de verificat inaintea unui drum mai lung, aproximativ 400 km de la iasi la cluj
![]() ![]() ![]() |
de verificat inaintea unui drum mai lung, aproximativ 400 km de la iasi la cluj
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Masina din semnatura o folosesc in interes de serviciu. Merg cam 20.000-25.000 km pe an. Vede o revizie vara si una iarna. Cam 500 ron bag in ea la o revizie. De obicei schimb aproape tot: pivoti, bielete, bucse marunte, filtre, placute frana, rulmenti, curatat carburator etc. Verificarile si schimburile de ulei nu intra la categoria asta.
Desi multe piese sunt inca bune prefer sa le schimb din timp deoarece, pot spune ca pierd mai multi bani daca ma lasa masina in drum sau daca ea sta cateva zile pe tusa. Lucrand in domeniu tehnic am mai mereu la mine o surubelnita, un patent...dar niciodata nu mi-a picat vreo piesa in drum. (Exceptie face griparea cutiei de viteza. Noroc ca eram la 100km de casa si am tractat-o rapid ). Chiar astazi vorbeam cu tatal meu si imi povestea ca el si la o deplasare de 100km verifica foarte multe la ea. De fapt el spala masina de 2 ori si pleca la drum o singura data (sofer de duminica). Cand observa ca o piesa e slabita spunea "las-o ca mai merge". Eu consider ca daca intretii masina asa cum trebuie nu are cum sa te ia prin surprindere. |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
te-am vazut pe tine ca zici ca tot schimbi pivoti bucse etc.. voi stiti ca masina mea nu a vazut in viata ei decat bucsile cu care a venit din fabrica(2002 de cand s-a "nascut" masina) toate la capitolul articulatii sunt cele originale, nu a vazut decat placute de frana, saboti, deblocat pistonasele pe spate la frana si schimbat cauciucuri, in rest nu am desfacut rotile, nici macar pentru o pana
![]() ![]() Eu cred ca trebuie sa va ganditi de 2x cand cumparati pese chiar daca dati mai mult.. e clar ca ce e original e bun, numai ca trebuie sa gasiti originaluri si ca piese de schimb ceia ce la dacie.. stiu pe cineva a schimbat 3 perechi de bucsi in 40.000. km ![]() This post has been edited by panter1: 25 Jun 2009, 21:58 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
la dacie piesele originale tin suficient:
ex:pivoti superiori:110.000km si multe alte exemple. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
mai gasesti ceva cu adevarat original??
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da:)
depinde unde cauti:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Sorin_18 |
![]()
|
profit ca a venit vorba de piese originale,am luat un cap de bara de topoloveni care se spune ca este bun,dar dupa 2 luni era terminatttt.....tinand cont ca nu mi-am batut joc de masina.ce alte marci imi recomandati??
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
ydaniel |
![]()
|
lemforder;)
de la r21 merg;) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Sorin_18 |
![]()
|
ai idee la ce pret ?
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sorin_18 @ 25 Jun 2009, 21:27) profit ca a venit vorba de piese originale,am luat un cap de bara de topoloveni care se spune ca este bun,dar dupa 2 luni era terminatttt.....tinand cont ca nu mi-am batut joc de masina.ce alte marci imi recomandati?? Eu am un principiu dupa care ma ghidez, de exemplu daca vad un cauciuc uzat pe o parte nu schimb cauciucul pana nu aflu ce anume a determinat uzura lui(unghi de fuga, de convergenta etc) caci degeaba pun cauciuc nou ca il va distruge si pe ala in scurt timp, iar daca nu as face totul cu cap as schimba multe cauciucuri crezand ca el este de vina caci cel de la vulcanizare abia asteapta, la fel si cel de la magazin. Un unchi de al meu a schimbat 15 bucsi de bascula pana si-a dat seama ca problema mai provenea si din lonjeronul ala pe spate sau cum se numeste (scuzati exprimarea dar nu stiu cum se numeste), a fost la 4 mecanici si nimeni nu i-a zis de ce.. tind sa cred ca ei stiu sa schimbe piese doar, insa habar n-au multi dintre ei ce se intampla de fapt acolo. Avea joc stanga-dreapta, si solicita bucsa mai mult decat ar fi trebuit care si asa vai de ea ca greu gasesti originaluri si schimba la greu.. e usor sa ai dacie daca stii ce sa spui mecanicului. El de obicei schimba piese insa putini inlnatura cauza.. abia la asta se aduna si calitatea proasta a pieselor dar macar sa inlaturam cauzele sa dureze mai mult pana la urmatoarea schimbare a piesei This post has been edited by panter1: 25 Jun 2009, 22:19 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
pei iti spun eu cauza,este prost executat
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
panter1 |
![]()
|
in cazul tau se pare ca da si sunt si exceptii.. eu m-am referit ca se intampla fregvent ca piesa sa fie rea dar si cauza.... am explicat mai sus
![]() This post has been edited by panter1: 25 Jun 2009, 22:13 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
eu ma refr ca poate am avut ghinionul sa dau de unul mai slab calitativ (se intampla) nu este o cauza generala la masina mea uzura acestei piese,am avut un an cap de bara autospeed si mai mergea,dar am preferat sa il schimb cand a inceput sa trosneasca ceva cand iau un viraj mai in forta
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
panter1 |
![]()
|
sa nu iti bata o planetara sau din alta parte, ele cam asa fac, bate in curbe iar apoi din ce in ce mai tare, pana ajung sa rontaie tot timpul si in drum drept, asta daca nu se rupe pana atunci. Daca a batut la fel si cu capul de bara nou atunci cred ca problema nu era de acolo si e in alta parte..
This post has been edited by panter1: 25 Jun 2009, 22:27 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
schumi_86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 20 September 08 From: Constanta City ![]() |
Fratilor eu am fost week-end-'ul trecut da la Constanta la Agnita(pe langa Sibiu) la o nunta cu masina mea,o Dacie din '88 si la intoarcere am luat-o pe Trans-Fagarasan,in masina eram 4 persoane + bagaje si am mers fara probleme si fara griji doarece "stiu ce am la usa" cum e vorba aia si stiu ca nu ma lasa in drum!
![]() A fost un drum de 1200 km aproape si am avut la mine decat cric,cheie de roti si o surubelnita....bafta si numai bine tuturor ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1988,berlina
- CT-00-ZMP
|
|
panter1 |
![]()
|
Bravo, curajos, optimist, sigur pe sine, sigur pe masina.. se vede ca ai sange, esti tanar ca si mine
![]() ![]() ![]() This post has been edited by panter1: 26 Jun 2009, 00:32 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
schumi_86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 20 September 08 From: Constanta City ![]() |
Mersi la fel.....
|
--------------------
Dacia
1310
1988,berlina
- CT-00-ZMP
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
planetarelele au mai ramas de schimbat ca in rest am schimbat tot,am desfacut chiar si caseta de directie
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
unikat45 da tu mai pleci odata?
![]() |
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 23:10 |