rulmenti si telescoape
![]() ![]() ![]() |
rulmenti si telescoape
contabilosu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 24 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Nova GT
Dacia Nova GT
1998
- ot-69-kam
|
|||
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
pt telescoape iti trebuie presa de aia de strans arcurile, nu e greu de dat jos de pe masina, dar e dificil sa scoti arcurile de pe ele..
iar la rulmenti iti trebui o presa pt rulmenti ![]() ![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
Alina27 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 22 February 09 From: MANGALIA ![]() |
Buna baieti!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Nova GT
1998 / - GPL -
- CT 67 A..
|
|
ahyle_blue_eyes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 672 Joined: 25 November 06 From: IASI ![]() |
Un amortizor costa 95-120 Ron si se schimba foarte usor....ai nevoie de o presa pentru arcuri.
In legatura cu zgomotul...pt alina27....e posibil sa fie de la placute au o clema care le preseaza ....sau este acolo o bara care vine prinsa de la brat pe caroserie si daca e un pic slabita se va auzi un zgomot fier pe fier.Desigur pot fi multe cauze......eu merg de vre-un an si ceva cu joc la ax inferior si creca il schimb acusi ca mi-e cam frica sa sar de 110 Km/h pe drum cu mici denivelari.....pe drum perfect merge lejer cu 130 insa tre sa fii dispus sa te impaci cu zgomotul motorului. This post has been edited by ahyle_blue_eyes: 4 Jun 2009, 19:25 |
--------------------
Dacia
Nova Gti
1999
|
|
Alina27 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 22 February 09 From: MANGALIA ![]() |
multumesc ahyle! sincer nu mai am incredere in mecanicii nostri din ziua de azi. chiar si la dacia service isi bat joc...ma rog,ma abtin de la comentarii...voi vedea ce voi face pana in august cand vine tata in concediu ,sa o "aranjeze" putin.
|
--------------------
Dacia
Nova GT
1998 / - GPL -
- CT 67 A..
|
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
rulment de la telescop ?:|
|
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Alina27, la mine s-a rupt (?) colierul care tine cauciucul pe capatul barei stabilizatoare. Rezultat: bara "batea" pe bratul (inferior), se auzea foarte urat, ca si cum s-ar fi batut cu ciocanul mare (baros?) in caroserie...
Pozitia e cam incomoda, dar e exact sub masina (daca nu exista canal sau elevator, se vede daca o tragi cu rotile din fata langa un zid - de langa care sa te uiti de jos, sub puntea fata. Bara stabilizatoare e mai groasa ca la berlina si are forma aproximativa de "U", capetele ei fiind prinse cu cate un tampon in forma de degetar, de bratele (inferioare). Remedierea acestei probleme e mult mai simpla (si desigur, ieftina!) decat demontarea amortizorului si a arcului (eu nu am umblat la rulmentii aia, dar e foarte posibil sa ajungi sa schimbi si niscai amortizoare...) Rulmentii de la talerul amortizorului dau un mers sacadat al volanului (din cate stiam eu), fiind miscati odata cu rotirea rotilor fata pe pivoti (la manevrarea volanului) Toate cele bune! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Alina, zgomotul care il descrii nu este de la rulmentii de la telescoape, ai fost indrumata de un cofetar. Verifica pivotii si daca mai ai bucse la bara stabilizatoare, la prinderea de pe brate si caroserie. Telescopul se poate schimba si fara presa de arcuri, de te chinui.Pentru rulmenti eu recomand sa meri la service, cu fuzeta in mana si sa iti schimbe mecanicosii rulmentul ca au scule si prese.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 18:17 |