reglaj directie
![]() ![]() ![]() |
reglaj directie
burtik4u |
![]()
|
||
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
|
||
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|||
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Poti sa incerci cu o ruleta.E mai simplu decat sa te chinui cu lemnul respectiv.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Daca nu l-ai facut pana acum, fa o tija de otel de 1m , si bag-o intr-o teava care are gaura aproape de grosimea tijei, pentru a face o scula telescopica, pentru a putea masura distanta intre fata si spatele rotilor din fata. Dupa ce ai ajuns cu reglajul (pentru unghiul de convergenta) la cota dorita, adica vreo doi mm mai mic in spate, impingi masina 1m in fata si o opresti cu frana de mana, fara a o scapa inapoi, si masori cu aceeasi tija, distanta intre cauciucuri, la partea de jos, la contactul cu carosabilul. Reti, dai inapoi 1,5 m, opresti cu frana de mana, si masori pentru a face comparatie. Daca rotile sunt deschise in fata, cand dai inainte, cauciucurile tind sa se departeze, deci vei avea o distanta mai mare cand dai inainte fata de masuratoare facuta dupa ce ai dat inapoi. Si aici trebuie sa lasi ceva diferenta( 1-2mm), adica mai mult cand dai in fata. Daca nu ai inteles si vrei mai multe detalii, intreaba-ma, ca rezultatul e mai bun ca ce se face la service.
9 Aug 2009, 09:51: Ca trage stanga sau dreapta, e din alta parte, si aici e alta scula. This post has been edited by PH-06-BOA: 9 Aug 2009, 09:51 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
o sa incerc cand am timp
![]() am inteles ![]() mc mult |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
PH65EDI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 27 July 09 ![]() |
daca te ajuta cu ceva ....am manualul de dacia nova in format pdf ....si mie mi se pare ca explica destul de bine ce si cum ... si pot sa ti-l trimit pe bucati in mail ...am vrut sa iti dau mp ...dar cica nu am drepturi...
![]() |
--------------------
Dacia
Nova GT
1996
|
|
burtik4u |
![]()
|
poti da un mail la burtik4u@yahoo.com mc mult
|
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Fara suparare dar lucruri importante ca directia ar trebui facute la profesionisti, parerea mea. Dar poti incerca cu ruleta si butuci din lemn..vezi si tu
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
shadowkript |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 July 09 ![]() |
PH65EDI as fi recunoscator daca mi-ai putea trimite si mie manualul am mai multe probleme minore la masina si trebuie sa ma documentez id meu e cocolino_rip@yahoo.com ms anticipat
|
--------------------
dacia
nova gt
1998 gt
- BC 29 MAR
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Am uitat sa spun mai sus, ca "trasul" intr-o parte sau alta, nu e din unghiul de convergenta ( confundat de de majoritatea, cu unghiul de FUGA). La Nova, unghiul de fuga se modifica ( nu se regleaza) din bascula, prin degradarea bucsilor. Ex: daca uzura bucsilor de pe dreapta, permite basculei sa deplaseze pozitia pivotului mai catre in fata (datorita plecarilor sportive, frane bruste), cu cativa milimetri (2-3), se mareste unghiul de fuga si, va trage spre stanga. Cu cat unghiul din dreapta e mai egal cu cel din stanga, cu atat masina va merge mai drept, fara a conta marimea lor, numai sa fie egale. Marimea lor, face ca, cu cat sunt mai mari, cu atat se va vira mai greu, iar la curbe, volanul revine violent pe directia de mers inainte.
-Daca ai umblat la amortizor, cele doua suruburi de prindere de portfuzeta, daca nu le-ai strans in aceeasi pozitie, ai modificat unghiul de cadere, ceea ce face iar, sa-ti traga undeva. Daca te simti bine... 15 Aug 2009, 11:18: -Nu e completa explicatia, dar e de-ajuns. Ar trebui cateva pagini. -Convergenta participa foarte putin la fenomenul de a trage intr-o parte, si asta in functie de incarcatura diferita de pe o parte, in comparatie cu cea de pe partea opusa, dar contribuie mult la uzura sau mai bine ,la neuzarea cauciucurilor. Inchise in fata - uzurala exterior, inchise in spate - uzura la interior, si cartait la curbe. 15 Aug 2009, 12:35: Dati-mi si mie manualul. Nu strica niciodata sa ai cu ce compara. Va pot da si eu altele , scanate, pozate. In principiu constructie si reparatia auto. ID: nelute This post has been edited by PH-06-BOA: 15 Aug 2009, 12:35 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
- eu am observat ca masina trage in partea in care am cauciucul mai greu deci cu uzura mai mica
- observatia am facuto cand am pus pe fata dreapta, pt aderenta buna la mizeria de pe drum, un cauciuc aproape nou (rezerva) ale mele fiind uzate, masina a inceput sa traga dreapta tare. La service la optic dupa ce am platit fara sa faca nimic pt ca masina era ok miau dat un pont valoros: sa incerc sa schimb rotile fata intre ele ca nu o sa ma traga stanga datorita inclinatiei drumului spre dreapta. Am facut rocada si acuma masina se comporta bine. 15 Aug 2009, 14:03: va rog sami trimiteti si mie manualul de nova sau super nova eu avand nova gti un hibrid intre cele doua mentionate danciusergiu84@yahoo.com multumesc anticipat This post has been edited by danciusergiu84: 15 Aug 2009, 13:03 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
PH65EDI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 27 July 09 ![]() |
manualul ...ca tot veni vorba ...eu il am tot de pe forum ...trebuie sa cautati mai mult....burtik4u ...ce ai mai facut cu reglajul diresctiei ?
This post has been edited by PH65EDI: 17 Aug 2009, 08:27 |
--------------------
Dacia
Nova GT
1996
|
|
burtik4u |
![]()
|
sry ca nu am mai raspuns.. dar am si o vectra B acum.. si nu prea am stat sa mai repar la nova.. eu am mers cu masina aia pe baza... cand se strica repar
![]() ![]() ![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 06:32 |