Filtre de aer, Filtru de aer sport
![]() ![]() ![]() |
Filtre de aer, Filtru de aer sport
romanvs |
![]() ![]()
|
||
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|||
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Exista. Uita-te la K&N, Pipercross, Green,Simota etc.
This post has been edited by Brambus: 8 Aug 2008, 09:01 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
Overclocker |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 23 July 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
mi-am montat si eu un filtru de aer sport... din curiozitate si rezultatul a fost mai putin bun decat ma asteptam. Daca inainte ajungea lejer la 160 acum se cam chinuie sa accelereze pana acolo si parca nici in treptele inferioare nu mai are asa suflet. E un filtru conic si l-am montat in locul furtunului de aspiratie aer, chiar la gura cutiei originale, bineinteles dupa ce l-am scos pe cel din cutie. Parerea mea e ca fuge mai bine cu un filtru original curat. Cand imi gasesc camera fac o poza sa vedeti despre ce e vorba.
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 1.4MPI
- CJ-08-ZYP Anything can be overclocked...
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Pai acolo unde l-ai pus tu, trage aer cald din compartimentul motor.
![]() |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Overclocker @ 9 Aug 2008, 11:42) mi-am montat si eu un filtru de aer sport... din curiozitate si rezultatul a fost mai putin bun decat ma asteptam. Daca inainte ajungea lejer la 160 acum se cam chinuie sa accelereze pana acolo si parca nici in treptele inferioare nu mai are asa suflet. E un filtru conic si l-am montat in locul furtunului de aspiratie aer, chiar la gura cutiei originale, bineinteles dupa ce l-am scos pe cel din cutie. Parerea mea e ca fuge mai bine cu un filtru original curat. Cand imi gasesc camera fac o poza sa vedeti despre ce e vorba. Tu nu l-ai instalat corect , asa cum ti-au mai spus si altii ! 1. Exista filtre de aer sport "replacement" filters - pe care il bagi exact in locul filtrului vechi si castigi putina putere in plus , dar ai cam acelasi aer si cutie incinsa de motor ; 2. exista filtre sport , cu admisie separata sau mixta cu cea originala , cu mici modificari , indiferent ca sunt conice sau bi-conice , dar sunt facute sa ia aer mai rece din fata , deci randamentul este mai bun , dar acestea necesita kit de intretinere si curatare . 3. nu tot ce zboara se mananca ! Degeaba ai un filtru bun daca-l instalezi prost . Degeaba ai un filtru bun , instalat bine , daca nu ai si un kit de curatare si intretinere pentru el . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.727 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Chiar daca il montezi in locul perfect, tot efect aproape de zero se obtine. Bani aruncati aiurea.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
NU sunt de acord cu tine ! Am incercat mai multe variante , am pastrat una , intotdeauna va fi un compromis , dar eu am luat alta decizie in ceea ce priveste admisia .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IRONICK |
![]()
|
Altceva trebuie facut cu admisia ca sa se simta ceva. Filtrul este doar o frectie
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
sunt de aceasi parere cu ironick.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Daca-i faci o admisie putin schimbata , un filtru sport adecvat capacitatii motorului , un kit de intretinere pt el , altceva nu-ti mai trebuie .
Oricum , din momentul in care incepi sa scoti cutia filtrului stock incepi sa dai in balarii ca trebuie un suport de fixare al corpului clapeta , un alt breath-er pt recirculare aer de la carter si alte cateva detalii care-ti pot taia elanul de la modificari . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 11 Aug 2008, 17:19) Intradevar filtru montat gresit sau fara alte modificari este frectie, dar daca se face o modificare a traseului de admisie optima si un filtru permisiv dar intretinut, rezultatul este foarte bun, mai ales daca folosesti masina mai mult in afara orasului(Bucuresti in special). |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Exista sau nu vreo imbunatatire a performantelor autoturismului cu filtru de aer sport montat in cutia filtrului?
Ar avea vreun efect schimbarea tubului de absortie aer, dinaintea filtrului,cu unul de diametru mai mare? Dimensiunile filtrului de aer stock ,va rog,...ca sa stiu dupa ce sa ma uit. Multumesc. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Brambus |
![]()
|
Ce parere aveti despre Electric Turbocharger, montat pe 1.4MPI?
Attached thumbnail(s) solenza_20turbocharger_201.jpg ( Size: 124.7k ) Number of downloads: 795 solenza_20turbocharger_202.jpg ( Size: 134.58k ) Number of downloads: 858 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
aoleu! ai dat 450 lei degeaba! tot respectul!
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Brambus |
![]()
|
Nu am dat sefu! nu vezi ca este montat pe un Logan. Eram curios daca are cineva montat si daca este vreo imbunatatire. Bafta!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
s-a demonstrat... search google... ca e frectie cu iaurt la picior de lemn! nu are putere nici cat un ventilator de calculator... si e posibil sa infraneze aerul la un condus mai sportiv! deci parerea mea...lasa-l in pace ca e o gramada de bani si inutil aruncati!
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Overclocker |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 23 July 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
da unde e 'minunatia' rosie din poza sa auda si urechea mea cum suna motorul ala 'suparat'... by the way, si-a luat un prieten acum o masina noua, foarte mica cu motor de 1.6 turbo si 175 cp, are consumul mediu 19L/100KM pe primii 500 de km care i-a facut pana acum, si nu a tras tare de ea ca doar e in rodaj... nu dau producatorul sa nu-i fac "reclama"... sambata imi mut si eu filtrul in aripa... langa far... sa vad rezultatul
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 1.4MPI
- CJ-08-ZYP Anything can be overclocked...
|
|
Cascadorul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 11 August 08 ![]() |
stiu ca sunt off topic dar ma intereseaza neaparat...voi cand v-ati luat pleoapele de la nenea ala din baia mare cat a-ti dat pe ele cu tot cu taxe trasport?ma mult:)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Clima
|
|
Brambus |
![]()
|
50 lei
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(Brambus @ 13 Aug 2008, 12:50) 1. plasticul ala , la conditiile de acolo ( caldura , trepidatii , praf ... ) nu va rezista el fizic acolo mai mult de 2-3 luni . Paletele se murdaresc , turatia se reduce si ajunge sa se gripeze . 2. cineva care a pus acel filtru monstruos la recirculare vapori de carter ... are mici probleme ... QUOTE(Overclocker @ 13 Aug 2008, 15:08) da unde e 'minunatia' rosie din poza sa auda si urechea mea cum suna motorul ala 'suparat'... by the way, si-a luat un prieten acum o masina noua, foarte mica cu motor de 1.6 turbo si 175 cp, are consumul mediu 19L/100KM pe primii 500 de km care i-a facut pana acum, si nu a tras tare de ea ca doar e in rodaj... nu dau producatorul sa nu-i fac "reclama"... sambata imi mut si eu filtrul in aripa... langa far... sa vad rezultatul - consumul ala ... e cu probleme ! - consumul unei masini turbo , la un mers normal trebuie sa fie intre unu pe benzina normal si unul diesel , acelasi motor , cu 16v . La consumul ala ... ceva nu e ok . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cat de trist a putut sa traga firele alea de alimentare, pe langa tija de sustinere a capotei. Multi prosti pe lumea asta.
This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2008, 00:03 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
QUOTE(Brambus @ 13 Aug 2008, 13:50) Ce parere aveti despre Electric Turbocharger, montat pe 1.4MPI? dar ala pe logan care si l-a montat ce a zis? am avut si eu curiozitatea asta ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
Brambus |
![]()
|
Daca il cunosteam il intrebam!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
romanvs |
![]()
|
Chiar nu stie nimeni dimensiunile filtrului de aer stock?
|
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Cauta pe site-urile producatorilor de "replacement filters" , gen Green , BMC , K&N la Clio 1 , varianta 99 . Ar trebui sa gasesti dimensiunile . Altfel ... desfaci 4 suruburi si 2 cleme si pui mana pe masurat !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
adimaridum |
![]()
|
MEMBRU INDEPENDENT Group: Members Posts: 330 Joined: 25 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca mai indicat ar fi sa-ti cumperi un filtru nou sau sa-l cureti pe cel vechi daca nu e terminat si rezultatele vor fi aceleasi ca si cu un filtru asa zis 'sport'
|
--------------------
Mercedes
W123
1979/2400 D
- .......?? EX:Opel Ascona 1985
EX:Ford Transit 1985 EX:Mercedes 190 E si 230 TE EX:1300,1310,1400 Break,2X Solenza. FAN DACIA |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 19:38 |