Ventuze grindina, M-a prins grindina :(
![]() ![]() ![]() |
Ventuze grindina, M-a prins grindina :(
gabi1759 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 6 November 06 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007, 1.5 DCI Ambition
|
|||
uidivonacicep |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 29 August 07 From: Timisoara ![]() |
Nu are efecte ulterioare.
metoda cu ventuze e OK am avut un prieten care si-a facut si a iesit bine. |
--------------------
Dacia
1310 berlina
1999
- AR 71 PMD "Daca doi oameni iti spun ca esti beat, du-te sa te culci!"
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
daca folosesc ventuze,nu o se cojeasca vopseaua.dar ma indoiesc sa reuseasca pentru ca nu cred ca ventuzele respective sa aiba diametrul asa de mic cat infundatura de grindina.Avand diametrul mai mare(ventuza)exista riscul sa-ti traga tabla mai mult decat e necesar si sa iasa mai rau,cum ar avea cucuie.Mai bine o faci pe casco
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
poti incerca cu ventuza si daca nu-ti place cum iese-casco
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Detaliati si voi ce stiti despre metoda "ventuza".
Am auzit si eu, dar un fel de zvon despre lucrul asta. Eventual si cine face, cu se face si cam cat costa. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu și eu la cererea lui YRX.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
gabi1759 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 6 November 06 From: Timisoara ![]() |
Nu stiu exact cum functioneaza metoda cu ventuzele, insa ideea este ca iti aplica o masinarie cu ventuze peste adanciturile din tabla si iti trage tabla inapoi, astfel nemaifiind necesara indreptare prin ciocanire, chituire si revopsire.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, 1.5 DCI Ambition
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Nu stiu daca metoda cu ventuze este cea ideala, dar este singura utilizabila in caz de grindina. Nu cred ca iti schimba nici un CASCO tot acoperisul. Iar sa dai cu ciocanul, eu nu m-as baga la asa ceva.
Un coleg de-al meu si-a "indreptat" urmele de la grindina cu ventuze si a fost multumit. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Masina cu ventuze am auzit ca ar fi la Dacoserv, dar eu n-am vazut-o niciodata, nici nu o prea folosesc, doar rar de tot.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cine a vazut vreo reparatie de acest fel:
- chiar da rezultate bune pentru lovituri? (eu am pe plafon si pe capota motor niste lovituri punctiforme de la nucul sub care parchez si tare as vrea sa nu mai existe ![]() - nu dezlipeste vopseaua ? Fac eu saptamana asta un drum la Dacoserv sa intreb daca au masinaria respectiva. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Adica acea ventuza trage de vopsea si reuseste sa intinda tabla de sub vopsea fara sa rupa aderenta vopselei la tabla? Moama ce SF-uri...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate cumva trage de tabla si anume electromagnetic. Na asta Sf...
Am capatat si eu una bucata craca in plafon cu ocazia furtunilor de prin Moldova si tare as fi interesat de ventuza magica. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
exista o metoda de indreptat tabla cu un dispozitiv electric, cel folosit la sudura in puncte....mie as mi-au indreptat plansa spate la meridian sud.
neajunsul metodei consta in faptul ca necesite revopsire. This post has been edited by kAndrei: 4 Sep 2007, 14:57 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai ideea era FARA afectarea straturilor de vopsea, de-aia ma mir.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(YRX @ 4 Sep 2007, 14:17) Pentru cine a vazut vreo reparatie de acest fel: - chiar da rezultate bune pentru lovituri? (eu am pe plafon si pe capota motor niste lovituri punctiforme de la nucul sub care parchez si tare as vrea sa nu mai existe ![]() - nu dezlipeste vopseaua ? Fac eu saptamana asta un drum la Dacoserv sa intreb daca au masinaria respectiva. 1. Da, da rezultate bune, se indreapta bine. 2. Deobicei nu sare vopseaua, doar de aia e facut aparatul asta, sa repari indoiturile mici fara sa mai chituiesti si vopsesti dupa indreptare. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Un service care are in dotare minunea cunosti?
Astept eventual un PM sa nu se considere reclama. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(YRX @ 4 Sep 2007, 13:17) Pentru cine a vazut vreo reparatie de acest fel: - chiar da rezultate bune pentru lovituri? (eu am pe plafon si pe capota motor niste lovituri punctiforme de la nucul sub care parchez si tare as vrea sa nu mai existe ![]() - nu dezlipeste vopseaua ? Fac eu saptamana asta un drum la Dacoserv sa intreb daca au masinaria respectiva. L-am intrebat pe colegul meu. Reparatia cu ventuze repara loviturile mici ( grindina, nuci) care nu zgarie stratul de vopsea, doar au realizat o deformare a tablei. De exemplu, dupa o grindina serioasa, cu boabe cat oul, dupa indreptarea cu ventuze, desigur ca e nevoie si de vopsire. Din fericire, colegul meu nu a avut nevoie de vopsire. Masina lui arata foarte bine, eu cel putin nu mai observ nici o urma. Pentru timisoreni: Unul din atelierele de reparatie cu ventuze ( formulez asa, caci poate or fi mai multe) se afla pe strada Liviu Rebreanu (pe langa tramvaiul 9) |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Mi-e frica si mie de chestiunea aceasta. In ce conditii te-a prins grindina?
Mergeai? Masina era oprita?Cam cat de mare a fost ghiata?Cat a durat? Poti pune ceva poze? Multumesc |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
vijelie |
![]()
|
Si castanele au acelasi efect asupra tablei, toate Loganele parcate sub castani la mine pe strada arata de parca a dat grindina numai pe ele.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Ma gandesc ca orice masina pe care tot pica castane este afectata mai devreme sau mai tarziu. Nu cred ca tabla loganului e astat de proasta pt ca eu am vazut si Fiat si Audi (A4) . Eu intrebam de grindina....
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
vijelie |
![]()
|
Din cate am vazut, numai Cielo erau la fel de afectate, restul (inclusiv D1310) nu aveau nimic.
This post has been edited by vijelie: 5 Sep 2007, 11:14 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ma, la FIAT nu ma mira. Pica orice si el se face valuri. Da' la A4 m-as mira. Io cred ca castanele alea de pe A4 de fapt or fo pietrele bine plasate de catre dusmanu' proprietarului de A4.
So.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Am vazut pe nu stiu ce canal tv cum scoteau infundaturile din tabla dupa ce aplicau local, cu un spray, o solutie bazata pe azot lichid care prin contractia tablei datorate temperaturii ff scazute aduce tabla in parametrii normali. Cred ca e mai bine decat cu ventuze. Nu se afecta vopseaua.
|
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
intr-o parcare alaturata..zace o mata moarta..ooops pardon..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
vijelie |
![]()
|
Sa nu uitam datele de intrare ale problemei: vopsea si tabla de Logan.
Eu unul ma indoiesc ca o asa variatie mare de temperatura care sa intinda tabla nu va afecta si vopseaua. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gabi1759 |
![]()
|
QUOTE(pedrovl @ 5 Sep 2007, 11:03) Mi-e frica si mie de chestiunea aceasta. In ce conditii te-a prins grindina? Mergeai? Masina era oprita?Cam cat de mare a fost ghiata?Cat a durat? Poti pune ceva poze? Multumesc Grindina m-a prins pe autostrada, deci exclus sa ma ascund undeva. Am oprit in spatele unui tir tras pe dreapta, insa tirul a plecat si am plecat si eu. Am mers cu 30kmh, grindina batea din stanga, nu din fata direct. Daca batea din fata cred ca ramaneam fara parbriz. A durat intre 5 si 10 minute totul. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, 1.5 DCI Ambition
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 4 Sep 2007, 13:20) Adica acea ventuza trage de vopsea si reuseste sa intinda tabla de sub vopsea fara sa rupa aderenta vopselei la tabla? Moama ce SF-uri... Nu e nici un SF. Fizica elementara ne invata faptul ca in cazul de fata, ventuza nu trage de vopsea. Ventuza face un vid sub ea, astfel incat tabla e impinsa in sus de presiunea atmosferica de dedesubt. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Kruger, zici tu ceva, dar iti cam scapa niste fenomene. Lumea de aici tot spera (si intr-un fel ii inteleg) dar tabla e cam intinsa in acele puncte, altfel nu prea se indoia ea, iar cand ventuza aia o sa faca vid, presiunea atmosferica intradevar o sa apese tabla inapoi, dar ma tem ca tensiunile din tabla is mai mari, iar vopseaua o sa fie intre "ciocan si nicovala". Eu inca n-am vazut ventuze dinastea miraculoase, in schimb am vazut ca tabla se repara bine cu niste "ventuze" care practic se sudeaza de tabla si trage tabla inapoi. Dar asta presupune vopsire toata ziua.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am vazut un Opel Tigra indrptat cu ventuze, scule profi, oameni la fel, dar ca inainte nu arata veac, e adevarat ca se estompeaza indoiturile, dar tot se vede.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:48 |