de fiecare data cand ii auzeam vorbind fiindca pricepeam cam 10-15% din ce incercau sa englezeasca ei, cum se pricepeau mai bine. Si era penibil rau sa tot intreb in stanga si in dreapta "what was that? Did you get what he said?" Plm de chinuiti... This post has been edited by Bwwlan: 30 May 2022, 21:14 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am vorbit si cu chinezi si cu indieni, am crezut ca sunt calit.
Pana am dat de un vietnamez care m.a terminat psihic Exemplu: ai ev uestern = I have question. In sedinta de grup jumate de echipa si.au inchis camerele ca nu se puteau opri din ras. Am inteles maxim 30% din ce zicea, restul ma chinuiam sa intuiesc. Groaznic! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Mda, pai vorba aia: daca au invatat anglo-saxonii aia engleza, ce nu putem si noi....
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 30 May 2022, 17:51) Exista si cinematografie in franta sau spania (nu mai zic de tari nordice), poate vrem sa auzim vocile actorilor nu dublaj si mai avem consoarte care nu vorbesc limba, nu suntem doar cu ochii pe bollywood ca tine. P.S. o vreme mi-am exersat si franceza cu toata franta metropolitana (MArsillia era dureroasa)si TOMuri si engleza de la dover la Edinburgh, de acord cu axa ca scotienii erau mai rai, desi ii sunai la 10 AM ora lor ziceai ca au supt un biberon de scotch. Irlandezii mult mai ok insa. This post has been edited by einstein1984: 31 May 2022, 07:43 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Engleza prin lume by Ionut Sendroiu:
Broken english part 1 - http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/broken...ccentul-corect/ Broken english part 2 - http://www.dailycotcodac.ro/2011/04/broken-english-2/ Broken english part 3 - http://www.dailycotcodac.ro/2011/05/broken...imba-frangleza/ Broken english part 4 - http://www.dailycotcodac.ro/2011/06/broken-english-4/ |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
eu ma intreb cum dracu de tara asta e unde e, cetatenii ei sunt unde sunt (in saracie) cand citesc pe forum/forumuri cat de educati, buni profesionisti sunt colegii, mentorii unora de pe aici, cum pun ei umarul la cresterea nivelului profesional din toate domeniile, cum cresterile salariale se acorda de cel putin 2 ori pe an in procent ce ajung cumulat sa fie format din 2 cifre.
culmea rasului e ca nu doar pe un forum gasesti aceste declaratii frumos impachetate. Argon se pare ca nimic nou pe reno.ro de cand ne-ai parasit ![]() |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Eu nu inteleg cum s-a ajuns de la masina care face obiectul topicului la job-uri, limbi vorbite la job-uri si alte alea. Te ia durerea de cap si alta nu.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.218 Joined: 13 October 06 ![]() |
![]() tatimeu a cam pus punctul pe i. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
|
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
1972/ 1997
- 5-MS-8258
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 22:09 |