de ce e dacia bataie de joc ?
![]() ![]() ![]() |
de ce e dacia bataie de joc ?
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De la sisteme "inexistente" la sisteme "moderne" e cale lunga. Parerea mea.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
structura fata deformabila controlat in caz de impact, adica absoarbe socul, si nu urca motorul pe sofer..la vremea aia era chiar ultimul racnet chestia.
Sunt masini mai nesigure care s-au fabricat pana in 2000...Tico de exemplu. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ce consolare... "mai sunt si altii ca noi". Intotdeauna romanul se consoleaza cu ideea ca nu este singur, nu numai el a facut x greseala, mai sunt si altii.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
crezi ca Supernova sta mult mai bine la capitolul siguranta, tinand cont de caroseria sa din ani '82-'83?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu, este la fel ca si 1310. Difera doar forma caroseriei. Aceeasi tabla romaneasca, aceeasi "siguranta". Caroserie este "inspirata" de la peugeout 309, masina produsa intre 1985-1993.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
Corectare: Renault 11 a fost intai, produs din 1983.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Maskatu: ce rol crezi tu ca au tetierele? (tu ai avut pe D1310, dar eu nu pe D1300)
This post has been edited by vijelie: 23 Jun 2009, 13:40 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Maskatu |
![]()
|
Tetierele au fost proiectate pentru a asigura confortul pasagerilor, dar rolul principal al acestora a devenit cel de protectie, in caz de impact, mai exact prevenirea unor afectiuni grave ale vertebrelor cervicale. Ai dreptate aici, este un element de siguranta. Cred ca te-ai chinuit ceva sa il gasesti
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vijelie |
![]()
|
Da, de fapt si tu stiai, dar ai preferat sa arunci cu rahat in necunostinta de cauza.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
R12 a fost printre primele masini testate la impacte si cu zone de deformare programata. 1300 avea bordul moale.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 23 Jun 2009, 14:52) Nu am aruncat cu.... cand am scris postul acela luuung m-am gandit la sistemele moderne de siguranta. Greseala mea ca nu am mentionat asta. Macar elementele pe care le are loganul acum. "Un abs" si "un airbag" conteaza mult. Pe langa asta mai sunt si dotarile de "moft" cum ar fii geamuri electrice, aer conditionat (deja nu mai este moft dupa parerea mea, mai ales cu clima aceasta care se schimba radical de la an la an) si multe alte lucruri utile, cum ar fii oglinzi degivrate. Daca cei de la mioveni ar fii facut macar un minim de efort in a adauga cateva din aceste sisteme, poate ca nu mai era nevoie de renault sa vina sa ne trezeasca la realitatea anului 2001 . Pe mine asta ma oftica. Daca altii au putut noi de ce nu am putut? Sunt multi posesori de dacie care si-au ostenit mainile incercand sa reproduca dotarile in cauza, preluand macarale, sau tot felul de sisteme de la alte masini. Multora le-au si iesit. Daca atatia oameni cu minime cunostinte tehnice au putut sa transforme vechea dacie intr-o masina mai primitoare si mai "desteapta", inginerii de ce nu au putut? Va mai aduceti aminte de cauciucul acela de pe portbagaj? S-a renuntat la el pentru ridicatura aceea mica de cand cu cn-ul parca. Asta pentru ca se infiltra apa pe acolo si se facea rugina. Aceasta mica inventie a fost realizata de Romica Sandu, fost inginer la dacia. Dacia s-a folosit de inventia sa si a castigat 30 de milioane de dolari renuntand la vechea "bucata de cauciuc". Cine urmareste mass-media cunoaste procesul . De astfel de oameni avea nevoie dacia. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
s-a renuntat la cauciucul ala de pe portbagaj strict datorita costurilor de productie, era mai ieftin cu indoitura capotei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
Tocmai de aceea dacia a castigat 30 de milioane de dolari prin renuntarea cauciucului in detrimentul "indoiturii".
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Poate 30 de milioane de dolari era dauna ceruta de nea romica ala. Oricum, eleronu' lu peste nu facea nimic acolo, era in turbioane, nu in curgere laminara. La unele au renuntat de tot si la indoitura (care dadea prea multe rebuturi pe linia de presaj) si a fost si mai bine.
Dacia nu a progresat ca nu era nevoie. Prin 98 parca a vandut peste 100 000 de bucati. De ce sa modifici ceva ce e bun? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu neaparat ca era buna. Multi nu "isi permiteau" o masina sh. Si prefereau sa cumpere masina "autohtona". La fel cum este vorba aceea "sunt prea sarac sa imi cumpar ceva ieftin", cred ca se aplica si aici. Ultima dacie 1310 produsa la mioveni a "purtat" numarul 1,979,730. Destul de multe exemplare.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
|
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 23 Jun 2009, 14:00) In alte tari in anii 80, sistem de siguranta insemna abs,esp, airbag-uri. In anii '80 doar Mercedes S Classe avea ABS (din '78) iar ESP-ul a fost introdus mult mai tarziu in 1995 tot pe un Mercedes, modelul S 600 Coupe. Dacia nu avea totusi pretentiile si pretul unui S Classe. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ford scorpio a avut abs, si asta incepand cu 1985 si era chiar dotare standard. ESP-ul a fost inventat de bmw, mercedes si toyota in 1987. Nu a zis nimeni ca dacia a avut pretentii de ford sau scorpio in anii 80 dar dupa 20 de ani? Adica in anii 2000? Nici atunci nu avea nu?
Normal ca nu, ca doar primele modele de logan cu abs, erau tratate ca niste masini de ultima generatie. Cand a aparut pe piata au tinut mortis sa puna "sticker" cu "abs+"... iti dai seama ce chestia au facut? Abs pe o masina romaneasca dupa 20 de ani... mare realizare tehnica ce sa mai. La fel si cu aerul conditionat. Cum a dat dacia de ac, au tinut mortis sa puna pe super nova si pe solenza sticker cu "clima". Ma mir cum de nu au pus si pe logan... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
asta cu stickeru e old school ma, e traditie la Dacia, nu stiti ca si pe berlina injectata aveau pe luneta sticker "Dacia cu motor cu injectie"(asta prin 2000 parca nu?) si motoarele cu injectie prin anii 80 erau deja ceva obisnuit
This post has been edited by SSilent: 23 Jun 2009, 21:37 |
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 23 Jun 2009, 21:58) ESP-ul a fost inventat de bmw, mercedes si toyota in 1987. Nu conteaza cand a fost inventat, pe masini de serie se regaseste din '95 "Daimler-Benz presented its dynamic handling control FDR, a system jointly developed with Bosch in Arjeplog in Sweden in mid March 1994. It had its market launch a year later under the name Electronic Stability Programme (ESP) and represented a further milestone in the field of active safety" Sursa: benzinsider.com L.E. Stickerele Dacia sunt totusi mai decente decat alea de pe Fiat: “My Fiat is fantastic” ![]() L.E.2 Primele Logane cu ABS erau modelul Ambition. Pe acest model nu exista niciun sticker care sa specifice ca ar avea ABS. ![]() Modelul "ABS+" este o varianta cu motor de 1.4 spre deosebire de Ambition dotat doar cu motorul de 1.6 This post has been edited by Amedeus: 23 Jun 2009, 21:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bineeee amedeus. Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi. Ca romanii nu au avut prea multe secole la dispozitie pentru a ingloba esp,abs, airbag-uri si multe altele pe masini? Ca vad ca tot insisti ca abs a fost in 90 ca esp in 95. Una peste alta ideea este ca sunt de cel putin 15 ani majoritatea si nu au fost implementate si nici nu ar fii fost daca nu venea renault. Sunt sigur de asta. Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni. Vreau doar sa discutam. Stiu ca e masina nationala. Si eu am dacie si voi aveti dacie.
Dar oare chiar asa de greu a fost implementarea unor sisteme, sau a unor facilitati pentru masina? Dacia din 2004 era in urma cu 30 de ani. De ce oare? Am mers cu multe masini straine, unele chiar vechi. Am avut si ford scorpio din 88 si avea din stadard, oglinzi electrice degivrate, geamuri electrice fata, servo-directie si abs. Si acum o sa spui tu "avem pretentii de ford la dacie??". Nu amedeus nu avem.... de aceea dacia nu a ajuns unde trebuie. Din cauza mentalitatii asteia. QUOTE(SSilent @ 23 Jun 2009, 22:37) asta cu stickeru e old school ma, e traditie la Dacia, nu stiti ca si pe berlina injectata aveau pe luneta sticker "Dacia cu motor cu injectie"(asta prin 2000 parca nu?) si motoarele cu injectie prin anii 80 erau deja ceva obisnuit exactly my point ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Amedeus |
![]()
|
Nu vreau sa demonstrez nimic, doar sa-ti atrag atentia asupra faptului ca sunt masini produse cu mult timp dupa ce Dacia nu mai fabrica modelul Berlina, neechipate cu ESP (de exemplu), masini care costa cat 5-6 Dacii.
Si la obiect: nu cred ca motivul bataii de joc (vezi titlul topicului) e lipsa ESP sau ABS. ![]() In curand Loganul va fi echipat probabil si cu ESP, avand atunci cam toate dotarile necesare unei masini moderne, dar tot va fi tinta mistourilor romanilor, care ar vrea la 10.000€ dotari si performante de 20.000€ (la fel ca in exemplul tau cu Scorpio din '88, care la vremea lui probabil costa cat 10 Dacii) This post has been edited by Amedeus: 23 Jun 2009, 22:05 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
SSilent |
![]()
|
motivul bataii de joc e mentalitatea tampita a romanilor, si anume "e dacie... lasa"
eu nu stiu in ce circumstante functiona uzina Dacia, ce ingineri avea, ce finantari avea, dar din exterior se vede un lucru clar... era praf, si ceea ce produceau ei nu satisfacea nevoile financiare pentru dezvoltare... erau clar nevoi de investitii majore pentru a ridica nivelul, investitii pe care nimeni nu le-a facut, decat reno intr-un final... si sincer se vede, oi fi eu impotriva masinilor gen Dacia Logan, Renault Symbol, si alte specimene de genu, dar fata de ce era inainte e un salt destul de mare, poate nu neaparat din p.d.v. tehnologic, dar cel putin din p.d.v. calitativ |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
Amedeus |
![]()
|
QUOTE(SSilent @ 23 Jun 2009, 23:04) motivul bataii de joc e mentalitatea tampita a romanilor Ai perfecta dreptate. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 23 Jun 2009, 20:58) ...primele modele de logan cu abs, erau tratate ca niste masini de ultima generatie. Cand a aparut pe piata au tinut mortis sa puna "sticker" cu "abs+"... Fals. Modelul in cauza (Ambition) nu era inscriptionat cu nimic din care sa reiasa ca avea ABS. Modelul ABS Plus a fost o serie limitata aparuta ulterior modelului Ambition. Slabut de tot, nene, slabut... ![]() LE Modelul de ABS era intr-adevar de ultima generatie ![]() This post has been edited by vijelie: 24 Jun 2009, 13:25 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Amedeus |
![]()
|
QUOTE(Amedeus @ 23 Jun 2009, 22:38) L.E.2 Primele Logane cu ABS erau modelul Ambition. Pe acest model nu exista niciun sticker care sa specifice ca ar avea ABS. ![]() Modelul "ABS+" este o varianta cu motor de 1.4 spre deosebire de Ambition dotat doar cu motorul de 1.6 Asta ii spuneam si eu mai sus. "ABS Plus" e un model, la fel ca "Preference", "Laureate", etc. La fel si pe SN: "Clima" era un model,(la fel ca "Rapsodie", "Europa", etc) stickerul indicand denumirea modelului nu faptul ca are AC . De aia e Dacia bataie de joc, stim sa criticam fara a avea informatii suficiente. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce m-a lasat pe mine masca e ca, atunci cand a anuntat Dacia ca renunta la Berlina, s-au inghesuit o gramada pe ultimele exemplare. Cu liste de asteptare si spaga sa intri in fata (!). E, acuma, cum s-or simti proprietarii aia cand se uita la un Logan?
|
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 17:53 |