Nu inteleg: "Autocare cu romani intoarse..."
![]() ![]() ![]() |
Nu inteleg: "Autocare cu romani intoarse..."
BAC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
|
||
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|||
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-as bucura sa-i bage la zdup pe vamesii aia nu numai sa-i mute de colo colo. Am o boala pe ei ....
Maica-mea profesoara pensionara, deci clar fara fata de capsunar, a plecat in vara in Germania la niste prieteni pentru vreo 10 zile cu un autocar aproape plin cu colorati. Din tot autocarul, numai de ea au gasit sa se lege vamesii. Avea absolut toate actele, bilet dus intors (open -Atlassib nu dadea bilete inchise- alta aberatie) asigurare medicala, bani (aproape 1000) si pe deasupra si invitatie. Vamesul i-a spus de la obraz ca daca vrea sa treaca trebuie sa-i dea 50 euro, pentru ca - atentie la motiv - avea asigurarea medicala pe o luna, deci ar fi trebuit sa aiba la ea 3000 de euro ! Ma intreb cat de neam prost trebuie sa fii sa ceri atati bani degeaba de la o batrana pensionara. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Bine ca nu au suspectat-o de droguri sau alte alea! Ca daca era singura fara "bagaje"
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ake @ 15 Mar 2005, 13:17) Eu m-as bucura sa-i bage la zdup pe vamesii aia nu numai sa-i mute de colo colo. Am o boala pe ei .... Maica-mea profesoara pensionara, deci clar fara fata de capsunar, a plecat in vara in Germania la niste prieteni pentru vreo 10 zile cu un autocar aproape plin cu colorati. Din tot autocarul, numai de ea au gasit sa se lege vamesii. Avea absolut toate actele, bilet dus intors (open -Atlassib nu dadea bilete inchise- alta aberatie) asigurare medicala, bani (aproape 1000) si pe deasupra si invitatie. Vamesul i-a spus de la obraz ca daca vrea sa treaca trebuie sa-i dea 50 euro, pentru ca - atentie la motiv - avea asigurarea medicala pe o luna, deci ar fi trebuit sa aiba la ea 3000 de euro ! Ma intreb cat de neam prost trebuie sa fii sa ceri atati bani degeaba de la o batrana pensionara. scuzama dar sa stii ca vamesul avea dreptate, daca mama ta nu ar fi vrut sa stea 1 luna acolo de ce a facut asigurare ptr asa de mult timp. in astfel de cazuri, cand vrei sa stai mai mult decat bani ai, se fac 2 asigurari, una ptr 5 zile, la inceputul perioadei si inca una ptr restul de cat mai ai de gand sa stai. banuiesc totusi ca vamesul a lasat-o sa treaca. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
asarban |
![]()
|
Omu cat traieste invata!
Coreeeect! Sarumana de sfat! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@tarzy: eu banuiesc ca Ake era suparat din cauza superofertei vamesului (aia cu 50 EUR) de care banuiesc ca au beneficiat ceilalti pasageri
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
de unde sa incep?
am fost cu autocarul Fr-Ro de multe ori si tre sa spunem clar si fara echivoc ca romanii pleaca in occident la munca la negru sau gri (fac pe studentii ca sa obtina acte si muncesc..etc); - occidentalii stiu asta - granicerii stiu asta - guvernul romaniei stie si incurajeaza asta teoretic nu poti determina dupa moaca sau actele alea minime care e turist si care nu...hartiile de iesire din tara sunt verificate de vamesi din ce in ce mai putin, pentru ca, nu e asa, unul care munceste afara = un somer in minus in Ro, plus o spaga la baiatu' ce s-a intamplat acum (atitudinea ostila a spaniolilor) nu e chiar un fapt izolat si temporar (starnit de amnistie) e mai veche si vine probabil din stilul tipic mediteraneean de a-ti ascunde ineficienta prin agresivitate...in practica, Spania profita de o forta de munca ieftina care plateste impozite (macar TVA-ul tot il plateste) dar care nu are nici un drept (nici asigurare medicala, nici pensie, nici somaj)...intre altele spaniolii au spalat la closete in elevetia si franta in anii '70-'80 si per total economia lor are nevoie de armate de sclavi, care sa faca munca, in timp ce spaniolii sa treaca la chestii mai subtiri. revenind la d'l Ungureanu si d'l Blaga...in loc sa observe just ca severitatea spanolilor e excesiva (a fost expulzat si un ziarist roman TV acum 2-3 saptamani) au ales varianta "blame it on Romanians"...cand de fapt li s-a spus ca sistemul va merge "ca inainte" dupa amnistia din mai...dati-mi voie sa nu fiu multumit de atitudinea lui Blaga care se apuca el sa judece sejururile de 7 zile ale romanilor in Spania ("drumul 4 zile...mai raman 3, ce sa vada, o gara?") si pe cel al lui Ungureanu care s-a fofilat facandu-se ca nu stie de tratamentul granicerilor spanioli care este DISCRIMINATORIU de ani de zile. Am fost si am vazut cu ochii mei acum 4 ani cum ii aleg pe tigani, atunci cand schimba trenurile fr cu cele spaniole (diferenta de ecart) la Port Bou. Pe moment am fost revoltat. Acum fac asta si cu autocare intregi de romani...ceea ce e bataie de joc...niste neni isi fac planul la refuzat turisti, ca s-a dat ordin d ela Madrid sa stranga surubul. Sa se retraga din Schengen daca nu sunt in stare...asa sunt in Schengen ca le convine sa se plimbe prin Europa cu buletinul, dar cand e invers...ciuciu! This post has been edited by mil: 15 Mar 2005, 12:08 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 15 Mar 2005, 11:32) scuzama dar sa stii ca vamesul avea dreptate, daca mama ta nu ar fi vrut sa stea 1 luna acolo de ce a facut asigurare ptr asa de mult timp. in astfel de cazuri, cand vrei sa stai mai mult decat bani ai, se fac 2 asigurari, una ptr 5 zile, la inceputul perioadei si inca una ptr restul de cat mai ai de gand sa stai. banuiesc totusi ca vamesul a lasat-o sa treaca. are dreptate pe naiba! In primul rand ca intr-o luna pot sa ma duc si sa ma intorc de zece ori, si e mai normal sa faci o asigurare pe o luna decat zece pe trei zile. Doi la mana! Evit sa fac asigurari la firme de mana a saptea, si care costa cativa euro dar ai sanse sa nu se uite nimeni la tine in caz de ceva. Maica-mea are o varsta inaintata, si e si bolnava de inima, drept care am preferat sa apelez la un amic care mi-a recomandat o agentie recunoscuta in Germania, dar la care politele erau pe fractiuni de 2 saptamani. Cum amicul mi-a facut-o pana la urma cadou, nu era sa mai pun si conditii. A! si inca ceva. Eu cand plec cu treba pe afara prefer sa fac asigurari Buisness care sunt pe un an! Asta inseamna ca trebuie sa am un sac cu bani dupa mine? This post has been edited by Ake: 15 Mar 2005, 12:07 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Personal eu chiar daca as avea banii nu m-as inscrie la o excursie in spania cu autocarul prin cu xxxxxxx..
![]() @mil: sa stii ca e vina romanilor. Ar trebui sa ii opreasca direct pe ciorditori la Vama, ca sa nu mai le dea motiv frantuzilor si spaniolilor sa faca asocierea general roman = xxxxx ciorditor. Asarban dixit: Inca o referire rasista si ti-o iei rau de tot! Asa ca sa fim clari! Daca nu-ti convine vezi ca e un topic unde se plang unii de mine! This post has been edited by asarban: 15 Mar 2005, 12:10 |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(tarzy @ 15 Mar 2005, 11:32) scuzama dar sa stii ca vamesul avea dreptate, daca mama ta nu ar fi vrut sa stea 1 luna acolo de ce a facut asigurare ptr asa de mult timp. tarzy, sfatul cu cele doua asigurari e bun. Replica de mai sus nu e buna, pentru ca ake a scris pe undeva pe acolo QUOTE(ake) ...si pe deasupra si invitatie Iar daca ai invitatie, n-ai nevoie de nici un ban. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
sa presupunem ca au tot ce trebuie in ordine: pasaport, vouchere, bani, asigurare dars e duc la furat (se amortizeaza cheltuiala nu ?)
Cum ii opresti? Doar pe baza culorii sau accentului ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
La intrarea din Franta in Spania pe coasta mediteranei (dinspre Perpignan) catre barcelona EXISTA VAMA .... atat doar ca eate comuna franceza si spaniola.... fiecare inspecteaza ceea ce intra la el in tara... asta vara, intr-o zi normala si la o ora normala si nu de varf, am stat la coada cam 1 ora la iesirea din Spania catre Franta.... francezii in a caror tara intram nu au cerut nimic nimic... au facut semna sa trecem desi eram cu masina cu numar de RO.
Intrarea in Spania a m facut-o via Andorra, prin munti... acolo, intr-adevar, vama exista dar e mica... adica o bariera pe firul drumului... spaniolii ne-au cerut pasapoartele si le-au inregistrat insa nu au pus stampila de intrare (desi intram in Shengen venind din Andorra care nu face parte dina cest acord)... si ne-au urat drum bun.... Concluzie: 1. vama exista intre FR-ESP ! 2. controale se fac mereu nu numai in acesta perioada de aplicare a unei legi speciale privind emigrantii. 3. abuzuri se fac si la ei... ca tot "mediteraneeni" sunt si ei ca si italienii.... ceva similar cu termenul de "balcanic"... 4. e dreptul lor sa refuze intrarea, dar sa o faca civilizat: asta e reprosul si pozitia pe care autoritatile romane trebuiau sa o adopte!!!!!.... adica sa insiste sa fie tratati corect si omeneste chiar daca au gresit si nu aveau actele necesare!!! 5. e bullshit chestia cu vina vamesilor romani... ministerul profita sa mai faca ceva rocade de sefi... oricine poate declara da merge pana la Budapesta pentru 2 zile si in realitate sa se duca unde vrea mai departe.... vamesii ar trebui sa fie ghicitori in stele sa depisteze adevaratele ganduri ale celor care ies... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mil |
![]()
|
spaga vine de la ciorditori...fara spaga din ce sa traiasca vamesul? din salariu?
deci din aceasta dilema nu putem iesi, o masura restrictiva va obstructiona pe cei mai cinstiti dintre cetateni...aia care vor s atreaca, vor trece...si inainte pe vremea vizelor era Fr plina de tigani romani. si inca un lucru tot omul are prezumtia de nevinovatie, are pasaport si nu are consemn...liber taica, nu poti sa il opresti dupa culoarea pielii |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Ake, strict legal, conditiile sunt asa: bilet dus-intors, asigurare medicala, plus cate 100 de euro pentru fiecare zi petrecuta in spatiul Schengen.Pentru a se calcula zilele petrecute in spatiul SChengen, se foloseste fie biletul, fie cazarea, fie asigurarea medicala. Asa ca strict legal, puteau sa nu o lase sa plece.
Despre faptul ca vamesul a cerut 50 de euro, nu este nimic discutabil, majoritatea vamesilor si-au facut averi frumusele din astfel de actiuni, plus unelke mult mai banoase - trafic de orice fel. Logic vorbind, ce pensionar pleca din Romania definitv fara sa aiba acolo und ese duce familia. Bine sunt cazurile batranilor trimisi la cersit prin vest, dar acestea sunt usor de identificat. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
madalina, conditia e "bani sau invitatie".
This post has been edited by Liviu M: 15 Mar 2005, 12:15 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
mil |
![]()
|
exact, ai bani nu mai ai nevoie de voucher...oricum e o masura locala care s-a vrut temporara, dar nu a ramas asa.
La intrarea in austria nimeni nu te intreaba decat de pasaport. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5086&idlnk=3&cat=5
Invitatia autentificata poate "substitui" banii, dar voucherul nu! |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
conditia e: (bani+voucher) SAU (invitatie) .... plus asigurare mediacala ....perioadele sau duratele documentelor trebuie sa coincida!!!
adica 1. sa poti face dovada scopului (turism=voucher, invitatie) 2. sa poti face dovada ca te poti intretine (banii, invitatie) invitatia este tip in unele tari si are doar rol de a atesta cazarea!!!!!.... in acest caz trebuie suplimentar si bani!!!!!....vezi cazul Frantei!!!... dar de regula daca mergi la rude care te-au invitat nu prea te mai intreaba de bani sau nu iti cer o cantitate mare de bani... de exemplu: daca esti cu masina si trebuie sa mergi RO-FR (2-3 zile de drum) vor cere bani minim pentru aceste zile plus costuri de drum estimate)... deci macar 500 euro va trebui sa ai...ca altfel nu ai cum sa ajungi la destinatie! in alte tari invitatia cuprinde si o fraza de tipul "toate cheltuielile se asigura de catre.." sau chiar detaliat "cazarea si cheltuieli de subzistenta pe durata sejurului se asigura...." ....este cazul invitatiilor pentru canada sau SUA care se fac in fata unui notar sau altei autoritati de acolo... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
madalina |
![]()
|
Daca ai invitatie, nu mai neaparat nevoie de bani -bine un minim de bun simt. Daca ai cazarea asigurata la un hotel, tot ai nevoie de bani.
Iar in unele tari poti sa ai si viza, si cazare , si bani, ca tot esti tratat ca un infractor. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
mil |
![]()
|
hai mai ca sunt formalitati...sutele de oameni care Ozone canta in metrou au vouchere si asigurare sau invitatie?
si toti care se intorc in tara dupa 90 de zile au aratat la iesire 9000 de euros? ma faceti sa rad ![]() E o mare minciuna si toata lumea stie asta...polonezii, cehii, ungurii au plecat la munca ca turisti in Germania, Austria si Fr din anii 90...ianintea lor au fost sarbii...si mai inainte alor turcii si grecii Cu 3000 de euros pe luna poti trai si in Norvegia stand la hotel si mancand la restaurant...daca puneau si ei o limita mai umana sa spunem 50 euros/zi, minim 10 zile, poate ii mai credea lumea...asa e totul la misto |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
AL |
![]()
|
sutele de oameni care canta Ozone prin metrouri sau pe strada nu au nevoie de invitatie Mil pentru ca nu sunt romani ci francezi
![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Replica lui Blaga mi s-a parut de tot cacaoul: "Aveau asigurare pentru 5 zile - 2 fac la dus, doua la intors...intr-o zi ce sa faca?sa viziteze o gara?" . Scuzati-ma dar cine e el sa-si permita sa SCHIMBE legile? Spune la lege ca tre sa ai asigurare pentru durata deplasarii? Scrie! Aveau ei asigurare? Aveau! Atunci ce pana pisicii isi permite el sa-si dea cu presupusul? Poate aia se duceau sa aduca banii in tara cistigati de rude (sa nu dea cite 150-200 Euro la nemernicii de la Western Union - sunt patit cu astia). Poate doreau sa plateasca asigurarea in continuare in Spania ... Acuma e la moda sa fi al dracului cu romanii chiar daca esti roman?!!! Nu, nu-mi place deloc ce au facut Spaniolii si Francezii si am ramas cu gura cascata de atitudinea Rominilor! Sa ne aducem aminte de cum si-au aparat americanii pe conationalul lor ce a facut accidentul pe Polona! Ce drecu e atitudinea asta umila si servila la conationalii nostrii ?!
Cu atit mai mult cu cit acum pe toate posturile se prezinta ideea ca "Nu mai avem nevoie de acordul cu FMI penca nu mai avem nevoie de ban : romanii plecati la munca trimit cite 3 mld de Euro in tara!" Deci pe de o parte onor Blaga si colegii fac in ciuda FMI-ului cu banii adusi de "capsunari" iar pe de alta parte , cind e sa-i apere pe acestia, se dau dupa colt. This post has been edited by bflorian: 15 Mar 2005, 15:40 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
asarban |
![]()
|
Nenea nenea!
Aveau asigurare pe 5 zile dar BILET DE INTORS IN ALEA 5 NU! |
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
asarban |
![]()
|
Pentru ca nemtii cer altceva decat spaniolii
Nemtii erau tara de tranzit..adica ei au verificat daca la momentul trecerii "granitei" lor aveau tot ce le trebuie.. Sunt de acord ca spaniolii au facut o discriminare...da' asa ne trebuie! Repet...poate mai scade numarul "didizidentilor manca-ti-as" care trec granita! |
|
|
EEN |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 15 Mar 2005, 17:46) ![]() ![]() In ceea ce priveste tiganii romani si modul lor de a fi aici, cred eu, e mai ales vina noastra: in loc sa bage bani in programe pentru educarea lor, programe pentru controlul natalitatii am preferat sa ignoram aceasta problema si s-o punem sub pres. Las ca in "Iuropa" e fiecare pe cont propriu... E uite ca nu: rominii sunt asimilati cu tiganii pentru ca , orice am vrea noi, si tiganii sunt romani! This post has been edited by bflorian: 15 Mar 2005, 15:58 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
asarban |
![]()
|
Don' Doctor!
Nu crezi ca s-au scarbit si ei de cati "romanasi" pusi pe cirodeala, azil, munca la negru le trec granitele? Sincer...nici unul din aia din autocare nu era turist! A fost un aflux de "turisti" care doreau sa-i prinda 1 aprilie in Spania ca sa declare ca erau de mai mult de 6 luni acolo ca sa poata sa prinda efectele legii cu privire la recunoasterea dreptului de rezidenta. Problema e si altfel... Controlul facut de autoritatile spaniole avea drept scop stabilirea datei de intrare in Spania tocmai pt a combate declaratiile false ale romanasilor. Cum era evident ca baietii si fetele nu erau turisti ca nu abundau ap foto si camerele...TU...ce ai fi facut? Este evident ca au ordin sa restranga emigratia..asta e..nu mai suntem in 1920...de ce lumea se ia de Spanioli si de americani nu? |
|
|
EEN |
![]()
|
Si eu cred ca in marea lor majoritate aia nu erau turisti. Si eu cred ca incercau sa intre pe ultima 100 m ca sa obtina nus-ce avantaje legale. Problema mea este ca, aparent, ei respectau legea referitoare la intrarea in Spania si totusi nu li s-a permis accesul. Aici nu inteleg: daca respectau legea atunci de ce acest incident? Si de ce guvernantii nostrii accepta pumnul in gura? Ca o opinie personala - sunt satul pina peste cap de orice vestic care moare de placere sa faca profit pe seama muncii rominilor prost platiti (vezi aici nu numai salarille capsunarilor dar si cele de la...Dacia) dar cind e vorba de inconvenientele aditionale li se impute nasul! De ce nu e o problema cu capsunarii in Norvegia sau Elvetia? Poate pentru ca astia din urma nu sunt asa de duplicitari ca Spaniolii sau..?? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Pentru ca in Elvetia si în Norvegia nu se fac destule capsuni?
This post has been edited by os: 15 Mar 2005, 16:16 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
asarban |
![]()
|
De ce accepta guvernantii?
Pentru ca de 15 ani guvernantii nostri stau cu fundurile goale la dispozitia strainilor! Pentru ca nu au nevoie acum de incidente diplomatice Pentru ca spaniolii ne sustin integrarea, dar daca faceam valuri nu se stie Si se pare ca nu respectau cerintele legii spaniole QUOTE(os @ 15 Mar 2005, 16:16) Mai ales in Norvegia e jale cu capsunile..noroc ca importa din Islanda... |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 20:51 |