Teribilist filmat cand a depasit pe linia continua, si a facut praf o masina
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teribilist filmat cand a depasit pe linia continua, si a facut praf o masina
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(driverx @ 15 Jul 2009, 18:24) Daca e curba de la A1, aia e ciudata rau. Tot tinde sa ma pacaleasca si pe mine. Bine, nu in halul in care a facut-o pe femeia aia, dar ajung sa abordez curba o idee mai agresiv decat as fi vrut ![]() N-am mai fost de mult pe acolo dar parca este marcata ca fiind periculoasa si este si restrictie de viteza ?!! Acum, pentru victime nu mai conteaza insa asa, pentru invatatura cui vrea sa priceapa! Cea mai tragica mi se pare soarta copiilor "grav raniti", socati si trumatizati. Atunci cand alfamanii fac din astea parca mai poti intelege ca intelectu' e sub volan dar mame !!!? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
@BZN: am vazut bre ca s-a trecut la subietul cu ALFA; ce vrei sa zic de respectivul accident, e foarte clar c-a atipit la volan soferita; asa se intampla cand pleci la drum lung obosit
![]() QUOTE Nu mai tot invocati atat conduita aia preventiva, din cauza asta se intampla multe astfel de evenimente! ![]() eu am vazut intr-un studiu ca 95% din accidentele de circulatie se produc datorita soferilor, probabil ca tu sti altceva ![]() acum pe bune,tu cand vezi un copil pe carosabil ce atitudine adopti? il vanezi? ![]() |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
1. Nu stiu ce relavanta are studiul ala in acest caz
2. Ala e comportament criminal nu conduita preventiva. Am mai zis si o repet nu poti sa anticipezi tot. Eu am suferit un accident soldat cu avarierea grava a autoturismului pe care-l conduceam, fiind acrosat de un autoturism lovit la randul sau de un TIR ce se deplasa pe contrasens , pasagerul din dreapta(tatal meu) a avut cinci coaste rupte. In urma expertizei tehnice s-a stabilit ca nu am avut nici macar timp sa actionez frana, (viteza stabilita 45-48 km/h), ce zici, am vanat situatia asta? Poze sunt pe forum... This post has been edited by BZN: 15 Jul 2009, 21:18 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Eu apreciez in general ceea ce scrii dar aici te incontrezi doar asa ...
Conduita preventiva nu se refera la anticiparea evenimentelor in derularea lor integrala, adica ajungi in final in situatia ca provoci o derulare "anticipata". Ptiu, devine psihedelic! ![]() Experienta "educa" conduita preventiva, nu este nevoie de atentionari. Nu ma refer la exemplele banale: "Daca vine o minge ... urmeaza copilul!" ci la a simti, pentru o anumita conditie, daca stapanesti masina, daca performantele masinii iti permit manevre in siguranta etc. Am mai spus-o 100Km/h poate fi o viteza relativ mica iar 50Km/h o viteza prea mare, intr-o zi esti mai vigilent si atent iar in alta nu te poti "focaliza" - apropo de asta, tatal meu, cand eram incepator imi tot repeta: "Daca simti ca nu esti in dispozitie de condus, ia trenul sau taxiul!" |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Eu pun pariu ca accidentul s-ar fi intamplat si daca acolo era linie intrerupta
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca ai dreptate Steel...
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 15 Jul 2009, 21:58) ... Conduita preventiva nu se refera la anticiparea evenimentelor in derularea lor integrala, adica ajungi in final in situatia ca provoci o derulare "anticipata". Ptiu, devine psihedelic! ![]() ... totusi, oricat ai incerca nu poti sa prevezi/determini viitorul ![]() adica mai bine mergeai cu masina personala si poate nu se intampla nimic, decat cu taxiul(ex: Teo Peter, Nemescu) |
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
adi_ar |
![]()
|
Cred ca nu m-am exprimat prea explicit!
![]() Doream sa subliniez ca preventiv nu inseamna sa stai crispat cu ochii holbati la masina care vina in spatele tau la 300m, ca poate nu va frana sau la volan este un habauc neatent! Vei determina cu sanse mari producerea unui incident cu acest tip de "prudenta". Iar referitor la taxi, nu este vorba de a ocoli destinul ci de a nu forta destinul conducand indispus (obosit, preocupat de alte probleme sau orice alta conditie care iti diminueaza capacitatile) sau este vorba de acele zile in care pur si simplu nu ai chef de condus ori ai chef de o bere rece. Daca Dumnezeu te-a programat pentru maine, nu poti decat sa ai grija ce si cum faci astazi! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 16 Jul 2009, 00:59) N-as fi atat de sigur. Se poate presupune ca femeia nu s-a asigurat tocmai pentru ca era linie continua si "stia" ca nimeni nu vine din spate pe contrasens. Pun pariu ca de acum se va uita in toate oglinzile, inclusiv in cea din poseta. Daca era linie discontinua, era vina ei 100%. Asa, vinovat e microbuzul ca nu l-a aruncat in sant pe ala cu dacia. ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
O scurta parere personala legata de discutia purtata de colegi pe aceasta tema: opiniile contradictorii aparute aici sunt consecinta uneia dintre multele lacune ale Codului Rutier,lacune ce pot da nastere la confuzii si interpretari de orice natura.
Haideti sa va dau un exemplu de lege menit sa protejeze participantii la trafic de pericole in momentul depasirii sau efectuarii unei manevre de intoarcere. E vorba de un pasaj din "Legea Federala cu privire la Circulatia Rutiera" in vigoare in Elvetia" "Art. 35 Croisement et dépassement ....... 5. Le dépassement d’un véhicule est interdit lorsque le conducteur manifeste son intention d’obliquer a gauche ou lorsqu’il s’arrete devant un passage pour piétons afin de permettre a ceux-ci de traverser la route. 6.Les véhicules qui se sont mis en ordre de présélection en vue d’obliquer a gauche ne pourront etre dépassés que par la droite. ......" Traducere: "Art.35 Incrucisarea si depasirea ....... alin.5. Depasirea unui vehicul este interzisa atunci cand conducatorul (n.p. acestuia) isi manifesta intentia de a intoarce (n.p. echivalent si cu a schimba directia de mers) spre stanga, sau in cazul in care se opreste in fata unei treceri de pietoni pentru a le permite acestora traversarea alin.6. Vehiculele care s-au incadrat pentru a efectua manevra de intoarcere la stanga nu vor putea fi depasite decat pe partea dreapta ......" Asadar un text conceput corect si care nu poate da nastere la niciun fel de interpretare. Asta inseamna limbaj fara echivoc. Si sunt sigur ca scuteste pe multi de neplaceri. |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
adi_ar |
![]()
|
Este frumos exemplul si corect numai ca aici, facand abstractie de trecerea de pietoni, daciotul, la initierea depasirii, avea in fata o duba care nu manifesta intentia de a vira la stanga iar Scenicul nu era inca vizibil.
![]() Nu e perfect nimic in lumea asta! Nota: Va rog nu intelegeti ca pledez pentru orice circumstanta atenuanta pentru daciot - a fost un dobitoc periculos care merita sa ramana fara permis! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Cred ca vina a fost 95% a daciotului si 5% a domnisoarei blonde. Inainte sa incepi virajul mai arunci o privire in oglinda.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-¤¤-¤¤¤ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Ar fi culmea sã nu þinã cu sexul ei...
|
--------------------
.
.
.
|
|
DannyY |
![]()
|
Mda...vad ca-s multi aia care s-au nascut cu volanul in mana si s-au asigurat in oglinda cand au iesit...
Si-s de ambele sexe. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Simultan?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DannyY |
![]()
|
Ei, nici chiar asa...unii dupa altele...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 16 Jul 2009, 12:12) ...avea in fata o duba care nu manifesta intentia de a vira la stanga ... Ba cam da... Tot respectul, dar ala semnaliza stanga inainte ca cel cu dacia sa-l depaseasca, se vede clar. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(DannyY @ 16 Jul 2009, 13:24) Mda...vad ca-s multi aia care s-au nascut cu volanul in mana si s-au asigurat in oglinda cand au iesit... Spiritul de conservare ar trebui sa te ajute in acest caz. Daca stii ca ca exista riscul de 1% sa o patesti, te asiguri. Eu am patit-o iar acum suflu si in iaurt ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.470 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 16 Jul 2009, 12:12) Este frumos exemplul si corect numai ca aici, facand abstractie de trecerea de pietoni, daciotul, la initierea depasirii, avea in fata o duba care nu manifesta intentia de a vira la stanga iar Scenicul nu era inca vizibil. Din pura intamplare, si duba semnaliza stanga. Vezi ca pe undeva era un alt link unde se explica cum ca in duba era sotul tipei. Probabil ca mergeau in acelasi loc. Cum ziceam si mai sus... ea mai mult ca sigur s-a simtit ca si cum duba era pe post de "scut" si asigurare din parti. Dar daca era sotu-su si n-o binevoit macar sa se implante in claxon sa-si avertizeze consoarta, ori cunostiintele lui intr-ale covrigului, ori casnicia sunt pe butuci... L.E. na, ca v-am bagat in otevisme. This post has been edited by bucatzel: 16 Jul 2009, 15:40 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DannyY |
![]()
|
@Avani
Daca am admite toti ca am gresit si am invata din greseli, poate ne-am abtine de la a judeca o scapare a unui sofer care intamplator e femeie. Dar pe aici e plin de neprihaniti care nu pot sa inteleaga ca nu omisiunea de a se asigura a produs accidentul, ci veleitatile de Prost (Alain) ale unui...kamikaze pe roti. Boul cu break a provocat totul pentru ca asa a vrut. Femeia nu a stiut sa se protejeze. De acum stie. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 16 Jul 2009, 12:12) avea in fata o duba care nu manifesta intentia de a vira la stanga Nici eu nu am observat la inceput pana un coleg, din cei carora le-am aratat clipul, a spus: "pai si duba semnaliza stanga" ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca blonda sexy se asigura cum trebuie, nu se intampla nici un accident. Dar probabil ea s-a asigurat cu cateva secunde inainte; greseala nepermisa. Acum sa imi fie iertat dar daca depasea unul cu o masina de 200 si ceva de cai va dati seama ca nici nu apuca sa il vada. Nu incape discutie ca daciotul e vinovat dar sa imi fie iertat daca sunt multi/multe ca blonda aia care se asigura in halul asta avem o mare problema. Au inceput sa se vada permisele alea date usor ca sa nu mai zic mai multe.
This post has been edited by ionutctn: 16 Jul 2009, 21:46 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
DannyY |
![]()
|
Cred ca foarte multi soferi din vest ar fi facut 'greseala' blondei, pe principiul spus de cineva pe aici 'ca si ceilalti respecta regulile'.
In Belgia, de exemplu, e atat de incetatenita prioritatea de dreapta, incat soferul nici nu se mai uita in stanga cand intra in intersectie. Stie ca cel din stanga asteapta. Dar la noi, cine se urca la volan trebuie sa aiba reflexe, indemanare, deprinderi si experienta de pilot F1. Ori ca sa incalce toate regulile, ori ca sa se fereasca de aia care o fac. In Romania, a crede ca "pe linie continua nu depaseste nimeni" e o greseala pe care schumacherii din noi o considera nepermisa. Avem un grad de toleranta mare fata de cei care fac tampenii mari pentru ca vor, dar toleranta ZERO fata de cei care fac ocazional cate o greseala marunta. Suntem perfecti, ce mai tura-vura. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Eu va spun ca am ajuns cand merg pe stradutele adiacente bulevardelor, ca desi am prioritate pe drumul pe care ma deplasez, incetinesc la orice mica intersectie, sa ma asigur ca ala care are cedeaza chiar imi da voie sa ma bag.
Aseara prin Baicului, pe linia lui 143, o duba ce avea prioritate a fost lovita de un bou cu un chrysler decapotabil (model cred 2002-2003) ce avea cedeaza. Duba venea dupa drumul cu prioritate.. si facea stanga.. indicator.jpg ( Size: 7.47k ) Number of downloads: 193 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
Subscriu la ce zice antevorbitorul! Si eu am patit-o acum vreo 4 ani intr-o intersectie din Iasi exact in stilul de mai sus.
Eu veneam de pe prioritar, faceam stanga, aveam si semnul de mai sus. Un imbecil cu un papuc plin cu fier vechi, venind de pe neprioritar-stanga, mi-a indoit aripa dreapta fata. Evident i-am aratat semnele de circulatie si n-a avut ce comenta, mi-a platit reparatia. Oricum de la incidentul respectiv, ma asigur de mai multe ori, chiar incetinesc drastic, la vederea astui fel de indicatoare. Alex |
--------------------
-
-
-
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(DannyY @ 16 Jul 2009, 20:31) @Avani Daca am admite toti ca am gresit si am invata din greseli, poate ne-am abtine de la a judeca o scapare a unui sofer care intamplator e femeie. Dar pe aici e plin de neprihaniti care nu pot sa inteleaga ca nu omisiunea de a se asigura a produs accidentul, ci veleitatile de Prost (Alain) ale unui...kamikaze pe roti. Boul cu break a provocat totul pentru ca asa a vrut. Femeia nu a stiut sa se protejeze. De acum stie. Da...blonda va folosi durex. Parerea mea: Daciotul un imbecil(credea ca merge pe tarlaua lu tacsu cu tractorul) Blonda o kioara si o proasta(probabil ca nu se uita decat in oglinda de la farduri) Iar ala cu duba in cazul in care era sotul blondei.... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
apropo de conduita preventiva, facem o liniuta pe Magheru?
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/1...rat-pe-Magheru/ This post has been edited by membru_DC: 21 Jul 2009, 22:08 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 19:00 |