Radar la 104
![]() ![]() ![]() |
Radar la 104
supremeon |
![]()
|
||
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
|
||
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|||
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ei bine, cand eu am trecut deja de hop, si incep sa accelerez, se cheama ca sunt deja in zona trecerii, deci am prioritate fata de pietoni Stiu ca URASTI PIETONII, cum scrie in semnatura ta, dar daca mai esti si convins ca in zona trecerii ai prioritate fata de pietoni chiar esti un caz patologic. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Impresia mea este ca acele "hopuri" sunt puse acolo tocmai pentru a sublinia ideea ca iti pierzi prioritatea fata de pietoni... adica pentru evidentia ca acolo e trecere de pietoni si trebuie marita atentia. In nici un caz nu sunt puse ca sa iti dea un impuls sa accelerezi la coborarea de pe ele.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Omul am impresia ca e emo, uraste pietoni, politisti care-i dau amenda cand merge cu 100 in localitate, salvari care fac zgomot noaptea pentru ca merg sa salveze vieti...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(supremeon @ 24 Jun 2009, 01:44) In postul initial, mi-am exprimat "impresia" mea, dupa care am avut o rugaminte, la care, ar fi fain sa dai raspunsul, nu sa te legi de alte lucruri... cand exprimi o "impresie" o exprimi cu "mi se pare", "cred ca", "am impresia ca", "banui ca", "presupun ca". Tu ti-ai exprima convingerea ca a depasit cu 4 km/h viteza legala, daca e sa revedem: QUOTE(supremeon @ 19 Jun 2009, 00:27) Mi se pare aberant sa te amendeze pentru o depasire cu doar 4 km/ora a vitezei legale. As fi facut scandal. Se incadreaza in limitele de toleranta, si in limitele bunului simt: e cam greu sa mentii viteza fixa, fara cruise control... So, ma repet, eu cand nu stiu sau nu inteleg, tac din gura sau cer lamuriri suplimentare. Restul e nivelul unei scroafe in copac ce doreste sa zgaraie masinile unor oameni pentru simplu motiv ca-s parcate LEGAL si ca nu se dau repede la o parte din fata ei (a scroafei) care de, este capu' la detinatorii dreptatii absolute. Parerea mea © |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
...nu se inchide topicul ?
![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Vad ca off-ul este in floare.
ON: eu nu ii inteleg pe astia care vocifereaza de faptul ca au ramas pietoni cand au depasit 100 in localitate. Pai mah .. tu erai cu vreo 50 de km/h in ilegalitate.. nu 4... nu 6 km/h... ci peste 50/h !!!!!! Eu mai merg cu vreo 60-70 km/h in localitate, motiv pentru care am platit amenzi, dar nu am comentat. Am gresit, am platit, era corect, radarul era OK, atat stiam si eu ca am... etc.. Deseori nu depasesc 60km/h (pe bord). As dona 2% din venitul meu ca sa se doteze politia cu radare mai performante sa eliminam la maxim acele reclamatii facute de soferi care desi se stiau cu musca pe caciula... au incercat sa scape basma curata. Am avut si permisul suspendat cca 30 zile, acum vreo 6 luni ... am gresit, am platit. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE As dona 2% din venitul meu ca sa se doteze politia cu radare mai performante Stai frate linistit ! Cum sa donezi atata ? Si chiar daca le-ai face o donatie, esti sigur ca banii ar fi folositi cum trebuie ? |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(Avani @ 24 Jun 2009, 13:39) As dona 2% din venitul meu ca sa se doteze politia cu radare mai performante sa eliminam la maxim acele reclamatii facute de soferi care desi se stiau cu musca pe caciula... au incercat sa scape basma curata. Avani...Python-ul e un radar foarte performant, atat II din dotarea Politiei romane, cat si III-ul aparut recent (cred). Problema nu e la radar, ci la operatorul radar si la respectarea instructiunilor de utilizare. Asta trebuie schimbat...cumva... |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Mai Avani eu ti-as dori ca aia 2% sa-i donezi in scopuri mai nobile. Iar toti politistii incorecti, pe tine sa te opreasca. Ce ii vezi albi ca spuma laptelui, nu? Iti spun eu care am trecut si trec printr-un razboi cu un politist vanator. Si asa, pentru ca eu imi platesc toate datoriile, am sa-mi fac timp, cand il mai vad cu radarul, sa stau in zona si sa-l filmez. Cum ia spaga. Restul se banuieste . Aviz amatorilor.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(Batrânul @ 24 Jun 2009, 16:52) Stai frate linistit ! Cum sa donezi atata ? Si chiar daca le-ai face o donatie, esti sigur ca banii ar fi folositi cum trebuie ? ... sunt prea naiv in tara asta, nu ? QUOTE(Madriann @ 24 Jun 2009, 17:05) Mai avem mult pana sa se schimbe asa ceva la noi. QUOTE(logan1.5dci @ 24 Jun 2009, 18:38) Ce ii vezi albi ca spuma laptelui, nu? Iti spun eu care am trecut si trec printr-un razboi cu un politist vanator. Nu contest. Exista si politisti care isi urmaresc propriul interes si nu pe ala al cetateanului. Cred ca trebuie sa se mai faca putina propaganda cu spaga aia. Putina publicitate pe la TV nu strica niciodata. Dragii mei, sunt convins ca si cu dreptatea in mana, mori de foame. Mai ales la noi in tara. Eu sunt revoltat de faptul ca exista un numar destul de mare de reclamanti care desi au incalcat legea, castiga... asta e alta problema, pe care nu are rost sa o dezvolt in acest thread. ![]() This post has been edited by Avani: 24 Jun 2009, 18:11 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Mai Klaus, tu esti moderator si esti atat de nesi? ........ o fi ma-ta, nu ma mai injura in public (nici in particular:) ) !!! Asa ceva nu e interzis de regulament?
Si da, chiar am inceput exprimarea cu "mi se pare". Plus ca, ulterior, am scris ca am inteles despre ce era vorba... deci, lasa-o moarta, omule... Si te rog nu te mai lega tu de "zgariatul masinilor", caci am si eu experientele mele (masina de 6 luni vopsita aproape complet), si de aceea am inteles ca asa se procedeaza pe la noi prin rromaina unde s-a inventat prostia, iar dreptatea nu ti-o poti face decat de unul singur, caci legea nu te apara... ziceam ca zgariu pentru ca asa mi-au facut si mie altii, iar acel exemplu ipotetic chiar ar fi fost un abuz asupra mea... dar, din moment ce in 8 ani inca nu am zgariat nimic, poti sa stai linistit ![]() Si k sa nu fiu off-topic, imi relansez intrebarea: ce inseamna "nu avea T pe ea"? Mersi de eventuale raspunsuri. |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
supremeon |
![]()
|
Batranule, ai dreptate, poate exprimarea mea nu a fost cea mai corecta. Trebuia sa spun nu ca "am prioritate", ci ca "pietonul ar trebui sa ma lase sa trec, si abia apoi sa se angajeze in traversare".
Asa spune politia ca trebuie sa faca pietonii: "inainte de a se angaja in traversare, pietonul trebuie sa se asigure ca, in acel moment, in zona respectiva nu circula vehicule". Evident, scopul este ca, in caz ca circula, sa le lase sa treaca (sau, o fi alt scop, si nu m-am prins eu?). Si atunci, te intreb eu pe tine: cum se cheama cand lasi pe cineva sa treaca? nu se cheama ca ii acorzi prioritate? Cred ca este foarte clar de ce: pentru ca, daca el sare in fata mea la 3 metri, imi este f. greu sa opresc fara sa il accidentez. Ce-ar fi sa sara pietonii in fata trenului la 100 metri, si sa stea acolo? Discutia aceasta este veche de cand lumea; pardon, de cand exista masini si treceri pentru pietoni: eu ca sofer ma opresc k sa las pietonul sa traverseze atunci cand vad ca el fie este deja pe trecere, fie si-a anuntat intentia de a traversa. Inainte de a fi sofer, sunt, in primul rand, pieton !!! Asa cum eu nu sar in fata masinilor pe trecere, asa am pretentia sa ma trateze si alti pietoni, cand sunt la volan. Este plin internetul de relatari despre accidente mortale sau nu, pe trecerea de pietoni. Cred ca cel putin 60% se datoreaza, moral vorbind, pietonilor, si bietii soferi ajung degeaba la inchisoare. K pietoni, ar trebui sa ne gandim ca viata noastra valoreaza mai mult decat 10-15 secunde de asteptare pana trec sau se opresc masinile. Eu am constatat ca intotdeauna, fara exceptie (!!!!!), cand imi anunt intentia de traversare, masinile se opresc in max 15 secunde. De obicei, primele 2-3 trec, iar apoi urmatoarele se opresc. Si e normal, nu? Mai are rost sa reiterez cazurile din postarea anterioara? dupa ce am trecut de hop, ma aflu fizic in fata trecerii, la 2-3 maxim 5 metri; este libera, nu e nici un pieton pe ea, si nici nu si-a anuntat intentia de a traversa, deci, merg mai departe (si da, accelerez, in a 2-a, tinuta din ambreiaj). Este anormal k in acest moment sa sara pietonul in fata mea, dar unii fac acest lucru... si cred ca dinadins, k sa isi bata joc de soferi. Prin acest fapt, ei incalca recomandarea politiei privitoare la asigurare... Pietonii ar trebui constientizati ca o masina care circula cu 30 km/ora (viteza minima sub care autoritatile nu pot restrictiona in localitate viteza de circulatie a unui automobil) parcurge 8,3 metri intr-o secunda! (sper ca nu am gresit la calcul) Ar mai fi o solutie, care, daca ar fi implementata, ar scuti viata multora: inainte de trecerea de pietoni, la vreo 10-12 m, desenata o linie alba (sau alt marcaj), pe care pietonii sa o vada. Si introdus un articol in codul rutier: cand intre acea linie/marcaj si trecerea de pietoni se afla vehicule, "pietonii nu au voie sa se angajeze in traversare". Este simplu, si ar rezolva majoritatea problemelor. O alta solutie, pentru semafoare, am mai scris-o si in alte topic-uri: mutate trecerile de pietoni la minim 25 metri dupa intersectie. De ce? Pentru ca daca am traversat intersectia si intre timp s-a facut rosu, iar pietonii se pun in miscare, eu UNDE NAIBA MAI AM SPATIU DE FRANARE?? In acest caz legea abereaza, prin articolul 72 (parca) si spune ca eu ar trebui sa vad ce culoare are semaforul PENTRU PIETONI situat dincolo de intersectie, si sa ii las sa treaca... sa fim seriosi, cat de greu e sa muti trecerea cu macar 25 metri mai incolo de intersectie? Oare nu merita viata unor oameni acest lucru?... Scuze de off-topic, dar a trebuit sa ii explic omului ca nu sunt patologic... daca nu sunteti deacord, nu am ce face, eu doar mi-am exprimat opinia... Attached File(s) ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(supremeon @ 24 Jun 2009, 08:44) [...] cand eu am trecut deja de hop, si incep sa accelerez, se cheama ca sunt deja in zona trecerii, deci am prioritate fata de pietoni, dar, cu toate astea, loserii se arunca in fata masinii... Esti varza, parerea mea ![]() ![]() QUOTE(supremeon @ 27 Jun 2009, 20:34) "pietonul ar trebui sa ma lase sa trec, si abia apoi sa se angajeze in traversare" Fiind in zona trecerii de pietoni, ce-ar fi sa-i lasi tu pe pietoni sa traverseze?Ca (inca) o paranteza, tupeu si agresivitate ca ale tale mai rar mi-a fost dat sa vad. Iti lipsesc cele mai elementare notiuni de civilizatie si respect fata de ceilalti. Nu discut de cunoasterea legii, fiindca pe-asta o interpretezi oricum dupa cum ti se pune pata de moment. Edit: te-as intreba cati ani ai, de cand ai carnet si cati kilometri ai la activ intre scaun si volan, sa stiu daca pot pune agresivitatea ta pe seama varstei si testosteronului. This post has been edited by adip: 27 Jun 2009, 13:51 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
supremeon |
![]()
|
Te-am agresat cumva? Poate esti tu varza, din moment ce politia insasi le spune pietonilor "sa se asigure". Tu nu pricepi ca eu nu am ce pietoni sa las sa traverseze, daca nici un pieton nu traverseaza si nici nu si-a anuntat intentia? Cand nu e nimeni pe trecere, pe cine vrei sa las sa traverseze?
Dupa cum ziceam, discutia asta e f. veche, am gasit multe opinii pe net, si pe acest forum. Ceea ce nu inteleg este cu ce drept ma faci tu pe mine varza, tupeist si agresiv. M-am legat eu de tine, sau de altii? Poate nu sunt sofer cu experienta k tine, avand permis de numai 9 ani, insa viata mea nu are legatura cu discutia, si nu te intereseaza pe tine... Deci te rog, daca ai vreun punct de vedere, atunci sa fie referitor la problema "saritului in fata masinii fara asigurare", nu la mine personal. Nu imi zi ca tu esti atat de experimentat, incat fara probleme si fara efort, opresti f. usor cand pietonul iti sare in fata la 3-5 metri, si ai 30 km/ora? 8 metri pe secunda nu iti spune nimic ? Bai, tu esti superman????!!!! Pai cel putin jumatate de secunda dureaza pana calci pedala de farana... Eu ma opresc aici, nu mai scriu, caci am deviat de la discutia initiala, si m-am scarbit de voi... poti sa bagi injuraturi cate vrei. Ciao. |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
@supremeon:
1. Ti s-a parut aberant sa-l amendeze, nici un moment nu ti-ai exprimat indoiala de depasire cu 4 km/h. Indoiala ta era legata de amendare, nu de viteza de depasire. 2. Eu in continuare consider niste jeguri umane, niste lepre ordinare pe cei care distrug bunul altuia pentru simplu motiv ca acei altii nu au vrut sa le dea lor utilizarea bunurilor proprii (ca exemplu, ca unii soferi nu au vrut sa-i lase pe niste venetici sa le ocupe - in mod nelegal - locul de parcare pe care il platisera). Aceste specimene nu au respect fata de ceilalti oameni, se cred superiori (ca lor li se cuvine bunul altora neaparat) si actioneaza penal ulterior (distrugere de bunuri). 3. Intre tine si aia de ti-au zgariat masina nu e nici o diferenta. Acelasi comportament. Nu inteleg de ce pe aia ii condamni, daca tu faci la fel. 4. Exprimarea ca la majoritatea trecerilor de pietoni sunt obstacole pentru limitarea vitezei e nereala. Majoritate incepe de la 51%. Ori alea eu nu le-am vazut la mai mult de 10% din treceri. Hai 20%. 5. Tu, spre deosebire de pietoni, ai un carnet de conducere. Si cunosti (cel putin ar trebui) faptul ca actiunea de a conduce presupune in acelasi timp preventia (ceea ce se numeste condusul preventiv). Daca tu dupa "limitatoarele de viteza" si pana in trecerea de pietoni accelerezi, aceste notiuni de preventie iti sunt straine. 6. Nu ai spus ce intelegi tu prin "isi exprima intentia". Ce vrei, sa aiba o pancarda pe care sa scrie "vreau sa traversez"? Simplu fapt ca pietonul e acolo, langa trecere, trebuie sa te faca pe tine sofer sa fi atent la el si la actiunile lui. 7. Iti recomand sa mai pui mana pe o carte, mai ales de legislatie rutiera. Conform art. 123 din ROUG la anumite treceri de pietoni nu ai voie sa ai o viteza mai mare de 30 km/h. Deci esti in eroare cu viteza minima la treceri. 8. Esti in eroare si cu viteza minima pe un sector de drum. Aia se pune pe sectoare in care o deplasare cu viteza sub respectiva ar incurca circulatia. Nu exista in legislatie prevedere care sa mentioneze o viteza minima de deplasare (as vrea eu sa vad cum te opresti atunci...), mai ales in zonele cu trecere de pietoni. 9. Constat ca in mintea ta doar ceilalti trebuie sa se parcheze pe alte locuri de parcare, tu avand dreptul sa le ocupi locul, si nu-ti pui nici un pic problema ca tu ar trebui sa te parchezi in alt loc, nu pe locul altora. E chiar asa de injositor sa ai respect fata de altii? Sau doar altii trebuie sa fie drepti in fata ta? 10. Ca tu vrei sa ti se raspunda la anumite lucruri (de altfel off-topic) nu inseamna ca lumea e si obligata sa dea curs dorintelor tale. Stiu, doresti si sa parchezi pe locurile altora si daca nu se executa repede sa-ti dea locul, sa le zgarii masinile, dar poate in viata mai dai si de smecheri mai smecheri ca tine... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
orice nas isi are nasul
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
supremeon |
![]()
|
Klaus,
1. ~ok.. dupa cum am scris ulterior, am inteles ideea ![]() 2. si eu ![]() 3. Eu nu am zgariat masina nimanui... inca ![]() 4. hai 30... 5. eu cred ca tu treci peste hop-uri cu viteza "prea mare". E normal sa accelerez, altfel se opreste masina. O tin din ambreiaj, altfel moare motorul in a 2-a. K sa bag in a 1-a, ar trebui sa franez, si sa ma opresc total (si as vedea in oglinda centrala degetul mijlociu al celui din spate, insotit de un claxon). 6. pai io ma refeream la cazurile (mai rare, dar exista) cand pietonul nu e pe trecere in momentul in care ma asigur, dar apare brusc, ulterior, la 3 metri in fata masinii. hai ca intelegi tu ce vreau sa zic, dar o tii pe a ta ![]() 7. Articolul 123 din ce?? Cel din codul rutier se refera la atributiile ministerului apararii nationale... ![]() 8. Art 49: "Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.". Iar eu am scris: "Pietonii ar trebui constientizati ca o masina care circula cu 30 km/ora (viteza minima sub care autoritatile nu pot restrictiona in localitate viteza de circulatie a unui automobil) parcurge 8,3 metri intr-o secunda!"... Deci, probabil, nu ai inteles la ce m-am referit: fie ca sunt sofer prevazator, fie ca respect vreo limitare de viteza impusa pe in acel sector de drum, sau din alte motive, incetinesc in dreptul trecerilor, sa zicem, pana la 30 la ora, viteza la care, pietonii ar trebui sa fie constienti ca PARCURG 8 METRI PE SECUNDA"... dar pentru multi, "fizica" din scoala generala avea "educatie" in fata ![]() ![]() 9. respectul fata de altii mi-l manifest, de exemplu, cand vecinilor le vin musafiri ce "imi" ocupa "locul", si ma duc eu in alta parte, fara sa comentez nimic, motiv pentru care am pretentia sa fiu tratat la fel. Si da, sa fii respectuos este greu si injositor, trebuie sa inghiti multe... ex: zilnic, minim vreo 2 soferi care iti taie fata FARA semnalizare (aia care semnalizeaza cand ti-o taie, nici dracul nu ii mai numara) ![]() E naspa cand mergi prin oras si efectiv nu ai unde sa lasi masina k, vezi doamne, toate locurile de parcare sunt "cu abonament". Ar trebui sa car un baros la mine, sa le sparg triunghiurile acelea galbene (care oricum, zicea cineva ca sunt ilegale) ?? 10. fiecare sa vorbeasca despre ce doreste, dar sa nu ma injure pe mine... nici pe altii ![]() Devierea de la subiect fiind prea mare, propun inchiderea topic-ului... dar tot nu m-am lamurit ce e cu T-ul acela ![]() ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
supremeon - cand mai multi iti spun ca esti beat.... du-te si te culca....
De fapt nu stiu de ce nu se inchide... sau va place sa-l vedeti aberand la greu... ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
klaus |
![]()
|
Art 123 din ROUG = art. 123 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Pe romana: din Regulament.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(raduadrian @ 16 Jun 2009, 20:58) ...Ca urmare am refuzat sa semnez procesul verbal. 2 probleme: 1. Este valabila chestia cu +/- 10 Km la inregistrarea radar? Vreau sa scap cu permisul... 2. Conform carei legi este obligat sa imi prezinte mie documentele (omologare a aparatului radar, etc...). 1. Citeste postul cu #3 sau citatul de mai jos QUOTE(CAnnabYS @ 22 Jun 2009, 00:26) Desi nu recomand mersul cu viteza excesiva, mai ales in localitate, in cazul de fata problema se pune in felul urmator: Conform Art 3.1.1 c) alin. 3 eroarea de masurare a vitezei deplasarii cand echipajul cu radar este in miscare este de 4% (in cazul de fata, deoarece viteza depaseste 100hm/h) Deci, conform legii ai putea face contestatie sa invoci acest articol si ai putea avea norocul sa ti se reduca pedeapsa si sa primesti 6puncte penalizare. 2. Nu are nici o obligatie sa-ti prezinte tie documentele gen "buletin de verificare metrologica", "certificat de omologare". Politia va trebui sa le aduca totusi in instanta, daca judecatorul cere acest lucru. Spui ca n-ai semnat PV-ul. Ai vreo copie a acestuia pentru a intocmi plangerea? daca nu... esti in aceeasi situatie ca cea descrisa in http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1925507 , desi acolo suspendarea s-a facut din alte motive. In cazul in care retinerea permisului ramane definitiva si: - ai peste 1 an de cand ai permis - nu ti s-a retinut permisul niciodata in ultimii 2 ani - nu ai beneficiat de reducerea suspendarii in ultimii 3 ani ai dreptul sa participi (in mod repetat) la un test de verificare a cunostintelor - 15 intrebari din legislatie, avand un singur raspuns corect - si sa ceri, in caz de promovare, reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile. In cazul in care nu indeplinesti cumulativ toate conditiile, testul tot trebuie sa-l promovezi, altfel perioada de suspendare se mareste cu 30 de zile (adica devine de patru luni). Cred ca testul trebuie promovat pana la expirarea primelor 30 de zile de suspendare, dar nu sunt sigur - intreaba politia rutiera. Avand toate elementele la dispozitie, sunt convins pe viitor ca vei avea grija cu ce viteza circuli, mai ales prin localitati. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:52 |