DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> de ce e dacia bataie de joc ?

ageana
post 23 Jul 2010, 21:31
Post #151

->

Group: Members

Eu sunt convins ca daca dacia avea tabla buna (galvanizata), AC, si se mai gaseau piese de calitate pt ea, inca o aveam.
Si sunt unul din nesimtiti care merg cu 100-110kmh pe autostrada, indiferent de masina cu care sunt. Cu viteza asta mergeam si cu 1300, deci nu vad unde-i problema (de fapt vad - in mentalitatile de lemn coclit ale unora).
Imi cer umil scuze ca nu merg cu cel putin 247kmh.

This post has been edited by ageana: 23 Jul 2010, 21:32

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tince1290
post 25 Jul 2010, 22:56
Post #152

Membru cititor

Group: Members

am citit si eu topicul asta si am sa raspund doar primului post

E totusi o masina care are zeci de ani si inca tot merge , asa cum e ea varza la capitolul comfort dar se tine bine dupa atatia ani fatza de oltcit si alte masini care au ramas pierdute in negura vremii. E o masina care daca e intretinuta bine nu ai probleme cu ea. Are o intreaga istorie si cu toate astea ea este vazuta ca si o scuza pentru o masina. Cati dintre voi nu au au auzit replici de genul: "dute ma si iati o masina", "mai bine nu imi iau masina decat sa imi iau dacie", "da-o la fier vechi" etc

eu sunt de parere ca dacia a fost o masina a poporului roman precum vw beetle a fost masina poporului german.....adica o masina care sa indeplineasca cat de cat standardele bunului simt si pe care sa si-o poata permite tot poporul....tocmai din acest motiv a supravietuit pana in prezent....pentru ca si-a permis-o foarte multa lume, deci au fost produse foarte multe....producandu-se multe au exista si multe firme care au produs piese (mai ieftine sau mai scumpe) si au existat si dezmembrarile unde mereu au existat suficiente masini.....nu putem compara cu oltcit (cum facea cineva in primele posturi) pentru simplu motiv ca la oltic nu exista o varietate atat de mare de piese si alternative....stiu ca o sa-mi sara lumea in cap dar per ansamblu oltciturile chiar au fost mai bune decat daciile si cateva inca mai exista....majoritatea au renuntat la oltcituri pentru ca nu mai gaseau piese...dacia nu a avut problema asta din motivele mentionate mai sus....

si...cum aproape toata lumea si-a putut permite o dacie.....si cum oameni prosti exista peste tot (asta e adevarul).....si cum vremurile s-au schimbat impreuna cu mentalitatile si valoarea banilior (pentru ca sa fim seriosi....dacia la vremea ei valora mult mai mult)...multi pushtani au inceput sa se "shmechereasca" ca au si ei masina...primita, nu cumparata pe munca loc...si pe principiu "oricum pica azi-maine ca e rabla", dacia a ajuns bataie de joc....nu iti batea nimeni joc de masini acum 20-30 ani...da' asta e viata acum....asta e mentalitatea....si dacia nu o sa scape....cum au disparut oltciturile o sa dispara si daciile....tot mai multi producatori ofera la preturi rezonabile masini bune....exista credite....oamenii o sa renunte treptat sa mai bage bani in vechile dacii....

iar faptul ca dacia prefera sa nu lase multe modele in acelasi timp (precum multe alte firme care se respecta)...ci prefera sa tot faca masini care sa le inlocuiasca ca cele dinainte (a se vedea trecerile berlina-nova-supernova-solenza-logan) e si normal ca viata masinilor sa se scurteze si mai mult.....alte preturi au piesele masinilor care nu se mai fabrica....e trist dar dacia o sa traiasca mereu in prezent

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
6 Pages « < 4 5 6
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 17:52
Forum Renault