DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Troncănit la frânare, probabil repartitorul ?

gcgeorgescu
post 27 Jul 2009, 22:01
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

eu am scapat de clancanit dupa o reglare manuala(la service)a sabotilor si curatare cu un spray intreg "aproape"

--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vasyval
post 30 Jul 2009, 11:56
Post #32

membru mai nou

From: Constanta

QUOTE(gcgeorgescu @ 27 Jul 2009, 22:01)
eu am scapat de clancanit dupa o reglare manuala(la service)a sabotilor si curatare cu un spray intreg "aproape"
*

Pai la mine clancanitul se aude de pe fata din etrierul de la roata de pe stanga si asta doar la franare cand mergi inainte. Cand dai cu spatele si pui frana nu se aude. Ma gandesc sa pun toate clemele de la placute in partea de sus iar apoi sa resetez iar senzorul de pe pompa de frana ca sta aprins de vreo saptamana

--------------------
SuperNova SuperNova 2002/Clima - CT-06-TZB
+
harry
post 20 Aug 2009, 22:33
Post #33

E-TECH tester

Salut!
Se pare ca am si eu mai nou un sunet "bizar".... de vreo 3-4 saptamani, cand franez si masina aproape s-a oprit se aude un "troncanit" ca si cum ar da cineva cu un ciocan in articulatiile din fata.... parca se aude de pe partea dreapta ... nu face tot timpul doar uneori si doar la franari "normale" adica daca franez brusc nu mai aud sunetul. Ma repet, se aude doar cand masina aproape s-a oprit.
Dupa prima vizita la mecanic, mi-a schimbat un cap de bara care parea a fi uzat, am crezut ca am scapat... nici poveste... acum 3 zile am fost iar la service, mi-au tras de roti si toate cele in toate directiile ... fara succes, nimic defect... Azi am fost iar la service si i-am rugat sa ia toate suruburile la strans ... am gasit unul de la bascula care era putin slabit... credeam iar ca am gasit ... nici poveste, se aude in continuare. Maine merg iar, ma gandesc la treaba cu sigurantele de la placute... daca sunt jos, la franare mai tare raman fixate in etrier, pe cand la o franare mai mica (cand aproape s-a oprit) au aderenta mai mare pe disc si atunci "scapa" putin in jos, presand acele sigurnte si aparand acel sunet la impactul cu etrierul.... va anunt maine.

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
sonnic53
post 20 Aug 2009, 22:54
Post #34

Membru autentic

From: Vrancea

din ce spui u aici par a fi placutele .. simti asa putin la pedala ? se aude cam ciudat cum ar fi ca se misca podeaua ? biggrin.gif daca e asa sar putea sa fie un inceput de planetara..am patit eu .. daca nu sunt placutele eu asa zic .. verificale wink.gif

--------------------
Vw Golf 3 Logan 1.4 2007
+
harry
post 26 Aug 2009, 20:02
Post #35

E-TECH tester

am mers la service de vreo 5 ori pana acum ...
nu stiu sigur daca i-am dat de cap sau nu , dar am luat totul la mana:
Toate suruburile, bucsele, capetele de bara, desfacut franele, etriere, etc etc etc.
toate par ok ... dar sunetul persista...
in planetare am putin joc, in sensul ca daca virez la maxim si accelerez, se aud, dar nu le-am fortat niciodata, si le protejez pe cat pot.
simt foarte finut in podea, nu neaparat in pedala. dar nu au joc placutele deloc, si sunt si arcurile noi. ce e drept acum mi le-a montat in partea de jos .. (!?!?!?) nu sus.

This post has been edited by harry: 26 Aug 2009, 20:04

--------------------
+
harry
post 15 Nov 2009, 11:18
Post #36

E-TECH tester

Am rezolvat problema....

ultima data incepuse sa troncane puternic in momentul in care piscam putin frana....

am pus arcurile de la placute in partea de sus, si miraculos au disparut toate sunetele biggrin.gif

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 10:17
Forum Renault