Catalizatorul
![]() ![]() ![]() |
Catalizatorul
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(cmn @ 5 Aug 2009, 14:57) Si pana la urma mie nu mi`a rasp nimeni daca e ceva grav daca miroase a benzina la esapament, ca la daciile alea vechi...Masina e din 2001. Eu as verifica bujiile si fisele sa ai aprindere buna. Eventual exces-ul de benzina poate fi datorat si indicatiilor gresite de la sonda de oxigen dar in acest caz creste simtitor consumul S-a spus mai sus cum trebuie sa miroasa gazele arse. Masina trage la fel? nu ai consum mai mare? |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Pai bujiile sunt schimbate recent, deci cade. La fise e posibil sa fie ceva pt ca la ultimele 2 fise nu face scanteie asa de puternic ca la primele 2. Masina zic ca trage bine, acu parca de o luna jumate parca mi se pare ca e mai puturoasa, se mai balbaie uneori si cred ca totusi mi se pare dar parca consuna mai mult putin. Am bagat benzina de 1 mil 200 si am facut 500 de km, jumatate prin oras si jumatate la drum dar drumu era pe dealu negru daca stiti pe unde:D. acum un an am avut probleme cu masina, se ingatuia foarte rau, cred ca cine mai citea atunci forumul si ce postam eu, mai tine minte si acum. Am curatat injectoarele si am schimbat filtrul de benzina si pana acum o luna nu s`a mai ingatuit si nu a mai sacadat motorul insa mirosul de gaze il am asa de cand am cumparat masina..
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(cmn @ 6 Aug 2009, 14:19) la ultimele 2 fise nu face scanteie asa de puternic ca la primele 2. Am bagat benzina de 1 mil 200 si am facut 500 de km, jumatate prin oras si la mine la fisa 1 scanteia este un pic mai slaba, in rest puternica. verifica rezistentele la fise nu trebuie sa depaseasca 20kOhmi parca.. este un topic cu valorile maxime. La mine au fost chiar coapta izolatia aia, am taiat un pic. si am refacut fisa. De consumat i-ti consuma bine.. eu fac 400km cu 30l si o calc ![]() verifica eventual si bobina de inductie.. aia in care intra fisele.. sa nu ai contact intre motor si contactele bobinei. |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
mvali te inseli peste valoarea de 2k maxim 3k fisa se schimba... daca mai aduni ca si fiecare bujie are cate o rezistenta realizata din carbon 5k si cu timpul se decalibreaza si creste in valoare ... o sa ajungi tot la acelasi probleme . Am mai spus eu odata cum sa desface fiecare surub din capul bujiei si se scoate frumos bastonasul de carbon si in locului lui se monteaza un bastonas de 1.5-2mm realizat din cupru... arderea o sa fie mult mai buna. Pentru a desface surubul din capul bujiei ... se incalzeste la flacara de bricheta pana cand cu ajutorul patentului se roteste in sens invers accelor de ceasornic.
Fisa nr.1 de la cilindru nr.1 are rezistenta interna mai mare fiindca e ce-a mai lunga fata de restu. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Concluzie,daca cineva e nevoit sa scoata catalizatorul,si nu are bani pentru a`l inlocuii,cum este mai bine:
1)Scoterea catalizatorului si inlocuirea lui cu o teava de aceeleasi dimensiuni? 2)Spargerea lui,adica inlaturarea partii ceramice de pe sau din acesta(nu stiu exact) 3)Astept alte idei Multumesc. This post has been edited by B_i_t_z_a: 12 Aug 2009, 10:25 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
4) Inlocuirea cu unul nou, nu neaparat de origine.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Daca NU AM BANI,cum este mai bine de facut
1)Scoterea catalizatorului si inlocuirea lui cu o teava de aceeleasi dimensiuni? 2)Spargerea lui,adica inlaturarea partii ceramice de pe sau din acesta(nu stiu exact) 3)Astept alte idei This post has been edited by B_i_t_z_a: 17 Aug 2009, 11:29 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Varianta 2
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.560 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pai nici sa circuli nu te obliga nimeni daca nu ai bani.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
djasu82 |
![]()
|
oricum cate daci sunt non euro si polueaza ce mai conteaza daca are sau nu super nova catalizator asta pana la controlul ITP. POti face rost de un catalizator de la dezmembrari...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
Stai linistit ca nu te poluez,pana nu gasesc o solutie cat mai buna....a si apropo poate banii nu ii primesc de la mami si tati.Cred ca voi incerca varianta a 2`a pana la urma,oricum asta peste vreo 2 saptamani dupa ce ma introc.Bafta
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
am incercat si eu azi sa verific in vrun fel catalizatorul daca este infundat ... am scos tabla din fata de la motor de protectie . am desfacut alea 2 suruburi sau cum se cheama de unde pleaca catalizatorul din alea 3 tevi ( inbinaturi ) si lam lasat atarnat acolo :| am facut bine ???? sau trebue altfel ? masina merge la fel sinnainte si asa cu el in jos :| ..... trebue altfel facuta proba ?
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
imi zice si mie cineva daca am procedat bine ? .. sa stiu dacal desfac iar ... sau nu ... ?
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 12:37 |