de ce e dacia bataie de joc ?
![]() ![]() ![]() |
de ce e dacia bataie de joc ?
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
@einstein - Mda, m-am exprimat incomplet, incorect. Ma gandeam exact la faptul ca "cu clontul mare" sunt de regula parvenitii, nu cei care muncesc pe bune. Dar chiar si celor care muncesc din greu si au bani, daca fac caterinca de cei fara bani (din varii motive) si care au dacii, le arat obrazul....
(sau degetul ?!) ![]() @einstein si @vijelie : cat scrie in Codul Rutier ca e viteza minima de deplasare a unui autovehicul care are dreptul sa circule pe autostrada??? Ati dat voi de dacii care mergeau cu mai putin decat reglementarea??? Asta cu "ma impiedic de rable" suna deja a nesimtire, nu a caterinca.... ![]() This post has been edited by vic24: 22 Dec 2009, 20:04 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Nu se specifica in codul rutier o limita minima de viteza pe autostrada ci doar ca nu au foie sa circule pe ea autovehicule ce nu pot depasii viteza de 50Km/h.
"Art. 210. - (1) Se interzice pe autostrazi circulatia autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, cu exceptia celor autorizate, tractoarelor si masinilor autopropulsate, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h." |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 22 Dec 2009, 20:07) @CGDBZ Autostrazile au fost create, printre altele, pentru a economisi timp. Economia de timp se face mentinand o viteza cat mai mare, dar in limitele conditiilor atmosferice, nu in limitele impuse de rable. Ca sa nu mai pomenesc faptul ca in Romania toate autostrazile dubleaza alte drumuri, nationale sau judetene, deci alternative mai lente exista. Aha deci sa inteleg ca eu cu dacia din dotare nu am voie sa merg pe A1 ca sa ajung la Pitesti in 65 de minute ci trebuie sa merg pe Bucuresti - Gaesti - Pitesti si sa fac 150 de minute, facind slalom printre carute, biciclisti, mopede, combine, semanatori, tractoare, betivi samd. doar pentru ca nu vreau sa-mi fortez masina peste 100 km/h. Apropo, dintre astia care enuntati teorii de genul asta, citi aveti rovigneta platita?? |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
Bun. Deci daca o Dacie poate sa depaseasca 50 kmh poate sa mearga pe autostrada. PUNCT. Autostrada e facuta din banii nostri. Adica si din impozitele celor cu Dacii. Care maimuta parvenita imi spune ca nu ma pot folosi legal de un bun al nostru, facut pentru noi toti si din banii nostri, ai TUTUROR ?
p.s. - si, una peste alta, autostrazile au "cel putin 2 benzi pe sens". nu puteti depasi daciile, sau ce ??? This post has been edited by vic24: 22 Dec 2009, 20:52 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Eu am mers de la Drajna la Cernavoda pe pilot automat pus la 130 , doar la bariere am incetinit ,si nu ma stanjenit nici o dacie (si au fost cateva berline) , "rable " cum spune vic24 nu am intalnit iar cu masina din semnatura rulez cu 105-110km/h si depasesc destule masini mult mai potente deci rularea cu 80,90,100km/h pe autostrada nu tine neaparat de masina ci si de sofer iar eu aleg autostrada nu pentru economie de timp ci pentru siguranta iar ca sa revin on-topic cred ca persoanele care cred ca autostrada e facuta numai pentru soferi ce ruleaza cu 130km/h au facut dacia bataie de joc caci dacia nu e bataie de joc doar anumite persoane fac dacia sa fie bataie de joc si cred ca nici nu se mai poate spune dacia ci berlinele findca loganul este o masina care face fata cerintelor actuale si este tot o dacie.
This post has been edited by CGDBZ: 22 Dec 2009, 21:10 |
--------------------
-
-
-
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
la o parteeeeeeeeeeeee.........
|
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Guta iti da aaaripi!
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
scuza-ma........ babi minune
![]() This post has been edited by 2xGI: 22 Dec 2009, 21:39 |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Sorry!
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Deci eu sunt printre putini nebuni care nu scoate berlina din 130 pe autostrada? interesant... ce pot sa spun... eu merg mai incet cu mazda decat cu berlina ca este mai noua si na...
This post has been edited by Alexio: 22 Dec 2009, 22:39 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu,nu esti singurul...Si eu merg pe A cu 120-130 km/h si pe E cu 100-110km/h cu berlina(1973) ...Si nu are nici o problema(nici nu are ce ,ca la 120km/h are 3000rpm...),nu tremura,nu zdrangane ,e destul de liniste(e insonorizata suplimentar),stau in ea in tricou...Daca e nevoie in depasiri urca in turatie fara probleme la 4500-5000rpm(100km/h tr 3..) .Toate astea pe gpl..
L.E. Nu am incurcat pe nimeni pe drum cu ea..dimpotriva,cum spunea cineva mai sus,chiar depasesc o multime de masini muuuult mai noi . Tot ce conteaza e ca masina sa fie intretinuta corespunzator. Indiferent de marca,o masina neintretinuta si chinuita,reparata cu sarme si lipici va ajunge cu siguranta bataie de joc... This post has been edited by PaulT: 25 Dec 2009, 20:12 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
cu pinion de nova pe a 5-a (raport 0.76)
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Exact. 0.76 raportul la tr 5 . Si grup 9x34 bineinteles .
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(STORMTROOPER @ 22 Dec 2009, 21:33) Aha deci sa inteleg ca eu cu dacia din dotare nu am voie sa merg pe A1 ca sa ajung la Pitesti in 65 de minute ci trebuie sa merg pe Bucuresti - Gaesti - Pitesti si sa fac 150 de minute, facind slalom printre carute, biciclisti, mopede, combine, semanatori, tractoare, betivi samd. doar pentru ca nu vreau sa-mi fortez masina peste 100 km/h. Apropo, dintre astia care enuntati teorii de genul asta, citi aveti rovigneta platita?? Adica tu sa nu faci slalom printre vehicule mai lente ( care au dreptul sa circule pe acolo) dar aia care au mai mult de 64 de cai sa faca slalom printre dacii 1310) ce merg cu 80 la ora pe A 2 (si ele avand voie sa circule acolo). Drepturi avem toti, obligatii numai unii. 26 Dec 2009, 00:02: QUOTE(CGDBZ @ 22 Dec 2009, 19:35) einstein1984 la partea cu parveniti ai dreptate dar la cea cu autostrada nu ai dreptate de loc , toti platesc taxe asa ca au dreptul sa circule indiferent ca circula cu 80km/h sau 130km/h , iar cu aceasta afirmatie "prea smecher sa o ia pe DN" ai dat cu bata-n balta . Si apropo a circula cu 80 km/h nu tine de vechimea masinii ci de sofer si starea ei tehnica , or ce dacie 1300 intretinuta ruleaza bine cu 100 km/h la drum intins plus ca sunt o gramada de camioane ce merg cu 80 km/h. Si cam 1 din 100 intra in categoria asta. De aia e masina de ocara. This post has been edited by einstein1984: 25 Dec 2009, 23:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
@ einstein1984 - ma scuzi, dar eu cred ca este o enorma diferenta intre o Dacia care merge cu 100 km/h constant, si un tractor care nu sare de 50 km/h, un moped care nu depaseste 30 km/h, un scuter care max prinde 50 km/h, si o caruta de 2 cai putere.In al doilea rind, din august si pina acum, fac A1, aprox de 2 ori pe luna, si in perioada asta nu cred ca am vazut mai mult de 3 dacii pe tura, si alea aveau peste 90 km/h.
Cit priveste drepturile si obligatiile, sunt reglementate in codul rutier. |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
Andreass |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 7 July 09 From: Constanta ![]() |
Nu e chiar asa, referitor la viteza. Aveam un prieten care avea o Dacia 1310, care era destul de sifonata din cauza stilului de condus al soferului. Si totusi mergea cu 120-130 prin afara localitati. Si nu se forta prea mult. Pentru mine Dacia ramane o masina buna
![]() |
--------------------
Dacia
Break 1310 , Solenza
1994 , 1,3l
- CT-05-HEL
|
|
CGDBZ |
![]()
|
einstein1984 Dacia nu e masina de ocara ci oamenii care le detin o fac de ocara facandu-se pe ei de ocara .Procentul ala e mult mai mare , nu stiu ce fel de oameni cunosti tu dar majoritate(99 %) pe care ai cunosc eu ce au berline le au intr-o stare tehnica mai mult decat buna , ce le permite sa mearga la drum lung cu 100 km/h.
|
--------------------
-
-
-
|
|
PaulT |
![]()
|
Nu stiu ce atata discutie cu viteza.. Ultimele dati cand am fost pe A2 nu ma grabeam nici nu aveam chef sa alerg si mergeam cu 100-115km/h(cu Lancer-ul). Am depasit mergand asa mult mai multe masini decat m-au depasit pe mine.. Si nici una nu a fost Dacie berlina. Toate masini straine, in stare foarte buna de la Renault Megane la M-Klasse(da, mergea linistit cu 100-110km/h), Loganuri si 1,4 si 1,6 16v. Se merge mai linistit decat acum cativa ani. Nici o masina care merge macar cu 80km/h nu are de ce sa incurce circulatia.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Vazut la Ramnicu Valcea spre dedulesti o dacie din 1980 toamna. Proaspat vopsita cu suflaiul si mergand in diagonala, ca crabul, cu 50 la ora pe DN in afara localitatii. Genu de masina de lasa 4 urme distincte cand trece prin balta.
Sa-mi explice si mie cineva cum depasirea rablei nu constituie o problema evitabila (prin suspendarea dreptului la circulatie pana nu trece ITP la RAR) pentru un ciur de masina "ingrijita". PaulT, daca merge cu 80, il depasesc camioanele. Si alea au nevoie de loc sa depasesca daca nu vin lansat. Si o astfel de depasire e periculoasa si pentru ala depasit, si pentru ala de pe contrasens daca nu are camionagiul destula vizibilitate. Masinile de epoca nu ar trebui sa fie toata ziua pe drumuri. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
din descrierea de la inceput nu are nici o legatura cu o masina de epoca.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Azi pe E85 intre Posta Calnau si Buzau era o frumusete de BMW seria 3 cam din 199x , jante din aliaj , geamuri fumurii , spoilere "tunate" , mergea cu 105 km/h ,cu atat mergeam eu in spatele lui si satul de fumul lui care facea invidios si un tractor romanesc dinala vechi am trecut rapid cu "ocara" mea cam cu 125km/h pe langa el si asa m-am tot dus ca sa nu-l mai vad . Acum ce sa zic ca BMW-urile sunt de ocara ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu, doar consuma mult, crezi ca de placere merea ca melcu, sau din simt civic?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ionut_09_RWX |
![]()
|
![]() Membru...din pasiune Group: Members Posts: 143 Joined: 26 January 09 From: olteni-ph ![]() |
oameni buni dacia a ajuns de ras pentu se poate orice la dacie, e poate cea mai simpla masina realizata pana acum, o spun din propria experienta: am mers fara arc pe spate, am mers cu frana pe trei roti, am mers cu piston spart in motor , am carat bolovani am iesit din noroaie greu de imaginat , si tot mai merge biata masina deci e posibil chiar orice
|
--------------------
Dacia
1310 cl break
dec 1998, GPL Marini
- PH-09-RWX io nu vreau sa-mi mearga break-u' ca bmw-u'...
io vreau sa mearga... cum vreau io...=)) |
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Acum dupa ce unii si-au schimbat daciile si au alte masini, sau nu au avut dacie pana acum se dau viteji?
Decat sa iti iei un cazan de masina straina care scoate fum si are 20-30 de ani mai bine o dacie dupa 2000. Cand ii aud, pai mai bine iti iei BMW din 90 ![]() Dacia a ajuns bataie de joc pentru ca multi isi bat joc de ea. Nu ii fac revizii la timp, nu ii schimba consumabile la timp, si majoritatea pieselor lasa de dorit. La cati ati vazut voi ca schimba antigelul la 6 ani sau 60.000km, sau lichidul de frana? Cati baga la dacie ulei performant, si schimba filtrele la timp? Cati schimba uleiul la cutie la timp? Merg pe ideea "lasa ma ca merge e dacie" Si sa ne mai gandim la o chestie, cat costa o dacia berlina in comparatie cu alte masini straine? Unde gaseai sa cumperi o masina noua cu asa putini bani? Ah, vrei o masina fiabila, care sa aiba o gramada de sisteme de siguranta si gadget-uri, scoate frate banul din buzunar si nu mai comenta, ca si cu p**a in c*r si cu sufletu-n rai nu se poate. einstein1984 cand aveam dacia eu mergeam cu 90-100km/h pt a avea un consum mai mic, masini care sunt un pericol pt drumurile publice sunt si straine nu numai dacii, ar trebui sa se intensifice controalele de la RAR, sa nu-i mai lase sa circule pe toti inconstientii cu cazanele lor. Cat am mers prin tara cu dacia am prins ceva controale de la RAR si nu am avut nici o problema, pentru ca nu aveau ce sa reproseze la masina. Multi detinatori de dacii cauta piese cat mai ieftine, sau daca se poate sa o mai lege cu sarma poate mai tine. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
PaulT |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 20 Jul 2010, 21:39) Vazut la Ramnicu Valcea spre dedulesti o dacie din 1980 toamna. Proaspat vopsita cu suflaiul si mergand in diagonala, ca crabul, cu 50 la ora pe DN in afara localitatii. Genu de masina de lasa 4 urme distincte cand trece prin balta. Sa-mi explice si mie cineva cum depasirea rablei nu constituie o problema evitabila (prin suspendarea dreptului la circulatie pana nu trece ITP la RAR) pentru un ciur de masina "ingrijita". PaulT, daca merge cu 80, il depasesc camioanele. Si alea au nevoie de loc sa depasesca daca nu vin lansat. Si o astfel de depasire e periculoasa si pentru ala depasit, si pentru ala de pe contrasens daca nu are camionagiul destula vizibilitate. Masinile de epoca nu ar trebui sa fie toata ziua pe drumuri. Masini de genul celei prezentate de tine nu au ce cauta pe drumurile publice. Dar nu trebuie generalizat. Repet, eu cu berlina mea('73) merg fara probleme cu viteza maxima legala pe A, si in rest, pe E si pe dn merg in ritmul tuturor celor care merg de bun simt(100-110-120km/h). Eu ma refeream ca nu incurca pe A daca se deplaseaza cu 80km/h. Pe dn am vazut multe masini mergand cu 80 si nu Dacii. Asta tine mai mult de sofer zic eu. Oricum, ideea e ca rablele in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa dispara din trafic, indiferent de marca lor. @bozzo - exact astea sunt motivele pentru care daciile au ajuns bataie de joc... Nu iti spun ce fete fac unii cand ma vad cu bidonul de Castrol Magnatec in portbagaj sau cand il torn in motor.... Si cand vad ca e 10w40 semisintetic sau(mai nou) 5w40 full sintetic(imi ramane de la schimbul Lancerului si al Loganului) sa lesine si alta nu. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
WGX |
![]()
|
![]() Dacia 1310 Owner Group: Members Posts: 388 Joined: 27 August 09 From: Bucuresti ![]() |
De ce va luati de batrana Dacie? Cu ce a gresit ea, ca masina, daca cei de la Mioveni nu si-au pus creierele in functiune sa faca ceva nou pentru masina nationala? Au ramas cu mentalitatea anilor 70 si 80. Cand s-au fabricat acele cateva modele de Dacia 2000, de ce nu s-a continuat productia de serie, pastrand macar motorul de 2litri, sistemul de franare cu discuri ventilate, sa fi facut o prindere in 4 prezoane, jenti normale pe 13 sau pe 14,la berline sa monteze discuri pe spate, nu tamburi, sa modifice partea frontala, si la ce poze am vazut cu un model de Dacia 2000, aducea cu un Renault 20 mai vechi, eu zic ca "era" mai frumoasa. Si eu umblu cu bidonul de ulei in portbagaj, ca e motor vechi, batran ca conceptie, nu ca an de fabricatie. E obosita, si merita revigorata, nu inlocuita, pentru ca inca merge si o sa mearga mult timp de acum incolo.
DACIA2000.jpg dacia_2000-2.jpg "Dacia 2000 - a fost fabricata in 1980 si era un Renault 20 asamblat in Romania sub sigla Dacia. Fiind foarte exclusivista, a fost facuta in nr limitat, avand doar 2 culori: negru, albastru inchis rezervata doar pentru elita PCR. " |
--------------------
Dacia
Batranul REnAult Kombi
1999/1310 CL
- WGX'u ex:Dacia 1310 CL Break, Diamond Silver ,Gasoline with Gotronic Ignition Sensor inside
now: Opel Astra G Caravan 1.6 16V 101 HP |
|
PaulT |
![]()
|
Eu nu umblu cu bidonul pentru ca imi consuma ulei
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
ionut_09_RWX |
![]()
|
![]() Membru...din pasiune Group: Members Posts: 143 Joined: 26 January 09 From: olteni-ph ![]() |
criminalii astia de dacie ar trebui pedepsiti! Eu as propune ca dacia , asa cum arata ea si cum merge , sa se fabrice din nou. Sa ma vad cu un break nou iesit din fabrica as fii foarte multumit. Dupa 3 ani de experienta dacia cred ca as avea suficiente cunostinte sa o tin 30 -40 de ani fara probleme.
breaku asta imi permit sa il tin acum, la situatia financiara pe care o am, daca aveam alta marca eram nevoit sa renunt la cine stie ce ca sa o pot intretine. Stau si ma gandesc uneori ca ar fi mai bine sa strang bani sa imi iau un aparat de sudura cu carbon sau argon ca sa ii refac fierul de pe ea, dar intervine alta problema : nu se mai fabrica piese bune la noi, iar inlocuitori pe afara cam greu. Sincer nu as renunta la dacia mea. |
--------------------
Dacia
1310 cl break
dec 1998, GPL Marini
- PH-09-RWX io nu vreau sa-mi mearga break-u' ca bmw-u'...
io vreau sa mearga... cum vreau io...=)) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:41 |