de ce e dacia bataie de joc ?
![]() ![]() ![]() |
de ce e dacia bataie de joc ?
gimsys |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 20 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1978
- CJ 05 AYO
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate pentru ca nu are frane, motor, cutie suspensii, climatizare si racire sau sisteme de siguranta adaptate pentru drumurile si conditiile moderne de exploatare?
Ca si conceptie e o masina de epoca, insa nu vezi propietarii de Mercedes W115 ca se lauda ca ar fi la fel de/mai bune decat un e klasse nou. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
eu sunt total de acord cu einstein... i-a trecut de muuult vremea, ganditi-va ca a fost conceputa in anii '60... sunt aproape 50 de ani de atunci... si nu ma luati cu "a fost imbunatatita" ca nu a avut nimic palpabil in afara de CV... ba chiar mai rau tabla din ce in ce mai subtire si mai proasta... Dacia clasica clar nu mai e masina, de epoca? da ...daca esti pasionat merita sa mergi cu ea, dar ca daily routine chiar nu e ok
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE de ce e dacia bataie de joc ? Pentru ca merita ! Pentru ca in 2000 se fabrica aceeasi masina ca in 1970 . ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Pentru ca romanii si-au batut joc de ea de-a lungul timpului. Uzina a facut-o din ce in ce mai proasta calitativ, iar cumparatorii au avut grija sa nu o intretina asa cum trebuie, dar sa traga de ea pana la ultima suflare.
Daca s-ar fi facut dacii precum cele din 1969-1974 si li s-ar fi facut revizii la timp si toate cele, alta ar fi fost impresia despre dacie... This post has been edited by ag02cws: 22 Jun 2009, 14:46 |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(ag02cws @ 22 Jun 2009, 14:05) Daca s-ar fi facut dacii precum cele din 1060-1974 si li s-ar fi facut revizii la timp si toate cele, alta ar fi fost impresia despre dacie... a naibi Dacia.. a inceput productia imediat dupa marea schisma ![]() si totusi nu cred ca ar fi fost alta parere, pentru ca tot aceeasi masina e, veche de juma' de secol ![]() This post has been edited by SSilent: 22 Jun 2009, 14:08 |
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pacat ca nu se mai gaseste benzina cu Pb, ar fi facut in continuare ravagii printre blocuri.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
ba da nimeni nu zice de motorul de motorul pe injectie care merge super ok !!
|
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
ct-03-tvy |
![]() ![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
si nu numai..
mai e chestia si de piesa dintre volan si scaun,..ca isi bate joc de ia.... face si dacia fata multor provocarii,...insa sa fie pusa la punct... nu numa apa paie si bataie.. nu mi sa pare normal..sa nu se strice.....cand faci offroad /mai spre extrem cu ia...pa forestiere..cand te duci la peste ![]() ![]() ![]() This post has been edited by ct-03-tvy: 22 Jun 2009, 14:50 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
2008
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
din cauza pieselor slab calitative si mai ales a mentalitatii:e dacia deci merge cu orice piesa/orice carburant sau lubrifiant.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cred ca s-a intiparit aceasta idee tocmai datorita faptului ca inafara de mici modificari, este aceeasi masina incepand cu 1969 si terminand cu 2004. Imi sustin in continuare ideea ca daca nu venea renault in romania , majoritatea aveam acum.... dacia 1310 "CL". Poate ca singura diferenta fiind in loc de "rasul lui iliescu", "rasul lui basescu", adica un nou "face-lift".
Pe langa asta stim cu totii ca modelul de baza, nu era nici macar acela conceptia noastra, fiind defapt construit pe baza licenței de Renault 12, pe care Ceausescu a cumparat-o de la francezi. Si iata ca asa a dat si romanul de masina. In afara de romani, turcii au mai fost obsedati de renault 12, si l-au produs pana in 1999. Dacia 1310 sau "renault 12" a fost produs sub licenta renault in inca alte aproape 20 de tari, printre care mexic, australia, columbia sau argentina. Cred ca minusurile sunt evidente. Cu toate ca tehnologia din domeniul auto a evoluat din 1970 si pana in prezent, destul de rapid si cu multe inovatii tehnice, cei de la Dacia nu au preluat mai nimic (defapt chiar nimic) pentru modelul autohton. Lipsa aerului conditionat, geamurilor electrice, finisajelor, motorul imbatranit, sistemele inexistente de siguranta, plasticele preistorice, tabla de proasta calitate,etc, toate acestea si-au spus cuvantul. Sa nu uitam totusi ca sunt masini din 1980-1985 cum ar fii bmw care au geamuri electrice, oglinzi electrice incalzite, servo directie, aer conditionat sau calculator de bord. Daca ei au putut noi de ce nu am putut decat cu ajutorul renault?? Oare la mioveni chiar nu exista ingineri inteligenti sau asa au vrut cei de sus....? Curios daca nu venea renault in romania, cum ar fii aratat dacia 1310 a anului 2009. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Eu sunt de alta parere, dar e numai o parere, am mai spus-o pe undeva, tot pe forum. Daca Renault nu lua Dacia si nu lansa Logan (care dupa parerea mea era programat urmasul lui Clio, dar in urma conjuncturii , masini pentru piata estica, au schimbat macazul) deci daca nu lansa Logan (masina de 5000 euroi) romanul se ducea catre alte firme. De exemplu ....matiz, skoda, opel si altele. A venit Logan si le-a luat mauu, tocmai pentru ca la momentul potrivit s-a identificat corect viitoarea piata.
Ce mi s-a parut ilar ...au cerut si vesticii , cu toate ca este o masina pentru saraci. Romania/India/Mexic(parca) This post has been edited by logan1.5dci: 22 Jun 2009, 16:45 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vijelie |
![]()
|
E mahmur dupa numirea in fonctie
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pentru primul post din topic
------------------------------- Daca tii la masina ta, ai bani s-o-ntretii (trebuie bani pt asta, si-nca cum) si vrei s-o pastrezi, mai asteapta cativa ani. Cazaturile de care zicea argoneatza vor disparea definitiv, cele bune ale oamenilor RATIONALI vor ajunge la fier vechi si vor ramane pe strada doar cateva. In plus, taxele si impozitele samd vor ASIGURA disparitia lor. La fel si piesele de cea mai proasta calitate imaginabila si inimaginabila. Daca ai sa treci peste toate incercarile astea, masina ta va fi vazuta bine. Vei ajunge sa fii apreciat ca ai o Dacie din anii '70. Insa cum te vad eu, n-ai dacie din pasiune, ci dintr-o aparenta ratiune. In scurt timp iti iei Golf 3 de afara. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
@vijelie: La fel cum multi cumpara acum logan, la fel multi ar fii cumparat in continuare 1310, in special taximetristii, si cei care nu isi permit sa intretina o masina sh, si isi fac credit la o banca. Nu cred ca toata lumea "fugea" in germania dupa masini "straineze".
@tatabobu: M-am referit la sisteme de siguranta de tipul abs, esp, airbag-uri... exista 1310 cu asa ceva in dotare si nu stiam eu de ma intrebi daca sunt sigur? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SSilent |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 22 Jun 2009, 14:17) eu nu am prins benzina cu Pb... cum era? @Muttley - chiar nu se va poate scoate certificat de masina clasica-moderna ? intreb si eu... ca mi se pare imbecilitate sa nu poti, mai ales ca e autohtona, ma uit la astia din afara, pei au masini din anii '30-'70 si nu platesc nimic la ele ![]() This post has been edited by SSilent: 22 Jun 2009, 19:00 |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
ag02cws |
![]()
|
Exista retromobil, dar masina trebuie sa aiba minim 30 de ani.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
2008
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
ag02cws |
![]()
|
Eu parca am vazut la nu stiu ce emisiune care arata o intalnire a retromobil si dacii frantuzoaice.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
2008
|
|
florin_26 |
![]()
|
![]() saracu Group: Members Posts: 85 Joined: 13 May 09 From: brasovean,din moldova ![]() |
nu stiu ce are lumea ,cu daciile eu unu sunt multumit de ea ,chiar daca uneori mai rade ea de mine ,dar asta e cu banii pe care ii avem e o solutie ieftina si practica
|
--------------------
dacia 1310
berlina
mai 1996
- bv 06 vbi no dacia
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Daca nu venea Renault ori alt producator sa preia uzina acum cu siguranta era inchisa. Nu mai putea sa faca fata la cerintele actuale Dacia 1310, sa fim seriosi, cam greu sa faci Euro 4 motorul ala conceput in anii '60.
Si cu Nova ar fi fost aceeasi poveste. Probabil ca daca reuseau sa supravietuiasca foloseau propulsoare produse de altcineva la ora asta. Si daca nu reuseau probabil ca eram un fel de Bulgaria, taxa te prima inmatriculare n-ar fi existat pe motiv ca n-aveam ce productie interna sa protejam, am fi fost o tara plina de Passat-uri si "pisicute" cu rodajul abia terminat la 300.000km. Culmea dracu' e ca ultima chestie chiar s-a intamplat... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 22 Jun 2009, 17:50) .... @tatabobu: M-am referit la sisteme de siguranta de tipul abs, esp, airbag-uri... exista 1310 cu asa ceva in dotare si nu stiam eu de ma intrebi daca sunt sigur? Sunt multe chestii care tin de siguranta si pe care 1300 le avea, pe care tu nu le consideri ca fiind sisteme de siguranta. Daca pentru tine sistem de siguranta inseamna numai si numai ceva controlat de un ECU, inseamna ca trebuie sa-ti mai largesti orizontul cunoasterii in privinta asta. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Sa-mi dau si eu cu parerea...
Eu am fost multumit de 1310-le meu pe injectie. Per global. Bineinteles ca nu se compara cu o masina de generatie noua, dar era destul de ok. Am schimbat-o fiindca am simtit nevoia de aer conditionat, ca muream vara in ea. Am intretinut-o bine, ulei foarte bun, etc... Nu mi-a facut probleme. Dar, multe alte 1300 - 1310 - uri au dat probleme din cauza faptului ca erau fabricate in viteza, fara un control calitativ ca lumea si erau facute sa fie cat de ieftine posibil. Piese fabrica oricine si majoritatea preferau pretul mic in dauna calitatii. Acuma, cine zice ca "nu-mi iau Dacie" sa stiti ca zice acelasi lucru si despre Logan/Sandero. Parerea mea e ca, daca ai grija de ea, e o masina ok, pentru epoca ei. Nu poate fi comparata cu masinile din generatia actuala, ABS, servo-directie, AC si alte figuri... E chestie de confort si siguranta sporite. Dar, sa fim seriosi, daca masina se vindea bine... de ce sa o schimbi cu altceva? Abia cand s-a vazut tendinta de a nu mai cumpara Dacii 1310, Renault a venit cu Logan-ul. Si asta se vinde foarte bine si acuma asa ca de ce sa-l scoti din productie? |
--------------------
.
.
.
|
|
sandy461229 |
![]()
|
Gica Contra Group: Members Posts: 703 Joined: 26 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 22 Jun 2009, 15:53) din cauza pieselor slab calitative si mai ales a mentalitatii:e dacia deci merge cu orice piesa/orice carburant sau lubrifiant. E un defect sau o calitate? In vremurile cand benzina era cartelata si nici nu se gasea, biata mea Dacie n-a vazut decat "petrolina" (a se citi 50% petrosin + 50% neofailna)...se gasea la toate gazariile si fara coada....si n-a avut nimic motorul. Cand am vandut masina avea cam 270.000 Km |
--------------------
Logan Ambiance
1.4 MPI
2004
- B39XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:22 |