Scurgeri de ulei?
![]() ![]() ![]() |
Scurgeri de ulei?
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Puneti filtre Mann. Nu trebuiesc stranse cu cheia.
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Asa cum spunea si un coleg mai devreme, curata cat mai bine uleiul scurs, apoi urmareste indeaproape sursa scurgerilor de ulei. Poti incerca sa mai strangi putin si senzorul de presiune ulei folosind o tubulara lunga. Nu vreau sa te demoralizez, insa din poze, imi pare ca uleiul vine de deasupra acestui senzor.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ma gandeam sa scot capacul de la saxofon sa vad mai bine ce si cum. Cu ce as putea curata uleiul? Degripant?
Stiu ca supureaza si la chiulasa dar foarte putin. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Eu Alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.052 Joined: 12 November 07 From: Com. Bucuresti Sat Rahova ![]() |
Poti folosi si putina benzina pt spălat sau diluant!!!
|
--------------------
Dacia Supernova
Confort
2001
- IF22ALE/ B25TUT Cand ma opreste Politia, ma simt ca Scufita Rosie: Dar de ce ai rotile asa de mari? Dar de ce ai cauciucurile asa de late? Dar de ce ai folie?
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
Asa am patit si eu dupa ce am schimbat garnitura de chiulasa; Problema s-a rezolvat prin strangerea chiulasei...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001/confort
- GL 61 TES http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Si eu am folosit tot benzina pentru degresare. E de folos, insa obligatoriu pe motorul rece.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.067 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Si spray-ul curatitor de frane e folositor in cazul de fata. Incape cu usurinta in acea zona, are jetul destul de puternic incat sa curete excesul de ulei si lasa zona uscata, numai bine de vazut pe unde apare din nou uleiul.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
Maskatu |
![]()
|
Am incercat sa scot capacul care acopera saxofonul sa vad daca pot determina de unde vine uleiul, dar nu am putut din cauza compresorului aerului conditionat. Trebuie desfacut si mutat intr-o parte. Si cum nu l-am mai desfacut niciodata nu m-am riscat. O sa completez maine sa vad cum mai sta nivelul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 15 May 2014, 22:37) Deci sunt doua simeringuri, simering de jos de la distributie si simeringul de sus de la axa cu came. Corect? Cu cureaua am inteles. Schimb si cureaua si rola, foarte misto sa fac treaba asta dupa nici 10 mii km. Insa mi-a spus un amic care vroia sa ma ajute cu schimbul ca la simeringul de jos ( nu stiu daca si la cel de sus ) este nevoie de o presa speciala pentru a il putea scoate. Si el nu are acea presa. Asa este? ![]() Siii... la o scurta verificare vizuala de acum cateva zile, am constatat ca s-a imprastiat iar ulei pe cadrul motor, exact ca data trecuta, cand era simeringul paradit. Deci... ori nu a fost pus bine, ori nu a fost bun calitativ, cu toate ca am luat unul original, adica cel de la distributie, iar celalalt victor reinz. Nici nu stiu ce sa mai fac. Au trecut 7-8 mii de km de atunci si am conpletat un litru de ulei. Mai am pierderi de ulei si la chiuoasa. Dupa calculele mele, piesele necesare plus planatulplus manopera ar ajunge la 500-700 de lei. Dar nici asa nu am vreo garantie. La fel cum am inlocuit simeringurile si nu au tinut nici macar un schimb de ulei... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
Poate fi din cauza ca cel care le monteaza nu o face cum trebuie. Si garnitura de chiulasa o poti schimba odata cu simeringul, ca tot schimbi cureaua de distributie. Ai grija data viitoare cand faci schimbul sa nu mai depasesti nivelul maxim pe joja; d-aia cedeaza simeirngul.
This post has been edited by Axinte: 4 May 2015, 23:19 |
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
Maskatu |
![]()
|
Tocmai ca nu a fost nici o data peste nivel... asta e acum. Sper sa nu se agraveze. Este nasol si pentru ca sare ulei fix pe distributie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am reusit sa mentin uleiul intre minim si maxim tot acest timp. Ca si completare a intrat 1 L in aproape 9000 km. Insa nu am mai completat de cateva luni dar nivelul sta la jumatate. Petele sunt in continuare pe chiulasa si cadrul motor. Intrebarea este daca sa pun in continuare 10-40 sau sa trec pe 15-40 in speranta ca ar putea stopa cat de cat scurgerile? Cele mai recente schimburi au fost cu castrol magnatec. Sau daca as putea face/pune altceva.
De inlocuit DIN NOU simeringurile la abia 1 an de cand le am mai inlocuit o data si de desfacut motorul, nu incape in discutie. Nu acum. This post has been edited by Maskatu: 8 Jul 2015, 09:02 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th June 2025 - 03:20 |